< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Şok Markette Paketli Tavukları Yiyen Kedi (7. sayfa)
-
-
Ben kendi kedime düzenli olarak ton balıgı ve dana eti yediriyorum.. Bugün gördügüm sırt cantalı varlık sokak kedisinin önüne bulamac döküyordu.. Kedi sevgisi bu olmamalı..
-
Kediler üstün varlık zaten aksini kimse öne sürmemeli..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 5 Ekim 2024; 19:44:30 > -
Pravo; gerçek bir kedisever.
O yine iyi; balığı bir güzel yemiş, kafasını bile yemiş, tertemiz kılçığı sokağın köşesine koymuş.
Aklınca iyilik yapıyor; kedi neyi yiyecek, kılçığı yutsunda boğazına, bağırsaklarına mı zarar versin.
Zeytinyağlı dolma koymuş; dolma mutasyona uğramış, yeşil beyaza dönmüş. Sorsan iyilik yapıyor aklınca. Tuhaf.
-
Hergün 1 tuna konservesi vermeyen, kedi beslemesin zaten.. Kedi gibi bir varlıga bulamac döküyor adam..
Cidden yani gidip iyi bir dayak cekmemek icin kendime hakim olmaya calıstım.. Simdi bir de dayak ceksem, bu sefer kedi besledi diye dövdü diyecek kameraya cekecek x'e atacak bir sürü keko duduhhlansınnnnn diyecek.. yani kedicige bulamac veriyor adam.. o garip bulamacın icinde kimbilir ne pislikler kol geziyordu degil mi?
-
Kediler avcidir. Av yapmalari, yapamiyorlarsa olmeleri gereklidir. Tabiatin dengesi budur.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
bu ülkede kemalistler aslında kemalist değil, milliyetçiler milliyetçi değil ve muhafazakarlar da din iman ile alakaları yok...
bu ülkede halkın çoğunluğu afedersiniz kıçı başı dağıtmış artık iyice... kimin eli kimin cebinde belli değil, yani şunu siz de dahil herkes artık kabul etsin, siyasetçilerin neredeyse hepsi aşağılık insanlardır ve kesinlikle hiç bir siyasetçi bu ülkeye şu saatten sonra ilaç olması mümkün değildir.
sakın başka partiyi ve seçmenini kötülerken kendinizi eleştirmeyi es geçmeyin... şu anda büyük bir örgütlenme var ve halk olarak örgütleniyoruz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak bir örgütlenme var ve bunun karşısında hiç bir güç duramaz ve duramayacak!
-
Hocam cehenneme giden yol iyi niyet taşları ile örülüdür derler. Bilinçsiz - cahilce ve sorumsuzca yaptığın bir iyilik bilinçli kötülükten bile beter sonuçlar doğurabilir.
Bir tane dengesiz sokak kedisini markete alıştırır, o kedi meyve sebzeye parazit bulaştırır belki bir hamile kadının çocugu bu cahil iyiliği yüzünden kör doğar. O çocuk ömrü boyunca o halde yasar.
Neden? hayvanla insanı ayırma yetisini yitirmiş bir dengesiz yüzünden. Temizliği, hijyeni umursamayan hayvanla hayvan olmayı uygarlık zannedip ülkeyi Hindistan'a cevirenler yuzunden.
Kafalarının içi o kadar sığ ki sadece 2 boyutlu düşünme kapasitleri var yaptıklarının sonuçlarını, işin nerelere gideceğini düşünemiyor - kavrayamıyor lar işte bu nedenle kültürlü ve akıllı insanların ön plana çıkması gerek yoksa bizim ülkemizdeki gibi her bagıran her cirkeflesene boyun egersen berbat bir yasama mahkum olursun.
Her sabah kopek dıskısına basıp, kedi kılı içindeki meyveleri satın alırsın. Parazit tasıyıcusı haline gelirsin. Uygar ulkelerde gelenlerde video çekip hayvan sehri İstanbul diye bizim zananında Hindistan'a cektiğimiz muameleyi bize cekerler.
