Şimdi Ara

Skill hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Çok iyi bir piyade olduğum söylenemez ama genelde girdiğim oyunlarda takımlar çok dengesiz değilse 1,5 - 2 kd arası oynuyorum ortalama. Pek araç kullanmayı seven biri değilim golmud'da vs genelde A-B arasında dolaşıp piyade avlarım. Şimdi asıl konuya geliyorum.

Ne yaparsam yapayım, nasıl oynarsam oynayayım skill sürekli düşüyor. Genelde takımımda ilk 5'ten aşağıda olmuyorum. Kd oranım %99 ihtimal 1'in üstünde oluyor. Zaten takımda ilk 5'te olduğum için spm de yüksek oluyor. Ama ne yaparsam yapayım skill düşüyor sürekli. Bir ara anca tdm oynayarak skill'i 400'e yaklaştırdım en son 386 falandı yanlış hatırlamıyorsam. Ama tdm dışı haritalarda (locker-metro hariç) genelde 1 saatlik maçta 10000 skor, 2 kd gibi bir ortalamayla oynasam bile çoğunlukla skill düşüyorum. (Şu sıralar 300 skill'de falanım, buralarda skill genelde sabit veya bazen düşüyor).

Bir keresinde başıma şöyle bir olay geldi.
    270-280 skill civarı bir yerdeydim tam emin değilim 300'ün altındaydı. Girdim piyade+tank 12000 skorla bitirdim sanırım oyunu. Kd oranım 1'in birazcık üstündeydi. Takımda 3.ydüm.
    250 skill'deki arkadaşım dağın başına geçti recon oldu taktı 40x dürbünü 5-0 oynuyor skorda da benim altımda, oyundan bi çıktık bana gelen +1 skill ona gelen +8 skill.

İstatistikleri çok takan biri değilim ama böyle bir saçmalığın olması beni rahatsız ediyor. Skill'i yüksek tutmanın bir taktiği falan mı var?

Bir de answers.ea'de bir konu açmıştım skill'in durup dururken yükselip düşmesi ile ilgili. Mesela oyundan çıkıyorum battle report'ta +13 skill yazıyor bakıyorum 13 skill eklenmiş. Çıkıyorum yarım saat sonra tekrar bakıyorum bir +13 skill daha eklenmiş. Skorumda vs değişiklik olmadan. EA_Bastian bununla ilgili "Sen oynamıyorken kafasına göre artıp azalamaz" gibi bir şey söyledi. Peşinden ss'lerle kanıtladım ama cevap vermedi. Konuyu 2-3 kez uplamama rağmen hiçbir şey yazmadı.

• Saçma bir sistem.Benim genelde 150-200 arası değişiyor.Hiç umurumda değil.İsterse -10000 olsun.Ben iyi hatırlarım bf3te 42-0 yaptığım oyunda +10 skill geldi yada gelmedi.(Araçla)Bir şey yükseltmek istiyorsan k/d yükselt.Benim bir o iyi zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: makik

Saçma bir sistem.Benim genelde 150-200 arası değişiyor.Hiç umurumda değil.İsterse -10000 olsun.Ben iyi hatırlarım bf3te 42-0 yaptığım oyunda +10 skill geldi yada gelmedi.(Araçla)Bir şey yükseltmek istiyorsan k/d yükselt.Benim bir o iyi zaten.

Eskiden biraz kötü oynadığım için kd 1.37 de sabitlendi, şimdi kill sayım çok fazla olduğu için 100-0 oynasam anca 1.38 oluyor o yüzden kd artık pek yükseltebileceğim bir şey değil. Stat sıfırlama tek çözüm gibi duruyor o konuda.

Bir de bf3'ün skill sistemi biraz farklı sanırım. 15 rank hesabımla 600 skill'deyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogukan733 -- 8 Haziran 2015; 17:05:22 >

• Skill sisteminin algoritması bir garip ama, kesin olan spm(score per min)nin bu sistemde çok etkin olması, k/d oranıda tabi ki etkin ama spm büyük ölçüde daha efektif. Eğer skillini yükseltmek istiyorsan, Squad Deathmatch modunu dene, garip bir şekilde hep + skill alıyorum o modu oynadığımda. Tabi sistem hep daha iyisini istiyor senden, yükseldikçe daha da zorlaşıyor arttırman.
  • Darknuit kullanıcısına yanıt
    Bunu test etmek için çok farklı yöntemler denedim. Mesela bir oyun locker'a girdim 26-26 oynayarak 28000 skorla bitirdim hep rev yaparak. +10 küsür skill geldi. 250 civarlarındaydım.
    Daha sonra metro'da benzer bir şekilde yine 1 kd ve rev ile 1200 ticket'lı maçta 12000 civarı skor yaptım +10 küsür geldi. Yine ortalama 250 skill civarlarındaydım.

Birkaç el de silkroad'a girdim. Tamamen ucav-mortar-bomber spam yaparak kill alma amaçlı oynadım. 50-2 civarı bir kd oranıyla oynadım. spm 300 falandı. +20'ye yakın skill geldi o maçtan ama oynarken hiç zevk almadım.

Sonuçta bu bir istatistik mücadelesi değil, eğlenmek için oynuyoruz bu oyunu. Ama eğlenmek için oynamaya çalıştığımda takımın ilk sıralarında bile olsam doğru düzgün skill gelmiyor. Skill için oynasam da eğlenmiyorum bir türlü. Bir silkroad 32v32 tdm sunucusu var. Ucav ve mortar nerf yemeden önce orada da bir test etmiştim bakalım ucav+mortar spam ile kaç skill göreceğim diye. Spawn'da bekleyip doldukça fırlatıyordum. 410 skill'e gelip sıkılmıştım.

Şu skill'in gerçekten kalkması gerekli oyundan.

• Söylediğin gibi bir kısır döngü var, skill için oynasan sıkıcı, eğlenmene baksan istatistikler düşüyor, ona çok takılmadan eğlenmene bakman en iyi seçenek sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darknuit

Söylediğin gibi bir kısır döngü var, skill için oynasan sıkıcı, eğlenmene baksan istatistikler düşüyor, ona çok takılmadan eğlenmene bakman en iyi seçenek sanırım.

Skill'in profilin en ortasında kocaman bir şekilde görünmesi çok yanlış. Gerçekten ne kadar yetenekli olduğumuzu gösterse bir şey demeyeceğim ama anlık artıp azalan gereksiz bir sistemden başka bir şey değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.