sorunun kendisi ideolojik. oktay sinanoğlu'nun bir konuşmasını dinlemiştim. taa 1950leri anlatıyor . demşiti ki : "Türkiye'de amerikancılıktan moda'da köpek gezdirmeyi modernlik sananlar türedi" bunun diğer yansıması ise kediciliktir. adamlar kedileri ev hayvanı yaptılar. özellikle bayan kesim. bu tamamı ile edindikleri ideolojiler ile alakalı. sen demiyor muydun amerika özgürlükçü? bak işte! sex and city ile büyüyen 40larına kadar 5 - 10 erkekle yatmış bir bayan toplumumuz türedi. dizide olduğu gibi "özgür" bu bayanlar kedi köpek sahibi oldular. sonuç: çocuk doğum oranları düştü. neslin devamı tehlikede. bu ideolojinin getirdiklerinin taa kendileri. taş atmama gerk yok ki taş zaten çoktan kafamızı yardı. |
Şok Markette Paketli Tavukları Yiyen Kedi (2. sayfa)
-
-
Hocam patates hem yıkanıp kabuğu soyuluyor ama dediğin gibi yine de marketin reyonun içinde olmaması gereken şeyler bunlar. Yani patates olmaz biber olur, domates olur, elma olur. Buz dolabının içinde bir başıboş hayvan olması ise herhalde saçmalığın daniskası sayılır. Aslında çalışanlar uyarılsa bu iş düzelir gibi. Siz mesela gördüğünüzde uyarın anlatın çalışanlara. Halk sesini çıkarmıyor çünkü bilinç yok deyin. Faydası olur diye düşünüyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Gorevlilere şikayet ettim , Bim genel merkezine mesaj attım. Kariyerleri kavga ederken arkadaki müşterilerden bazılarının bırak SÜTlerin uzerinde yatsın ne olacak eleştirilerine maruz kaldım fakat şu kediyi marketten cikarttiramadim .
Kimse umursamıyor bende bu Bime gitmeyi kestim adımımı bile atmıyorum artık.
A101'de patateslwrin icinde yatan kediyi genel merkeze yazdım dönüş yaptılar kediyi uzaklaştırılar 2 ay sonra birileri başka bir kedi alıştırdı marketin önüne.
Geleneksel marketlerde hayvan beslenmiyor artık oraları tercih etmeye çalışıyorum. Saldım baya, sanki delilerin arasında bir akıllı ben kalmışım gibi hissediyorum artık: )
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 3 Ekim 2024; 3:32:21 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sorun ideolojik değil sen ideolojiksin kardeş. Sorun bilinçle alakalı. İnsanlarda bilinç eksikliği var. Yoksa insanlar kedi, köpek, balık sevebilir, tavşan, ördek, hamstır vs beslemek isteyebilir. Bunda bir gariplik yok. Kedi dediğin hayvan doğası gereği özgürlükçüdür, köpek de sahibine bağlıdır ama elbette canı gezmek ister neticede makine değiller. Hissiyatları var, farkındalıkları var tıpkı çocuk gibi. Yani evde beslediği köpeği adam tabii ki fırsat olduğunda dışarı çıkarıp gezdirecek bunu Amerikan özentiliği olmasıyla ne alakası var lol? Hayvanı 7/24/365 evin içinde kapalı mı tutacaksın? Ağızlık takıp sorumluluğunu alıp gezidreceksin tabii. Amerikalılar et tüketiyor sen de et tüketiyon, bu kafayla sen de Amerikalı mı oluyon? Aynı düz mantık çünkü.
