Allah rahmet eylesin, Müşvik Kenter ne güzel can verirdi... |
Sokak hayvanlarını besleyen öğrenciler cezalandırılacak (3. sayfa)
-
-
Bizim evin olduğu sokak ana caddenin bir üzerinde sakin bir sokak. O kadar fazla köpek varki. Gruplaşıp millete havlıyorlar gece kimse yokken. Yürümeye çekiniyorum bazen.
-
Korku dediğin şey insanın çok da elinde olan bir şey değil yalnız. Yetişkin insanlar bile köpeklerden korkabilir. Hele ki çocuklar. Korku bazen de bir reflekstir. Sürü halinde başıboş köpek sürüsü üstüne koştuğunda "korkmamayı öğrenin" demek boş ve anlamsız. Kediden bahseden olmamış.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ilk başta korkup kaçmayan kıza toplu olarak saldırdılar senin can dostarın.
Bana can dostunu söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ülkeden silinmesi gerekenler
Köpekler
Suriyeliler
Kekolar
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Her türlü milli servete zarar ziyan bu başıboş sokak köpekleri. Hem manevi hem maddi olarak çok zararları var. Allah hepimize akıl fikir versin. Başka diyecek birşey bulamıyorum.
Bir çok aç insan varken köpekleri beslemek için tonlarca mama üretilip köpekler besleniyor.
Bir çok evsiz insan varken köpekler için barınakları yapılıyor.
Sağlık sistemini GSS primi ödeyerek ayakta tutarken köpeklerin kısırlaştırılıp aşılanması için yüzlerce milyon lira harcanıyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu arada bu hayvan hakları dernekleri böyle işte. 2015'de köpeklerin parçalayarak öldürdüğü kadın için köpek sorunu çözülmeli diyecekleri yerde ölüm sebebini örtbas etmeye çalışıyorlar.
milliyetBüyük şüphe! Sokak köpekleri parçaladı denmişti ama...https://www.milliyet.com.tr/gundem/buyuk-suphe-sokak-kopekleri-parcaladi-denmisti-ama-2031573
tam otopsi yapılmamış da üstün körü otopsi yapılmış. bu yeterli değilmiş.
-
sokak teröristleri yine boş durmuyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 9 Nisan 2022; 15:56:44 > -
Ben evin etrafına alışmasınlar diye dışarıya kırıntı bole dokmuyorum kim bu itleri besliyorsa
Hiç bir şey yapamazlar. Kedi besledin diye ceza mı olur nerde var bunun yasası? Ceza alan öğrenci avukata verir eze eze kazanır mahkemede.
Tunç Soyer-in yapacağı gibi. Başıboş köpekler toplanacak, kısırlaştırılacak ve barınağa götürülecek. Olması gereken budur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReaLGz -- 9 Nisan 2022; 16:3:8 >
zaten bu yazıda, 2015'de köpeklerin kendilerini besleyen kızı parçaladığı olayda, kızın babası kızı için psikolojik sorunları vardı diyordu.
milliyetBüyük şüphe! Sokak köpekleri parçaladı denmişti ama...https://www.milliyet.com.tr/gundem/buyuk-suphe-sokak-kopekleri-parcaladi-denmisti-ama-2031573
yani normal bir insan hayırseverlik yapacaksa gider bir huzur evinde bakım evinde yaşlı insanlara yardım eder, onların yalnızlığını giderir. hayırsever bir insan boş arsada köpek mi besler. eh işte bir gün mamayla beslersin, diğer gün de kendi bedeninle beslersin köpekleri.
bu tür köpek sevdalılarının çoğunda psikolojik sorunlar olduğunu ben de düşünüyorum. fanatik şekilde sokak köpeği sevenlerde insan sevgisinin az olduğu çok açık. insan sevgisi olsa insanlara bu kadar çok zarar veren bir canlıyı savunmazlardı.
bir insan hayırseverse ihtiyaç sahibi insanlara yardımcı olabilir. yaşlı bakım evlerinde pek çok insan hem yalnız hem de bakıma muhtaç. onlara yardım etsinler.
bu tür köpek sevdalısı görünenlerin bir kısmı da mama kartellerinin paralı trolleri. onu da unutmayalım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 9 Nisan 2022; 16:4:54 >
-
yazılacak çok şey varda özgür bir ortamda değiliz
-
mevcut yasa gereği köpeklerin tamamını barınakta tutamaz. mevcut yasa belediyeye kısırlaştırdıktan sonra aldığın yere bırakacaksın diyor köpekleri. hadi diyelim ki hepsini barınakta toplamaya karar verdi.
izmir'de 5 yıl öncesinin sayılarına göre 500.000 köpek vardı. şimdi daha fazladır sayıları ama diyelim ki şu an da 500.000 olsun İzmir'de.
İzmir belediyesi 38 milyon liraya 1.500 köpek kapasiteli barınak yaptırmıştı. 500.000 kapasitesi için aynısından 332 tane daha yaptırması lazım. bunların maliyeti de 12.6 milyar lira yani 850 miyon dolar olacak. bu maliyet sanırım sadece barınak yapım maliyeti. işletme maliyeti hariç. bu kadar masrafı köpekler için yaptıktan sonra artık otobüs biletlerine %300 zam yapar bu kadar maliyeti çıkartabilmek için. ya da emlak vergilerine %400 zam yapar.
12.6 milyar lira devlet için para mı? Sokaktaki güvenliği sağlayacaksın bu parayla. Boşa gitmiyor.
sadece izmir için bu para. mevcut yasa zaten buna engel. ama diyelim ki yasa değişti. tüm sokak köpekleri barınaklara alındı diyelim ki. yapılsın. yeter ki insanlar özgürce dolaşabilsin. ama gerçek maliyet şu civarda:
500.000 köpek için 12.6 milyar lira sadece barınak yapım maliyeti. buna köpek maması, personel vs dahil değil.
10 milyon civarında köpek var Türkiye'de toplam. toplam barınak yapım maliyeti 252 milyar lira civarında yapıyor. 17 milyar dolar civarı.
maması, aşısı, kısırlaştırması, personeli, veterineri vs maliyetlerini hesaplamıyorum. bir köpeğin ömür 10 yıl olduğuna göre 10 milyon köpeğin 10 yıllık bakım maliyetini de üzerine ekleyince yüklü bir tutar yapıyor.
ama ben ona da razıyım yeter ki sokaklar güvenli olsun. bitsin bu rezillik artık.
Maddi yükü büyük olacaktır evet ama bu türkiyenin yaratamayacağı bir bütçe degil. Bir takım fuzuli harcamaları kısarak ayrılacak bir bütçe. Siyasete girmek istemiyorum ama anladınız siz. Bu para harcanırsa büyük bir problem cözülmüş olacak ve de canlılar katledilmemiş olacak. Daha sonra o barınakları da kapatıp kütüphane, devlet binası, üniversite olarak da kullanabiliriz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X