"Köpek tapar", "İt tapar" gibi lakap takan kişilerin niyetlerinin kötü olduğunun farkındayım. Çok tehlikeli bir düşünce yapıları var ayrıca. Köpeklerin bir sorun oluşturduğu doğru, ama bu sorunu itlafla mı, kısırlaştırmayla mı veya daha farklı bir yolla mı çözülmesi gerektiği konusunda bir doğru yol bulunamamışken kendi düşüncelerini mutlak doğruymuş gibi göstermeleri, ve kendi düşünceleri dışında farklı düşünen insanlara karşı olan tavır ve hareketleri doğru değil. Şayet bundan dolayı sorun tartışmaya veya irdelemeye bile dökülemiyor. Daha irdeleme aşamasına gelinememişken biz çözüm konusunda bir adım ilerleyemeyiz. Evet bir yüreklendirme ve gaz verme gibi bir durum olmalı. Yoksa bu kadar büyük tepkilerin bugünlerde oluşmasını açıklamak mümkün değil. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Sokak hayvanlarını besleyen öğrenciler cezalandırılacak (2. sayfa)
-
-
O zaman kayıp 128 milyar dolar sizde de bu şekilde konuşabiliyorsunuz. Halk fakir. Verin 128 milyar doları yapın barınakları toplayın 13 milyon köpeği. Herkes rahat etsin. Tek yaptığınız mağdurlara laf atmak. Hani aksiyon?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 9 Nisan 2022; 1:5:57 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
O tarz kelimelerle konuşanlarla baştan hiç tartışmaya girmemek lazım, anlamı olmuyor çünkü. Barınak, kısırlaştırma tarzı çözümlere ve bunları söyleyenlere de bu nefret var. Gerçekten düşünce yapıları ve söylemleri çok tehlikeli.
Bu konuda yukarıda bu yetmez ağır cezalar verilsin, biber gazı sıkılsın falan denmiş ve bol beğeniler almış. Yani hayvanlar için sokakta zehirlemek, silahla sokağa çıkıp hepsini öldürmek gibi çözüm önerilerinin dışında insanlara karşıda yavaş yavaş bu tarz şiddet önerileri gelmeye başladı.
Mesela konuların birinde bir üye sahipli hayvanlara ve sahiplerine karşı antipatisi oluşmaya başladığını söyledi. Apartmanlarda, şehir içinde hiç köpek beslenmesin denilmeye de başladı, hatta bunu "niye evlerine köpek almıyorlar bu hayvan severler" diyen bile diyor. Zaten yavaş yavaş sahipli köpeklere ve sahiplerine saldırılar da başladı.
Yani dediğim gibi olay başka yere çekilmeye başladı. Bu sefer insanlar aynı şekilde karşılık verirse ne olacak? Birileri insanları sokak hayvanlarına yemek verdi diye ya da tasmalı köpeğini parkta yürüyüşe çıkardı diye yaralarsa hatta öldürürse olay tamamen başka boyuta geçer. İnternette "şu kişileri assınlar, dövsünler, öldürsünler" falan demek bazıları için kolay geliyor ama eyleme geçilirse ne olacak?
Senin de dediğin gibi ülkede sokak hayvanı bugün ortaya çıkan bir şey değil. Çok uzun yıllardır olan ve halkın bu şekilde yaşadığı bir şey.
-
bu tiplerin baska dertleri yokmus gibi gunde 10 kopek konusu acip saga sola `kopektapar`-`ittapar` diye cemkirmesi beni de usandirdi artik..evet bu bir sorun ve bir sekilde cozulmeli ama bu sekilde yorum ve hakaretlerle ancak babayi alacaklar..en nazik sekilde boyle tabir edebiliyorum..bu tiplerin cogunu blokladim,bu konulari da okumuyorum bile..
-
Şimdiye kadar köpek sahibini öldüren 1 kişi bile olmadı ama köpek sahiplerinin çok sayıda cinayeti var. Aynı şekilde sokak köpeklerinin de çok sayıda cinayeti var, çocuklar dahil. Kim şiddet yanlısıymış?
Ne kadar hayvan düşmanı varsa blokladım. Sokak köpegi sorunu oldugunun farkındayım ama burada " çinlilere satalım pişirsinler, silahlarla sokaga çıkıp öldürelim" gibi yorumları okudukça kendime soruyorum "benim bunlarla tek bir ortak noktam bile olamaz".
