Şimdi Ara

SmoothVideo Project (SVP) - 60HZ+ Video Oynatma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
4
Favori
2.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Nette gezinirken böyle bir programa denk geldim.Video playerlara adapte olup interpolasyon ile mevcut kare sayısını arttırıp daha akıcı görüntüler elde etmemizi sağlayan bir codec-program.Birnevi hd tvlerdeki 100hz , 200hz , 600hz , 800 hz olayı gibi.Bunun için cpu ve gpu'yu kullanıyor.Dilerseniz sadece cpu'yu da kullanabiliyor.Yüksek performans ve yüksek değerler için ortalama bir pcniz olması yeterli.

Ayarlardan video kare sayısını farklı şekillerde ayarlayabiliyorsunuz.Mesela 24=>60 , 25=>60 , video kaynağının iki katı , üç katı gibi seçenekler mevcut.30fpslik bir videoyu 60 , 90 , 120 hz olarak izleyebiliyorsunuz.Dilerseniz de mevcut ekranınızın tazeleme hızına göre video kare sayısını ayarlıyor.60hz monitorlerde videoyu otomatik olarak 60hz , 120 hz monitorlerde direkt 120hz olarak gösteriyor.Bu durum 120-144hz monitor kullanan arkadaşları çok memnun edecektir sanıyorum.

Programla sadece media player classic ve daum player ile birlikte uyumlu çalışıyor.Program kurulurken isteğe bağlı olarak media player classic'i de kuruyor.Size tavsiyem sisteminizde klite codec pack ve mpc kuruluysa onları kaldırın ve spooth playerı temiz bir şekilde kurun.Kurulurken mpc kurmasını da isteyin.Olay tamamdır.

Programı denedim ve cidden başarılı buldum.30hz videoları 60hz yaptığındaki farkı ciddi şekilde farkediyorsunuz.120hz vs de çalıştırdım fakat plazma televizyonum 60hz gerçek panel olduğu için 120hz'in bir esprisi olmuyor.

Kıyaslamak için söyleyeyim.Plazma televizyonum 600hz (yazılım ile).600hz özelliğini aktif ettiğim zaman 24hz ya da 30fps videoları 60hz'e tamamlıyor ve akıcı-pürüzsüz bir görüntü deneyimi sunuyor.Aynı olayı 600hz özelliğini kapatarak bu program sayesinde tecrübe edebiliyorum.Yalnız bu program tvlere göre daha avantajlı kalıyor.Şöyleki 600hz özelliği tam performanslı çalışmıyor.Görüntülerde anlık kesilmeler ,fps düşüşleri ve tearing dediğimiz yırtılmalar oluyor.Artı 600hz açıkken eğer tvye pc ya da oyun konsolu bağlıysa lag yani gecikme oluyor.Mouse'u ya da gamepadi hareket ettirdiğinizde anında tepki vermiyor.Bu ve benzeri dezavantajları ortadan kaldırmak ve kusursuz bir deneyim yaşamak için cidden iyi bir program.

Splash player ex de motion plus özelliğine sahip bir player.Zamanında onu da kullanmıştım.Fakat o sanırım görüntüleri en fazla 60fps'ye tamamlıyor.Bu program 90 ve 120hz'e de çıkabiliyor.

Takıldığınız birşey olursa sorabilirsiniz.Özellikle 120-144hz monitorü olan arkadaşlar deneyimlerini paylaşırsa sevinirim.

Aradaki farkı görebilmeniz açısından bu videoya bir göz atabilirsiniz.

http://www.youtube.com/watch?v=882c25af2hM

Programın sitesi :http://svp-team.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aterikasedi -- 2 Temmuz 2014; 21:21:11 >

• Programın bir özelliği de youtube ve vimeo videolarını da yüksek frame ile izleyebilmek.Aynı şekilde 24-30fps olan videoları 48 , 60 , 120 , 144 hz olarak izleyebiliyorsunuz.

