Şimdi Ara

Sokakta yaşayan şarapçılar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yemin ederim şu adamlara imrendiğim kadar hiçbir şeye imrenmedim. Biz köle gibi sabahtan akşama kadar sırf karnımızı doyurmak uğruna çalışırken, biz pahalı diye içki içemezken, bizim hiç boş vaktiniz yokken, bu adamların her anı boştur, hiç aç kalmazlar, daha yemek isteyenini açım diyeni görmedim, genelde sigara isterler onu da zaten 2 kişi vermezse 3. Kişi illaki veriyor, sürekli içkiler vardır, paralaeı hep vardır, genelde insanlara sempatik geldikleri için bunlara para veren çok insan var, tatil bile yapıyorlar, normalde istanbulda yaşıyorum bizim buralarda bi tane var böyle herkes tanıyor zaten, bu sene izmire gittim yazın şok oldum yemin ederim adam ordaydı, kışın falan sokakta üşüyor zannediyorsanız öyle birşey yok, hastanelerde okullarda falan sürekli kalacak sıcak yerleri var, hiç bi yer bulamazlarsa hasta numarası yapıp hastanede yatıyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sende sarapci ol o zaman madem bu kadar kiskandin

• aynen hocam bizim mahallede bir tane vardı böyle adam, bi ara ortalıktan kayboldu, öldü sandık. sonra tekrar gördüm bunu. sordum abi nerdeydin diye, JSConf 2018 'e katılmak için Brüksel'e gitmiş adam bi süreliğine. Dönerken de freeshop'dan özel viski almış. köşedeki çöp bidonunun arkasında kafayı çekiyodu.

Şaka bi yana, senin söylediklerin kısmen ABD'deki evsizler (homeless) için geçerli. çünkü ABD'deki durum bizden çok farklı. ABD'de normal medeni yaşamın içerisine dahil olduğun anda her şey para ve her şey için düzenli gelir göstermek zorundasın. şu anki Türkiye'ye oranla çok fazla rutin (aylık standart) gider kalemi varmış ABD'de normal bi çalışan vatandaşın.

bu durumda medeni yaşamdan çıkıp evsiz olarak yaşamaya başaldığın anda çok fazla gider kaleminden otomatik olarak yırtmış oluyosun. ancak Türkiye'de bu fark henüz o kadar açık değil, biz henüz ABD kadar sistematik olmadığımız için rutin gider kalemlerimizin sayısı hâlâ ABD'deki kadar fazla değil.

Ayrıca ABD'de işsiz maaşı alıyolar homeless'lar. bizdeki berduşlar maaş alıyorlar mı devletten? hayır. ABD'deki bu işsizlik maaşı olayı suç işlemelerini de engelliyomuş, çünkü adam birine vuracak olursa kesinlikle hapse giriyor (bizde olsa hayatta hapse attıramazsın) ve adamı korkutan şey hapis değil, adam hapisten çıktıktan sorna maaşını alamayacak olmaktan korkuyor. bizde berduş olan biri çok rahat sağa soal sataşabilir, çünkü başına bir iş gelmez, ha ola ki hapse girdi, bedavadan otel mis.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 24 Eylül 2019; 12:44:58 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: VolcanoPower

Sende sarapci ol o zaman madem bu kadar kiskandin
    Daha gencim kanka 40ta falan olurum

• quote:

Orijinalden alıntı: ronaldocj

Daha gencim kanka 40ta falan olurum

Alıntıları Göster
    Emekliligi beklemicen mi

• quote:

Orijinalden alıntı: VolcanoPower

Emekliligi beklemicen mi

Alıntıları Göster
    Yok

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.