Şimdi Ara

Sneijder ve Drogba geldiğinden beri Galatasaray'ın burnu çöpten çıkmadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
1.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sneijder olmayınca, Selçuk da farkla oynamaya başladı.
    Kopenhag'daki maçta Galatasaray'a otelde ayrı bir kat ayrılmamış. Giden taraftarlar da Galatasaray takımının kaldığı katta kalmışlar. Taraftarlarla futbolcular iç içe... Bu taraftarlardan bir grupla tesadüfen karşılaştım. "Hıncal ağabey yerli futbolcularla yabancı futbolcular konuşmuyorlardı birbirlerine selam bile vermiyorlardı. Resmen bunlar bölünmüş" dediler. Bölünmez mi?
    Bunların ikisi de yıldız futbolcu... Yıldız olduklarını da maç boyu yaptıkları iki hareketle, üç hareketle gösteriyorlar. Benim medyam da onları yere göğe sığdıramıyor!
    'ultrAslan' denen futboldan anlamayan taraftar grubu, Galatasaray'ın bu hale gelmesinde baş sorumludur. Utanmadan, sıkılmadan Florya'yı basmışlar, futbolcuları tehdit etmişler; 'Adam gibi oynayın' diye emirler vermişler. Siz evvela seyirci olmayı öğrenin!
    Arda gibi bir dünya yıldızı, sizin yüzünüzden gitti bu takımdan!.. Kaptanıydı bu takımın üstelik... 15 senedir iğrenç bir arabesk tezahüratla takımı uyutmayı, seyirciyi uyutmayı, sahayı uyutmayı marifet zanneden; hiçbir gelişme, hiçbir yenilik gösteremeyen bir seyirci güruhu ultrAslan... Galatasaray'a yüzde yüz zararı var; yüzde bir faydası yok. Bunlar yokken Ali Sami Yen'deki seyirciyi ben gayet iyi biliyorum. Bunlar çıktılar ve Galatasaray'ı perişan ettiler. Galatasaray tribünlerinin on ikinci adamı falan yok artık.
    Bu ultrAslan, bir vücut hareketinde, bir şut attığında, hele o şut bir de gol olursa 'En büyük Drogba, en büyük Sneijder' diye bağırıyor! Peki geri kalan 89 dakika bunlar ne oynuyorlar? İkisi beraber oynadığı zaman Galatasaray 89 dakika eksik oynuyor, 9 kişi oynuyor.
    Sneijder sahte de olsa koşuyor, işe yaramayan koşular yapıyor, Drogba onu da yapmıyor. Drogba'nın koştuğu falan yok. Hiçbir topa atak yapmıyor, hiçbir topu istemiyor, devamlı rakibin arkasında ayağına top bekliyor! Yani olabilecek en kötü futbolu oynuyor.
    Çare Drogba!! Fenerbahçe'nin çaresi oldu Drogba!.. Galatasaray'ı çökertmek için Aziz Yıldırım yapsaydı bu transferleri, utanır, yapmazdı. 'Bu kadarı fazla' derdi. Bunlar geldiğinden beri Galatasaray'ın burnu çöpten çıkmadı.

Rıdvan Dilmen diyor ki; "Galatasaray, Drogba'nın çiftliği." İfade doğru da özne yanlış... Biz üniversitede okurken Orta Doğu Teknik Üniversitesi, ODTÜ, Kemal Kurdaş tarafından yeni kurulmuştu. ODTÜ öğrencileri de Kemal Kurdaş ile öğleden sonra ODTÜ'nün sahasında beraber basket maçı yaparlar; ondan sonra anfi tiyatro da toplandıkları zaman da dalga geçerlerdi. 'Kemal Kurdaş had a farm' diye... 'Old MacDonald had a farm'dan uyarlama... Bizdeki uyarlaması 'Ali Baba'nın bir çiftliği var' şeklinde...
    Yani tam Ünal Aysal'a göre... Ünal Aysal'ın bir çiftliği var, çiftliğinde Drogba'sı var, çiftliğinde Sneijder'i var. İşte Galatasaray bu hale gelir.

Bu Drogba, sürpriz bir Drogba değil. Futboldan bu kadar nefret etmediğim dönemlerde yayınlanan yabancı maçları izlerdim. Drogba'yı İngiltere'de çok seyrettim. Alman Milli Takımı'nın frikikçisi Ballack, her zaman iyi frikik atar; biliyoruz. Ballack, Türkiye'de de oynayan Anelka ve Drogba üçü aynı takımdalar. 40 metreden bu tarafa faul kazanıldığı zaman o tarafa doğru koşarlardı. Drogba; Anelka ve Ballack'ın suratlarına bakmazdı, topu alır dağlara taşlara vururdu. Ama hep de o vururdu!
    Drogba egoist, kendinden başka hiç kimseyi adam yerine koymayan ama seyirciyi tavlamayı çok iyi bilen, şovları çok iyi yapan bir kişi... Ne bileyim; Burak bir hata yaptığı zaman, Burak'a koşup onu teselli ediyor. 'Olur böyle vakalar' falan diyor ama kendisine değil de Burak'a pas atanı da doğduğuna pişman ediyor.
    Bakın Drogba oynadığı zaman Galatasaray'ın futboluna... Top kimin ayağındaysa kaleciden başlayarak, Drogba'yı aramaya başlıyorlar. Galatasaray savunulması en kolay takım, Drogba oynadığı zaman... 'Egemen, Drogba'ya nasıl yapıştı' deniyor. Ya lüzum yok! Drogba zaten kaçmıyor ki! Drogba zaten duruyor; sen de yanında duruyorsun. En rahat oyuncu... Rakip takımda, Drogba'yı marke eden en rahat oyuncudur.

