Şimdi Ara

Soket girişini fare yemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar , babamın aracının motorun orda bulunan ana soket kablosunu fare kemirmiş ve kesmiş. Yine kablonun bir kısmını da zarar vermiş. Servis'e çektik arabayı. Tüm soketin değişmesi gerektiğini söylediler . Sadece soket 9 bin tl , 6 bin de işçilik diyorlar. Tüm soket'in geçtiği yerleri söküp takmaları gerekiyormuş. (ağır işçilik)

Bana mantıklı gelmedi. Kesilip zarar gören kısmı tamir edilip sağlam olan kısmından itibaren soket'e kaynak yapılamaz mı ? Bu işi nasıl kime yaptırabiliriz ?

Bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

Araç Giresunda.

Araç Citroen C Elysee 1.6 dizel 2013 Model

• Yetkili servis komple tesisat değiştirir, elektrikçi de kopan yerleri lehimler, izole eder ve geçer. Tercih sizin.

• Araçların komple elektrik tesisatlarıni satan yerler var. 15 bin vermeden önce araştırmanizi öneririm.
  • İyi bir elektirikçi çok güzel bir şekilde onarabilir. Serviste çalışmış usta bulursanız daha iyi. Yada masrafı verip serviste yaptırmayı tercih edebilirsiniz.

• Ustanız varsa tesisatı komple çıkma alıp değiştirin.

Servisler yolacak kaz arıyorlar. Amortisör üst takozu ses yapan araca omple ön iki amortisör takımı değişecek dediler. 200 TL fiyata hallettim. Aylardır ses yok.
  • çıkma tesisat alıp elektricikcide taktirin. mevcut tesisatta ek kaynak vs yaptırmanızı önermem bu islemler kablolar üzerinde direnç olusturuyor, motorda tekleme rolanti dalgalanması sensor arizalari vb arızalara yol açabilir.
  • Servis genelde riske girmez tesisatı komple değiştirir. Sanayi ise tamir eder, basit bir soket ise 500-1000 TL civarına en fazla o da tamiri olur.

Servis niye riske girmezin cevabı ise atladığınız yer olur beyin yanar, çözdüğünüzü zannedersiniz bir yerden kısa devre yapar bir yerleri yakar vs vs. Çok düşük ihtimaldir ama böyle riskler var. Özellikle beyni yakmak gibi.

Müşteri sanayide yaptırınca sonra sorun olsa bile birşey demez ama serviste yapılınca yapmasaydınız, etmeseydiniz, ben bilmem zararımı siz karşılayın gibi muhabbetler çok olur, o yüzden servisler genelde tesisatın riskine girmez.

• Servis =

Soket girişini fare yemesi
  • 2005 gibi soket yüzünden benzer arıza yaşamıştım, servis yüksek fiyat verince sanayide iyi bir usta bulup yaptırdım. 2021 deyiz halen hiç bir sıkıntı yok.
  • nasıl yemiş araba yatıyormuydu

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.