Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (760. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.211
Cevap
545
Favori
1.245.247
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 757758759760761
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SilenthillDream kullanıcısına yanıt

    Aklın yolu bir, daha ne diyelim ki..


    Vasata alışmayalım, biz kendi işimize bakalım..


    Eskiden her gelişimde 10-15 şişe iyi kalite Amarone, Barolo, Brunello getiriyordum.. Artık Coratina, Frantoio, Picual, Hojiblanca, Koroneiki…vs., bavul ticaretine devam!


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TatarSüvari kullanıcısına yanıt

    Vedat Milor’u ‘uzman’ kabul ediyorsanız bence ona sorun 😃


    Bana gelen tenekeden aldığım tadı yazdım. Siz de farklı farklı yağları ara ara tadım yaparsanız en ufak kusurları yakalamanız kolaylaşır.


    Benim kolayca, tek koklama ve tadımda alabildiğim bazı zeytinyağı kusurları:


    - Fermentasyon (Martini/Vermut - sirkemsi/şarabımsı tat ve koku).

    - Kızışma/Ransid (yağlı boya, eski/bayat, okside olmuş yağ kokusu ve tadı).

    - Kızışma/yüksek sıcaklık (salamura zeytin tadı, ransid).

    - Odunsuluk (kağıt/ıslak odun tadı) —> çok erken hasat ve susuz kalmış zeytinlerin yağında.

    - Pişmiş un tadı —> Genelde kalın yağlarda, zeytinden veya üretimden kaynaklı..


    Bu arada bir kere daha tekrar etmekte fayda var:


    Zeytinyagi tadımı ekmek ile yapılmaz!




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sandanski -- 10 Şubat 2025; 18:7:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oliveoilexpeditions O kullanıcısına yanıt

    Muhtemelen..


    Yalniz, dikkatimi çekti, bunların eski üretim danışmanı bile bunlara 5 üzerinden 4 vermiş 😳


    Hem de müşterilerine çoğu zaman ulaşmayan, yarışmalara özel ürettikleri en iyi yağları için bile 😕




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sandanski -- 10 Şubat 2025; 19:17:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KaptanMemo1234 K kullanıcısına yanıt

    2 firmayı eleştirdim demedim. Çok sayıda firmayı olumsuz eleştirdim, 2 tanesi mahkeme ile tehdit etti.

    O kadar okumuşsunuz ama gözünüzden kaçmış.


    Örnekler:

    * Nova Vera: Bu yıl artık takibime almadığımı paylaştım. Kendilerine de ilettim. Ayrica sosyal medyadaki (sözde) dünya birinciliği paylaşımlarının altına bunun bir dünya birinciliği olmadığını yazdim ve o yazımın görüntüsünü burada da paylaştım. Önceki yıllarda da çok eleştirilerim oldu.

    * Zagoda: Etiket hatası nedeniyle En Erken Hasat ve Erken Hasat şişe ürünlerinde karışıklık olduğunu paylaştım. Kendilerine de ilettim.

    * Hermus: 2 ay ara ile gelen ürünlerinde ciddi kalite farkı olduğunu paylaştım, kendilerine de forum linkini ilettim ve mahkeme ile tehdit ettiler. Bir sonraki seneden itibaren ürünlerinde İlk Hasat ve Erken Hasat ayrımına gittiler.

    * Bir Damla Ege: Hermus'un ürünlerinin aynısını daha pahalı satıyor olmasını eleştirdim.

    * Boztepe: 2020-21 sezonunda sadece 135 şişe olarak ürettikleri bir ürünü bir yıl boyunca bitiremediler. Hatta sonra 5 lt tenekesini çıkardılar, yine bitiremediler. Bunu paylaştım ve forum linkini kendilerine ilettim. Mahkeme ile tehdit ettiler.

    * Garandere ve Bafa Koop: Fiyatlarını eleştirdim

    * Olidya: Sezon geçişlerinin, ürün ve süreç tanıtımlarının yeterince açık ve net olmamasını eleştirdim.

    * Gaia: Farklı polifenol değerlerine sahip farklı partilerin aynı isimle satılmasını eleştirdim.

