Şimdi Ara

Şok Markette Paketli Tavukları Yiyen Kedi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
212
Cevap
1
Favori
5.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sorun kediden nefret etmek falan değil sorun hayvanla insanı ayıramayan dengesiz insanlar. Hayvana hayvan gibi davranmayı bilseler sorun olmayacak. Markete sokuyorlar, kütüphaneye sokuyorlar, hastaneye sokuyorlar. Meyve sebzenin üzerinde, sütün üzerinde bitli pireli, pis bir sokak kedisi geziyor ve buna tepki gösteren insanlara karsı çirkefleşililiupr bu hayvanlardan da artık soğuyorsun.

Hayvan sevgisi varsa bunu saglıklı ifade edecek bugun oldugu gibi zıvanadan çıkarmayacak. Bak tüm dünyada sağlık yönetmelikleri var ve bu yönetmeliklerde der ki insanların yiyecek ve içecek aldıkları yerlere bırakın sokak hayvanını ev hayvanı bile sokulması yasaktır. Sence neden yasak?

Çünkü bu hayvanların tasıdığı parazitler halk sağlığı için tehlikeli. Sen diyorsun ki hayvanın yattığı yerden süt al iç. Parazit kaptıgında sen mi alacaksın sorumluluğy? Sizler böyle yaptıkça, sizler inatla bu hayvanları insanların gözüne gözüne sokup, girmemeleri gereken yerlere sokup, insanların bunları atmasını bile engelkedikçe asıl hayvan nefretini siz yayıyorsunuz.

Temizlik ve hijyen kurallarını yok sayıp insanları pislik içinde yasatmaya çalışıyorsunuz. Siz Hindistan hayali ile yanıp tutuşuyor olabilirsiniz ancak hala temiz bir ortamda, sehir de İNSANCA saglıklı bir sekilde alışveriş etmek isteyen kimseler var. Kütüphane, kafe ve hastanelerde sağlık kurallarına uygun hizmet almak isteyenler var. Bize bunu dayatamazsınız, saglık ve hijyen kurallarını yok sayamazsınız. Bunu yaptıkça işte bugunkü tepki oluşuyor.

Hiçbir markete hayvan sokamazsıbuz çünkü belki sen gercekliği reddetmeye devam edeceksin ancak bu hayvanlar pistir ve hastalık tasırlar ve senin insanlara bunu dayatma hakkın yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 3 Ekim 2024; 11:17:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ensonhaber
    Danimarka'da gündem: Başbakan'ın doğrama tahtası
    https://www.ensonhaber.com/dunya/danimarkada-gundem-basbakanin-dograma-tahtasi

Aynı tahtada tavuk ve sebze kesti diye Danimarka da hükumet düşüyordu neredeyse.  

Danimarka halkı, şu markette tavuk yiyen kedi haberini görseler ülkece kalp krizi geçirirler herhalde.  

Kedi, köpek vs. hiçbir evcil hayvan mutfak, market, restoran gibi yerlere asla giremez/ girmemeli.

İzin veren göz yuman varsa sağlık bakanlağı o yerleri derhal mühürlemeli.

• karagece25 kullanıcısına yanıt
    Bunların derdinin sadece köpek olmadığını defalarca söyledim. Bak şimdi kedilere de aynı şeyleri demeye başladılar, hatta evcil hayvanlara da diyorlar. O yüzden şu anda hayvan sever olan herkese artık "hayvan tapar" diyorlar.

Buradaki markette o tavuklar muhtemelen sıcak yüzünden zaten çöp olmuştu ama forumdakiler için bu hiç önemli değil, sanki kedi buzdolabına girip bunları yemiş gibi yazıyorlar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt

Hijyen yönetmeliği gereği marketlere evcil hayvan ile girilmesi dahi yasak.

x (formerly twitter)
    denetle! (@denetlecomtr) on X
    https://x.com/denetlecomtr/status/1673083733119836167

Marketlerin hayvan barınağı gibi kullanılması normal birsey mi sence? Şu görüntüleri savundukça gercekten hayvanlara iyilik mi ettiğinizi sanıyorsunuz yoksa sorunu dayatarak tam tersine mi neden oluyorsunuz bence iyi düşünün.

