Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (762. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: Kerasuslu , Kerasuslu
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 7 Misafir (2 Mobil) - 6 Masaüstü3 Mobil
5 sn
15.280
Cevap
547
Favori
1.253.359
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 760761762763764
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Amazon’da ekstra bir kupon yoksa Kristal’in kendi sitesinde 1249 liraya alabilirsiniz. 150tl kargo ücreti var ama 1000tl üzerine sprey sızma zeytinyağı hediyesiyle geliyor.

www.kristalyaglari.com
    Natürel Sızma Zeytinyağı Dolgun Güçlü 5 L Teneke
    https://www.kristalyaglari.com/naturel-sizma-zeytinyagi-5-l-teneke-dg

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KaptanMemo1234 K kullanıcısına yanıt

Sizin paylaştığınız Migros daki Komili 5lt ayvalık erken hasat ı alabilirim. Tavsiye eder misiniz

• karakteristik61 kullanıcısına yanıt

Bu yılın bomba zeytinyağı o zaten. Ben 5 teneke +8x2lt şişe aldım. Ayvalık bölge işaretli, erken hasat, soğuk sıkım, yemyeşil zeytinyağı. Hiç düşünmeyin valla.

Yağı açınca bir yemek kaşığı için. İçeriğindeki yararlı polifenoller boğazınızı cayır cayır yakıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaptanMemo1234 -- 25 Şubat 2025; 18:44:49 >

Teşekkürler tavsiyeniz için. İş çıkışı yol üstündeki migros da bulamadım, yarın başka Migroslara da bakacağım fiyat yükselmezse inşallah.

• karakteristik61 kullanıcısına yanıt

Rica ederim, rafta durmuyor bu ürün. Özellikle 5L tenekesi, ben 5 adet aldım ama hepsini de farklı şubelerden. Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler 

• Bir Alman, bir Hollandalı, bir de Amerikalı bir gün…

Ah Curtis, sen de mi Brütüs?

Hadi Elvan Uysal Bottoni’nin umurunda bile olmayan evoowr.org tam bir garabet zaten, Almanınki bence bir tık daha iyi, nitekim Antonio Lauro ile Birsen Can’in hiçbir yarışmasını güvenilir bulmuyor!

Yalnız Curtis, senin listen bu ikisinden de kötü bence.. Sadece NYIOOC’ye gönderilen numunelerin kaideye alındığı lokal bir liste olmuş..

Alman zaten senin yarışmanı (NYIOOC) güvenilir bir yarışma olarak kabul etmiyor! Garabet evoowr’den de yarışmanı sen kendin çektin, hatta sırf bu yüzden NVG geçen sene New York’a 15 şişe göndermekten son anda vazgeçti 😃😃😃

İşte, her yarışmaya (ayarlanmış yarışmalar) 15-20 vasat şişe gönderip ‘dünyanın en iyi üreticisi biziz!’ diyen saygısız, utanmaz ve sahtekarlar, aşağıdaki gibi emektar üreticilerin emeklerini, umutlarını, hayallerini çalıyor!

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler

Makalede bir çok doğru noktaya değinilmiş, bravo! 👏👏

https://oliveoil.pro/ranking/

Adam Excel listesi istemiş ya arkadaş 😂😂

Alman’in listesi :

Monocultivar yok! Il Magnifico yok! Flos Olei yok! Lodo yok! BIOL yok! Bibenda yok! Argoliva nedir ki?

Bu arada, ne olduğu belli olmayan Fairplex - Los Angeles açıklanmış!

Yürü be Ninurta, kim tutar seni!

Biz bunu sadece akşam yemeğinde tüketiyoruz, 175ml 😃😃😂

7’den 77´ye (avro)!!! Meraklılarına!

Not: Ninurta da made by BCP’ymiş iyi mi 😳 Umarim sonu Malia gibi olmaz! 😕

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sandanski -- 27 Şubat 2025; 19:0:29 >

• O müthiş Zagoda Arbequina’yi göremedim, Trilye bronz!