    * Granpa: 2021-22 sezon başında aldığım yağ sarı renkli iken sonradan alanlara yeşil gitmişti. Bunu paylaştım. Kendileri ile de paylaştım.

    * Düet: 2021'de aldığım ürünlerinin yüzeyinde farklı bir yağ gibi görünen tabaka vardı. Burada paylaştım ve kendilerine de ilettim.

    * Zetay: Eski kalitesinde olmamasını eleştirdim.

    * Menteşe Som: Eski kalitesinde olmamasını eleştirdim.

    * Olivda'nın hesaplarında paylaştıkları yağın rengi ile bana gelenin farklı olmasını eleştirdim.

    * Oliva Malia'nın o kadar ödüle ve çok sayıda takipçiye rağmen hiçbir ürününü sezon boyunca bitiremiyor olmasını eleştirdim. Kendilerine de ilettim. "Stoklarımızı iyi ayarlıyoruz" gibi zavallı bir yanıt verdiler. Nitekim bu yıl sahtekarlıkları tescillendi, tağşiş listesine girdiler.

    * Bu üreticilerin en iyi ürünlerini sadece şişe satışı yaptıkları için çok pahalı kaldıklarını yazdım: Buta Assos, Gaia, Genius, Hermus, Defnelia, Yerlim, Mehmet Muğla, Eminem's, Olivrum...


    Bunlar ilk aklıma gelenler. Başka da vardır yıllar boyu.

    Ayrıca genel olarak sahtekar yarışmalara (hepsine değil, aleni sahtekar olanlara) katılan ve sonra ortalıkta altın madalyalıyım diye fink atanları eleştirdim.


    Yeterli mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gatila -- 11 Şubat 2025; 9:17:52 >




  • KaptanMemo1234 K kullanıcısına yanıt

    Ben güzellemelerimi değil, olumsuz eleştirilerimi paylaştım firmalarla.

    Ama bazı arkadaşların kıyasıya eleştirdiği üreticiden hediye gelince "olumsuz paylaşımlara bir ara verelim, mis gibi ürün" demişliği vardır. :)

    Çok şükür benim ihtiyacım yok buna.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gatila -- 11 Şubat 2025; 1:52:33 >
  • Nova Vera ilk kez bu yıl bana hediye gönderdi. 5'li 100 ml tadım seti göndermişler. O da şöyle gelişti yalnız: Ben sipariş vermedim. Benden öneri bekleyen arkadaşlarıma da önermedim. Ama biri illa Nova Vera diye tutturdu. Kendi hesabımdan ona sipariş verdim. İsmimi görünce firma hediyeyi eklemiş.


    Buna rağmen, ben ilk kez bu yıl Nova Vera'yı takibime almadığımı forumda paylaştım. Çünkü artık aynı fiyata satan alternatiflerinin gerisinde kaldı dedim. Ve bunu kendilerine de söyledim.

    Yanıtları "üzüldük, umarız sizi tekrar kazanırız" oldu.


    Emin olun her zaman bu kadar dürüst, bu kadar şeffaf, bu kadar açık ve hakkaniyetli oldum bu forumda. Bütün mesajlarım duruyor. İsteyen istediğini çıkarsın getirsin karşıma.


    Şunu da biliyorum: Sadanski benim aldığımın en az 5 katı, belki 10 katı Nova Vera ürünü almıştır. :) Halen de alıyor. Ben bu yıl almadım, o yine aldı.





  • Sahi, Zagoda da bana hediye gönderdi bu yıl. Nedeni şuydu: Daha önce sosyal medyada yaptıkları bir yarışma ödülü paylaşımlarına olumsuz yorum yazmıştım. "Bu yarışmaların (hepsinin değil) kıymeti yok" filan demiştim. Yorumumu silmişlerdi. Bu yıl Zagoda konusu açılınca bunu paylaştım forumda. Bu nedenle ben almıyorum dedim. Kendilerine de ilettim yine. Ve bana özür niyetine hediye tadım seti gönderdiler.


