Şimdi Ara

Sizin aracınız 100 KM de kaç litre yakıyor ?? (82. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.699
Cevap
29
Favori
264.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Peugeot 301 1.5 Bluehdi (Tekerlek 185-65-R15)

Şehir içi

Yazın 4.5-4.8 Litre arasında değişiyor. Kışın 5-5.5 Litre yakıyor.

Şehir Dışı

Sakin kullanım saatte 110-120 Km/h hız sabitleyici açık 3.5-3.6 Litre (6. Vites 1800-2000 devir)

130-150 Km/h 4-4.6 Litre (yola göre değişebilir)

Karma Tüketimde 5 Litreyi görmek bir hayli zor.

• 2005 lada vega benzinli...100kmde 7.0-7.5 litre. (Hergün e-5 Çayırova köprüsü-Pendik)

köprü trafiği gibi bir yerde denemedim..denemekte istemiyorum :))

• Peugeot 508 1.5 bluehdi 10.5 lt şehir içi - 4.5lt şehirler arası

• Batman76 kullanıcısına yanıt

Model yılı kaç başkan ? Çok uçuk rakamlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Skoda rapid spaceback ile istanbul adana yaptım az önce, klima ful açık, ankara niğde otobanı ankara'dan pozantıya kadar 150km hız sabitledim, pozantıdan sonra 120-140 arası kullandım, ortalama tüketim 5.1 gösteriyordu

sizce iyi mi?

2016 model 1.4 tdi motor

• Nerminator N kullanıcısına yanıt

Golf 7 1.2tsi 110hp dsg ile Adana'dan İstanbul hava limanına klima hep açık 3 yetişkin 120 sabit hızla bende de 5.1lt yaktı. Sizinki dizel ama daha hızlı gitmişsiniz bence normal yakıt

• 23 Focus active x 1.5 dizel 4.3 yakti 1000km antalya istanbul sehirdisi. Sakin gazlamali karisik kullanimda

400km sehir ici sehir disi karisik 5l yakti. 2yetiskin bagaj dolu klima hic kapanmadan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Inesedra -- 27 Temmuz 2024; 23:22:27 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2015 1,4 tsi passat variant manuel , çoğunluk şehir içi karma 7,1lt, şehir dışı 100-120 hız arası 5lt,

• Jon doe J kullanıcısına yanıt
    Çok iyi ya 1.0 turbo otomatik Clio ile herkes sabredemez ama Ankara Muğla arası sabit 90 4.8 dönüş Muğla Ankara sabit hız 90 yine 5.6 yaktı. Tsi gerçekten verimli ve daha güçlü motor ve 120 km gibi sürattte 5.1 çok iyi. Çok istiyorum ama şu dsg çok korkuyorum maliyeti vs

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Genel anlamda memnunum araçtan. Araçta kullanılan malzeme kalitesi olsun, aracın tokluğu sessizliği vs daha önce kullandığım full paket leon ve astradan bariz şekilde daha iyi. Yakıtı da benzinli olmasına rağmen gayet tasarruflu. Bu kmye kadar standart bakım dışında en ufak bir arıza ile muhatap olunmadı. Herkese istediği arabayla güvenli sürüşler

• Megane 3 1.5 dci İstanbul İzmir otoyolu, araç yüklü klima açık, ortalama hız 148 km/h, yol izin verdikçe çoğunlukla 170-180 km/h, yer yer 190-200 km/h hızla gidildi, sol şeride çıkan daha düşük süratli araçlara rastladıkça 120-130 km/h hızlara düşüldüğü oldu. kadranda görünen ortalama tüketim 7 litre. Burada yazılanlara bakınca çok fazla yakmışım.

• netttt2627 N kullanıcısına yanıt

Klima açık mıydı?

• 3008 1.2 puretech eat8 hiçbir şekilde kasmadan şehir içi 8.5 lt.

• Ussuz kullanıcısına yanıt
    Devamlı açıktı hocam

Anladım teşekkürler. Clio niyetimiz var da çok yaktığını söylüyorlar kendimce bir araştırma yapıyorum:)

Bir tsi poloya göre uzun yolda 1.5 litre fazla yakıyor. Bu da biraz cvt tipi şanzımandan dolayı tahmin ediyorum ama avantajı şansıman sorunsuz en azından. Bir YouTube kanalı var. Sakarya dan Ankara’ya yeni superb 1.5 etsi ile 140 altına düşmeden Ankara’ya geldi 6.1 yaktı. O cüsse ve o motor için muazzam değer. Ama orada da dsg korkuttuğu için Polo almak istemedim.

• 2020 model passat 1.5 tsi sakin kullanımda 7.8 L yakıyor.

Evet hocam araştırmalarımda da öyle gözüküyor. Aslında 1.3 manuel megane kadar yaksa okeydim ama daha hafif araç daha küçük motor olmasına rağmen daha çok yakıyor gözüküyor. Bakalım benzer bütçeler de uygun alternatif de yok gibi el mecbur alacağız sanırım  Sizin aracınız 100 KM de kaç litre yakıyor ?? 

Daha yeni 2023 model 1.0 Tce kullandım 1 gün istanbul trafiğinde. 136km yol gidip 12,2 litre benzin harcatmışım. Nasıl becerdim bende bilmiyorum. Şehiriçi hız limitleyiciyle kullandım hep, klima açıktı. Arada bir 4 kişi binildi arabaya. Acaba benzin mi çaldılar depodan. İlginç valla.

Clio yol bilgisayarı, 1.0 Tce ile 82 km/saat hıza sabitleyince Kayseri’den İstanbula tek depoyla giderim demişti en son gittiğimde.

80 km hızlarla gidince gerçekten çok az benzin harcıyor Clio 1.0 Tce. Antalya’ya giderken 420km yol gidip 1 buçuk diş benzin harcattığımı bilirim. Hatta anakonusunda fotoğraflı paylaşmıştım. Kokluyor benzini Clio sakin kullanılınca ve Eco modunu açınca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mystiery_ -- 29 Temmuz 2024; 16:51:59 >
  • Hocam mesajınızdan az mı yakıyor çok mu yakıyor anlayamadım:D şehir içi çok şehir dışı 80kmh civarı az mı yakıyor diyorsunuz. Şehir dışı 100 kmdeki ortalama tüketim kaça tekabül ediyor onu anlayamadım?

• 
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.