Şimdi Ara

Smartmedia HD VISION / Dark Mini Mania / veya Orjinal Adıyla Noontec A6 Media Player (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
476
Cevap
2
Favori
73.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Smartmedia da ısınma mevzusunu nedense hep bu başlığa girdiğimde hatırlıyorum... Zira üstüne basa basa söylendi; bu bir sorun değil diye.... Makinada ısınma var ama bu ısınma sorunu olarak dillendirilecek bir şey değil... Isınma= sorun diye bir şey yok... Taş gibi alet... Chd, Esir, Wiki, Hidt, Prodji vs indirmedik 720p, 1080p bırakmadım hala daha sorun yaşadığım bir rip olmadı... 1080p filmler yağ gibi akıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Özger -- 28 Şubat 2011; 22:44:17 >
  • bu gün vatanda kampanya dahilinde alasım vardıda az daha tuttum kendimi..kablosuz ağ konusunda nasıl acaba... sırf kablosuz net bağlantısı beni cezbediyor açıkcası..
  • Smart Media'nın içinden çıkan crea wireless adaptör gerçekten sorunlu. Modemle yanyana kablosuz ağdan 720p film izleyemiyorum.
    Gerçek 300mbps hız alabileceğim realtek chipsetli ve Smart Media ile uyumlu wireless adaptör önerisi olan ya da kullanan var mı acaba?

http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?productId=bd72661&categoryId=103939 Bu ürünü buldum. Sanırım Crea'nın wireless adaptörü 150mbps veri alıp - 300mbps veri gönderebiliyormuş. Bu Netmaster'ın adaptörü 300alıp 300 gönderiyormuş. Realtek chipsetli ve dark mini mania'da kullananlar varmış.

Konu hakkında yorumu olan olursa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gnroses -- 2 Mart 2011; 19:35:47 >

• quote:

değerlendirecek nemi var... elbette çok şey var.. örneğin firmalar arasındaki müşteri menuniyeti

Bu konuda Dark firması bazı konularda çok iyi, bazı konularda değil. Cihazın fanını söküp pasif soğutucu takmanız halinde bile cihazın arkasında duruyorlar. Ancak forumda beğenmedikleri (ki genelde bunlar olumsuz eleştiriler) fazla polemiğe girmeden konuyu kilitleyip silebiliyorlar. Ellerinden geldiği ölçüde yardımcı olmaya çalışıyorlar. Ancak realtek firmasının cihazın kaynak kodunu vermemesi gerekçesiyle yazılımsal olarak çok da ellerinden bir şey gelmiyor. Forumda linux bilgisi olan birkaç arkadaş ( çok saygı duyuyorum onlara) kendi anladıkları kadarıyla yazılımsal değişiklik yapıyor ve açıklayıcı bilgiler verip yol gösteriyorlar. Buraya takılıyorlarsa buradan da onlara tekrar teşekkür ediyorum. Geçenlerde yazılım sorunundan kitlendi. Firmaya yolladım, düzeltip yolladılar. Yazılım hatasından dolayı bir kereye mahsus aldığımız firma aracılığıyla değil de direkt kendilerine yolladık. Alacak olanlar kendi satış sitesinden alsa tamir, servis konularında rahat ederler. Yoksa firma, satın alınan yer aracılığıyla yollanmasında ısrar ediyor. Ben HB dan almıştım, eğer oraya yollasaydım 1 ayda geri gelmezdi.

quote:

ayrıca smart da ısınma sorunundan çokça bahsedimiş, ayrca smart ın başka bir medya playerini kullanıyorum cihazda donma gibi durumlar oluyor. dark ta durum stabilmi gibi değerlendirmeden kastım budur...