Bozelli Picual ile Gaia Memecik de yok, Hermus da yok, ya katılmadı ya da karavana, ilginç..

Oysa ki bu fiyatlarla ödüllerin yağması gerekirdi, Hermus şişesi 25-30 avro, nerede best of class? 🤔

Gerçi yağdıran yağdırmış da o şişelerin içinde ne var Tanrı bilir!

Bu bol ödüllü şişelerin müşterilere satılan aynı ürünler olduğunu maalesef düşünmüyorum, şahsi fikrimdir, hiçbir şeyi ispatlayamam!

Zamanında burada birisi ‘müşterilere hangi yarışmaya hangi numuneyi göndermeleri gerektiği konusunda yardımcı oluyorum’ demişti. Düşünün artık, yarışmalara nasıl özel seçme numuneler gidiyor!

Bunu ünlü yarışma organizatörü ve direktörü Antonio G. Lauro abimiz de yazılı olarak itiraf etmişti 😃

Curtis’in, 20 senedir sadece PDF listesi yayınlıyorlar dediği yarışma bu yarışma işte 😃

Gerçi Mimi, Sabino Leone, Muraglia, Quattrociocchi, Ciccolella, Don Giovanni, Cirulli…vb., gibilerin katılmadığı bir yarışma ne kadar referans olabilir ki? 🤔

Zamanında Ali abi ‘hiçbirisi 5 para etmez, pazarlama için New York bir tık daha iyi işte’ demişti 😳😱😂😆😃

Kue Ayvalik 3 adet altından biri olmuş. Tam da tahmin ettiğim gibi, Kue adres Mersin ama Manisa’da fason üretim yaptırıyorlar sanki. Hatta bunlar da BCP ile çalışıyormuş 😳😱😱

Bu ucuz yarışmalarda ödülleri toplayan neredeyse hemen hepsi (Bkz. Malia, Ninurta, Zagoda…vb.) BCP ile çalışıyor.

Hem üretim danışmanı hem de yarışmada jüri, kendi müşterilerini ödüllere boğuyor..

Şimdi anladınız mı bu ödül mödül işleri nasıl dönüyor?

Not: Berbat bir yazı oldu.. Ödüllüyüm diyenden uzak durun!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sandanski -- 28 Şubat 2025; 20:23:39 >

• %56 düşüş var normal ürünler için!

Data from InfaOliva show that extra virgin olive oil prices have declined substantially from the record-high €8.988 per kilogram in January 2024 to €3.933 at the time of writing.

olive oil times
    Spanish Olive Oil Prices Fall as Production Recovers
    https://www.oliveoiltimes.com/production/spanish-olive-oil-prices-fall-as-production-recovers/137175

İspanya’da ekstra sızma Picual litresi toptan 150 lira! Hadi perakende de 200-300 arası olsun..

Vasatın altı ve çoğu zaman kusurlu ürünlerin şişesini ‘bol ödüllü’ diye 15-30 avroya satın almadan önce iyi düşünün!

Bu fiyatları normalleştirmeye çalışanlar var, kulak asmayın!

Henüz zeytin olmayan bir önceki senenin ürünlerini bitiremeyen ‘butik’ üreticiler var, Granpa falan filan. Satmayanlar da muhtemelen yeni sezon diye veya karışık satıyor 😕

Geçen sene Türkiye 🇹🇷 tarihinde üretim rekoru kırıldı, İspanya’dan sonra dünyada ikinciyiz, bunu da unutmayın!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sandanski -- 2 Mart 2025; 10:59:1 >

• Sandanski kullanıcısına yanıt

Kurumsal firma olmayınca böyle oluyor işte. Butik üreticilerin neredeyse tamamı aile şirketi. Geçen sene zeytin kıtlığından kaynaklı fiyat artışının bu sene zeytin bolluğundan dolayı düşmesi gerekiyordu. Ama inatla indirim yapmıyorlar.

Bazı üreticileri tenzih ediyorum, mesela Sazak yanlış hatırlamıyorsam, kendiler burada da yılın çok verimli olduğunu, litresi 700 liralara zeytinyağının satılamayacağını belirtmişlerdi mesela.

