Şimdi Ara

SOLAKLIK HAKKINDA HERŞEY(ÜNLÜLER,BİLGİLER,ZORLUKLAR,HASTALIKLAR VS.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
4.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Solaklar sağ elini kullananların tersine,beyinde konuşmadan iki bölge birden sorumludur.Bu yüzden solakların zihinsel ve sanatsal olarak yaratıcı olduğu bilinir.İşte dünyadan bazı ünlü solaklar
    -Einstein
    -George Bush(istisnalar kaideyi bozmaz...)
    -Napoleon
    -Leonardo da Vinci
    -Jimi Hendrix
    -Maradona
    -Pele
    -Nicole Kidman
    -Sezar
    -Büyük İskender
    -Arif Sağ
    -Sergen Yalçın
    -Ronald Reagan
    -Cengiz Çandar
    -Derya Baykal
    -Gürse Birsel
    -Azra Akın
    -George Michael
    -Bill Clinton

Dip Not:Her yıl Ağustos'un 13'ü Dünya Solaklar günü olarak kutlanıyor.
    Solak olmanın zorlukları:makas,araba(vites),kalemtraş,cezve,kol saati,cetvel,kupa,konserve açacağı...
    Sitemiz:www.solelim.com

Bilgi(1):Tarihte uzun bir zaman dilimi boyunca sadece batıl inançlı toplumlarda asırlar boyu sol elin şeytana ait olduğuna inanılırdı.Solak doğanlar aileleri tarafından baskıyla karşılaşırdı ve ebeveynler bu inançlar yüzünden çocuklarına sol ellerini kullanmamaları için baskı uygularlardı.Mesela Arnavutluk'ta sol elin kullanımı cezalandırılırken Endonezya'da solaklığı önlemek için çocukların sol kolu bağlanıyordu.Arap ülkelerinde ve Hindular arasında sol el,geleneksel olarak 'kirli' sayılıyordu.Bu yüzden kişisel temizlik için kullanılırken,yemek 'temiz' sayılan sağ elle yeniyordu.

Bilgi(2):-Sağ elini kullanan ailelerin çocuklarının solak olma ihtimali %10
    -Sol elini kullanan ailelerin çocuklarının solak olma ihtimali %26

Bilgi(3):Bilim adamları solakların kekeleme,disleksi,otizm ve göğüs kanseri olma oranının yüksek olduğunu söylüyor.'LRRTM1' adlı gen,beynin hangi bölegesinin,konuşma ve duygulanma gibi görevleri yerine getireceğinin belirlenmesinde rol oynuyor.Solak olmanın avantajları da var mesela; solaklar,sağ elini kullananlara göre daha seyrek Alzheimer'a yakalanıyor ve tenis,yüzme basketbol,futbol gibi bir çok spor dalında da daha başarılı oldukları belirtiliyor.

sizde eklememi istediğiniz bir şey olursa söyleyin ekleyeyim...
    Vatan Gazatesinden ellerimle geçiriyorum.Yani kaynak Vatan Gazatesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogunNnN -- 20 Ağustos 2007; 14:35:35 >

• O mankenlerin zeki olduklarından eminmisin?
  • sağ elini ayagını kullananlar salakmı ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: genccimbomlu

sağ elini ayagını kullananlar salakmı ?

öyle bir şey demedim tamamen güzel muhabbet olsun diye konu açtım hemen atlamayın
  • Ben de solağım

PC faresi ve kaşık-çatal-bıçak ve makas hariç herşeyi solla kullanırım.
  • ben küçükken solakmışım sonradan sağlak olumuşum. hangi kategoriye giriyorum acaba ? zeki mi salak mı pardon sağlak mı
  • Bunun Akıllılıkla ne alakası var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • harbi ya solaklar araç kullanırken zorluk çekiyor mu?

yani vites değiştirirken en azından acemilik evresinde sorun oluyordur
  • KESİNLİKLE doğru arkadaşlar abimden biliyorum gerçekten çok yaratıcı fikirleri var..ama bi tane de arkadaşım var solak geri zekalı.demek ki ya çok akıllı oluyolar yada çok akılSIZ
  • Solak olan insanlar annelerinin karnında bir hastalık geçirdikleri için solak oluyorlarmış. Bu hastalık ileride solak insanların ölüm risklerini arttırıyormuş. ( kaynak : vatan da okudum link bulursam koyarım )
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mervekeş

quote:

öyle bir şey demedim tamamen güzel muhabbet olsun diye konu açtım hemen atlamayın

düzgün baslık seçersen sevinirm
  • quote:

quote:

quote:

beğenmiyorsan girme derim bundan alıncak kadar alıngan mısın?ben amacımı belirttim önemli olan senin ne anladığın değil benim ne amaçla yazdığım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: -Hot_Fusion-

Solak olan insanlar annelerinin karnında bir hastalık geçirdikleri için solak oluyorlarmış. Bu hastalık ileride solak insanların ölüm risklerini arttırıyormuş. ( kaynak : vatan da okudum link bulursam koyarım )

• quote:

Orjinalden alıntı: -Hot_Fusion-

Solak olan insanlar annelerinin karnında bir hastalık geçirdikleri için solak oluyorlarmış. Bu hastalık ileride solak insanların ölüm risklerini arttırıyormuş. ( kaynak : vatan da okudum link bulursam koyarım )

Kendimi bir acayip hissetim ya.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

beğenmiyorsan girme derim bundan alıncak kadar alıngan mısın?ben amacımı belirttim önemli olan senin ne anladığın değil benim ne amaçla yazdığım...

hayır alıngan degilim sadece iik cumlede fikrimi soledım neyse

• Bende solağımAncak bunun zekayla hiçbir ilgisi olmadığını düşünüyorum.

Ve evet,insanlar yemek yerken sürekli sol elimi kullanmamdan şikayet ediyorlar,sanki elimde olan birşeymiş gibi(aslında elimde espriye bak)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Millennium -- 19 Ağustos 2007; 22:39:14 >
  • kulüp kursak mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogunNnN -- 19 Ağustos 2007; 22:37:39 >
  • quote:

Solaklar sağ elini kullananların tersine,beyinde konuşmadan iki bölge birden sorumludur.Bu yüzden solakların zihinsel ve sanatsal olarak yaratıcı olduğu bilinir.İşte dünyadan bazı ünlü solaklar
    -Eintein
    -George Bush(istisnalar kaideyi bozmaz...)
    -Napoleon
    -Leonardo da Vinci
    -Jimi Hendrix
    -Maradona
    -Pele
    -Nicole Kidman
    -Arif Sağ
    -Sergen Yalçın
    -Cengiz Çandar
    -Derya Baykal
    -Gürse Birsel
    -Azra Akın
    -George Michael
    -Bill Clinton

Dip Not:Her yıl Ağustos'un 13'ü Dünya Solaklar günü olarak kutlanıyor.
    Solak olmanın zorlukları:makas,araba(vites),kalemtraş,cezve,kol saati,cetvel,kupa,konserve açacağı...
    Sitemiz:www.solelim.com

Bilgi:Tarihte uzun bir zaman dilimi boyunca sadece batıl inançlı toplumlarda asırlar boyu sol elin şeytana ait olduğuna inanılırdı.Solak doğanlar aileleri tarafından baskıyla karşılaşırdı ve ebeveynler bu inançlar yüzünden çocuklarına sol ellerini kullanmamaları için baskı uygularlardı.Mesela Arnavutluk'ta sol elin kullanımı cezalandırılırken Endonezya'da solaklığı önlemek için çocukların sol kolu bağlanıyordu.Arap ülkelerinde ve Hindular arasında sol el,geleneksel olarak 'kirli' sayılıyordu.Bu yüzden kişisel temizlik için kullanılırken,yemek 'temiz' sayılan sağ elle yeniyordu.

sizde eklememi istediğiniz bir şey olursa söyleyin ekleyeyim...
    Vatan Gazatesinden ellerimle geçiriyorum.Yani kaynak Vatan Gazatesi

eintein kim yaf

edit: tamam şimdi tanıdım düzeltilmiş halini.Vay anasını bi solak olmadık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@XWeLL -- 19 Ağustos 2007; 22:48:44 >

• soakları bilmem ama ben bi cift elim.
    bu konuyu acan arkadaş bilir çift eller yaptığı her işi 2 eli ile birlikte yapa bilir.Nasıl yanı diyen kişileri duyorum şimdi
    Mesela 2 elimle kalem tuta bilirim ve yazarım ama 2 sinide aynı anda degil.2 elimlede masa tenisi oynaya bilirim.
    daha baska yapa bildiklerim yemek yerken bir şeyelr yaza bilirim (ama bu biraz zor oluyor yinede yapa biliyorum)
    tabı bunun ii gözüksede kötüyanları var.Çift eller genelde bi işe yoğunlaşamazlar yanı 2 elimle bir şeyler yapmaya kalktıgımda yarım oluyor
  • evet hayal etme yeni fikir üretmede solaklar çok iyidir. kesinlikle!!
    bende solağım ya
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.