arkadaşlar benim aracım 2000 mod. 1.3 felicia.Uzun yolda hararet göstergesi ibresi sıfıra inmekte,şehir içinde ise normal çalışmakta.aracımda termostad ve fan müşürü 88-92 lik ve sağlam olarak çalışmaktadır. normalde uzun yolda termostad devamlı kapalı mı kalır, yoksa arasıra açıp kapatır mı? bu sorun acaba hararet müşünden mi?(hararet müşürü arızasını nasıl anlarız?) soğutma sistemini teknik olarak anlatabilecek olan arkadaş varsa çok iyi olacak, teşekkürler...
diğer forumda detaylı yanıt vermeye çalıştım .termostatınız güzel çalışıyor ise sıcaklık rejiminin motor ısındıktan sonra sabit kalması gereklidir.Eğer sıkıntı var ise demek ki devamlı açık kalıyor ki uzun yolda sıcaklık yükselmiyor çünkü aracın hızıyla radyatör önden hava alıyor.
Mesela bir deneme yapın uzun yolda rampaya vurun aracınızı , rampaya çıkıp da aracı rölantide bekletip bir sigara molası verdiğinizde şunu göreceksiniz.Hararet araç ilerlemediği halde yavaş yavaş yükselecek ve sonra arabanın fanı çalışınca düşmeye başlayacaktır.Tipik termostatın olmayışı veya hatalı olmasında yaşanan budur.
benim arızam hararet müşüründenmiş.değiştirince hararet ibresigöstermeye başladı.hatta biraz üstte gösteriyor.(zannedersem feliciaların kronik sorunu hararetin birazcık yüksek olması). ilginiz için teşekkürler.
iyi demek ki sadece gösterge hatalı gösteriyormuş.Zaten bu gösterge yerine harerette bir problem olsa ya çekişte düşüklük veya performansta problem olur.Hareret eğer bir araçta çok düşük ise hem stop etme durumu olur hem de araç acayip yüksek yakıt yakar.