Önümüzdeki hasat sezonuna 7 ay kaldı, ne olacak ellerindeki 2023 yağları? Dökecekler mi? Hiç sanmıyorum! Aşağıda Antalya Migros’tan fotoğrafını çektiğim bir NerminHnm zeytinyağının tavsiye edilen son kullanma tarihini görebilirsiniz. Kaldı ki lüks bir semtte bulunan bu Migros bile, onca market kampanyalarına rağmen satamadıysa…

Bu firma hakkında iyi şeyler duymadım, hatta eski üretim danışmanından bile 😃

Google haritalarda da lokantası ile ilgili yorumlar feci.. 8 senedir işim olmayan bir firma!

Burada alıp deneyen de neredeyse hiç olmadı!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sandanski -- 28 Şubat 2025; 21:19:3 >
  • Arkadaşlar selam geçen sene yazın italyadan almıştık bunu. İlk tattığımda bundan önce zeytinyağı yememişim dedim. Hele ilk kapağını açtığımda gelen zeytin kokusu sanki bahçenin içindeymişimgibi parrfümü yapılsa satılır. 15 euro'ya lmıştık. Zeytinyağını kekik ve pulbiberle yemeyi severim. Tr'de buna benzer kalitede hangi markalar var. Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sandanski

O müthiş Zagoda Arbequina’yi göremedim, Trilye bronz!

Bozelli Picual ile Gaia Memecik de yok, Hermus da yok, ya katılmadı ya da karavana, ilginç..

Oysa ki bu fiyatlarla ödüllerin yağması gerekirdi, Hermus şişesi 25-30 avro, nerede best of class? 🤔

Gerçi yağdıran yağdırmış da o şişelerin içinde ne var Tanrı bilir!

Bu bol ödüllü şişelerin müşterilere satılan aynı ürünler olduğunu maalesef düşünmüyorum, şahsi fikrimdir, hiçbir şeyi ispatlayamam!

Zamanında burada birisi ‘müşterilere hangi yarışmaya hangi numuneyi göndermeleri gerektiği konusunda yardımcı oluyorum’ demişti. Düşünün artık, yarışmalara nasıl özel seçme numuneler gidiyor!

Bunu ünlü yarışma organizatörü ve direktörü Antonio G. Lauro abimiz de yazılı olarak itiraf etmişti 😃

Curtis’in, 20 senedir sadece PDF listesi yayınlıyorlar dediği yarışma bu yarışma işte 😃

Gerçi Mimi, Sabino Leone, Muraglia, Quattrociocchi, Ciccolella, Don Giovanni, Cirulli…vb., gibilerin katılmadığı bir yarışma ne kadar referans olabilir ki? 🤔

Zamanında Ali abi ‘hiçbirisi 5 para etmez, pazarlama için New York bir tık daha iyi işte’ demişti 😳😱😂😆😃

Kue Ayvalik 3 adet altından biri olmuş. Tam da tahmin ettiğim gibi, Kue adres Mersin ama Manisa’da fason üretim yaptırıyorlar sanki. Hatta bunlar da BCP ile çalışıyormuş 😳😱😱

Bu ucuz yarışmalarda ödülleri toplayan neredeyse hemen hepsi (Bkz. Malia, Ninurta, Zagoda…vb.) BCP ile çalışıyor.

Hem üretim danışmanı hem de yarışmada jüri, kendi müşterilerini ödüllere boğuyor..

Şimdi anladınız mı bu ödül mödül işleri nasıl dönüyor?

Not: Berbat bir yazı oldu.. Ödüllüyüm diyenden uzak durun!

Los Angeles Fairplex'i ben de gördüm.

Her sene takip ederim (genelde ilk açıklanan yarışmalardan olduğu için heyecanlı oluyor) ama yıllar geçtikçe ilgi azalan bir yarışmaya dönüştü sanırım.