Türkiye'nin dört bir yanında birileri marketleri hayvan barınağı haline getirdi ve birilerinin artık bu deliliğe dur demesi gerekiyor. Ki bilir kaç kişi bu yuzden hastalık kaptı ve neden kaptıgının farkında bile değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 3 Ekim 2024; 11:44:25 >

• captain_turkiye kullanıcısına yanıt
    Gören de dolaba giren HAYVAN yok zannedecek. İlla görsel mi atalım. Ayriyeten o ürünler dolaba yerleştirilmeyi bekleyen ürünler. Mağaza zarar eder etmez umrumda değil ama o tavukların heba olmaması adına Hayvansever kardeşlerimize kedinin kemirdiği etler verilebilir. Sonuçta dünyanın en tatlı hayvanları. Zaten zırt pırt öpüyor bizim severler, biraz da yemeklerini paylaşsınlar

• Mesutzgvn M kullanıcısına yanıt

Kedileri kiskanmaya baslamislar.  

• boşluktan istifade edip götürmüş tavuğu

duyanda marketlerdeki tüm tavukları önce kediler ısırıyor yalıyor sonra insanlara satıyorlar sanar.

algınızın ..,..

bugün sokaktaki kediye düşman olan yarın uçan kuşa öteki gün ağaçtaki sincapa dağdaki ayıya sonra ormandaki ağaca düşman olur, içlerindeki düşmanlık bitmez, sevmedikleri beğenmedikleri herşeyi yok etmek isterler ve çoğuda dinci bunların.

yok edilmesi gereken aslında bunlar ve bu zihniyetleri.

• ankura kullanıcısına yanıt

Kedi sevmiyorlar diye insanları yok etmek istiyor.  

İşte sağlıklı zihin yapısı, helal olsun sana.

• Timsah-16 kullanıcısına yanıt

olayın özünü çok iyi anlamışsın zeka küpü seni

şak şak şak.

• Periah kullanıcısına yanıt
    Yıllardır sırf hayvan ve hayvan sever düşmanlığı yapmasanız, samimi olsanız bugün marketlerde hayvan olmazdı. Ama burada görüldüğü gibi derdiniz insan sağlığı değil. Böyle olduğunda gelin konuşalım.

• salaRus kullanıcısına yanıt
    Dolaba yerleştirilecek diyorsanız, insanlar hasta oluyor diyorsanız o zaman o tavuklar neden soğuk altında değil demeniz, sadece bu yüzden bozulan ürünleri neden satıyorlar diye sormanız lazım. Ama görüldüğü gibi bunun hakkında tek kelime etmiyorsunuz. İşin kötüsü söyleyince bile fark edemiyorsunuz çünkü derdiniz insan sağlığı değil.

• Kedi markete girdi, tavuk yedi diye ortalığı ayağa kaldıranları, 3 gün aç bırakacan, bakalım nereye giriyorlar, Toprak mahsulleri silolarını delerler, bırak marketi.

Beyler; Açlık zordur, aç kalınca heryere girersiniz, zaten cebine 50 lira para koysanız, gider tavuk reyondan ciğerini alır, 3 gün karnı doyar, markete de bi daha uğramaz!

Hem cebinizde akrep var, mama almıyorsunuz, hem de markete girdi diye kızıyorsunuz, önümüz kış, yiyecek bulamayınca vücutları ısınmıyor, soğuktan hasta olup ölüyorlar.

Zaten sokakta hayvanlar, 10 sene bile ömürleri yok, tabii hijyenik insanlar tarafından tekmelenip ölmezlerse.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'de tavuk tüketmiyorum, ama marketlerde kediler pırtıkladığı için değil. Bu muhakkak bir sorun, ama çok daha büyük sorunlar var. Gıda standartlarındaki sorunlar saymakla bitmez.