Bu başlıkta daha önce de yazmıştım. Cihaza her türlü 720p ve 1080p işkencesini hem usb hdd ile hem de ağ bağlantısıyla yaptım. Ağdan dosya kopyalarken 1080p açtım. Donma, takılma, kilitlenme falan olmadı, hâlâ da olmuyor. "Cihaz ısınıyor mu?" derseniz elbette ısınıyor. Elinizi üstüne koyarsanız sıcak, alt tarafını ellerseniz yakıyor. Ancak insanlar bunu neden sorun yapar anlamakta zorlanıyorum. Isınırsa ısınsın, yanarsa yansın. Cayır cayır tutuşup evi yakacak değil herhalde. En fazla çipi kararır. Başka da birşey olmaz. Firma malına güvenmese fanı sökmemize izin vermez. Yanarsa garantiden değiştirir. Dark mini bu konuda oldukça stabil. Yazın sıcaklarda bir sezon diziyi 2 günde bitirdiğim oldu. Tık demedi. Ama ben aldığım gün fanı söküp pasif soğutucu taktım, belki ondan takılma yapmıyordur. Buradan bakabilirsiniz.
    http://www.akortek.net/viewtopic.php?f=107&t=2382&p=9767&hilit=pasif+so%C4%9Futucu+uygulamas%C4%B1#p9767

• burbarian,

bilgiler için teşekkür ederim.. ısınma konusu bendeki smartda da var ama bence bu bi sorun değil zaten. cihaz belli bi sıcaklığa ulaşacaktır bunda rahatsız olacak bir durum yok elbette. ben örnek vermek adına yazdım..

yazdıklarınızdan dark tavsiye ettiğinizi çıkarttım benimde son kararım bu olacak galiba.. siz kullanıyor ve tavsiye ediyorsunuz anladığım kadarıyla.
    da bu seferde ıomega ya takıldım alette 1 tb hd. var ve ağ dahil her işide yapar görünüyor bu ikisi arasındayım şimdi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertac-73 -- 2 Mart 2011; 20:40:12 >
  • hd vision a nootech in fw i yuklemek garantiden cıkmasına sepep oluyor mu?
  • Olur sanırım. Yinede yüklemiştim ben. Smartmedia nın sitesinde yein yazılım var. İnternet TV ve İnternet Radyo eklenmiş. Bugün onu yükledim ama çok kurcalama fırsatım olmadı henüz. Forumda başka bir konuda yükleyen bir arkadaş yeni yazılım yükleyince açılışta sorun yaşadığını söylemiş bende öyle birşey olmadı. Biraz kurcaladıktan sonra yazarım buraya + ları - leri.
  • İçerde TV ye bağlı açık.1.5TB hardisk takılı Ne wi-fi ile mi uğraşcam çektim kabloyu.Ağda çok hızlı.Ağdan down ettiğim filmleri dizileri kolaylıkla pc basındayken diğer odadaki Hd Visionuma gönderebiliyorum.Canım film izlemek mi istedi gidiyorum açıyorum tv yi izliyorum paşa paşa.Isınma problemi demişler.Cidden saçmalık.Ben 60gb ağdan veri aktarırken bir yandanda TV de Hd visionumla 1080 filmleri kolaylıkla izleyebiliyorum.Öyle duman falan da cıkmıyor.cihazın fanı yok.Merak etmeyin evi yada mobilyaları yakacak kadar ısınmıyor.Sorun edilcek birşey değil.Tarayıcı demişler Alet medya oynatıcı.Çok fazla şey beklemeyin.Eğer browser olursa flash oynatmıyor denir ve uzar gider.Bu alete 1000 lira para vermiyorsunuz.Verdiğiniz paranın hakkını veriyor.Yeterli.2 gündür açık 2 gündür full dizi oynuyor.Banamısın demedi.Tek eksik yanı.Altyazılarda bazı insanları rahatsız etmesede bold gölgeli bir altyazı yerine beyaz arkaplanda daha az belirgin olan bir altyazı göstermesi.onuda büyüterek yada filmin içine gömerek çözüyorum.Bu sorunda yeni güncelleme ile çözülür diye düşünüyorum.İster dark ister smart alın.Paranızın karşılığını alırsınız.Ütü yapmasını ve bulaşık yıkamasına yakın şeyler beklemedikten sonra tabiki.Her iki alettede wi-fi ile film izlemek istiyorsanız yanılgıya düşersiniz.Buna bir HDD bağlayarak ve PC den günlük ağdan dosyalarımı göndererek çözüm buldum.Sıkıntısı yok.Torrent kullanmıyorum ama çok test ettim.Başarılı.Dediğim gibi insanların beklentileri çok yüksek.Şu yukarda okuduğum kriterlere göre bir media oynatıcı yerine bir laptop işaret ediliyor.alın bir laptop tv altına koyun ve Her dosyayı açın her sayfaya girin.Ama 1000+ para verin.İki cihazda tıpkısının aynı ucuz olanı gidin alın.Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrn -- 7 Mart 2011; 0:59:24 >

