Şimdi Ara

Skoda roomster silkeleme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2011 model 1.2 benzinli 150binde skoda roomster aracimiz var.Son zamanlarda yuksek viteste gaza fazla basinca veya sollamalara cabuk hizlanmaya calisinca arac sanki aldigi 3 benzin karisiminin 1 tanesini yakmiyormus gibi bi tekliyor.Ancak gaza minik minik sakin sakin basarken hissedilmiyor.
    Sorun sizce neden olabilir?
    Kullandigimiz benzin shell marka

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Skoda Roomster Kronik Silkeleme Problemi

Skoda Roomster sahipleri, araçlarında "silkeleme" olarak bilinen yaygın bir sorunla karşılaşmaktadırlar. Bu sorun, özellikle düşük hızlarda gaza basıldığında veya boştayken ortaya çıkmaktadır.

Silkeleme problemi, çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir. Bunlardan biri, motor montajlarının hasar görmesidir. Motor montajları, motoru şasiye bağlar ve titreşimleri emmeye yardımcı olur. Hasar görmüş motor montajları, motorun fazla hareket etmesine ve bu da silkelemeye neden olabilir.

Bir başka olası neden ise çift kütleli volandırın (DMF) arızalı olmasıdır. DMF, motor ve şanzıman arasındaki titreşimleri azaltmak için tasarlanmış bir bileşendir. Arızalı bir DMF, silkeleme ve diğer sorunlara yol açabilir.

Ayrıca, bujilerin veya ateşleme bobinlerinin arızalı olması da silkelemeye neden olabilir. Arızalı bujiler veya bobinler, silindirlerde düzensiz yanmaya neden olarak silkelemeye neden olabilir.

Skoda Roomster'daki silkeleme problemi, sürüş deneyimini önemli ölçüde etkileyebilir. Bu nedenle, bu sorunu yaşarsan, aracını bir an önce bir servise götürmen önerilir. Servis, sorunun kaynağını teşhis ederek gerekli onarımları gerçekleştirebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Aynı sorun vardı

Buji kablosu değişince düzeldi.

• BekiRoRo B kullanıcısına yanıt
    Teklemeyi geriye dogru yapiyor hocam anlik gaz keser gibi boyle. Arac neydi sizin ?

• bence aracı genel bı kontrol ettırın ateşleme sistemi yakıt bujı gıbı ... eger oralarda sorun varsa ki 2011 model cok eskı degılmıs farklı yerlere bakarsınız sorun ateşeleme gibi yada emme gıbı
  • hocam konuyla alakalı değil ama aracınız en baş alternatiflerim arasında. bana bu aracla ilgili biraz bilgi verir misiniz? yakıt-servis fiyatları- parça fiyatları ve bulunurluğu - fiyat ederi - varsa kronik sorunları vs
  • keppir kullanıcısına yanıt
    Kronik problem yok hocam cok şükür.

Yakiti cok bilmiyorum arac genellikle babamda ben pek kullanmiyorum ancak 100km de 7 8 lt tüketimi var.

Uzun yolda full dolu bagaj full depo 5 kisi ve klima ile beraber 100km de yaklasik 7.2 lt tüketti hesaplarıma gore. Bence normal.parcasini ustasini pek bilmem ancak bakimliysa zaten sorun cikartmaz

Son olarak bende alacak olsam dizelini alir rahatima bakarim.

Ama imkaniniz varken dizelini alin 1.2 benim gibi kani kaynayanlari pek tatmin etmeyebilir :)

1.2 cekiyor mu tabiiki kopek gibi çeker. Ancak 2500 alti her atmosferik gibi ölü :)

• Terracide kullanıcısına yanıt
    aslında az km kullanacağım için benzinli düşünüyordum, lpg.siz falan ama bu uyarınız çok önemli zira şehir içi atak olmayan araçları hiç sevmem. verdiğiniz bilgiler için çok sağolun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sportage Balata Sorunu
    6 ay önce açıldı
    Seat İbiza Klima Sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Seat Ibiza hararet sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Terracide kullanıcısına yanıt
    @keppir Hocam 1.2 benjinli htp Roomster şehir içi atak ve hızlı arabadir ama uzun yok ve cok dik rampalarda atmesferiklikten ötürü çok canlı değildir. Çok hız tutkunu degilseniz sehir içi normal kullanimlar için uygundur. Yalnız imkan varsa tabiki daha cigerli bir dizelini oneririm.

@Terracide Sizin sorununuz ise muhtemelen buji ve ateşleme sisteminde. Gaza yüklenince pistonlar daha seri hareket eder ve yanma odasindaki islemler daha hizli gerceklesir ama buji sisteminde bir ariza varsa eğer yanma odasindaki hıza ayak uyduramayacagindan silkeleme ya da vuruntu yapabilir.

• amasseia kullanıcısına yanıt
    uzun yol 2 senede bir belki yaparım, 1.2.lerin şehir içine uygun bir sürüş karakteriği varsa çok iyi o zaman.
    ilanlara bakınca Active, Dinamik, Panorama,Sport,Style gibi seçenekler görüyorum. siz hangisini tavsiye edersiniz? ya da sizinki hangisi ve memnun olmadığınız bir yönü var mı aracınızda?
    Sehiricinde tabiiki atikligi yeterli. Sanziman oranlari kisa oldugundan cok hizli devirleniyor. Ancak doluyken illaki devir cevirmek gerekir. Bizde baz donanim var analog klima aux abs asr var hatirladigim kadariyla. Donanim ismide active olmasai gerek. Benim icin yeterli bunlar ekstradan kol dayama olsa efsane olurdu ama cok önemli degil.

• amasseia kullanıcısına yanıt
    Hocam cevabiniz icin tesekkur ederim cok mantikli dikkate alicam

Terracide kullanıcısına yanıt
    Evet hocam sehir içi kullanima çok uygun bir araç. Dedigim gibi uzun yol ve cok dik rampalarda da biraz devir cevirmek gerekiyor.

Ben panoromik donanimi öneririm hocam. Bu donanimda full cam tavan ve kol dayama gibi hoş ozellikler mevcut.

@TerracideRica ederim hocam.

• Merhaba,

Hava debimetresine de son çare olarak bakmanızı öneririm.

Geçmiş olsun.

• pi10 kullanıcısına yanıt
    Cevabiniz icin tesekkur ederim hocam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.