http://www.youtube.com/watch?v=NeY_6jvYvWo

• Deneyen varmı cidden işe yarıyormu
  • işe yarıyor bizim efekt programlarında kullandığımız iki frame arası pixelleri takip ederek morph yapma tekniği gibi araları tamamlıyor, çok yakın hareketlerde çok iyi sonuç vermesine karşın iki kare arasında farklılık çok ise pixellerde bozulmaları görebilirsiniz.
    gerçek zamanlı yapması çok hoş, normalde izlerken durdurmaz iseniz kare bozukluklarını fark etmeniz çok zor kısacası gayet güzel ve işe yarayan bir program.
    pixel bozulmalarından örnek aşşağıda ki karelerde mevcut fakat bahsettiğim gibi video oynatım sırasında algılama çok zor.
     SmoothVideo Project (SVP) - 60HZ+  Video Oynatma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arbiter -- 3 Temmuz 2014; 2:38:55 >

• arbiter kullanıcısına yanıt
    Resimdeki bozulma motion blur gibi duruyor.Keza video 60 değil de 25fps oynatılsaydı daha belirgin olacakmış gibi geldi bana.
  • motion blur değil pixel bozulması motion blur daha farklı sonuç verir. burda program bir sonra ki karenin arasına gerçekten farklı bir kare atıyor fakat bu tarz işlemlerde hareketi tahmin edebilmesi sonra ki karenin bir önceki ile uyuşmasına bağlı çok fazla uyuşmuyor ise bazen bu tarz kareler görebilirsiniz çok aşırı olmadıktan sonra hareket halinde izlerken çok nadir farkedersiniz.
  • Mesajım dursun denerim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arbiter kullanıcısına yanıt
    Anladım.Sonuçta hareket halindeyken çok fazla göze batan bir durum yok.Kare kare durdurup kontrol etmediğimiz sürece gayet keyif veriyor.Dün gece de youtube olayını denedim.Onda da güzel çalışıyor.Youtube videolarını da sıkıntısız 60fps'de izlememizi sağlıyor.
  • Deneyen var mı başka ? Bu keyiften mahrum kalmayın
  • Peki bunu pot player ile nasıl kullanıyoruz ? Programı kurdum ama neyi nasıl yapıcağımı anlamadım. Kullanan varsa bilgilerndirirse sevinirim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: selimoske

Peki bunu pot player ile nasıl kullanıyoruz ? Programı kurdum ama neyi nasıl yapıcağımı anlamadım. Kullanan varsa bilgilerndirirse sevinirim...

Pot player ile uyumlu mu bilmiyorum.Program kurulurken video oynatıcı olarak media player classic kuruluyor.
  • Çok eski bir konu olsada işime yarayacak bir programı daha yeni fark ettim. Full sürümü bulmak mümkün mü acaba?
  • Splash PRO ile aynı akıcılığı daha iyi görüntü kalitesi ile alabilirsiniz, bununla boş yere zaman kaybetmeyin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F.@.T.İ.H -- 27 Nisan 2016; 10:52:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: F.@.T.İ.H

Splash PRO ile aynı akıcılığı daha iyi görüntü kalitesi ile alabilirsiniz, bununla boş yere zaman kaybetmeyin..

Splashi de kullanmıştım zamanında.Her formatı desteklemeyebiliyor.Keskinleştirmesi çok yapay.Piksel dizilimi olarak svp'nin içindeki madvr daha başarılı.
  • 1 2 dk sonra ses kayması oluyor varmı çözümü
  • quote:

Orijinalden alıntı: aterikasedi

quote:

Orijinalden alıntı: F.@.T.İ.H

Splash PRO ile aynı akıcılığı daha iyi görüntü kalitesi ile alabilirsiniz, bununla boş yere zaman kaybetmeyin..

Splashi de kullanmıştım zamanında.Her formatı desteklemeyebiliyor.Keskinleştirmesi çok yapay.Piksel dizilimi olarak svp'nin içindeki madvr daha başarılı.

MadVR Jinc çok kaliteli gerçekten.

• SmoothVideo Project (SVP) 4.1.0.101
    www.svp-team.com
    Page not found – SVP – SmoothVideo Project
    http://www.svp-team.com/files/svp4-free-online.exe

Manager - 4.1.0.101 - 2017-01-19
    = fixed possible incorrect source frame rate detection while playing streams in mpv/Plex

Tube extension - 2.0.0.101 - 2017-01-18
    + authentication with cookies file (required by Crunchyroll)
    = Linux: fixed clipboard monitoring
    = youtube-dl updated to ver.2017.01.14

• Bende Arıyordum Böyle Bir Şey Bayadıriİlaç Gibi Geldi Arkadaşlar Öneriler Hepiniz Saolun
  • Tam aradığım şeydi hocam, aşırı faydalı bir konu. Teşekkür ederim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.