Şimdi Ara

Soğuk Motorla Yokuş Çıkmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evimiz yokuşta ve sabahları soğuk motor ile yokuş çıkmak zorunda kalıyoruz. Yüksek devirde çıksak motor soğuk olduğu için zararı olacak, erken vites yükseltirsek de soğuk motorun etkisiyle devir çok düşüyor ve motor boğuluyor. Motorun tamamen ısınmasını beklemek de hem zararlı deniyor hem de çok uzun sürüyor. Böyle bir durumda ne yapılmalı ?

• Önce rölantide bekleme süresini bir nebze arttırın. Ardından nispeten yüksek devir- düşük yük kombinasyonuyla çıkmaya çalışın. Gaza çok basmayın yani.
  • bende eski evimde yokuş cıkmak zorunda kalıyordum bir caresi yok 1. vites 2bin devirde cıkıyordum motor sıcakken bile 4 bin devir yapmadan toparlamıyordu araba o derece yokuş
  • Önce yokuşu inip paralel bir yoldan tekrar çıkış yapın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı şeyi 1 yıl boyunca yaptım ve motorda bariz güç kaybı oldu. Yapmayın, bekleyin isinsin biraz.

• 1. vites 2000 deviri geçmeden çıkın ne araba sizi üzer ne de siz onu
  • Tak 1 e aheste aheste 2000 devirde çık
    Problem etmeyin her şeyi

• benzin veya lpg li ise rölantide biraz bekleyince motor biraz yağlansın ve yola çıkın o zamana kadar da motor yeteri kadar ısınır bence. dizel olsa zor iş.
  • Motoru kısa bir süre ısıtıp yağlanmasını sağladıktan sonra düşük rölantide ve km'de çıkılabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.