Şimdi Ara

SKODA YETI GREENLINE DİZEL ALDIM.. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
237
Cevap
3
Favori
108.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • abi arabayı ilk başlar da okdr kötülemişşiniz ki :D bende kötü sandım iyiki okumusum ögrenciyim yaza araba almayı düşünüyorum yaş 21 giriş paketi fiyatı ve dizel olusu ve tipini çok begendim =) bi test sürüsünden sonra alınabilir teşekkürler
  • Sanırım bu test konuşan arkadaşlara biraz ağır gelicek.Şahsen görünüş olarak kuga en hoşları.Ancak yeti nin qq den üstün çıktığı aşikar.

Sonuc:

1: Skoda Yeti 2.0 TDI 4 x 4 ( puan: 495 / 650 )

2: Toyota RAV4 2.2 D-4D 4 x 4 ( puan: 461 / 650 )

3: Ford Kuga 2.0 TDCi 4 x 4 ( puan: 432 / 650 )

4: Nissan Qashqai 2.0 dCi 4WD ( puan: 431 / 650 )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacksea533 -- 23 Mart 2012; 0:58:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: blacksea533

Sanırım bu test konuşan arkadaşlara biraz ağır gelicek.Şahsen görünüş olarak kuga en hoşları.Ancak yeti nin qq den üstün çıktığı aşikar.

Sonuc:

Nedense bu tür testler de vw grubu araçlar hep birinci oluyor.
  • quote:

Sanırım bu test konuşan arkadaşlara biraz ağır gelicek.Şahsen görünüş olarak kuga en hoşları.Ancak yeti nin qq den üstün çıktığı aşikar.

Sonuc:

Bu testteki araçlar aynı fiyata satılsa hangisini alırdınız buda tartışılır.
  • Hayırlı uğurlu olsun, Allah kaza bela vermesin.
    Bazı arkadaşlar olumsuz yorum yazmış.Ben de suv tarzı araç araştırıyorum.ix35 , qq, sportage.Yeti'yi görüntü yönüyle elemiştim.Tamamen zevk meselesi.
  • quote:

Sonuc:

Bu tip karşılaştırmalarda fiyat hususunu niye gözardı ederler anlamıyorum. Rav4 dizel 133.000 TL, Kuga baz 95.000 TL. 38.000 TL ye üstüne iyi bir araba daha alınır yaw.
  • Başlığı açan arkadaş, izlenimlerini detaylandırsa da bilgilensek...

bir forum klasiği.. açılıp terkedilen başlıklar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: buarbu

quote:

Sonuc:

Bu testteki araçlar aynı fiyata satılsa hangisini alırdınız buda tartışılır.

test tekı araclardan kuga yı begendıgımı dıle getırdım , dızayn olarak benım cok hosuma gıttıgı ıcın.1 tercıhım kuga 2 tercıgım yetı den yana olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacksea533 -- 23 Mart 2012; 22:46:14 >

• Kullanıcı olarak biraz ben birşeyler anlatmaya çalışıyım konu dağılmasın

QQ iç kalitesi ile Yeti iç kalitesi arasındaki fark kullanılan malzemenin bir çin arabası ile avrupa arabasının karşılaştırılması seviyesinde yapılmamış yukarıda yanlış anlaşılmalar ve göreceli güzellik kalite kavramları ön plana çıkmış anlaşılan.

İki araçta sağlam hissettiren ve orta seviye araçlar için iyi denecek kadar kaliteli malzeme kullanmış diyebilirim.

En büyük farkları kullanılan deri kaplamalar, qq gözenekli (yada yarıklı) deri kullanmış kaplamalarda, yeti ise düz bir deri türünü tercih etmiş dreksiyonda olan kişinin hissiyatına göre iki seçimde göreceli bir kavramdır. Kimin hangisini beğeniceği bilinemez.

Ancak ergonomik yapı derseniz qq de iki adet telefonumu bardaklık harici nereye koysam bilemezdim ( ki genelde başka şeyler koymam gerektiğinden abuk sabuk yerlerde olurdu) ancak yetide kullanım alanları arttırılmış bu güzel bir artı veriyor yeti için. Yanlız qq torpido gözü yetinin torpido gözünden iki kat daha büyük böyle de bir detay var.

Bu akşam Tem de biraz aracı zorlamak istedim 180 Km/s hıza kadar sorunsuz çıktı Yeti ve rahatsız edici bir sürüş vermedi, benim açımdan kullanımı görüş açıları olsun rahatlığı olsun qq göre daha fazla sürüş zevki vaad ediyor. Ancak qq oturduğunda saran koltukları Yetide yok.