Kardeş anlamadığın diğer bir şey şu hayvan sevgisi öyle tv programlarıyla, Hollywood filmleriyle aşılanan bir şey değildir. Özentilikle gerçekten hayvan seven birisinin hayvan sevgisini karıştırıyorsun. Bak özentilik istiyorsan güç gösterisi, ego tatmini peşinde olup ağızlıksız pitbull denen sevimsiz yaratığı dolaştıran tiplere bakabilirsin. Ben kedileri mesela Hollywood film ya da dizilerinden gördüğüm için değil. YouTube'dan önce, kedi videolarından önce de seviyordum. Dünyanın en komik hayvanları arasında zirveye oynar kediler. Mutluluk ve huzur kaynağıdır. Besleyen bilir. Köpeklerde de sevilesi tipler türler vardır. İnsanların bunları seviyor ve besliyor olması elin conisine özendikleri anlamına gelmez. Bu içten gelen bir şeydir. Evinde hem hayvan besleyen hem de çocuk sahibi olan aileler vardır. Hiç görmediysen YouTube'dan bakabilirsin. Hayvan ve insan aynı şey değildir ama evde sevdiğiniz bir evcil hayvan sizin huzurunuza huzur, mutluluğunuza mutluluk katabilir. Olaylara böyle yabancı kalıp çok düz kafayla bakmayın.
Hayvanlar size demiyor herkesle yatın kalkın, çocuk yapmayın diye. Konu hayvanlar konuyu ideoloji solculuk diye diye saçmasapan yerlere çekmişsin. Ayrıca hayvanlardan, insanlardan, ideolojilerden bağımsız olarak insan oğlu zaten harbiden bir zahmet uçkuruna sahip olsun da üreme hızını durdursun. Koskoca gezegeni virüs gibi sarıp 8 milyar olmuşuz, kaynakları kurutup anasını belliyoruz gezegenin. Üreyip de ne olacağız 10 milyar mı olacağız 20 milyar mı? Nereye kadar üreyeceğiz? Gezegende adım atmaya yer kalmayana kadar mı yoksa kaynaklar kurup bitince insanlar açlıktan savaşıp birbirlerinin nüfusunu kırana kadar mı? Kapitalist bir düzende yaşıyorsun. Nüfus çokluğu demek ucuz insan, ucuz iş gücü, karın tokluğuna yaklaşan köle, sömürülecek enayi sürüsü anlamına gelir. Kaldı ki dünya nüfusu yine artmasına rağmen öte yandan robot teknolojileri ve yapay zeka geliyor. Yani iş alanları ve insan ihtiyacı giderek daha da azalacak. Bu durumda gelecekte işsiz milyonlarca, milyarlarca insan ne yapacak? Nasıl yaşayacak? Kim bakacak? Ne yapacağız bu insanları ötanazi mi yapacağız, kurşuna mı dizeceğiz? Her devlet içinde yaşayıp küfür ettiğin Almanya'daki gibi işsize maaş vermiyor kardeş. Bazıları işsize borç bile yazıyor. Yani boru boru ötmeyle olmuyor bu işler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 3 Ekim 2024; 3:57:51 >
-
İşin en kötü yanı şu benim oturduğum semtte kaldirimlara arac park edenler mi dersin , sokağa ses sistemi kurup 12ye kadar düğün yapmaya kalkan ki sensin, şehirde horoz besleyen manyaklar ki dersin her tip yabaninin yaşadığı bor yerdeyim.
Birde sokaklara hayvanlar için yemek artığı, salam , sosis bosaltanlqr var . 40 yaşlarında bisikleti ile hergun gezip 300 metrede bir hayvan yemi dökenler var her yere .
Birgun isim olduğu için geceye kalmıştım. Saat gece 1 - 1:30 eve dönüyorum. İnanır mısın ana caddede mağazaların ışığının vurmadığımız gölge taraflarda bu yiyecek ve yem artışlarının etrafı hep hamam böceği dolmuş. Bildiğin anz cadde üzerinde 10larca hatta daha geniş akansa yüzlerce hakambocegi geziyor attıklarını yerlerin etrafında toplanmış. Berbat bir görüntü.
Her sabah kalkınca bir yerde köpek dışkısı görmeni saymıyorum bile .