-
Bu nefretle, tamamen yanlı bakış açısıyla baktığın için tartışmaya bile girmeyeceğim. Önce düzgün ve saygılı tartışmayı başarın.
aydınlıkAntalya'da 'köpek gezdirme' cinayetihttps://www.aydinlik.com.tr/haber/antalyada-kopek-gezdirme-cinayeti-51082tele1“Abdestim bozuldu" dedi, köpek sahibini öldürdühttps://tele1.com.tr/abdestim-bozuldu-dedi-kopek-sahibini-oldurdu-490872/Habertürkwww.haberturk.comResmen vahşet! Yavru köpeği çatıdan attıhttps://www.haberturk.com/son-dakika-resmen-vahset-yavru-kopegi-catidan-atti-3384384birgun.netZonguldak’ta köpeğe işkence!https://www.birgun.net/haber/zonguldak-ta-kopege-iskence-370716www.sozcu.com.trhttps://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/kopege-iskence-yapip-vucuduna-kesici-alet-ile-it-yazdilar-5282018milliyetGaziantep'te insanlık dışı görüntü! Yavru köpeğe acımasız işkencehttps://www.milliyet.com.tr/gundem/gaziantepte-insanlik-disi-goruntu-yavru-kopege-acimasiz-iskence-6537306Teşvik ettiğiniz şeylerin hafif olanları bunlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_turkiye -- 9 Nisan 2022; 2:43:40 >
-
KİMSE KEDİLERİ BESLEMEME ENGEL OLAMAZ.
-
Sokak köpekleri engel olur. Bizim sokaktaki kedilere birsey bırakmiyorlar. Hatta kedilerin sayısı azalıyor.
Buradaki sorun bu zaten. Kendileri gibi düşünmeyen herkese "köpektapar" diyerek saldırmaları nasıl çözüm odaklı olabilir?
Genel olarak bir sorunu çözmek için onu düzgün şekilde dile getirip mantıklı çözüm sunmak gerekir. Bazen sunulan şey daha iyidir, bazen var olan çözüm daha iyidir, bazen ortak başka çözüm bulunur.
-
bosver bence hocam,sen de benim gibi yap,okuma bu konulari ve tartismaya girme bunlarla..amaclari uzum yemek degil bagciyi dovmek..`ittapar` diye bir kelime tureten zihinden kopek sorununa cozum cikar mi ?!!
-
VALLA BENİM DÜZENLİ BESLEDİĞİM KEDİLERİM VAR APARTMANIN ÖNÜNDE. YUVA DA YAPTIM. İÇİNDELER SÜREKLİ. APARTMANDAKİLER KEM KÜM EDECEKLERİ TUTTU. AĞIR KONUŞTUM. ŞİMDİLİK SES YOK. 2 AYAKLI KÖPEKLERİ HALLETTİM. 4 AYAKLILAR YANAŞAMAZ KUZULARIMA.
-
bu olabilir
-
Habere göre 2 kişi daha once adamı gürültü yaparak rahatsız etmişler mahkemelik olmuşlar, sonra tehdit edip aynı şeyi yapmaya devam etmişler, en sonunda vurmaya çalışmışlar ama adam silahı alıp onlara ateş açmış. Tahrik etmişler gibi gözüküyor.
Ondan önceki abdesti bozuldu deyip adam öldüren kişi %100 hatalı. Hatta gerizekalı. Abdest bozulmasın diye insan öldürüp cehennemlik oldu. Basit bir temas yüzünden kavga çıktıysa gercekten hiç zeka kırıntısı bile olamaz. Belki de bunlar da önceden kavgalıydı, mazeret uydurdu. Polis nasıl bunları yakalayamamış? Zaten silahlı olduğuna göre belki de planlayarak öldürdüler ve köpeğin hiç bir suçu yok. Yani alakası bile olmayabilir aralarındaki olayda.
Sahipsiz köpeklere yapılan eziyet, köpeklerin sayısı arttıkça artmakta malesef. Taksinin biri köpeğe çarptımı tüm köpekler taksilere düşman olup tamponlarını kemiriyor ama bu onları daha kötü duruma sokuyor. Bunun yerine sokaktan alınıp başka yerde tutulmalılar, tabi para varsa, kimde o kadar para? Hem köpeklerin hem insanların iyiliği için toplatılmaları gerek. Yoksa insanlar kendi hayatları için mecburen itlaf edecek. İtlaf edilmeli demek işkenceye teşvik değildir. İtlaf edilmeli demektir.
Her yıl binlerce tavuk ve inek sırf hastalık var diye itlaf edildi. Kaç kişi tepki gösterdi buna? Tuz golünde Flamingolar ölmekteyken kim yardıma koştu? Karetta karettalarin yumurtalarını kim korudu? Onların daha çok yaşamaya hakkı var. Köpekler evrimin sadece son 100-200bin yılında var. İnsandan bile sonra çıktı. Onlarında canı var diyeceksek bence önce tüm hayvanat bahceleri kapatılmalı. Buna gücü yetmeyen tabiki de 12 milyon köpeğe de barınak yapamaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 9 Nisan 2022; 3:22:40 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu cinayetler sadece örnek. O açıdan bakarsan senin bahsettiğin olaylarda da tahrik vs. bulunabilir. Ama görüldüğü gibi dediğin gibi "1 kişi bile yok" durumu yok.