Tip konusuna gelirsek arka kısım konusunda çoğu arkadaşın takıntısı bence. Çünki aracın önden görünüşü super B yada octavia modellerinin sis farı gömülü olanından bir farkı yok ve hatta kübik bir araç için olabildiğince güzel bir ön ve yan tasarıma sahip.

Arka tasarım daha güzel olabilirmiydi derseniz o zaman arkadaşların da dediği gibi mercedesin kubik SUV serisininde arkası daha kaslı olsa daha mı çok satardı diye bir soru oluştu aklımda. Bence hayır sonuç olarak otoyolda farkettim ki 1.6 dizel çoğu araç zaten arka kısmınıza görüyor otoyolda ve çok ta güzel olmayan arka tarafınız aracınızı nazardan koruyor diyelim ancak ben fazlası ile tasarımdan da memnunum.

Yakıt tüketimi konusunda şunu diyebilirim 1100 km mesafeyi aştım ve çeyrek depo ile 330 km yol katettim iki günde istanbul içi ve trafikte. tahminlerime göre trafik ile yorulmadığı taktirde araç şehir içi 900 Km civarı bir yol yapması çok rahat. (ki rodaj bitmeden bunu gerçekleştirmesi beni şaşırttı)

• Tüketimi beni de çok mest etti şimdi. Yeni nesil TDI olduğu için eskimiş 1.5 dci'ya göre bence de avantajlı. QQ 1.6 lt koymakta acele etmezse bu sene Yeti biraz pay kapar gibi görünüyor. Yeti'nin bence sıradışı şık bir tasarımı var. Göz alışkanlığı olmadığı için köşeli olması önyargılara yenik düşüyor. Yoksa bir Kia Soul gibi Uzakdoğulu göz zevkine uygun bir köşeli falan değil.

Fiyatı şeker tadından. Bence o marjlarda araç bakanların fırsat vermesi gereken bir araç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lehonour

quote:

Orijinalden alıntı: eczman2000

quote:

Orijinalden alıntı: V.K.

hayırlı olsun hocam
    güzel bir seçim,iyi bir araba almışsınız

Arabanız hayırlı olsun.
    Yalnız video tam bir mallık abidesi.

daha önceki arabamda dondurma daha binanın ortasına gelmeden eriyordu hep, konya yolunda üzerime inen helikopterler de cabası, hele arka koltukta dövme yaparken telef olan arkadaşlarımı saymıyorum bile ya arkadaş hadi dövme olayı tamam süspansiyon filan da o dondurmayla hellkaptır nedir ya nasıl bi prezentasyondur nasıl bi hayalgücüdr anlamak zor.

Çok güzel bir programdır. Yazın 19. sezonu başlayacak.

• Yakıt konusunda süpermiş

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mightywolf35 -- 29 Mart 2012; 21:38:35 >
  • bende bugün skodaya gidip test sürüşü yaptım ve fiyat aldım. 1.6 TDI CR Ambition modeli için 53500 fiyat çekti. üstüne trafik sigortası + arka park sensörü ( park sensörü dedi ama ambitionda zaten varmış kandırmayamı çalışıyor ?) rustat gibi bi şeyler söyledi bunlar fiyata dahil dedi.

araba alan veya fiyat alan arkadaşların görüşünü almak istiyorum. fiyat nasıl acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizkent -- 31 Mart 2012; 23:52:35 >
  • herkese merhabalar;yaklaşık 1 aydır her iki aracı da inceliyorum..Yeti yi Özaydınlı da,QQ yi Park ta test ettim..QQ i Basın expres yan yol da ,Yeti yi de B.Çekmece Batıköy arası E-5 de denedim..İç malzeme kalitesinde rahatsız edici bir fark yok..Yeti azıcık daha kaliteli..kullandığım QQ 1.5 ise üst paket olup cam tavan ve geri görüş kamerasına sahipti..her iki araçta da dikkatimi çeken şey 1. vites de axelerasyon zayıf,ama diğer viteslerde iyi,yeti de etrafa daha hakim ,qq de hakimiyet az daha zayıf gibi ,yeti deki start-stop özelliği özellikle şehir içinde avantaj gibi gözükmekle beraber QQ nin 6 ileri şanzumanı aynı tasarrufu sağlayacak gibi,ani sollamalarda qq sallanıyor ama Yeti yere yakın olması sebebi ile daha yola yapışık gibi yani yol tutuşu QQ e oranla daha iyi gibi,fabrika değerlerine göre 0-100 axelerasyonları çok yakın ama bana sanki yeti daha atik gibi geldi ki yeti yi hafif rampa da zorladım..Dış görünüşlere gelince;Yeti daha köşeli,qq daha yuvarlak hatlara sahip ki yeni qq de biraz daha agresif görüntü verilmiş..ama lütfen Yeti için kimse doblo ya benziyor falan demesin..Apayrı segmentlerin çok farklı iki aracı Arka oturumlar Yeti de (özellikle de arka koltuk 5 derece daha yatınca )daha keyifli..en herhalde Yeti alacağım aşağı yukarı aynı değerlere sahip olmakla beraber ;Yeti de sürüş keyfi sanki bir çıt daha yukarıda ,birde 1.6 TDİ inandığım bir motor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karetta2002 -- 1 Nisan 2012; 0:54:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: denizkent

