hocam selamlar, arkadaşımdaki odis ve vagcan pro ile baktık arkadaşların bahsettiği gibi sdf kilidi var henüz açılmıyor. belki 6 ay 1 seneye açılır. Navigasyon işi zahmetli ünitenin sökülüp kodlanması lazım. Ancak ambiyans, tabela okuma, lane assist, uzun far asistanı bunlar açılabilir olur. |
SKODA KAMIQ (38. sayfa)
-
-
2021 model 1.0 TSI Elite Model mevcut. Trim sesleri bende de mevcut. Motor çalıştığında da geliyor. Gıcırtı şekilde. Sizler gibi bende endişelenmiştim ama birçok kişide var sanırım. Kadran önündeki plastik aksamlarla oynayıp bastırınca ses kesilmişti. Bi deneyin isterseniz.
-
ben yetkili servisine götürdüm, adam beni 2024 sıfır makyajlı kasa test aracına bindirdi ve onda da var bu sesler.
sonuç: aracı sattım, bana göre değil.
-
Kocaeli bayisinden kamiq elite 1.0 için 1450 fiyat aldım beyaz renk sizce mantıklı mı ? Yıl sonuna doğru daha uyguna düşme ihtimali var mı sizce ?
Diğer sorum ise elite paketi sizce yeterli mi ?
-
Ben olsam elit yerine premium alırım hocam. Özellik farkı çok farkediyor. Premium aldım memnunum 1560 a geldi
-
Bütçem elit'e bile zor yetiyor 150bin(%1) kredi ile anca oluyor, fiyatlar değişmezse 1 2 ay bekleyebilirim aslında da malum şartlar, her ay zam geliyor.
-
Tüm bayilerden fiyat alın. Ben alırken her yeri aramıştım. Daha ucuzunu bulabilirsiniz. Fiyatların pek düşeceğini sanmıyorum. Bende de elite paket var, dijital klima dışında çok aradığım bir Premium özelliği yok. Ben alırken fiyat farkı 110 bin civarıydı ama şimdi fark biraz daha düşmüş gibi. Bütçeyle alakalı tabii. Ben memnunum araçtan.
-
2024 GSR 2 olan yeni model mi sizdeki ? Bazı yorumlar gördüm trim sesi hakkında çok sıkıntı yaratıyor mu ? (bu arada beyaz renk için bu fiyat verdiler diğer renklere 20bin istiyolar)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frknksp41 -- 25 Eylül 2024; 14:18:49 > -
Benim renk mavi. Olsaydı grafit gri alacaktım ama alırken yoktu. Evet 2024 olanlar uyumlu zaten. Trim sesi pek duymadım. Varsa da rahatsız edici bir şey yok.
-
Son sorum sizce (ikinci el - 40.000km) 23 model premium kamiq mi yoksa yeni gsr2 uyumlu 24 model elite mi almalıyım ? 250k kadar fark var nerdeyse, sıfır almaya değer mi ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frknksp41 -- 25 Eylül 2024; 22:26:36 > -
Ben alırken de öyle ikilemde kalmıştım ama sıfır almaktan yana kullandım tercihi. Sıfır faiz olması da etkiledi tabii. Bu ay 0.99 var yine iyi. Sıfır arabanın tadı başka oluyor. Karar sizin tabii ki. -
Merhabalar,
1.0 2024 kamiq premium aracım var. Normal sürüş modunda kullanıyorum fakat İlkkez eco ya aldım giderden serbest sürüş modu diye birşey yazdı nedir bu özellik? Aracı ecoda sürmenin sakıncası var mıdır? Bu serbest sürüş modu diğer modlarda da karşımıza çıkıyor mu ben mi farketmedim? Deneyimlerinizi yazabilir misiniz
Birde indiviual mod var bunu kullanıyor musunuz ? -
Selamlar,
Hocam normalde mod olmayan araçlarda direkt olarak serbest sürüş ya da yelken modu mevcut.
Ancak sürüş modu olan araçlarda sadece eco modunda geliyor. Ayağınızı gazdan çektiğinizde şanzıman ve motoru ayırıp aracın akmasını sağlıyor.
Aracın bu sırada viteste olsa mekanik kayıptan dolayı yavaşlayacak ancak 0.0LT tüketim yapacakken, bu modda araç yavaşlamıyor. Hatta yokuş aşağı ya da düzlükte hızlandığı bile oluyor. Rölanti tüketimi olan 0.9LT tüketim yaparak akmaya devam ediyor.
Sürekli ecoda sürmenizin bir zararı yok. Şehir içi sürüşlerde konfor bile sağlıyor. Ayağınızı gazdan çektiğinizde yavaşlamak yerine akıyor mesela gibi.
Yalnızca ECO modda mevcut. Kodlama ile diğer modlara aktarılabilir.
Individual kişiselleştirilmiş demek. Bu modda şanzıman eko direksiyon ve motor sport alabilirsiniz. Kendinize göre ayarlayabilirsiniz yani.
-
Teşekkür ederim açıklama yaptığınız için, birde araçta soğuk asfaltta trim sesi geliyor gösterge kısmından bunu yaşıyor musunuz serviste çözümü var mıdır ?
-
Hocam ben yaşamıyorum ama yaşıyorsanız servise bir danışın, söküp tırnaklara bez bant yaparlar.
Ya da kendiniz silikon sprey uygulayabilirsiniz.
Bir de Ankarada Aydelen servis var fiyat fazla ama bu tarz trim seslerini bizzat söküp çözüyor.
Bence sıfır arabayı siz önce bi servise götürün alırken de iyice kontrol edin trimlere zarar vermesinler tırnakları kırmasınlar.
-
Merhaba arkadaşlar ben de 2024 Ağustos ayında 0 aldım. Araçtan gayet memnunum agresif kullanılmadığı sürece fabrika verilerine yakın yakıt tüketimi veriyor. Alacaklar için bütçeniz varsa kesinlikle premium paket 1.5 tsi alırdım. Çünkü şanzıman olarak DQ381 DSG kullanılıyor diye biliyorum 7 ileri yaş şanzıman. Bu şanzıman yoğun trafiğe daha dayanıklı. Elite paketlerde DQ200 kullanılıyor. Bu şanzımanlarda yapılan tasarım revizyonlarıyla önceden yaşanan sıkıntıların ortadan kaldırıldığını ve artık güvenilir bir şanzıman olduğunu düşünüyorum ama yine de makul kullanmakta fayda var. Sonuçta hassas ve karmaşık makinalar.
Arabayı ilk aldığımda Skoda tarafından verilen anahtarlıktan gelen sesi trim sesi sanıp baya üzülmüştüm sonrasında anlayabildim onun dışında baya kötü yol şartlarında kullandım herhangi bir trim emaresi yok şimdilik.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musaa7878 -- 10 Ekim 2024; 21:30:42 > -
-
Bütün Kamiq'lerde şanzıman kuru dq200 hocam.
-
2.0 motor ve üzerinde DQ380. Diğerleri hep aynı. Bütçe varsa tabii 1.5 almak daha iyi ama bende de 1.0 var, memnunum.
-
Kamiq'te 2.0 motor seçeneği yok hocam. Tr'ye gelmeyen 2.0 motorlu bazı 4x4 Karoq'larda ve tüm Kodiaq'larda "dq381" ıslak şanzıman var.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X