Bizim burda son 1 yılda 3 veteriner. 5 6 hayvan yemi satan dükkan açıldı ufacık bir alana , ortalık hayvandan geçilmiyor, sokaklar pis cehennem gibi bir yer ilk fırsatta kaçıp gideceğim son 10 yılda iyice berbat bor yer oldu birde multeciler araplar falan geldi benim kafa gitti gerçekten çok stresli bir ortam.
Ülke gerçekten berbat bir durumda ve bu sokağa yansıyor .
-
Hocam inan psikolojim yıprandı artık.
Patates reyonunda , patateslerin içinde kedi yatıyor. Sokak kedisi adam kenarından gelip patates alıyor. Aga kedi yatıyor KEDI hiç mi özsaygın yok hiç mi hijyen duygun yok sokak kedisinin yattığı yerden patates mi alınır mı! Alıyor.
Sutlerin üstünde kedi yatiyor şikayet ediyorum kasa sırasında bekleyen müşteri yatsın ne olacak diyor.
Dediğim gibi saldım ben gitmiyorum artık, geleneksel marketlerde gidiyorum.
Biri ağzını açsa kokonolar linç edecek kimse ses çıkarmaz oldu eminim çalışanlar daha önce çıkarmaya çalıştığı için müşterilerden azar yemiştir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
8 milyar insan veba gibi yayılıp canlıları,havayı,ağaçları,diğer canlıların yaşam alan,dünyayı sömürüp her türlü felaketin gelmesinde başrol oynayan insan söylüyor bunu? Trolsün heralde? (üstelik ekosisteme hiç bir katkısı olmayan bi canlı sivrisineklerle beraber).İnsan bitkiler ve hayvanlar olmadan yaşayamayacağını bilmiyorsun ki karacehaletin dibine inmişsin yazdıklarınla.Biyolojik olarak insan da bir hayvandır.''SeN kEndiNI öYlE görÜYOSAn ehUEhUEHUEHU'' desen de bu gerçek.Bütün bunları geç.Kendini sokaktaki kedi köpeğin yerine koyarsın.Sen de öyle doğabilirdin değil mi?
Konuyu açan arkadaş Kraliyet ailesi sarayında yaşıyor ki kedinin yattığı süt ambalajından rahatsız oluyor heralde.Köpek desen anlarım onlar kendini temizlemiyor.Rastgele yere sıçıyor.İnsanlara saldırıyor bazen öldürüyor.Kediden de nefret ediyorsan hiç bi canlıyı sevemezsin.Hatta al bıçağı bağırsaklarını deş çünkü yararlı/zararlı bir sürü bakteriyle beraber yaşıyorsun.Probiyotik yoğurtları da şikayet et onların da içinde canlı var.Evrim bilmeyen kafaya da anlatamam ki bunu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KanameSama -- 3 Ekim 2024; 6:2:14 >
-
Ülkede KEDİ ile KÖPEK itlafları ivedilikle yapılmalıdır.
SOKAKTA KEDİ KÖPEK OLMAZ.
LONDRADA YOK.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Türkiye Deliler Cumhuriyeti. Artık gülüyorum halinize
Migrostada kasaya cikiyordu kedi
Ciddi ciddi para cezasi kesilmeli hatta market cevresinde kedi beslenmesine izin verilmemeli
Gıda DedektifiyoutubeGıda ürünlerinin satıldığı marketlere girmesine izin verilen başıboş köpekleri kim sahiplenecek?https://www.youtube.com/shorts/ONUvyFRMbCI?si=YcJn3sqOll-Re7xl
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Sen metrobüse hiç bindin mi?
Hangi parazit hayvan bünyesinde yaratılıyor, yazar mısınız?
Londra'da parklarda bikini ile güneşlenebiliyor insanlar, burada haberi çıksa neler yazacağını iyi biliyoruz
Yerel marketlerde bunu yapsalar market sahibi sokak hayvanını oraya alıştırmaya çalışan şahsa monte eder. 3 harflilerdeki maaşlı çalışanları sindiriyor bu insan düşmanları.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman06 -- 3 Ekim 2024; 8:41:14 > -
Kedininki de gayet pis
kediler uyutulsun
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X