Kedim market ürünlerinin yarısının yüzüne bakmaz. Onun onay verdiği ürünlere daha çok güveniyorum. Kediler bence sağlıklarına daha çok dikkat ediyorlar, daha seçiciler, vücut ağırlıklarına oranla ortalama bir vatandaşın en az dört katı et tüketirler.

Ne kendi zekamızı çok ciddiye alalım, ne de hayvanlarınkini küçümseyelim.

• selamivural kullanıcısına yanıt

Dostum zaten sorunun kaynagı sürekli sokaklara yiyecek boşaltıp kısırlaştırışmamış hayvanları sokaklarda üreten kişiler. 2005lerden itibaren AKP in çıkardığı o akıldışı yasa ardından belediye ve kamu sporları dahil her yerde sokaklara yiyecek boşaltın kampanyası sonucu hayvan nufusu Türkiyede patlama yaptı.

Bugün gelinen noktada ise marketler, hastaneler, kütüphanelere vb hayvanlar sojulamaya baslandı.

Sonuç ne parazit hastalıklar arttı, sokaklar pis, hayvan saldırısı vakaları, trafik kazaları bir sürü sorun var.

Sen diyorsun ki gidin başka hayvanları öldürün kedi köpek besleyin onlarda üretmeye devam etsin. Neden sorunun kaynagı I sırf duygusal hezeyanlarla görmezden geliyorsunuz.

Burada bu sokak kedisi parazit tasıyorsa hergün yüzlerce binlerce kişinin yiyecek satın aldıgı reyonlarda bunun dolaşması normal mi? Temizlik kurallarını niçin yoksayıyorsunuz.

İnsanlar sokaklara yiyecek bosaltmak zorunda mı? Sokakta çoğalan herseyi beslemek zorunda mıyız? Böyle yaptıkça nufus artısını nasıl durduracaksınız? Bu hayvanlar seh3 yasamın da, sehir de bulunan yiyeceklerle yetinio nufusu kontrol altında kalması gerekirken birileri her tarafa yiyecek döktüğü için yapay biçimde nufusları patladı ve şimdi her yere giriyorlar.

Bu doğru değil, saglıklı değil, mantıklı da değil. Evlerinizde ne yapıyorsanız yapın kediler iz ve köpeklerini ile umrumda değil ancak insanlara dayatmayın lütfen bu hayvanları. Ben girdiğim markette hayvanların yattıgı yerlerden yiyecek almak istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 3 Ekim 2024; 14:10:1 >

• bizim sokakta köpek yoktu. karşı apartmandan SJW tipli bi karı gitti sokak köpeği buldu getirdi, bu artık buranın köpeği olacak diye köpeği apartmanın önüne koydu. köpek sürekli havlıyo. kadın çıkıyo "ne tatlı köpek demi" diye gülerek söylüyo etrafa. ben dışarı çıkarken denk geldim bana bakıp aynısını söyledi gülerek. kadını tanımıyor olduğum halde.

• selamivural kullanıcısına yanıt

Sokaklara yiyecek dökmeyi de kesin artık lütfen. Bu yaptığınız çok yanlış ve uygarlık dışı birsey. Sokaga yiyecek döküp evinize dönmek yerine lütfen bu hayvanları sahiplenip kıdırlaştırın, kendinizi tatmin edip geri kalanı topluma yıkmayın.

Sahüplenmediğiniz hayvanları beslemeyin. O zaten sehir de yiyecegni bulur sizin döktğmz yemler sadece nufusu yapay olarak arttırıp sorun yaratmaktan baska birsey yaramıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 3 Ekim 2024; 14:13:53 >
  • Kalite kontrol uzmanı gelmiş işte daha ne istiyorsunuz 

• Jack! kullanıcısına yanıt

• Bakırköy sadi konuk hastanesi var, bilen bilir. Kocaman bahçesi var. Bir sürü dev gibi köpekler var. Kendi aralarında bol bol kavga ediyorlar. İnsanlara saldırsalar parçalarlar. Defalarca belediyeye şikayet ettim, bir şey olmuyor.

• Kıyamam ben ona. Gönderin bana balık ile beslerim ben onları. 

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.