Şimdi Ara

SLR-Like yardım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    DSLR benim için hem bütçe hemde taşınabilirlik açısından uygun değil. Bu nedenle tercihim SLR-Like olacak.
    Keskin fotoğraf çekebilmeli, zum olayının farkındayım bu nedenle 12x-20x arası birşey olması benim için yeterli. Yeterki fotoların keskinlik dereceleri fazla bozulmasın.
    En az 10 MP çözünürlüğe sahip olmalı.
    Mümküne sensör bayutlarının 1/1.6-inch civarı olması.
    Video, hd özellikli olmasına gerek yok ama en azından güzel çekim yapabilsin.
    Manuel zum olursa oda tercihim olabilir. Ama yoksada problem değil.
    Video çekerken zum yapabilirse iyi olur.
    Işığın az olduğu ortamlarda mümkün olabilecek en az noise üretebilmeli.

Yukarıda nacizane forumlardan edindiğim bilgilere göre saydığım özelliklerde alınabilecek en iyi SLR-Like makina hangisidir?
    Bütçe 1.500 TL civarı.

Teşekkürler..

• 1500 vermişken EOS 550D alın, like mike uğraşmayın, paranıza yazık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Perikard

1500 vermişken EOS 550D alın, like mike uğraşmayın, paranıza yazık

Fakat yazdığınız makinayı almakla bitmez ki bu sefer lens derdi başlayacak. Ki lens ler hiçte ucuz değil..
    Yanlış mı düşünüyorum..

1.500 TL makina en az iki tipte lens almak gerekecek. Oda nerden baksanız toplamda yine bi 1.500 TL eder değil mi?

Toplamda 3.000 TL malolur bana, ve o kadar bütçem yok..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Perikard

1500 vermişken EOS 550D alın, like mike uğraşmayın, paranıza yazık

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim..

Fakat yazdığınız makinayı almakla bitmez ki bu sefer lens derdi başlayacak. Ki lens ler hiçte ucuz değil..
    Yanlış mı düşünüyorum..

1.500 TL makina en az iki tipte lens almak gerekecek. Oda nerden baksanız toplamda yine bi 1.500 TL eder değil mi?

Toplamda 3.000 TL malolur bana, ve malesef o kadar bütçem yok..
  • 1500 TL'ye Olympus E-PL1 + 14-42mm + 40-150mm lens alınabilir sanıyorum. Türkiye'deki fiyatları bilmeen söylüyorum tabi.
    12-20x yaklaştırmali makinelerdeki algılayıcılar 1/2.33" oluyor genelde, yani çok şey beklememek gerek. DSLR istemiyorsanız Fuji S200EXR öneririm. Çok zoom istemezseniz Canon G11 veya G12 daha da iyi.
  • Yedire yedire gidersiniz :) ille 3 lensli takımı aynı yıl içinde dizmenize gerek yok mesela. Ayrıca her halükarda D-SLR like'tan kat kat üstün olacağı için arkadaş 550D önermiş.
    -
    Pen e-pl1 için birkaç fiyat :) Manyak bunlar
    http://www.sanalpazar.com/item_details.php?name=Olympus-EPL1-123-MP-27-LCD-PEN-Dijital-FotoMakines&auction_id=994152
    -
    http://www.teknofiyat.com/?search=Olympus+E-PL1&altlimit=&ustlimit=
    -
    Eh Ereyon'daki fiyat yine bir nebze iyi !..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 27 Nisan 2011; 15:21:40 >

• 1/1.6-inch dediğinize göre zaten s200exr den başka bir seçenek yok. Aradığınız özellikler s200exr nin teknik özelliklerinden copy paste edilmiş. Bu özelliklerde başka makine olmadığına göre zaten dar alana kısılmışsınız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DSLR Kamera Önerisi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hayır 1550 TL civarında hayyamda, eos 550d + 18-55 lens Bence bir inceleyin, lens çoğu kullanıcıya yeterli nitelikte.
  • Like olarak dediğiniz özelliklere sahip sadece 200xer var. Ama taşınabilirlik açısından dslr makinelerden altta kalır bir yanı yok. Makine büyük.

Dslr tavsiye ediliyor ama dslr ve zoom bir arada zor iş. O yüzden zoom önemli ise dslr almayın. kit lens alsanız zoom yok netlikte yeterli gelmeyebilir. Zoom objektif alırım derseniz, netlik için 50 mm den başlayanları kullanmanız gerekir.Bu defa açı daralacağı için manzara vs. çekmeniz zor. 18-250 gibi lenslerden alsanız netlik zayıf kalır.

Bence 200xer sizin belirttiğiniz özelliklere sahip.
  • O bütçede kesinlikle D-Slr alınır ama illa Like derseniz kesinlikle S200 EXR tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Lupara_

Like olarak dediğiniz özelliklere sahip sadece 200xer var. Ama taşınabilirlik açısından dslr makinelerden altta kalır bir yanı yok. Makine büyük.

Dslr tavsiye ediliyor ama dslr ve zoom bir arada zor iş. O yüzden zoom önemli ise dslr almayın. kit lens alsanız zoom yok netlikte yeterli gelmeyebilir. Zoom objektif alırım derseniz, netlik için 50 mm den başlayanları kullanmanız gerekir.Bu defa açı daralacağı için manzara vs. çekmeniz zor. 18-250 gibi lenslerden alsanız netlik zayıf kalır.

Bence 200xer sizin belirttiğiniz özelliklere sahip.

Telesiz olmaz deniyorsa 500D + 18-55 + 55-250 şeklinde alınabilir, 1500 TL like'lara çok çok fazla.
  • Bahsettiğim özellikler s200exr a çok benziyor. ama ben bu özelliklere sahip canon veya nikon marka makinalara bakmak istiyordum. 1500 tl civarına dslr alınabilir evet doğru ama. sonrası için lensleri ile uğraşmak istemiyorum. bu sefer lens derdine düşecez. malum kaliteli lensler çok para, ucuzlarıda pek iyi değil sanırım. o yüzden dslr ye en yakın makinayı arıyorum. gold ta fuji s200exr 900 tl sizce bu makinaya bu para değermi? yoksa kompakt makinaya bu paradamı çok gelir?
    ilgilenip yorum yazan arkadaşlara teşekkür ederim..
  • Emin olun DSLR'ın en kötü lensleri bile like'tan daha kaliteli sonuçlar verir. Bahsettiğim seti alırsanız başka bir ihtiyacınız olmayacak, direk kullanmaya başlayabilirsiniz. Karar sizin tabi ki, şimdiden hayırlı olsun ama 900 TL gibi ciddi bir paranın DSLR görünümlü kompakt makinelere verilmesine karşıyım ben, umarım pişman olmazsınız.
  • Sony R1 alabilirsiniz.

Pekçok DSLR'ı bile suya götürür, susuz getirir..
  • s200exr alıp paranızın bir bölümünüde cebinizde bırakırsınız.Türkiyede garantili 900TL su an.
  • Vatan bilgisayarda %25 indirim var cebine uygun olanına bak bence fiyatları uygun gibi

http://www.vatanbilgisayar.com/products.aspx?L2=CELCAM&k3=Dijital%20SLR
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.