Biliyorsunuz forumda düzenli olarak gurbetçilerle ilgili her ay konu açılır ve bombalanırlar. Bir süredir bu tür konu açılmadı.Hele ki aşağıdaki videodan sonra açılmamış olmasının şoku içerisindeyim. Tabii videodaki şahıs abartmış olayı biraz, yok harçlı marçlık felan. 6500 euro'yu da gündelik yaşamı için harcamamıştır, memlekette tarla felan almıştır. Ya da evine mutfak,banyo vs yaptırmıştır. İşin en komiğide mercedes ile gelip ,süründük felan demesi.Allah memleketteki tüm fakir fukarayı bu arkadaş gibi süründürsün İnşallah. türkiyeyoutube Başka bir emriniz https://www.youtube.com/watch?si=JoGYScrnLAMCZiBp&v=vIJMUbau4Ac&feature=youtu.be< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realgs -- 23 Ağustos 2024; 14:58:24 > |
Şoklardayım. Gurbetçiler konusu neden açılmıyor.
-
-
Aslında tepkiyi diğer gurbetçiler göstermeli ve ne saçmalıyorsun sen demeli.
Adam 250 bin TL harcamış memlekette 1 ayda, aynı memlekette bu paranın 1/10’u ile yaşam mücadelesi veren ülke nüfusunun yarısı yaşıyor.bir de uranmadan 1000 Euro harçlık dileniyorsun. 10-20 bin ile geçinenler bile senin kadar dilenci ruhlu değil. Hatta sokakta para bulsa kendine almaz çoğu.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yani islerine gelmiyorsa dönsünler ülkelerine zaten uyum sağlayamıyorlar entegre olamıyorlar polisi dövüyorlar sonra polislerden dayak yiyorlar sonra hans ırkcı diyorlar..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 24 Ağustos 2024; 10:23:29 > -
E hamk kerkenezi, Alamanya'da aylarca geçineceğin, düzgün bir araba alabileceğin parayla Türkiye'de anca 1 ay tatil yapabilmişsin, EYRO ile bile köküne kadar geçirmiş bu ülke sana, oturma organın tutuşa tutuşa konuşuyorsun. Hala daha burda tiel ile geçinmeye çalışanlara ve onların bir nebze sesini duyurmaya çalışan Fatih ALTAYLI'ya laf çakma peşindesin.
-
bunlar cidden bu ülkeye yabancı devlet o bin euroyu 10 bin euro olarak geri alır bunların ruhu duymaz
-
Çok basit bir hesap yapalım hafi.
Yurtdışında 3-5 milyon Türk yaşıyor. Bu 1 milyon arabası olan aile demek. Hadi bunun yarısı araba ile izne gelsin, eder 500bin araç. Bunlara 1000er euro verse devlet eder 500 milyon euro. Yani 18-19 milyar TL.
Devletin altında mercedes’i, BMW’si olan Türkiye için zengin sayılan insanlara her yıl 20 milyar harçlık dağıtacak kadar zengin mi sanıyorlar oy verdikleri hükümetin yönettiği devleti? O kadar zengin olsa devlet zaten sizin getireceğiniz 3-5 bin Euro’ya ihtiyacımı olacak .
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu adam ağır saçmalamış ama 6500 Euro yemiş olabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Adam gayette doğru konuşmuş. Gerçekler acıdır, zorunuza gidebilir. Harçlık istemesi vergi vermeyelim demesi yanlış ama adamın anlatmak istediği ana fikir doğru. Euro 38 lira oldu haberiniz var mı takip ediyor musunuz? Ekonomi batmış, sanki ekonominin sorumlusu gurbetçilermiş gibi düşünen tipler var. Ülkeye yatırım gelmiyor. Enflasyondan dolayı yabancı turist gelmiyor. Gurbetçilere muhtaçsın. Ülkeye döviz girmeden cari açık nasıl kapanacak? Hiç tatil bölgesine gitmemiş adam gelmiş 6500 euruyo nasıl yiyor diyor. Yaşadığı ülkeden haberi yok. Ailesiyle gelmiş 1 aydır burada.