    Hediyeye rağmen, etiket hatası olayını fark edince burada hemen paylaştım ve sonra da bahsi geçtikçe yine burada birkaç kez hatırlattım.


    Yanlış kişiden şüpheleniyorsunuz. Hediye alınca yorumu/tavrı değişenler var. Sürekli nick değiştirenler var. Eski mesajlarını sürekli silenler var.

  • Bu sezon 5 lt teneke siparişi vereceğim bir üretici "önce 500 ml verelim, begenirseniz teneke alırsınız" dedi. Kendilerine vermiş olduğum yanıt:

    Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler

    Daha önce Annapurna'nın hediye şişe teklifini reddetmistim.
    Nova Vera ilk kez bu sezonda haberim olmadan siparişime tadım seti eklemis.
    Zagoda ise yaptıkları ayıba karşılık özür mahiyetinde gönderdiği için kabul ettim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tuzu kuru (?) butik zeytinyağı ureticilerimizden olan Hiç Urla'dan:

    instagram
    Duygu Özerson Elakdar on Instagram: "Anladım ki; bu ülkede hiçbir başarı cezasız kalmıyor! 2010 yılının sonlarında, Urla’nın o zamanlar henüz sitelerle kuşatılmamış olan bakir yamaçlarındaki zeytinliği, bir enerji firmasından eşimle ümit ve hayallerle devraldık. Bugün “Organik Hiç Zeytin Ormanı” olarak bilinen ve döngüsel bir yerel tarım-gastronomi ve turizm evreninin bel kemiği ve ilham kaynağı olan bu büyülü ormanı kaderine terketmiş olan önceki işletmecilerine rağmen aşk ve inatla bölgemize kazandırdık.( Ki bu işletmecilerden ilki Tariş Kooperatifidir.) 2400 dönüm ormanlık alan bakımsızlıktan 30.000 kadar kalmış olan ağaç sayısını 2 katına çıkardık. Tüm ağaçlara güneş enerjisi ile yağmur sularını toplayarak kendi imkanlarımızla 4 yılda damlama sulama ulaştırdık. Bugün Hiç Zeytin ormanı kayda alınmış tüm yenilebilen yabani bitki örtüsü, koruduğu yaban hayatı ve zeytinleriyle Urla İlçesinin ilk ve tek en büyük Organik Sertikalı Yenilebilen Tarımsal arazisidir. Aradan geçen yıllar içerisinde Organik Sertifikalı Hiç zeytin Ormanı’nı restorana taşıyarak 2018 yılında Urla’nın ilk gastronomik Doğadan Toplama ve Zeytinyağı merkezli restoranı olan bugün Michelin Yeşil Yıldız sahibi; Hiç Lokantayı açtık. Bademler köyü’nde 30 dönüm bir bahçede Organik sertifikalı ve Yeşil Güneş Enerjisi ile çalışan bir yağhane kurarak Urla’dan ilk kez markalı zeytinyağı ihraç ettik. Amerika’da Whole Foods mağazalarına giren ilk markalı Türk Organik Zeytinyağı olduk. Bölgemizde Tarım ve Gastronomi Turzimine olan gereksinimi hisederek Urla Cooking Class Markasını kurduk. Hasat Turları ve Gelenekse Urla Mutfağı Atölyeleri ile Yeni Urlalalı Şehirden göç eden kitleye ve ümitle beklediğimiz yabancı gastronomi turistlerine etkinlikler düzenledik, düzenliyoruz. Zeytinyağı Tadım Eğitimleri verdik. Üreticilere ve tüketicilere zeytinyağını ve Urla’yı anlattığım yüzlerce konuşmaya davet edildim. Eğitimler verdim, veriyorum.Ama artık pes ediyorum! Yurtiçi ve Yurtdışı piyasalarda müşteri ve dağıtıcılar nezdinde ekonomik hiçbir değeri olmayan “Organik Ürün Üretme ve İşleme Sertifikamı” bu hasat dönemi sonu itibariyle tertketmeye mecbur bırakıldım. 👉devamı yorumlarda.. #yettibe #insaf @mehmetfatihyildiz58"
    https://www.instagram.com/reel/DF5HEq2INgD/?igsh=dmxjN254ZXl6MHht



    Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler


    Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gatila -- 11 Şubat 2025; 8:37:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Konu dışı ve kişisel tartışma, laf sokma vs. içeren mesajlar silinmiştir.