Zagoda Tirilye kusursuz ama vasat bir yağdı (belki ben yoğun meyvemsilik sevdiğim içindir, o kadar önem göstermedim tadına, salatalarda kullanıp devam ettim).

Hermus muhtemelen katılmamıştır.

Bozelli Koroneiki de var elimde, deneyeyim.

Bozelli Picual'i hastane şartlarında denedim ve 2 günde bitirdik, belki ortamdaki en güzel şey olduğu için o kadar heyecan yapmışımdır. 😂 Evde bir tane daha var, onu açınca yorumlarımı yazarım.

Ninurta ve Kue’nin BCP olduğunu öğrendiğim iyi oldu. Üreticilere çok şey katmıştır bilemem ama tüketici olarak artık BCP’den kaçarım, Zeytin Baba’nın yolundan gidenleri takip ederim.

Gaia’nın katılıp Memecik ile ödül almaması imkânsız gibi, baya başarılı bir üründü. Ama ben sezon başında denemiştim, belki özelliklerini hızlıca kaybetmiştir.

• c0mpeng C kullanıcısına yanıt

Zor soru😀

Kafile numarasına kadar yazmışlar helal olsun👏👏

• quote:

Orijinalden alıntı: Sandanski

Bu firma hakkında iyi şeyler duymadım, hatta eski üretim danışmanından bile 😃

Google haritalarda da lokantası ile ilgili yorumlar feci.. 8 senedir işim olmayan bir firma!

Burada alıp deneyen de neredeyse hiç olmadı!

Bizim oralarda olduğu işin sanırım 5-6 yıl önce denemiştim. Bir daha da almadım.

• Son dönemde denediklerim:

Masmana: Rahatsız edici ransid kokusu aldım, yakıclığı yerinde ama bana göre vasat bir yağ. Üreticiye yazdım iade alabileceklerini ve kontrollerini sağlayacaklarını söylediler. Keşke sandanski nin mesajını önce görmüş olsaydım.

Buta Assos Freyya: Ürünün fiyatlaması kafa karıştırıcı.
    500ml filtresiz 850, 500ml filtreli 730, 250ml filtreli 450Tl.
    Filtreli 500ml düşük kalite izlenimi veriyor. Bu yüzden 250ml aldım. Güçlü, başarılı ama pahalı bir yağ, Leone D’Oro’da da finale kaldı sanırım.

Mas Montseny Coratina: İspanyol Coratina😀
    Enfes bir yağ! Meyvemsiliği çok parlak önde bir coratina değil ama harmonisi yüksek Coratina karakterini tamamen yansıtan acılığı ve yakıcılığı dengeli çok keyifli bir ürün. Meyvemsiliği yine de Türkiye’de 7-8 olarak belirtilenlerden yüksek😀

Bu arada zamanında Nar gurmenin Anadolu Koleksiyonu efsaneydi. Sağolsun Zeytin baba!
    Mersin Mardin ve Antep’ten süper yağlar tatmıştım.

Zamanında çektiğim foto:
    Soldan sağa Uslu, Tavşan Yüreği ve Nizip
    Renk bir kalite göstergesi değildir! Açık sarı ona Manisa Uslu hala aklımda müthiş bir üründü.
    Diğer yeşil olanlar da efsaneydi orası ayrı konu😀

• Oliveoilexpeditions O kullanıcısına yanıt

Evet tr'de zor gibi 😀 bu konunun son 15 20 sayfasını okudum. Türkiyeden yağ almak piyango anladığım kadarıyla 😀 Dünya genelinde de böylemidir bilmiyorum. Tabi ürün kalitesinde yıldan yıla partiden partiye illaki değişimler vardır da bu kadar da atla deve değildir sanıyorum. Bu aldığım zeytinyağı da roma'da alalede bi şarkütericiden alınan yağ. peynir denerken gözümüze çarpıp alıp geçtiğimiz bir şeydi.

Merhaba. Bozelli Picual'a öneriniz üzerine öncelik verdim ve denedim. Mis gibi yağ gerçekten.

