Şimdi Ara

SMD tamir için havya önerisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
14.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bendeki eski 898 in iç resimlerini daha önce başka forumda paylaşmıştım şimdi burda paylaşıyorum. @pea. hatırlayacaktır ben mas :)

SMD tamir için havya önerisi

• @wacd
    simdiden ellerine saglik cok yardimci olcak koycagin resimler..:)
    @Lesitin
    Bu resimleri konuyla ilgili arastirmam sirasinda gormustum sanirim hic yabanci gelmediler..

898d ye icin attigim mesaja bir cevap Gelmedi. Ugur icin Saticiyla boraz mesajlastim.. genelde cevaplari kisa ve oz oldu.. kullandiklarini memnun olduklari icin satisini yaptiklarini Soyledi.. 852d ile 853d arasindaki farkini sordugumda ise "bu digerinden daha gelismis" tarzi bir cevap vermesi beni benden aldi.. satici ya cok ilgisiz, ya da bilgisiz.. ben karar veremedim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

852d ile 853d arasindaki farkini sordugumda ise "bu digerinden daha gelismis" tarzi bir cevap vermesi beni benden aldi..

•  SMD tamir için havya önerisi

• @wacd
    ellerine saglik.. icinin resimleri de olsaydi dadindan yinmezdi ama mumkun olan bu sanirim..
    valla bana acikcasi yihua nin kalitesini hissettiriyo bu ugur.. ama emin olmak guc iste.. sen ne kadar suredir kullanıyosun 853d yi?.. isinma hizi ve isi degerleri dogru ve stabil mi sence?..
  • quote:

Orijinalden alıntı: drspawn

@wacd
    simdiden ellerine saglik cok yardimci olcak koycagin resimler..:)
    @Lesitin
    Bu resimleri konuyla ilgili arastirmam sirasinda gormustum sanirim hic yabanci gelmediler..

898d ye icin attigim mesaja bir cevap Gelmedi. Ugur icin Saticiyla boraz mesajlastim.. genelde cevaplari kisa ve oz oldu.. kullandiklarini memnun olduklari icin satisini yaptiklarini Soyledi.. 852d ile 853d arasindaki farkini sordugumda ise "bu digerinden daha gelismis" tarzi bir cevap vermesi beni benden aldi.. satici ya cok ilgisiz, ya da bilgisiz.. ben karar veremedim..

resimleri daha önce picproje de paylaşmıştım muhtemelen orda gördün. aslında ben o konudan sonra bir kaç değişiklik yaptım. dış çıtaları ve kendi orjinal vidalarını geri taktım. pcb yi ön padel de aralık tutan plastik parçalarını söktüm yerine alttan ve üsten somun yerleştirdim. tabi araya yalıtıcı olarak plastik pul koydum. topraklama hattının kablosu pcb ye lehimlenip ordan metal şaseye aktarılıyordu bağlantı hiç sağlıklı değildi onu düzelttim. devrenin şasesiyle kutunun şasesi arasında 100nf normal mercimek kondansatör vardı onun yerine 1kv luk mavi varistörlerden taktım. bir kaza sonucu ısıtıcı rezistans zarar görmüştü. 20 tl ye piyasadan yedeğini temin ettim ancak malzeme kalitesi son derece kötüydü. fanı ses ve titreşim yapıyordu. kablosu eskisinden daha inceydi. bende yenisinin sadece rezistansını söküp eski tutma koluna yerleştirdim. eski fan taiwan malı daha kaliteliydi. gürültü ve titreşim daha azdı. gücü daha yüksekti. resimlerde de görülebileceği gibi BEB898D yazısını aseton ile sildim. o bölüme eski sony marka bir cihazdan söktüğüm metal SONY yazısını yapıştırdım :) sıcaklık kalibrasyonunu dijital termometre kullanarak yeniden yaptım. bu küçük modifikasyonlar ile cihaz daha bi iyi oldu. enazından topraklama konusunda aklımda soru işareti kalmadı..

