< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Şok Markette Paketli Tavukları Yiyen Kedi (8. sayfa)
-
-
O sozu ingilizceden cevirmeyeydin iyiydi ahah
Arada ben de yapiyorum ama, çok guzel deyimler oluyor bazen kulturumuze kazandirasim geliyor deyimlerini:)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Onceki mesajimda da soyledigim gibi karsi cikanlarin cok buyuk yuzdesi AKP itlaf edecegi icin karsi cikiyor eger CHP itlaf edecek olsaydi bu sefer AKP'liler onlar allah'in gullari, canlar gunah diyeceklerdi..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 5 Ekim 2024; 22:53:3 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kedi veya köpek fark etmez uyutulacak.
4-5 yıldır bu ve bunun gibi marketlerden alışveriş yapmıyoruz, carrefoursa iyidir, en azından bizim bölgemizdeki böyle.
-
Çevremde CHP'li olup, 15 milyon köpek katliam yasasını destekleyen arkadaşlar var.
Ad vereyim, bisiketforum . com adlı sitede köpek katliamı konusu açıldı, oradaki üyelerin önemli bölümü CHP'li fakat onlarında baya bi çoğu katliam yasasını destekliyor. Cunku adam"cocuğum sokakta oynarken köpek onu öldürmesin" diyor. Parti değil, can önemli modundalar.
Başka bazı olaylar ve konularda da CHP'li olup AKP doğrultusunda ilerleyen milyonlarca insan var.
Yani buradaki iddianız çok doğru değil.
Kaldı ki son seçimlerde CHP'ye verilen desteğin esas anlamı CHP halkın çok istediği parti olmaktan cok,
"AKP ve onun yedek lastiği MHP artık git" mesajıdır. Bunu bilmiyorum demeyin.
15 milyon köpeği katletmek gibi bir yasayı CHP cıkarsa ona da kesinlikle karşı cıkardım.
22 yıldır taktığınız AKP gözlüklerinizi cıkarın artık.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Olabilir ama genel tablo o sekil degil CHP secmeni de ayni AKP secmeni gibi biri oburunun sekuler versiyonu sorun Turk insaninin kendisinde.. Beni bile akp gozluklu seklinde hemen yaftaladiniz hepiniz birbirinizin aynisisiniz hic farkiniz yok
Yılda birkaç olay onlar da görüntüsü güzel diye "çakma Alman kurdu" denilen Alman kurdu kırması sahiplenip sonra ona bakamayınca sokağa salan kişilerin sorumsuzlugu, bilinçsizliği neticesinde vuku bulmuş olaylar.
Hiçbir sokak köpeği durup dururken çocuğa saldırmaz.
Bu arada artık sokaklarda tek başına cocuk göremiyoruz. Hepsi ya güvenlikli site bahçelerinde yada anne babalarının elinden tutarak yürüyor sokaklarda.
Sokak köpeklerinin bol bulunduğu mekanlarda 14 yaş altı cocuğu tek başına bırakan büyüklerin sorumluluğunu da değerlendirmeye almalıyız.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
ülke çapında 3 5 köpek sorun cıkardı diye 15 milyon masum köpegin idam edilmesini hem çok yanlış hem cok gereksiz buluyorum diye son noktayı koyduğum mesaja karşılık
"CHP'li oldugunuz icin onlarla (aşırı hayvanseverlerle) aynı taraftasınız. kanunu (köpek katliam kanunu) CHP cıkartmıs olsaydı, o zaman bu kanunu savunurdunuz" dediyseniz tabi ki AKP partizanlıgınızı öne sürerim.
Büyük Ortadoğu Projesi partisine 22 yıldır 6 genel seçimde 6 kez oyverenlerden misin, yoksa 1-2 kez oyverdim pişmanımcılardan mısın?