Hıncal Uluç

• hincal uluctan oncesini okumadim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1-) Öncelikle yabancı ve Türk ayrımı takımda yok. Antreman ve kamplarda Türklerin muhabbeti ve ortamı farklı, yabancıların farklı. Bu asla bir ayrım var anlamına gelmemeli. Çoğu Türk Türkçe dışında bir dil bilmez bizde. Almancılar biraz Almanca bilir ama yabancılardanda Almanca bilen yok sanırsam.

2-) UltrAslan olayında haklı.

3-) Sneijder ın olayı top ile oynamak ve koşmak. Inter, Real Madrid, Ajax ta da böyle. Defansa yardım eden biri asla dğeil. Kısacası normal Sneijder. Ayrıca bu sene çokda güzel form tutmuştu ama sakatlandı.

4-) Drogba 36 yaşında. Defansa yardıma geliyor duran toplarda, ileride top tutuyor. Gol atıyor. Bilmem farkettinmi ama Juventus ve Madrid maçlarında bile adamı 2 kişi marke ediyordu devamlı.

5-) Rıdvan dilmen en ufak fırsatta Drogba ya saldırmak isteyen birisi. Neden? Rezil oldu Drogba yorumu ile ondan. Ayrıca Chelsea, Fildişi Sahillerinde de duran topları Drogba alır çoğu zaman. Oraları da mı çiftlik?

Hıncal gerçekten saçma bir adam olmaya başladı. Amacı GS ye zarar vermek.

• Beamer kullanıcısına yanıt
    özellikle alta yazmıştım belki okursunuz diye
  • ultaslan olayi dogru. takima zarar vermekten baska bir ise yaradiklari yok. neymis yurtdisinda taraftarlari organize ediyorlarmis, forumda birisi yazmis madrid macina gidecegim ultraslan avrupa temsilciliklerine mail atiyorum ariyorum geri donus yapmiyorlar diye, yemisim oyle organizasyonu. galatasarayi kar kapisi olarak goruyorlar, tek isleri zarar vermek.

diger konularin alayi tam hincallik olmus.

• He dünya çapındaki bu adamları gönderelim eski necatili aydınlı ve vasat seviyede türklerle devam edelim o zaman çok iddialı bir takım oluruz bu mu yani mantığa bak. Sneijder drogba geldi galatasaray çok kötü oldu :( diyenleri ıslak odunla dövesim geliyor.

• iARDAs İ kullanıcısına yanıt
    ben demiştim çilek diye içi geçmiş akşam pazari bostani kakaladi diye aysala.

ha bu adamlari etkin kullanmak önemli .drogba haftada 2 maç 90 dk oynayamaz dinlendirmen gerek o tempoyu kaldirir diyen yalan söyler .

bu takimin en fazla asistini sneijder yapmali bakin bi kim yapmiş asisti en fazla.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yahu bu iki adam yokken Cl'de gruptan zor çıktık. Drogba Akhisar maçına girer girmez attı çok kritik puan kazandırdı. Tamam ben de farkındayım ilk sezonki şampiyon olan kadro gibi mütevazi ve daha yürek ile oynayan bir takım değiliz şuan.
    Ama bişeyler değişti Galatasaray'da bunun farkına varılması lazım artık. ' Bize İbrahimovic'i getir , Emirates kesmez CL'de şampiyonluk istiyoruz ' demesi kolay geliyor ama. Sonuçta dilin kemiği yok işine gelince ne kadar güzel konuşuyor insanlar.
    8. olan takımı da seviyordum şuan oynayan 2 dünya yıldızlı kadromuzu da seviyorum.
    Eğer Selçuk ve Burak bu iki adam bu takımda diye moral bozup kötü oynuyorsa zaten büyük takım oyuncusu olamazlar.
    O Selçuk değilmiydi ' Barça'ya koysan oynar , Xavi'nin veliahtı ' denilen.
    Peki ya o Burak değilmiydi ' Chelsea istiyor , Napoli , Lazio , Liverpool of of of gidiyor , elden kaçıyor ' denilen adam. Oynayacak kardeşim bunun teknik direktör ile de alakası yok.
    Bunlar yalan abiler. Formsuzluk denen bi olay var sporun her dalında ve şuan oyuncularımız bunu yaşıyor. Kısmetse geçicek , geçmezse de canları sağolsun hepsinin.