Sezon başında denediğim Hekate Memecik ve Gaia Memecik biraz daha çarpıcı aromaya sahiptiler (Bu iki yağın da benim denediğim partileri tükendi). Ama ikisinde de enginar baskındı ve zeytinyağında favori aromam değil. Normalde Memecik favorim ama çimen, çağla, roka, tere gibi aromalar olduğunda daha çok beğeniyorum.

Bu sezondaki diğer favorim Zagoda En Erken Hasat Arbequina. Bu çeşitte olgun badem aroması oluyor ve bu aromayı da pek sevmiyorum ama bu partide daha önce farklı üreticilerden denediklerim kadar baskın değildi, bu nedenle keyifle tükettim. Bu ürünün şişelerinde karışıklık olasılığı olduğu için teneke alınmasını öneriyorum. Şişelerdeki karışıklığın küçük bir partide olduğunu ve giderildiğini söyledi üretici ama emin olamayız tabi.

Bozelli Picual'ın aroması ise nitelik olarak bir zeytinyağında tam aradığım aroma diyebilirim. Ama, yine de, bugün tek şişe zeytinyağı alma hakkım olsa sanırım bu 4 içinde sıralamada minnak farkla sona koyarım. Çünkü diğer üçündeki aromalar nicelik olarak biraz daha çarpıcı seviyede idi. Sıralamam şöyle olur (minnak farkla):

1) Hekate

2) Gaia

3) Zagoda

4) Picual

Bu sezon denediğim bir diğer yağ olan Angelos Tonda Iblea da güzel bir yağ olmakla birlikte, üsttekilerden sonraya kalıyor nazarımda. Üstteki dörtlü herkese önereceğim yağlar. Angelos ise alınabilir ama "mutlaka" demem. 2020-21 sezonunda denediğim daha iyiydi.

Şimdi sırada Bozelli'nin muhtelif yağları bekliyor ama yeni görenler için tekrar: Ben aldıktan sonra zammı bastılar. Yeni fiyatlardan almam şahsen.

Keyfimiz daim olsun Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler 

• c0mpeng C kullanıcısına yanıt

Merhaba,

Garantisi yok tabi bu işin. Ama şurada paylaştıklarımı denemeye değer görüyorum. Sizin aradığınıza benzer olup olmadıklarını bilemem tabi. Ama ülkemizdeki iyi yağlar arasında oldukları kesin.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160638424

Zeytin kokusu konusunda ise... Uzman değilim ama şimdiye kadar duyduklarımdan hareketle: Zeytin kokusu varsa iyi bir üretimdir ama olgun hasattır diye biliyorum. Erken hasat zeytinyağında zeytin değil de çimen, çağla, yeşil domates, elma, enginar, tere, roka, olgun badem gibi aromalar oluyor daha ziyade.

Tabi burada zeytin kokusu ile ne kastettiğimiz de önemli. Dalından yeşil veya alaca zeytini koparıp içini açtığınızda aldığımız koku ile, olgunlaşmış siyahlaşmış veya sofrada tükettiğimiz zeytin kokusu farklı. Kastınızın ikincisi olduğunu varsaymıştım.

Keyifli keşifler Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler 

• Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler

Tavsiyeler üzerine İspanya’dan bu arkadaşlar ile döndüm. Olibaeza şişe Picual i denedim. Buram buram yeşil kokan hafif yakıcılığı olan temiz bir yağ. Uzman olmadığım için tad profilleri hakkında detaylı yorum yapamıyorum. Denedikçe diğerlerini de paylaşacağım. Tavsiye edenlere tekrar teşekkürler.

Avrupa’da ‘best before’ 18 aydır! Çoğu kaliteli üretici de bunu yazar etiketinde..

Bizde ise eski sezonun tarih bilgisini silip, yeni etiket ile yeni fiyatlardan 2 sene daha koyarlar üzerine, sonra da üniversitelerde ‘dünyanın en iyi üreticisi nasıl olunur’ diye girişimcilik masalları okuturlar..

• 
Sayfa: önceki 760761762763764
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.