• Yaklaşık 2 ay önce Smartmedia HD Vision aldım ve incelemem aşağıdadır. Alma sebebim fiyat/performans açısından dolu bir paket sunmasıydı. (Saturn'de 199 tl idi)

Artılar:

-Çoğunlukla tüm mkv'leri ve divx'leri oynatıyor. Çoğunluk 1080p ve 720p mkv filmlerde sorun yaşamıyor.

-DTS sesi destekliyor.

-Optik ses çıkışı var.

-Paket içerisinden hdmi kablo, kablosuz adaptör çıktığı için ek masraf yapmanıza gerek kalmadan kullanmaya başlayabiliyorsunuz.

-İki adet usb girişi var.

-Ağdan bilgisayarınızdaki dosyaları oynatabiliyorsunuz.

Eksiler:

-smartmedia.com.tr'deki yazılımla torrentle dosya indirmeyi bir türlü başaramadım. Torrent'i eklese de hiç transfer yapmıyor.

-Altyazıları dosya gösterim listesinde göstermiyor, algılayabilmesi için isminin medya ismi ile aynı olması gerekiyor.
    matrix.avi varsa matrix.srt , matrix.eng.srt gibi dosyaları algılayabiliyor istediğiniz dosyayı seçtirmiyor. Lg 503sh ses sistemi bile altyazıları seçmeye izin veriyordu.

-Dosya gösterim listesinde naparsanız yapın medya dosyaları haricinde bir dosya listelenmiyor. Örneğin bir excel dosyası varsa bunu hiçbir şekilde göremiyorsunuz.

-Youtube vs. performanslı çalışmıyor, duruma göre hiç çalışmayabiliyor.

-Bazı animelerin encodinglerini beğenmiyor ya oynatmıyor ya da oynatırken sorun yaşıyor.

-Ağdan bilgisayardaki bazı dosyaları oynatırken takılmalar yaşayabiliyorsunuz. (Aslında normal ama yine de belirtelim)

-Fan yok demişler ancak bazen bendeki cihazdan açılırken fan sesi geliyor (bilgisayar kasalarındaki fan seslerinden) sonra susuyor.

Sonuç: Torrent sorunu ve altyazı dosya isim olayı büyük eksiler iken genel olarak fiyat/performans'a baktığımız zaman fena bir cihaz değil, iş görüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetefendi -- 11 Mart 2011; 15:02:19 >

