Şimdi Ara

SOLİDWORKS İLE İLGİLİ SORULARINIZ VE BİLGİ PAYLAŞIM ALANI... (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.582
Cevap
53
Favori
234.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşım benim tavsiyem solid2010 ile başlaman eğitim videoları fln var kısa sürede öğrenebilirsin
  • bende solidte çizim vs. yapıyorum ama en kısa sürede bir render almak istiyorum tabe bu render alacak bir pc bulabilirsem kalıp tasarımı olayını hiç bilmiyorum vakit bulunca ilgilenmek ve en önemliside şu analiz kısımlarına el atmak istiyorum bunları bir sonuca bağlarsam cidden güzel olacak bakalım hayırlısı
  • quote:

Orijinalden alıntı: atoxi

bende solidte çizim vs. yapıyorum ama en kısa sürede bir render almak istiyorum tabe bu render alacak bir pc bulabilirsem kalıp tasarımı olayını hiç bilmiyorum vakit bulunca ilgilenmek ve en önemliside şu analiz kısımlarına el atmak istiyorum bunları bir sonuca bağlarsam cidden güzel olacak bakalım hayırlısı

render ile çok işim olmadı ama solid içinde photoworks ile güzel sonuçlar çıkarabiliyorsun, bilgisayar dandik olsa da render süresi uzar sadece diye tahmin ediyorum

• Arkadaşlar renderlerinizi gördüm gerçekten müthiş. Bende render severlerdenim fakat pek beceremiyorum. Forumda da yeniyim eğer kurallara aykırı değil ise sizlere güzel bir render programı tavsiye edebilirim. PhotoWorks den daha iyi olduğunu düşünüyorum ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: myk1905

Arkadaşlar renderlerinizi gördüm gerçekten müthiş. Bende render severlerdenim fakat pek beceremiyorum. Forumda da yeniyim eğer kurallara aykırı değil ise sizlere güzel bir render programı tavsiye edebilirim. PhotoWorks den daha iyi olduğunu düşünüyorum ben.

Edin bi Problem yok..
  • quote:

bende solidte çizim vs. yapıyorum ama en kısa sürede bir render almak istiyorum tabe bu render alacak bir pc bulabilirsem kalıp tasarımı olayını hiç bilmiyorum vakit bulunca ilgilenmek ve en önemliside şu analiz kısımlarına el atmak istiyorum bunları bir sonuca bağlarsam cidden güzel olacak bakalım hayırlısı

bende kalıp tasatımıyla (mold tools) la uğraşanlardanım gerçi şimdi hidro elektrik santrali projeleriyle uğraşıyorum 3 sene önce kalıp tasarımıyla uğraşmıştım.. ayrıcan cnc bölümü mezunuyum cam(Bilgisayar destekli imalat , cncler için program hazırlama) ile ilgili bilgi almak siteyen olursa elimden geldiği kadarıyla yardımcı olurum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: tick1988

quote:

bende kalıp tasatımıyla (mold tools) la uğraşanlardanım gerçi şimdi hidro elektrik santrali projeleriyle uğraşıyorum 3 sene önce kalıp tasarımıyla uğraşmıştım.. ayrıcan cnc bölümü mezunuyum cam(Bilgisayar destekli imalat , cncler için program hazırlama) ile ilgili bilgi almak siteyen olursa elimden geldiği kadarıyla yardımcı olurum :)

mesela solid'de yaptığınız parçayı cnc'de işletmek için nasıl bir prosedür izliyorsunuz

• nimarok solidde çizdiğin bi parçayı eğer solidin kendi içerisndeki cam modülü ile işliceksen direkt olarak solidcame aktarıyosun.. Daha sonra örnek verelim bi kalıp parçası işliceksin.. öncelikle bu kalıp parçası sonuçta ham bi çelikten olucak bunu ham çeliğin kaba ölçülerini belirliyosun.. ondan sonra tezgah belli eksenlerde kodlara göre yani koordinat sistemi mantıgıyla çalıtığı için.. bi merkez yani teknik tabirle bi sıfır noktası belirliyosun )örneğin ham çeliğin üst bi köşe noktası).. daha sonra çelik üzerinde nası bi işlem yapıcaksan örneğin 3d bi yüzey veya bi delik delme işlemi veya bir pocket( cep boşaltma ) işlemi gibi işlemlerden hangisini istiyorsan.. bunları belirliyosun sonra.. tezgaha ait ayarlar var örneğin çeliği işlerken verdiğin ilerleme hızı örnek olarak delik delerken matkapın girş hızı devr vs. matkabın çapı türü gibi işlemler....bu tarz işlemlerinide bitrdikten sonra.. tezgaha program aktarma işlemi başlıyo.. program yardımıyla belli yöntemler var rs232 kablo veya flash disk gibi hafızıa birmleriyle program aktarımı yapıyosun program tezgaha gönderildikten sonra..tezgahtan programı seçip parça bağlantı şeklini belirleyip sıfırı noktasını alarakdanda programa startı verdiğim anda.. tezgah işleme başlıyo..

açıklayıcı olabilmişimdir.. inşallah çok devrik cümle kullandım ama inşallah yardımcı olur..