bende bugün skodaya gidip test sürüşü yaptım ve fiyat aldım. 1.6 TDI CR Ambition modeli için 53500 fiyat çekti. üstüne trafik sigortası + arka park sensörü ( park sensörü dedi ama ambitionda zaten varmış kandırmayamı çalışıyor ?) rustat gibi bi şeyler söyledi bunlar fiyata dahil dedi.

araba alan veya fiyat alan arkadaşların görüşünü almak istiyorum. fiyat nasıl acaba?

Park sensörü standart. Ama her türlü sigorta masrafları sizden çıkar. Tahminim şirket üzerine alıyorsunuz o yüzden o fiyata inmiştir.
  • yaklaşık bir hafta önce veteriner arkadaş aldı.
    ordu da bulunmamıza rağmen ikinci el araç almak için kendini hataya atıyor.
    orada satıcı ile anlaşamıyor 2011 modeline 41 bin vererek 1.2 tsi baz donanım araca.
    geri gelmeden önce gideyim diyor bayiye görüşeyim.
    ilk önce bayideki sıfır aracın 2011 model olduğunu belirtip pazarlığa oturuyorlar.
    pazarlık bitip işlemlere başlayınca 2012 model olduğu anlaşılıyor ve ilk pazarlık bozulmadan aracı alıyor.
    hediye olarak cam filmi park sensörü ve bir depo benzin alıyor.
    aracı orduda tescil ettireceğinden dolayı trafik tescil masraflarını da fiyattan düşüyor.
    aracı orduya getirmek için ise test aracının plakasını aracına taktırıyor ve ruhsatı alıp yola çıkıyor.
    geldiğinde ise plakaları ve ruhsatı kargo ile gönderiyor.

ve en önemlisi fiyat.
    sıfır 2012 1.2 tsi verdiği rakam 39bin.
    liste fiyatı 46 bin olan aracı 7 bin ucuzuna aldı.
    bir firma bu kadar kar edebilir mi merak ediyorum.
    herhalde satış temsilcisini kovmuşlardır.

• Slm arkadaşlar.. Ben de 27/04/2012 de Ataköy Yükselen Skoda dan YETİ 1,6 dizel elegance aracımı teslim aldım.. Bu başlık altında yorum yapan arkadaşlara fikir verdikleri için teşekkür ederim.. Aracı 4 gündür kullanıyorum ve inanılmaz keyif alıyorum.. Alacak arkadaşlara da şiddetle tavsiye ederim.. Araç bütün isteklerime hacim, görsel , donanım ve performans olarak tam anlamıyla cevap veriyor.. Ne çok göze batıyor, ne çok yalın.. Ama dikkat çektiği kesin.. Çift renk tercih ettim ve en dolu modelini aldım.. Araç ne binek ne de Suv. Tam ikisinin ortası. Fiyat ve donanım olarak da emsalleriyle karşılaştırdığımda her açıdan artısı bol.

Araç içerisinde kendimi arazi taşıtında gibi yüksekte, binek araçta gibi konforda, spor araba gibi performanslı araçta hissediyorum. Çevremde ki insanların "bu araç, bu marka bu parayı etmez" telkinlerine rağmen istediğimi yaptım, Yeti aldım ve çokta memnunum.Ön yargılı arkadaşlarımda aracımı görüp, test ettiklerinde gözlerinde ki şaşkınlık beni oldukça memnun ediyor.Bu durumda daha da keyifleniyorum.İyiki de almışım.. Aracımın resmini de ilave ediyorum..

SKODA YETI GREENLINE DİZEL ALDIM..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALC58 -- 30 Nisan 2012; 13:16:31 >

• Plakalarımı beklerken..

SKODA YETI GREENLINE DİZEL ALDIM..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALC58 -- 30 Nisan 2012; 13:19:30 >
  • Tüm yeni araç alanlara hayırlı uğurlu olsun,Allah; kaza bela göstermeden gezmeyi nasip etsin...
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.