Bence 6 kez oyverenlerdensin cunku 2024 itibarıyla hala daha AKP diyorsun. Sonra da "beni yaftaladiniz hepiniz aynisisiniz" diye alınıyorsun.
elbette derim hepiniz mi hayvansever oldunuz? basinizdaki adamlar mecliste patirti koparttigindan beri boylesiniz
ustelik gelmissin, motorsiklet forumundaki chpliler kopek istemiyor diyorsun onlar elbette istemeyecekler adamlar motorcu ve kopekler en cok motorlulari taciz ediyor
vere vere bu ornegi vermissin ama ornegin kendisi bile ben ornek olmamaliyim diyor..
kalanlariniz hepiniz sadece basinizdaki eleman karsi cikiyor diye hayvansever geciniyorsunuz..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 6 Ekim 2024; 0:7:26 >
Ben farklı şirket çalışanı olarak söyleyeyim. Müşterileri kapıda ya da sağda solda kedi gördüklerinde hemen dilimli salam alıp kediye verme eğilimine giriyor. Kedi, mağazadan çıkan biri bana yemek verdi diyerek mağazaya yaklaşmaya başlıyor. Yeni müşteriler kediyi görünce onlar da salam alıyor haliyle kısır döngü sonucunda bu tür resimler görüyorsunuz. Çalışanlar olarak bizler kedi ya da hayvanları kovuyoruz ancak bunu gören sözde hayvan sever müşteri bu kez bizimle tartışıyor ve doğrudan bizi şikayet ediyor. Yakınımda bu şekilde neredeyse bir personel işinden olacaktı. Haliyle ne haliniz varsa görün modunda içeri girmesine de izin vermemek suretiyle hayvanların üzerine düşülmüyor. Bazı zamanlarda da personel içeri giren kediyi göremiyor müdahale gecikiyor falan sonuç bu oluyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Burada 3 harfli markette, market calısanı, kucagında kediyle gözüme ilisti ve gereken yerlere bildirdim ilgili calısanı bu mahallede 1 kez daha görmedim.. müsteriler degil daha cok calısanlar yapıyorlar.. en azından burada..
bundan sonra da aynen böyle olacak.. iceride kedi görürsem yine gereken yerlerle görüsecegim ve yine gerekeni mutlaka yaptıracağım sizin orada siz almiyorsaniz cok guzel ama burada calisanlar yapiyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 5 Ekim 2024; 23:57:38 > -
Çocuk sokak köpeğini gidip bıçaklasa ve köpek çocuğa bunun neticesinde saldırsa çocuk köpeği bıçakladığı için cezalandırılır, köpek çocuğa saldırdığı için öldürülür. Bir hayvanın bir insana saldırmasında herhangi bir haklı sebep olabileceği veya bunun suçunun çocukta veya ailesinde olabileceği asla, kat'a, zinhar kabul edilemeyecek önermelerdir. Çünkü insan hayvandan her şartta üstündür. Sokak köpekleri insanların yaşadığı yerlerde olmaması gereken canlılardır.
Kendini hayvansever olarak tanımlayan insanların hayvanları insanlara denk görmesi kadar insanlık dışı pek az şey var.
Ayrıca hayvanlar hareketlerinden sorumlu değillerdir, sorumluluk bilinçle gelir. İnsanlara zarar veren hayvanların insanlar tarafından yok edilmesi bir ceza değil tedbirdir. Tedbiren yok ederiz bize zarar veren, verebilecek hayvanları. Sivrisinekleri yok ederiz, fareleri yok ederiz, tahta kurularını yok ederiz, eşek arılarını yok ederiz, aynı şekilde gerekirse köpekleri ve kedileri de yok ederiz. Kedilerden çok daha büyük olduğumuz için bize saldıramıyor olduklarından bize verebilecekleri zararlar hastalık veya parazit bulaştırmakla sınırlı, genel olarak yani. Köpek için böyle bir durum söz konusu değil.
İnsan olduğunu hatırla.
-
Çocuk gidip sahipli bir köpeği bıçaklarda ve köpek bunun ustune çocuğa saldırırsa o köpek uyutulmaz hocam . Çocuk cezalandırılır.
Fakat köpek kendini koruma dürtüsü dışında bir çocuğa nedensiz saldırıp yaralar veya öldürürse o köpek sahiplide olsa uyutulur .
İnsan evet hayvandan üstündür fakat bu hayvanlara istediğimizi yapabileceğimiz anlamına gelmez. Sadece bugünkünden aksine ast üst ilişkisini yitirmeden, hayvanların hayvan olduğunu unutmadan , sınırları çizip ardından insanca davranmaliyiz.