Bizde yolda 400.000 doz kuduz asısı olmaya devam ederiz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 5 Ekim 2024; 21:19:33 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
sebzede tarim ilaci kalintisi da olabilir sebze alinca yikayacaksin o sekil bir olasilik cok dusuk yani anlattigin senaryo gerceklesme ihtimali oldukca az bir senaryo..
belki de bu marketlerde, ozellikle kedi beslenmesinin sebebi, bazen alip depoya birakiyor olabilirler, market depolarinda fareler oluyordur mutlaka, boyle bir yanlis dogru inanc olusmus olabilir, yani fare avcisi seklinde kediden medet umuyor olabilirler.. cunku bu marketlerin bu kadar kedi sever olmasinda ozel bir sebep aranmali cunku kopekleri beslemiyorlar cok nadir kopek goruyorum market onlerinde..
fakat fobisi olanlar ya da kedi sevmeyenler dusunulerek iceri kedi alinmamali
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 5 Ekim 2024; 21:45:59 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dostum saglık yönetmeliklerin göre bırak sokak hayvanını evcil hayvan bile yiyecek ve içecek satılan yerlere sokulamaz.
Çünkü buralar yiyeceklerin dagıtım noktası oldugu için burada yasanacak bir kontaminasyon yani hastalık - parazit bulaşması kısa sürede çok geniş bir nufusla yayılabilir.
O nedenle buralara hayvan sokulması yasaktır. Evcil hayvan sokulması bile yasaktır. Bu bir halk saglıgı konusudur tercih değil. Zar atabileceğin bir konu değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 5 Ekim 2024; 21:47:19 >
evet kedi sokulmamali ancak bahsettigin senaryo oldukca ucuk bir senaryo.. bu konulari tartisirken daha saglam argumanlar yazin ki karsi taraf kolay curutmesin markette kedi olmaz diyeceksin simdiki yazdigin cevap guzel mesela..
kedileri bence fare avlasin diye marketciler bu kadar cok seviyor.. kediler tok olsalar bile fare avlarlar icgudusel olarak avliyor ac olmasina gerek yok.. fakat musteriye caktirmadan depoya sokardim ben olsam o depolarda ne fareler geziyordur zaten gorsen kediden tiksinmezsin hahaha
Konjenital Toksoplazma Nedir?
Hamilelik sürecinde sağlık açısından dikkatli olunması gereken bazı konular vardır. Bunlardan birisi de konjenital toxoplasmadır. Anne adayının, hamilelik sırasında Toksoplazma gondii isimli parazitle enfekte olması sonucunda bebeğe zarar veren bu durum ciddi sonuçlara yol açabilir. Çünkü toksoplazma paraziti bebeğin beyin, göz ve diğer hayati organlarında hasara yol açabilir.
Toksoplazma Nedenleri Nelerdir?
Toksoplazma hastalığı; toxoplasma gondii adı verilen bir parazit sonucu meydana gelir. vardır. Bu parazit genellikle kedilerin bağırsaklarında bulunur dışkı yoluyla vücuttan atılır. Kedi dışkısı veya kediyse yakın temasta bulunan kişilerde daha çok görülen toksoplazma ayrıca kontamine gıdalar veya kirli sular yoluyla da insane geçer. Diğer yandan avlanan veya çiğ et tüketen kedilerden bulaşma ihtimali daha yüksektir. Ayrıca meyve ve sebze yüzeyinde de olabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
toksonun kedi tarafindan tasinma ve sebzeye bulastirilma ihtimaline ucuk demedim, hamile kadinin sebzeyi yikamayarak yemesi ve tokso kapmasi ihtimaline dusuk dedim.. sebze yikaniyor ve ayrica yikanmamis sebzedeki tokso miktari bile bulasma konusunda onemli etken.. tokso kediyi direkt besleyene bulasir senin tarif ettigin sekilde bulasmasi cok dusuk ihtimaldir...
-
Yorum güzel. Türkiyedeki hayvanseverlik işinde bir sorun var kuşkusuz.
Normal bir hayvanseverim. Ancak son dönemde AKP'nin çıkarmayı planladığı 15 milyon sokak köpeğine ölüm yasası sonrası, o aşırı hayvanseverlerle aynı taraftayım.
Çünkü ülke çapında 3 5 köpek sorun cıkardı diye 15 milyon masum köpegin idam edilmesini hem çok yanlış hem cok gereksiz buluyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Alt tarafi otuz kirk cocuk parcalanmis, ne gerek var milyonlarca kopegi itlaf etmeye degil mi?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bence CHP'li oldugunuz icin onlarla aynı taraftasınız. Eğer iktidarda CHP olup da, kanunu onlar cıkartmıs olsaydı, bu sefer AKP'lilere karsı olmak icin itlaf savunurdunuz bu konunun arkasında siyasi fikirler var muhalif ve iktidar yanlısı catısması.. Zaten forum ve sosyal medyada söyle genel bir sekilde baktıgımız zaman, itlaf savunanların AKP'li, karsı cıkanların CHP'li olduklarını görebiliyoruz..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 5 Ekim 2024; 22:45:31 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X