• Cihazı günlük sürekli kullandığım için söküp resim çekmem pek de olanaklı görünmüyor.Kalem havyası çok çabuk ısınıyor hemen kullanıma hazır hale geliyor.
    Sıcaklık değerleri hakkında tam net birşey söyleyemem çünkü ölçü aletime de pek güvenemiyorum deneme yapmıştım sıcak hava istasyonundan 300c ayarladığımda ölçü aleti 290c kadar filan gösteriyordu ama kücücük termistör ne kadar doğru ölçtü..
    çok olmadı ben de alalı 1 hafta kadar oldu sanırım ısınma konusunda gayet hızlı fakat bende dijital termometre olmadığından sıcaklık değerleri hakkında ekranda gördüğün değer güvenilirdir diyemem.
  •  SMD tamir için havya önerisi
    Kesinlikle ÖNERMİYORUM

Gönlüm
    bundan yana
    Sıfır ses var desem yeridir......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _KARDELEN_ -- 28 Kasım 2012; 11:51:02 >
  • valla işte ben CYBER 852d kullanıyorum. üstteki mesajımda da belirttim. ısınması falan herşeyi süper ama sıcak hava kısmındaki ses elbetteki her cihazda olduğu gibi bundada var ki oda sorun yaratmaz. Ama kesinlikle kullanılabilecek birşey . Güvenmesem zatEN MEDİKAL CİHAZLARDA KULLANMAM! garanti için zaten sorun etmiyorlar, satın aldığım yer herhangi bir problem olursa hemen getir hallederiz ben firmaya gönderirim elimdekilerden bitanede sana veririm dedi. Ama aynı fiyatlarda daha iyisi varsa zaten bende evime almayı düşünüyorum. daha iyisi varken iyisiyle yetinmek olmaz:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

quote:

Orijinalden alıntı: pea.

Best 898d'ye ben de kefilim.
    Marka Best, Beb, Saike vs olabilir, model 898d olacak.
    Böyle bir şey:

Hem işyerinde hemde evde kullanıyorum bende kefilim

+

• Cyber 8520 yeni başlayan birisi için çok mu fazla , aldıktan sonra 4-5 sene kullanırım ama düşük bir şey alıp sonra mı istasyona geçiyim ?
  • yeni baslayan derken neye yeni baslayan?..:) lehim yapmaya ise evet fazla.. ama 4-5 sene kullanıcam dedigin icin bence 852d den assagisina bakma.. aslında onemli olan sorun 4-5 sene icersinde gelmek istedigin son nokta ne?.. amacin ne?.. basit lehim isleriyse yine fazla diyorum..:) o fiyata iyi bir kalem havya al onun yerine..

konu dagilmasin..

gorunen o ki 200tl altina ya 898d yada 852d alinir.. baska model kullanan ve onerebilcek kadar memnun olan biri yok gordugum kadarıyla..
  • 3 yıldır günde 8 saat 898 kullanıyorum sadece 1 kere hava tabancası yandı oda benim hatam fan ızgarasına ip girmiş fan sıkışmış e tabi hava gelmeyince rezistans kavrulmuş.

35 liraya yenisini aldım
  • Sen ne tamir ediyorsun hocam? Ayrıca 35 tl pahalıya almışsın her yerde 20 tl.

• konuyu hortlatıyorum galiba :) tavsiyesi olan varmı bende almayı düşünüyorum
  • Bana da lazım gençler. Bir yerde sorum markası neydi bilmiyorum ama gösterge felan yoktu. 150 tl hava üfleme ve havya var.
  • hocam bir sorum olucak size.smd transistörlerle ilgilendiğiniz için.kumandalı arabamda kısa devre yüzünden bir arıza oldu.üzerinde key yazan aynı smd transistör şekilinde bir parça ağrızalı.belkide smd transistör ama kodu yazmıyor.sadece key yazıyor üzerinde.bunun ney olduğunu nasıl anlayabiliriz??
  • 150 tl ekransız olan için çok para. İş yerinde arkadaşta uğur var. Memnun olduğunu söylüyor gittigidiyorda 149 tl kargo dahil.onu almayı düşünüyorm
  • quote:

Orijinalden alıntı: pending

150 tl ekransız olan için çok para. İş yerinde arkadaşta uğur var. Memnun olduğunu söylüyor gittigidiyorda 149 tl kargo dahil.onu almayı düşünüyorm

bende bugün bir yere gittim orda deneme fırsatım oldu cyber 852D olanını. smd entegre söktüm. Hoşuma gitti ama havya kısmını deneymedim havyayı başka bir yere götürmüşler. Ama fiyatları 200 tl
  • Geniş kasali ekransiz ürünlere bosa para vermeyin. Zamanında da yazmıştım 898 her türlü is görür. Yada imkanınız varsa alibaba vb sitelerden 959 alın.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.