< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FedericoAlvarez -- 11 Ekim 2015; 11:19:16 > |
Sokaktaki Yavru Kedi Kapımın Önünde Uyuyor
Sokak kedilerinin kapınıza gelmesinin pek çok nedeni olabilir. İşte olası bazı anlamlar:
- Yardıma ihtiyacı olabilir: Yavru kedi hasta, yaralı veya aç olabilir. Kapınızın önünde uyuyarak yardım istemeye çalışıyor olabilir.
- Sığınak arıyor olabilir: Yavru kedi soğuk, yağmur veya rüzgârdan korunmak için kapınızın önüne sığınmış olabilir.
- Yemek veya su arıyor olabilir: Yavru kedi aç veya susuz olabilir ve kapınızın önünde yiyecek veya su bulmayı umuyor olabilir.
- Sosyalleşmek istiyor olabilir: Yavru kediler sosyal hayvanlardır ve insanlarla etkileşime geçmekten hoşlanırlar. Kapınızın önünde uyuyarak sizinle iletişim kurmaya çalışıyor olabilir.
Kapınıza Gelen Bir Kediye Nasıl Yardım Edebilirsiniz?
- Kontrol edin: Yavru kedinin hasta, yaralı veya aç olup olmadığını kontrol edin. Gerekirse bir veterinere götürün.
- Besleyin ve su verin: Yavru kedi aç veya susuz görünüyorsa ona yiyecek ve su verin.
- Barınak sağlayın: Yavru kedi soğuktan veya yağmurdan korunmaya ihtiyaç duyuyorsa ona bir barınak sağlayın. Bir kutu veya eski bir kazak işe yarayabilir.
- Sosyalleşin: Yavru kedi sosyalleşmek istiyorsa onunla nazikçe oynayın ve konuşun.
- Sahiplenmeyi düşünün: Yavru kediyle bir bağ kurduysanız ve ona bakabileceğinize inanıyorsanız onu sahiplenmeyi düşünebilirsiniz.
Önemli Not: Yabani kedilere yaklaşırken dikkatli olun. Hasta veya yaralı olabilirler. Herhangi bir fiziksel temas kurmadan önce bir uzmandan yardım almanızı öneririz.