• İlk kalınla yazılan yerde Drogba hakkında söyledikleri dışında her konuda haklı.

• Takimda turk futbolcu yok zaten yabancilari da gonderelim sonra klubu kapatip cikalim.
    Cok mantikliymis kardes.
    Ben Drogba'nin yerinde olsam takima ucan tekme atardim adam az bile yapiyo.

• Drogba ya karşı son haftalarda sistemli bir şekilde taraftarın gözünde kötüleme kampanyası var. FB li yorumcu da aynını yapıyor GS li de. İşin o tarafı ilginç
    Yalnız şu gerçek var ki Drogba bazı lig maçlarında kesinlikle konsantre olmuyor yani maç seçiyor. Bu elbette çok da yadırganacak bir durum değil çünkü 36 yaşında her türlü başarıyı tatmış bir adamın her maça aynı derece motive olması çok zor. Burada Mancini bence arada lig maçlarında onu dinlendirerek hem fiziki açıdan dinç tutmalı hem de maçlara daha motive çıkmasını sağlamalı.
  • Allahtan kırmızıyla yazmışsın Hıncal Uluç'u yoksa vakit kaybedecektim :)
  • 0971 kullanıcısına yanıt
    Sen saçmalamışsın diye cevap döşenmeye niyetlenmiştim ama hıncalmış.
  • sneijder oyun sistemine uymuyordu da drogba olmasa gs ilerde top tutamıyor.
  • Şampiyon olduk ?

• Evet 36 yasindaki Drogba ile önde baski kurmak mümkün degil. Ama Drogba'yi kullanmanin bir cok yolu var. Örnegin:

Melo'yu stopere kadar cek.
    Diger 3 orta sahayi ileri cikar.
    Burak'i ofsayt cizgisinde beklet.
    Sonra Drogba'ya top sisir. Ileri indirise Burak kossun. Geri indirise 3 orta saha toplasin.

Komik geliyor olabilir ama bu taktigi gecen yil bircok macta kullandik. Selcuk, Hamit, Sneijder orta sahasiyla gayet de is yapti. Özellikle direncli rakiplere karsi, önde basan takimlara karsi gayet mantikli bir taktik. Dünyanin en iyi top indiren oyuncusu var elimizde.
  • Hamit yok. Sizdeki sıkıntı o. Her ne kadar adama sövseniz de o kanadı toparlayan isimdi. Kuyt gibi mücadeleden kopmuyordu.

Ayrıca Sneijder'a uygun bir kadro yapınız yok. Resmen sadece ismi, cismi sahada dursun diye başka yerlerden fedakarlık edip takıma monte etmeye çalışıyorsunuz. Fatih Terim bu adamı kanatta dahi oynattı, sırf oynamış olsun diye.

Yabancı sınırın aldırış etmeden her mevkiyi yabancı doldurdunuz. Şimdi Türk kaliteli yedek olmadığından ligde alakasız adamları oynatmak zorunda kalıyorsunuz. Burada suç yönetimde. Gereken takviyeler yapılmalıydı. Sonuçta bu yabancı kararı bir anda alınan bir şey değildi. Geçen yıldan belli olan ve uygulanacağına kesin gözüyle bakılan bir uygulama...

Drogba'nın yanında Burak sönük kaldı. Burak gol kralı olduğu yıllarda hep tek forvetti ve kendisine şişirilen yüzlerce toptan değerlendirebildiğini gole çevirirdi. Trabzonda da bu böyleydi. İlk geldiğinde Galatasaray'da da bu böyleydi. Çift forvet adamı değil. Burak sürekli beslenecek ki etkili olsun. Drogba varken her topu Drogba'ya gönderip onun topu indirmesini, pozisyon yaratmasını bekliyorsunuz. Adam 40'a merdiven dayadı. Eski performansı yok. Eğer Drogba'nın yanında atletik 2. bir forvet olsaydı Galatasaray ligin tozunu attırırdı. Gol rekoru kırardı.

• Başlığa Hıncal ya da Troll yazın da konuya boşa girmeyelim.
  • Galatasarayın defansı kötü ya şimdilerde, bu arkadaşların hiç birisi defansla ilgili bir şey söylemiyor nedense. Sorun takımdaki yıldızlar hep zaten dimi. yoksa defansımızın kevgir olmasının sonuçlara bir etkisi yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: INTRUDERTR

ben demiştim çilek diye içi geçmiş akşam pazari bostani kakaladi diye aysala.

ha bu adamlari etkin kullanmak önemli .drogba haftada 2 maç 90 dk oynayamaz dinlendirmen gerek o tempoyu kaldirir diyen yalan söyler .

bu takimin en fazla asistini sneijder yapmali bakin bi kim yapmiş asisti en fazla.

Şahsen Sneijder bir çok asistlik top veriyor fakat Burak kaçını kaçırdı bu sene. Hepsi de 100% gol dü.

Sneijder gibi top ile hızlanan, uzun pasları hızlı veren başka bir adam yok kadroda.

Drogba ise her maç 90 dakika oynayamaz tabi. Sivas maçında Burak - Umut doğru tercihti.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.