-
Bütün gurbetçiler EYT'li olsun bence.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Gurbetçilerden bıktık artık tartışmaya gerek yok. Gereksiz, birşeye yaramayan bir topluluk. Arabayla gelip ülkede trafik yapıp, herkesin kendilerini kıskandığını sanan ama sevilmediklerinin farkına varamamış bir insanlardır. Bunu yüzlerine söylediğim için yazmaktan da çekinmiyorum.
Ülkeye döviz getirdikleri falan yok. Zaten burada daireler alıp geldiklerinde kirasını yiyorlar.
-
Çoğu gelip; anne babasının veya akrabalarının yanında kalıyorlar. Ya da evleri varsa evlerinde.
Alaman İspanya'ya döviz kazandırmak için mi tatile gidiyor. Kendi keyfi için mi? O da ayrı konu.
Onların da haklı olduğu bir konu var; yurtdışında yaşadıkları için bunlar da para vardır diye en yakınları tarafından bile suistimal edilmeleri. Misal evini kardeşine kiraya verir; kardeşi kirayı ödemez. Borç verir; izinde geri öderim der ödemez. İsteyince de kötü olur.
-
Gurbetçilere prim verilmemesi taraftarıyım. Ne yapıyorlarsa yapsınlar. Sonra kendilerini nimetten sanıyorlar.
Tek vasfı Türkiye'de yaşamamak olan insanların Türkiye için şuursuzca kelimeler kullanması bu insanları ciddiye almamam için yeterli bir sebep. Eğer ciddiye alıp tartışırsan, onlar için vatan haini bile olabilirsin. He deyin geçin.
-
Bir Ülkenin ekonomisi gurbetçilere kalmış ise bırak zaten o Ülke yerin dibine girsin kardeşim. Zaten yerin dibindeyiz daha da dibe girsin. Gurbetçilerin çoğunluğunun Türkiye harika gibi davranmasına katlanamıyorum. Sen de katlanmamalısın. Ciddiye alınacak insanlar değiller. Sen böyle konuştukça kendilerine daha çok anlam yüklüyorlar.
He birde O gurbetçilerin getirdiği toplam parayı TCMB 1 saatte eritiyor zaten ondan emin olabilirsin. Türkiye'yi şu an ayakta tutan senin, benim gibi vatandaşların üstüne yüklenen kambur. O yüzden tekrar söylüyorum Gurbetçilere çok fazla anlam yükleme. Gurbetçi değilsen orası ayrı.
-
Ülke niye daha da dibe girsin. Sen ülke düşmanı mısın kardeş?
Adam videoda Türkiye ekonomisi harika diye bir şey dememiş. Böyle bir iması da yok. Konuya verecek mantıklı cevabın olmayınca konuyu başka yöne saptırmaya çalışmışsın.
Merkez Bankası o parayı 1 saatte eritiyormuş. Kahvede oturduğu yerden işkembeden sallayan dayılar da aynısını söylüyor. Türkiye yılda 50 milyon turist alıyor. Bunun ne kadarı gurbetçidir hesabını sen yap. Sonra o parayı 1 saatte erit bakalım. Sadece 1 gurbetçi aile 250 bin TL sokmuş ülkeye. Senin benim vergimle bir cacık olmuyor. Ülke içindeki para yine ülke içinde dönmüş oluyor. Liseli gençler bile ekonomi okur yazarlığı öğrendi, sana öğretemedik.
-
Dostum okuduğundan anlamayan, anlamamakla kalmayıp yazılanları çarpıtan birisin.
Adam Türkiye ekonomisi harika demiş mi dedim ? Yoksa Gurbetçilerin çoğu Türkiye ekonomisi iyi diyor mu dedim ?
Ülke daha dibe mi girsin dedim ? Yoksa Ülkenin ekonomisi gurbetçilere kaldıysa o Ülke yerin dibine girsin mi dedim ?
Gurbetçiler mi dedim ? Turist mi dedim ?
Ben Türkiye'nin gidişatı hakkında oy kullanabilen, Oy kullanmakla kalmayıp sanki küçük dağları kendileri yaratmış gibi havalara giren, çoğunluğu ekonomiyi iyi bulan Gurbetçiler için söyledim bu lafları. Turist nereden çıktı acaba ? Nasıl okudunuz gerçekten şu yazdıklarımı çooook merak ediyorum.