• bilgi için teşekkürler bu ara almayı planladıgım cihaz. Ama youtube ve benzeri sitelerde sorun olması can sıkıcı acaba bağlantı hizınızmı düşük. Yoksa yazılımsalmı sorun.
  • cihazı 2 saattir kullanıyorum. ilk izlenimlerim...
    kablosuz bağlantıyı biraz zorda olsa yaptım dizüstü pc ye bağlanıp video izleme olayı başarılı.. ama menüde gezerken sanki yavaş kalıyo kumandaya gecikmeli cevap veriyor.. ama fiyat performans açısından yeterli gibi. ayrıca cihaz minik fan mevcut ve sessiz çalışıyor... denemeye devam..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertac-73 -- 13 Mart 2011; 18:26:16 >
  • onkyo avx 380 5.1 ses sistemi aldım. benim laptopta hdmi cıkısı olmadığı için bu cihazlardan birini almayı düşünüyorum. fakat kucuk bi problem var. benim ses sistemi dolby true hd ve dts hd destekliyor. bu urunler içerisinde bu formatları oynatan sadece dark mini mania. diğerlerinde var da yazmıyor mu acaba. ayrıca true hd olması için sistemin 7.1 olması sart mıdır. (mini mania nın üzerinde 7.1 yazıyor) benim sistem 5.1. bazı arkadaslar laptoptan hdmi ile aktarılan görüntü ve sesin media playerlardan daha ustun olduğunu yazmışlar. ben hdmi çıkısı olan bir laptopla deneme yaptım. hem ses hem de görüntü olağanustuydu. media playerla aynı ses ve goruntu kalitesi yakalanamıyor mu ? kolay gele.
  • nontech a6 kumandası nerde satılır
    kumanda çalısmıyo
  • Merhaba,
    Ben WD LIVE kullanıcısıyım. Arkadaşımda Smartmedia HDVISION var. Arkadaşıma Bluray filmlerden verdim izlesin diye. (MKV) Ancak bazı filmleri açmadığını, bazılarını çalıştırırken cihazın kapandığını restart ettiğini, bir tane filmde de alt yazısı olmasına rağmen alt yazıyı görmediğini söyledi. Filmlerde sorun olmadığını belirttim kendisine. hatta PC de izleyerek deneyebileceğini söyledim. Aynı filmler bende çalışıyor onda sorun yaratıyor. Problem ne olabilir sizce?
  • arkadaş selamlar

cumartesi media marketten smart hd vision oynatıcı aldım. kutunun içinden wireless modem çıkmadı. evde asus ve usrobotics modem vardı onları denedim ancak ssıd bulunamadı diye yazı çıkıyor. cihazın modemi kendisine özelmi öyle ise nerden satın alabilirim media.markette yokmuş i bendeki modemlerle göstermenin başka bir yolu olabilirmi çok teşekkürler
  • içinden çıkması gerekir ithalatçı firmayı arayın. Esprisi orda zaten extra birşey satın almadan kullanmak. Kutuda yazıyorsa içinden çıkması gerekir. Yoksa talep edin veya iade edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Özger

Smartmedia da ısınma mevzusunu nedense hep bu başlığa girdiğimde hatırlıyorum... Zira üstüne basa basa söylendi; bu bir sorun değil diye.... Makinada ısınma var ama bu ısınma sorunu olarak dillendirilecek bir şey değil... Isınma= sorun diye bir şey yok... Taş gibi alet... Chd, Esir, Wiki, Hidt, Prodji vs indirmedik 720p, 1080p bırakmadım hala daha sorun yaşadığım bir rip olmadı... 1080p filmler yağ gibi akıyor...

Yaklaşık 1 yıldır aynı media player'ı kullanıyorum ts, mp4, vob, mkv her türlü formatı açıyor, dizileri ve arşiv filmleri genellikle 720p indirdiğim için beklentilerimi fazlasıyla karşıladı, 1080p videolarıda verimli bir şekilde çalıştırıyor 20gb'lık Avatar filmini divx açar gibi oynattı. Her işlemci ısınır saatlerce kullandığım oldu ve sorun yaşamadım, üzerinde pasif soğutucu var test ediyorlar ve ona göre yapıyorlar bu aletleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 10 Nisan 2011; 20:31:12 >

• biraz yukarı çıksın bu başlık..
    bu kadar kullanıcı dostu cihaza ayıp oluyor...kullanıcı yorumlarını bekliyoruz....
  • Arkadaşlar ezcool hd dream için yeni yazılım hazırlamışlar. Torrent düzelmiş. Yalnız önce akortek sitesinden 3.80 yükleyin. Ondan sonra ezcool yazılımını kurun. Dark mini cihazıma kurdum, çatır çatır indiriyor.

Dark mini 3.80

Ezcool

• Torrentleri tek tek indirin, ikincide stopped hatası veriyor.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.