    Israrla devam edenler konudan uzaklaştırılacaktır.


    İyi forumlar,

  • Gino Celletti'nin Monocultivar 2025 yarışma sonuçları açıklanmış.

    Buta Assos, 2 ürünüyle "Best Expo Scent of the Year" olmuş.

    9.7 puan almış Freyya (Hanım Parmagi) ve Oleocanthal (Ayvalık), tebrik ediyorum!


    Mimi Coratina birinci :)


    https://www.monocultivaroliveoil.com/vincitori/


    Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler




  • Oliveoilexpeditions O kullanıcısına yanıt

    Monocultivar Expo!


    Gino ile en son Nisan 2021’de mesajlaşmışız, zaman ne çabuk geçiyor. Kendisine ziyaret sözü vermiştim, inşallah yakında diyelim 😃


    Bu sene katılım epey düşük olmuş, artık Rincon da katılmıyor buraya fakat katılanlar biraz fikir veriyor kaliteli ürünler hakkında.


    Benim eskiden takip ettiğim bir yarışmaydı fakat Cino ne yazık ki bir türlü bu yarışmayı Maria Paloma’nin yaptığı gibi bir Leone d’Oro’ya çeviremedi. Muhtemelen uğraşmak istemedi..


    Bu yarışmaya bizden bugüne kadar sadece 4 üretici katıldı diye hatırlıyorum: Buta Assos, Masmana, Hedef Çiftliği ve Zethoveen - deneyen var mı hiç?


    Ortak özellikleri 4’ünün de Zeytin Baba ile çalışmış olmaları. Bu yarışmaya da bunları Zeytin Baba yönlendirdi muhtemelen, ona da selamlar olsun!


    Bugüne kadar Buta Assos hariç diğerleri en düşük puan olan 85’i hiç geçemedi diye hatırlıyorum.


    Evvelki yıllarda Masmana Kilis Yaglik ile Hedef Çiftliği (Pınar) Ayvalık, Manzanilla ve Erkence denemiştim, tam da Gino’nun dediği gibi, kontenjandan 85’lik ürünlerdi..


    2021’de Buta Assos Ayvalık 92-95 puan almıştı, ben hayatımda böyle Ayvalik tatmadım, gerçekten müthiş ürünlerdi.


    Şu anki 97 bana biraz şişirilmiş bir puan gibi geldi, Evooleum’da 92-93’e tekabül edebilir 😬 Zaten Evooleum’da 95+ puan pek nadir veriliyor. Umarım Buta Assos bu sene Evooleum’a da katılır.


    Bu arada Jordan Olivenol/Bambatsa da Edremit Yaglik (Adramitini) üretiyor, bahçeleri de Midilli adasında :) Yalniz bunlar da sürekli 85 puan civarında kalıyor.


    Buta Assos’a tebrikler, Cino Çelletti’ye de selamlar olsun, bir gün geleceğim Cino! 😃


    Düzeltme: Zetay’u unuttum. 2021’de 0,2 asit 730+ diye sattığı ürün epey silik ve vasatın altının altı bir üründü ve burada 85 almıştı. Cino ile bu vesile ile iletişime geçmiştim. Sonra Zetay yanlışlıkla bana bu ürünün analiz raporunu göndermişti. Bir de ne görelim, 0,2 asit diye sattıkları ürün aslında 0,6 asitmiş! 😳😳😳


    Zetay açıklama olarak bana ‘yalan’ söyleme yolunu seçmişti. Dediklerine göre zamanla yağın asiditesi düşecek ve 0,2’ye inecekmiş 😂😂😂


    Sonra ben olayı sağlıklıyaşıyoruz ekibine aktarınca Zetay apar topar kendine 0,14 asitlik bir analiz raporu ayarlayivermişti.