TCMB faizi %8.5 iken FED faizi %5.5 iken Gurbetçiler diyorum bak, Turist demiyorum. Gurbetçilerin getirdikleri Euroları direkt satıyorlardı. Gurbetçilerin getirdikleri dövizleri bırak milletin bankadaki dövizlerini bile satıyorlardı. TCMB faizi %8.5 iken belki daha fazlasını satıyorlardı 1 saatte. Bilmem kaç milyar dolar kolay kolay eritilemez çünkü. Şu an faiz %50 belki rezerv satma politikalarını hafifletmişlerdir ama hala satıyorlar.
Bazen insanlar MECAZ kullanabiliyor yazdıklarında. Yani 1 saatte dediysem okuduğundan anlamayan bir insanın gerçekten 1 saat algılaması normal gelebilir.
Örnek veriyorum anamız ağladı mecazını, gerçekten annem içeride ağlıyor olarak algılayabilecek bir durumdasın ve okuduğundan anlamıyorsun.
Okuduğundan anlamayan ve yazılanları çarpıtan birisi ile de tartışmaya girmem biraz absürt kaçacak.
Bu yüzden sonraki yazdıklarınıza cevap vermeyeceğim.
İyi forumlar.
-
Türkiye ekonomisinde gurbetçiler kim ki? Hala 1980 öncesi dışa kapalı türkiyesinin laflarıyla konuşanlar var. Eskiden ihracat ithalat yoktu döviz konusunda gurbetçiler değerliydi.
Bugünün şartlarında kim takar onları? Şu ülkede aldıkları benzin-mazot bile zarar. Petrol ülkeye dövizle geliyor. Onların tl harcamasına zerre ihtiyaç yok piyasada tl fazlalığı var. Ayrıca tüketimi arttırmaları da zarar, enflasyonu körüklüyor.
-
Olur mu hocam ya.. Geçtikleri yollar, köprüler, hava alanları TL garantili. Gaz, Petrol TL ile alınıyor. Gurbetçilerin bozdurdukları EUR'lar sayesinde ekonomi çökmedi. Bugün aç karnımız doyuyorsa bu gurbetçiler sayesindedir.
Gurbetçilere EUR getirme teşekkür vergisi çıksın. Vatandaşlarımız minnettarlığını göstersin. Kuru kuruya teşekkür olmuyor.
Yukarıda yazdıklarım şakadır. Ciddiye alabilecek kapasitede insanlar olabileceğinden bu notu yazmak zorundayım.
-
Bizim gurbetçiler gibi ülkesine hayrı az,olan başka bir gurbetçi grubu yoktur, beğenmediğimiz ermeniler bile gurbetten ülkelerine para gönderirken bizim gurbetçiler bizi soyma hevesinde
En büyük işlevleri gelip sokak röportajında boş yapmak
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
aynen kanka türkiye gurbetçilere muhtaç :D toplanan vergi kaç tl haberin var mı ? bu ülkenin tek sorunu vergi toplanamaması zenginler vermiyor
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Aslında tepkiyi diğer gurbetçiler göstermeli ve ne saçmalıyorsun sen demeli.
Adam 250 bin TL harcamış memlekette 1 ayda, aynı memlekette bu paranın 1/10’u ile yaşam mücadelesi veren ülke nüfusunun yarısı yaşıyor.bir de uranmadan 1000 Euro harçlık dileniyorsun. 10-20 bin ile geçinenler bile senin kadar dilenci ruhlu değil. Hatta sokakta para bulsa kendine almaz çoğu. |
Benzer içerikler
- iş kurmak istiyorum
- ömer aktaşöz hangi cemaatten
- magdy hussein mourad mohammad
- kuleli askeri lisesi mezunu ünlüler
- muhalif gazeteler hangileri
- fiat 600 fiyat
- drone uçurma cezası
- ps5 pro fiyat
- doa iade makinesi
- telsiz kullanım ücreti 2025
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X