• şunuda unutmadan söyleyim tezgah özleliğine göre program dogrulugundan emin olmak için tezgahda simülasyon veya kullandıgın programda simulasyonda yaparak program akısını izleyebilirsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tick1988 -- 5 Nisan 2012; 16:21:16 >
  • SolidCAM çok yararlı birşey inşallah ilerde bnde bu işlere girmek istiyorum şimdilik sadice solidle uğraşıyorum ama bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: memoli156

SolidCAM çok yararlı birşey inşallah ilerde bnde bu işlere girmek istiyorum şimdilik sadice solidle uğraşıyorum ama bakalım

inşallah inşallah CAM cnc işi geleceği olan getiriside güze lolan iştir inşallah
  • @tick1988, verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz.

Başka birşey kafama takılıyor
    Autocad'de scale ayarı nasıl yapılıyor? 1:1 ölçekte çiziyorum parçaları ve büyük parça olunca çıktı alıcağım kağıt boyutunu'da sığacak şekilde oranlıyıp scale yaparak büyütüyorum ama çıktı alırken window seçeneği ile seçtiğim zaman ve çıktı penceresinde scale'i kağıt boyutunu scale ettiğim kadarki ile aynı yapınca kenar yaptığım çizim tam oturmuyor.
  • rica ederim ninamarok

autocad olayındada yardımcı olmaya çalışıcam bi bakaraım öğleye doğru..
  • Arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim...
    Soldiworks ü açamıyorum...Kurulum da herhangi bir hata almıyorum program açılırken "LoadLibrary failed with error 126:Belirtilen modül bulunamadı" bu hatayı alıyorum...Solidworks'ün 2010,2011,2012 sürümlerini denedim hepsinde aynı hatayı aldım...Loptap ta ati ekran kartınının sürücüsünü kaldırınca program açılıyor.Ama bu seferde intel in ekran kartı yetersiz kalıyor ve çok kasıyor...Oyunların hiçbirinde sorun almadım sadece Solidworks de hata alıyorum yardımcı olursanız sevinirim...
  • valla onu ekran kartiyla ilgili onada bi cozum uretemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dante91

Arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim...
    Soldiworks ü açamıyorum...Kurulum da herhangi bir hata almıyorum program açılırken "LoadLibrary failed with error 126:Belirtilen modül bulunamadı" bu hatayı alıyorum...Solidworks'ün 2010,2011,2012 sürümlerini denedim hepsinde aynı hatayı aldım...Loptap ta ati ekran kartınının sürücüsünü kaldırınca program açılıyor.Ama bu seferde intel in ekran kartı yetersiz kalıyor ve çok kasıyor...Oyunların hiçbirinde sorun almadım sadece Solidworks de hata alıyorum yardımcı olursanız sevinirim...

hocam cozebildinizmi sorunu . merak ettimde
  • quote:

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Ne yazık ki çözemedim...XP ile deneyeceğim,oda olmazsa format atıp Windows 8 yükleyeceğim,o da olmazsa pc yi Vatan'a iade edeceğim

• quote:

quote:

quote:

Ne yazık ki çözemedim...XP ile deneyeceğim,oda olmazsa format atıp Windows 8 yükleyeceğim,o da olmazsa pc yi Vatan'a iade edeceğim

valla kardeşim... onun sebebi windovs HLOCAL KEYS DOSYLARI FALAN VR KAYIT DOSYALARI ONLADAN IVIR ZIVIR BİŞEYLER YAPILIYO SIKINTI..

• Arkadaşlar, yenibir çalışma da bulundum. Sizlerle paylaşmak istedim. İsteyen varsa upload edip gönderebilirim.

Buyrun;

SOLİDWORKS İLE İLGİLİ SORULARINIZ VE BİLGİ PAYLAŞIM ALANI...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memoli156 -- 19 Nisan 2012; 22:30:31 >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.