Sokaklar hayvanların yaşam alanı vb değildir. İnsanların yaşam alanıdır. Hayvanlar insanlarla birlikte yaşayacaksa bir insanın gözetimi altında yani sahipli olmalıdır. Kamu alanında yani sokakta kesinlikle hayvan beslenip, sokak hayvan barınağı yaoikanaz çünkü orası kamu alanıdır. Kamu sağlığı ve güvenliğini tehdit eden , kamu düzenini bozan tüm hayvanlar toplanır, uyutulur veya sahiplendirilir . Hayvanlar insan bakımı olmaksızın şehir ekosistemi icinde zararsız biçimde, kamu düzenine engel olmadan kendi kendine varoluyorsa karismayabiliriz ancak sahiplenmeden besleyip yapay nüfus artışına neden olmak uygarca bir davranış değil tam tersine sorumsuzluktur ve bunu yapan insanlar cezalandirilmalidir .
Kedi ve köpeği geçtim. Sokakta güvercinler bile beslenmemelidir. Çünkü yapay nüfus artışına ve kümelenmeye neden olursunuz . Kumelenen hayvan suruleri kirlilige neden olur . Hayvan doğal biçimde, çevredeki doğal ve dağınık yiyecek laynanları ile toplumu rahatsız etmeyecek biçimde kendi halinde yaşamalidir.
Bir insan ancak sahiplendiği, sorumluluğunu üstüne aldığı, baribak sağlayıp, eğitimini ve aşılarını yaptırdığı hayvanı beslenmelidir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 6 Ekim 2024; 2:4:6 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ben hayvanlara istedigimizi yapabilecegimizi soylemiyorum hiçbir zaman. Sahipli kopekle sahipsiz köpeğin statuleri farklı, farkindayim, ama cocuk sahipli kopegi bicaklasa cocugu köpeğin elinden almak icin mesela gene köpek öldürülür, yani gerekiyorsa. Benim vurgulamaya calistigim sey farklı burada.
Sahipli kopege sahibi sahip cikacagindan başkalarına saldirmasini engellemesi beklenir bu arada. Aradaki temel fark da bu.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kaç kez AKP'ye oyverdin diye sordum, daha onu cevaplamayıp boş yapıyorsun. Bence 6 kez verenlerdensin. Cunku "biz ve onlar" biçiminde Radikal Tayyipçiler gibi konuşuyorsun.
akp'ye sen oy vermissindir ben sifir kez oy verdim yani.. kisi kendinden bilir isi demisler..
ayrica akp'li ile beni karistiran daha ciddi seyleri de karistirir
Türkiye'de bu coğrafyada sokak kedileri ve sokak köpekleri asırlarca binlerce yıldır vardı, varolacak.
Lokantacı, balıkçı, kasap ensafı vivardaki kedi ve köpeklere hep yiyecek verir. Kasap önlerinde kediler bekler. Bunu bilmiyorum diyemezsiniz.
Türkiye'de insanlar evlerinde kedi köpek bakmayı pek sevmez ancak dışarda yaşamımızın bir parçası olmuştur.
Ben de cocuktum, boyum köpeklerden kısayken köpeklerin yanında dolaşıyordum. Hiçbiri bana saldırmadı. Cunku onlara karşı mallık yapmadım.
Köpek mallık yapana saldırır.
Türkiye'nin ve doğanın kanunlarını tek tek mi açıklayacağız?
Sen hem millete AKP'li diyorsun, Elit takılıyorsun, hem de sark kültürü ve sokak köpegi savunuyorsun.. Iste senin gibi adamlar CHP'ye oy verdigi icin ben oy vermiyorum..
Senin oy attıgın partiye ben oy atmam.. Ayrıca CHP bana kandil kutlaması SMS'i yolladı..
Sen kandiliniz mübarek olsun diye SMS yollayan partiye oy vermekle övün ve millete AKP'li demeye devam et diyorum..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 6 Ekim 2024; 9:44:1 > -
Son 2 seçimdir özellikle son yerel seçimde halk neden CHP'ye oyverdi ?
AKP ve onun yedek lastiği konumundaki MHP'ye "hadi artık gidin" anlamında oyverdi.
CHP'ye muhalefet etmekle bu anlama yani AKP ile ortağı MHP'nin gitmesine muhalefet ediyorsun sonucu cıkarılabilir.
Ben AKP'ye sıfır oy verdim. Sen gizli AKP'li olabilir misin? Cunku son dönemde çok türedi. AKP'li olup değilmiş gibi söylemler icat eden.
Hiç sanmıyorum AKP'ye sıfır oyverdiğini. Yorumların, stilin, kıblen AKP yönünde görünüyor cunku. Köpek kedi bahane.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X