Arkadaşlar merhaba. Konuyu doğru yere açmadıysam, özür dilerim. Bir sorum var size.
Profesyonel veya amatör olarak bu işlerle ilgili değilim. Fakat bir iş için öğrenmem gerekti.
Bir bilgisayar yazılımı ne kadar sürede hazırlanır ve maliyeti ne kadardır ? Standart rakamları olmayabilir biliyorum. Fakat microsoft office yazılımları, pes, call of duty tarzı oyunlar, photoshop, edius vb. gibi ensesi kalım programlar ne kadar sürede hazırlanmış olabilir? Hazırlayanlara maliyeti hakkında bir bilginiz var mı acaba ?
Allah'a emanet olun... İyi akşamlar...
Merhaba,
Bahsetmiş olduğun yazılımlar ve oyunlar tamamen ekip işidir. Maliyeti oldukça yüksektir, zaman olarak da bilgi, tecrübe ve ekip çalışması ön plandadır. Buna göre tahmin edebilirsin.
En basit örnek olarak, online bir okey oyunu scripti 5.000 ile 10.000 Türk Lirası arasında bir fiyata kodlanmaktadır. Bu script ağırlık olarak Java dili ile kodlanmaktadır. Buna göre hesabı yap arkadaşım.
Bu iş programina icerigine ve hitap edecegi kesim veya yere gore degisecektir. bir windows 7 2 yilda tamamlandi ondan oncede 4 yil longhorn yada vista olarak gelistirildi. windows 8 ise windows 7 yayinlanmadan basladi daha 26 ekimde yayinlandi. ama buna benzer seylere gore pes heryil gelistirilmesi ustune eklenenlerle birlikte devam etmeleri nedenli daha kolay guncellenebiliyor... Maddiyatini hic karistirmayalim... ben bir program yazdirmanin bedeli tek fabrika icin olan ve gelistirilmesi bizim bildirdigimiz hatalarla devam edecek en ufak bir program bile 55000 tl gibi en basitinden cikabiliyor... windows pes vb gelistirmeler milyonlar harcaniyor.
ofice yazılımları oyunların senaryoları oyun motorlarının hazırlanması vs akıl alamayacak kadar yüksek maliyetler gerektirir. bu tarz programlar dünyanın en iyi mühendisleri tarafından hazırlanır ve kullanıcıya sunulur. bir rakam verilemez
Cevaplarınız ve ilginiz için teşekkürler arkadaşlar... Bu kadar kısa sürede bu kadar yanıt beklemiyordum :)