    O gün bu gündür bu ve bunun benzeri firmaların tek lafına bile inanmıyorum! 😕😕😞


    Tüm yazışmalar ve analiz raporu email arşivimde mevcuttur!!!




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sandanski -- 12 Şubat 2025; 21:46:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Herkese merhabalar.

    Konunun son 20 sayfasını okudum. Açıkçası zeytinyağı dünyasının bu kadar geniş olduğunu hiç tahmin etmezdim.


    Ben sıradan bir tüketiciyim çok gelişmiş bir damağım yok. Yakın zamanda İspanya Valencia ve Alicante’ye bir seyahatim olacak. 9-10 litre civarı mümkünse bag in box fiyat/performans zeytinyağı satın almak istiyorum. Kalacağım otele sipariş vereceğim. Hangi marka ve ürünü tavsiye edersiniz?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turpcucan -- 13 Şubat 2025; 15:54:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turpcucan T kullanıcısına yanıt

    Bag-in-box olarak Oro Bailen Picual ile Olibaeza Picual öneririm, ikisi de dünyanın en iyi yağlarındandır..


    Bunların haricinde teneke opsiyon olarak Venta del Baron kupaj, Almazaras de la Subbetica Serie Oro (kupaj), Oro del Desierto Hojiblanca veya kupaj, Finca la Torre Hojiblanca da olabilir, bunlar da dünyanın en iyi yağlarındandir.


    Tüm bu üreticilerin çeşit çeşit şişe ürünleri de var, merakınız varsa şişe ürünleri de deneyebilirsiniz.


    Çeşit olarak öncelik sırasına göre: Picual, Hojiblanca, Picudo, Arbequina, kupaj (blend/harman) deneyebilirsiniz.


    Manzanilla, Arbosana pek tavsiye etmem, biraz zayıf kalıyor bunlar.


    Mümkünse üreticilerden direk alın, aracıları tavsiye etmem, saklama koşulları belli olmuyor.


    Çok iyi başka üreticiler de var ama şimdilik bunlar yeterli olur gibi 😃




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sandanski -- 13 Şubat 2025; 21:29:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sandanski kullanıcısına yanıt

    Gayet yeterli :) sizden cevap geleceğini tahmin ediyordum. Çok çok teşekkür ederim hızlı dönüşünüz için.

    Picual, Hojiblanca ve Arbequina arasındaki farklar kısaca nedir acaba?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turpcucan -- 13 Şubat 2025; 21:46:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turpcucan T kullanıcısına yanıt

    Rica ederim, afiyet olsun :)


    Picual ‘intense’ bir çeşittir, meyvemsilik, acılık, yıkıcılık yüksektir. Türk damak tadına pek uygun değildir, bizde çoğu tüketici bunu aşırı acı bulabilir. Bizde buna yakın Memecik ile Dilmit var.


    Arbequina İspanya’da çocukları zeytinyağı ile tanıştırmak için önerilen orta yoğunlukta, pek acı olmayan tatlımsı bir çeşittir. Tatlı badem, yeşil muz tatları alınabilen güzel bir çeşittir, bizde buna benzer Domat çeşidi var.


    Hojiblanca ise bunların arasında gibi, buna intense diyen de var delicate diyen de. Dünyanın en iyi yağlarından Rincon Hojiblanca çeşididir mesela, medium diyelim.


    Bu arada, Malaga’da nispeten büyük süpermarketlerde yüzlerce farklı ürün bulabilirsiniz. Yeni hasat ve Malaga coğrafi işareti olan ürünlere bakabilirsiniz. Şeffaf plastik şişelerde satılan koyu yeşil ürünler bile var, muhtemelen Picual çeşidi, bunlardan da 1-2 şişe alınabilir. Yine de cam tavsiye ederim ☺️


    *Valencia’da da bulunabilir ☺️




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sandanski -- 13 Şubat 2025; 22:22:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sandanski kullanıcısına yanıt

    Değerli bilgileriniz için tekrar teşekkürler.


    Son olarak muhafaza konusunu sormak isterim. Bag in box olarak alırsam bunu şişelere bölüp öyle mi muhafaza etmeliyim?