Siz millete "köpektapar" deyip yazdığınız mesajlarda sadece "uyutalım" diyen pek yok. Zaten böyle olsa "hepsini uyutmayalım" diyen herkesi "köpektapar" ilan etmezsiniz.
Mesela milyon tane sabıkası olan biri bir köpeği şiddetle eğitip onu başkalarına saldırtabilir, bu durumda bütün suçlu o köpek mi yani? Böyle olaylarda bile "bakın işte köpekler böyle, tüm sokak köpekleri öldürülmeli" deniyor.
Hastalık var diye tavukları itlaf etmekle ülkedeki tüm köpekleri koşulsuz öldürmek tamamen başka şeyler.
Yani sizin bu kadar nefret kusup, ağır hakaret yaptığınız insanlar hayvanat bahçelerine de karşı oluyor, karetta karettaların yaşamasını da istiyor.
Mesela sokaktaki hayvanları zehirlemekten veya silah alıp öldürmekten bahsediyorsunuz ama hayvanlara karşı yukarıda örnek verdiğim kişilere yaptırım uygulanmasını neden istemiyorsunuz? Forumda bunu ister misin diye sorduğum kimse "evet, isterim" demedi.
Ya da mesela bu örneklerdeki kişiler bir köpeğe tekme atsa, taş atsa ve köpek kendini savunmak için karşılık verse tamamen suçlu köpek diyeceksiniz. Zaten milletle bu şekilde dalga geçiyorsunuz kendinizce.
Önce sizin gibi düşünmeyen herkese "köpektapar" tarzı itici kelimeler kullanmaktan vazgeçip, saygılı hakaret etmeden yazarsanız oturulup tartışılır. Sandığınız gibi 3-5 mor saçlı teyze dışında tüm ülke sizin gibi düşünmüyor(forumda bu tarz cümleler gördüm diye böyle yazdım).
Bazı nedenlerden dolayı hayvan sevmeyebilirsiniz ama onca farklı etken ve çözüm yolları varken olaya çok kısıtlı bakmak ve bu üsluplarla bunları dile getirmek çok yanlış.
-
Bu sorunun çözüleceği falan yok. Sorun yaşayan herkes sorun yaşadığı bölgede kendi çözümünü kendisi bulacak. Bir sürü alternatif çözüm var. Herkes kendi bölgesini temizlerse bu iş çözülür. Bizim çok hayvansever, çok merhametli, çok akılı, çok zeki insanımız her yere mama koyarak, sağa sola yemek artığı dökerek bu köpeklerin on milyonlarla ifade edilecek sayılara ulaşmasını sağlamasına rağmen hala daha yaptığı işin yanlış olduğunu anlayamadıysa bu saatten sonra anlamalarını beklemeye gerek yok. Bizim millet neyi anladı ki bu konuda yanlış yaptığını anlasın
Yerin'de bir karar tebrik ederim Ayrıca bu ülkenin sahibi hayvan severler değil öyleymiş gibi davranmayı bıraksınlar her istedikleri olacak diye birşey yok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnadoluEfes -- 9 Nisan 2022; 7:28:20 >
Çok açık bir şey var. O da sokak köpeği diye bir kavramın doğada olmadığı ve bu mekanlar onlara değil bize ait. Bunu kabul etmeden ilerlememiz imkansiz.
Size bir olay anlayın. Bir adam bizim buraya lüks sayılacak bir araçla geldi bir sürü mama ile kedi köpek besledi. Ona bu kadar kedi köpek besleyecegini mahallenin fakiri birini gösterdim al bunu besle dedim.
Bana "bunlar hayvan aklı yok onla bu bir mı" dedi.
Ben de ona "bu adamın da aklı yok" dedim ki doğru adam hem fakir hem de zeka geriliğine sahip.
Yani kısacası bu hayvanları başımıza çıkaran içinde insan nefreti olan, kendini beğenmiş kişiler ne yaparsak yapalım bu ego sahipleri köpekleri savunmaktan vazgeçmeyecek. Çünkü içlerinde insan nefreti var.
Aynen tabi sevimli köpekçikler koşmayan kimseye hiç saldırmaz asla
NTVyoutubeDaha Fazlası İçin Abone Ol → https://bit.ly/2yKl4Tl Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, 5 sokak köpeğinin kovaladığı kedi, park halindeki otomobilin altına kaçtı. Kediyi yakalamak isteyen köpekler, otomobili parçaladı. Manisa'lı Hasan Sönmez, bakım yapılması için aracını sanayiye bırakmıştı. Tamirhaneci sabah işe geldiğinde emanet aracın tamponu yerde duruyordu. Tamirhane sahibi hemen güvenlik kamerasını açtı gerçek o anda ortaya çıktı. 5 köpeğin bu marifeti tamirhane sahibine pahalıya patladı. Talihsiz esnaf 1500 liralık maddi hasarı karşılamayı üstlenmek zorunda kaldı.https://www.youtube.com/watch?v=UlfBiILrzHg&feature=youtu.be
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X