    Diyelim ki mutfakta kullanacağım kadarını 500 ml lik koyu renk bir şişeye koydum. Bittikten sonra yeni zeytinyağı doldururken şişeyi tamamen temizlemek yada yeni şişe kullanmak gerekir mi? Şişede bulunan bir önceki zeytinyağı sürekli aç kapadan muhtemelen kalite kaybı olacaktır. Kalan zeytinyağı kalıntısı yeni koyacağım yağı etkiler mi? Biraz fazla hassasiyet ama önemi olabilir diye düşündüm.


    Mutfakta kullanacağım kadarını şişe yerine şöyle bir yağdanlıkta muhafaza etsem uygun olur mu?



    Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • turpcucan T kullanıcısına yanıt

    250/500ml bir şişeye ara ara dolum yaparak kullanabilirsiniz. Şişeyi yıkamaya veya değiştirmeye gerek yok! Gerisi sizin hayal gücünüze kalmış :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turpcucan T kullanıcısına yanıt

    Valencia'da "Original CV" adlı bir dükkandan Masia el Altet satın almıştım. Bag-in-Box formatında değil, ancak Valencia'ya gitmişken deneyebilirsiniz. Ayrıca, Alicante menşeli bir üretici olduğunu da belirtmek isterim, belki orada da bulabilirsiniz.


    https://masiaelaltet.com/extra-virgin-olive-oil


    Ben Ispanya'dan su iki websitesinden siparis vermistim, ikisi de iyidir.


    https://aceiterajaenera.es/aceites-de-oliva-premium/?wpf_filter_tipodeenvase=jbaginbox&wpf_fbv=1


    https://www.olivarte.es/collections/aceite-oliva-virgen-extra-5l





  • Avrupa’da şöyle üreticiler var, yılların emekçi çiftçileri, her sene dünyanın en kaliteli ürünlerini üretiyorlar!

    oro bailén - aceite de oliva virgen extra
    | Oro Bailén - Aceite de Oliva Virgen Extra
    https://www.orobailen.com/en/tienda/oro-bailen-reserva-familiar

    Sadece 4 adet monovaryete + 1 adet organik satıyor, sadece!

    Arbequina
    Frantoio
    Hojiblanca
    Picual
    Bio

    Şişesi 13 buçuk avro!

    Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler

    Aynı ürünü farklı isim ve etiket ile pazarlama sahtekarlığı yok burada! Türlü türlü ‘blend’ maskaralıkları yok! (Cringe 😬)

    Geçen sene Mario Solinas’ta 43 bin litre mühürlü tank ile en iyi ödüllerden birini aldı Oro Bailen, kalkıp da ‘dünyanın en iyi üreticisi biziz!’ demedi!

    Suya, toprağa, ağaca, kuşlara, böceklere, doğaya, insana, müşteriye, emekçilere, komşularına, meslektaşlarına, rakiplerine, en önemlisi de kendine saygı bunu gerektirir!

    İşte esnaflık budur!

    Oro Bailen gibi yüzlerce üretici var Avrupa’da!

    Dünyanın en büyük üretici kooperatiflerinden birisi olan Almazaras de la Subbetica sadece 2 adet monovaryete, 1 adet blend, 1 adet organik üretiyor, sadece!

    Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler

    Rincon - Hojiblanca
    Serie Oro - Picudo + Hojiblanca
    Almaoliva - Arbequina
    Bio

    Bir başkası Oro del Desierto (Çöl altını 😃) sadece 4 adet monovaryete, 1 adet kupaj, 2 adet özel ürün (Novello ile Origen) üretiyor sadece!

    Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler

    Arbequina
    Hojiblanca
    Lechin
    Picual
    Coupage
    Novello
    Origen - Hikayesi olan bir ürün 😃

    https://orodeldesierto.com/en/catalogo/origen-en/

    İspanya’ya gitsem şunları bavula doldurur gelirdim ☺️

    Bunlar da bu senenin Jaen Selection ürünleri :)

    Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler
    Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sandanski -- 15 Şubat 2025; 16:19:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 757758759760761
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.