Şimdi Ara

Son 10 yılda turbo benzinli olup LPG' takilabilen ve az yakan araçlar hangileri?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
2
Favori
2.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sanırım 1.3 tce Renault lar var LPG takılabilen. Renolar yüzde 50 tasarruflu. Onun harici TSI vw var ama onlarda LPG fazla tasarruf yapmıyor bildiğim kadarıyla yüzde 20-25 anca yani yaramaz. Bunlardan başka hangi araçlar var?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• renault 0.9 ve 1.0 TCe motor

Fiat 1.4 T-jet motor

Opel 1.4 140 hp j kasalarda mevcut motor

bu motorlar sıralı sistem takılabilecek şekilde üretilen indirect enjeksiyona sahip motorlar. ekonomik ve sorunsuz olan kısaca.

1.0 -1.4 TSİ, 1.33 TCe veya hyundai olsun mevcut Psa grubu 1.2 ve 1.6 turbo benzinli motorlar ve bunun benzeri diğer markalarda yer alan tüm turbo benzinli motorlar direct enjeksiyona sahip olduğu için karma veya sıvı sistem lpg takılabilir ve bunların maliyeti 20-40 bin tl seviyelerinde . Özellikle karma sistemler motora çok fazla müdahil olup ciddi benzin tüketimi olduğu için önerilmiyor. .

• Çok bilgim yok ama son kasa civic fabrikasyon lpgli geliyor

• Gokhan G. kullanıcısına yanıt

Honda Civic'in o motoru çok da sağlıklı çalışmıyor satış rakamlarında da ciddi bir düşüş var bence bulaşmamak lazım

• Fiat'ın T- jet motorları var tam uyumlu diye biliyorum.

• Fiat 1.4 T-jet

CANDAN MÜHENDİSLİK GARAJyoutube
    Kocaeli den gelen Musterimizin 2006 model Fiat Bravo 1.4 t-jet motor aracına Otogaz dönüşümü sonrası motorla ilgili detaylı bilgiler verdik.. Bu motorla dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir bunları değerlendirdik.. hangi ürün bu aracı Uygundur konuştuk ve aracın sahibi ile aracın performansını değerlendirdik.. Konu Otogaz montajı ise mesafelerin Hiçbir önemi yoktur.. Candan Mühendislik Otogaz montaj servisi
    https://www.youtube.com/watch?v=_2sEnNVq29o

yukarıdaki mesaj ile aramızda 8 saniye var  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Savunmadım Çıkar Göster -- 23 Kasım 2022; 17:9:23 >
  • Çok noktadan enjeksiyonlu turbolu motorlarda kaliteli bir kit montajı ile lpgli kullanabilirsiniz. Eski araçlarımdan Astra J 1.4T ve Egea 1.4Tjet'e lpgli bindim. En ufak bir sorun yaşamadım.

Yeni nesillerin tamamı direkt enjeksiyonlu ve turbolu. Kia sportage 1.6 gdi ye lpgli bindim. Tartarini karma sistem takılıydı. Kesinlikle önermem. Ciddi oranda benzin az oranda lpg tüketiyordu  . Tasarruf oranı zar zor %20 yi buluyordu.

1.3 tce gibi bir motora lpg taktıracaksanız tercihiniz kesinlikle Prins Vsi2Di olsun. O da karma sistem ancak benzin tüketimi çok düşük düzeyde. Onun da en büyük dezavantajı fiyatları. En son sorduğumda 1300 euro bandındaydı. 25 bin tl verip lpg taktırmak ne kadar mantıklı bilemiyorum. Yerinizde olsam benzinde binerdim.

• Lato54 kullanıcısına yanıt

Evet turbo jetlerde uyumlu ama renoda tüketim şehir içi 6.5, Fiat tjetlerde 10 civari

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LPG de en az yakan araba
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • lpg ciler elektrikli arabaya bile tüp takıyor,onlara göre uyumsuz araba yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet tjet aşırı çok yakıyor maalesef. Şehir içinde Astra'nın 8-8,5 litre tükettiği rotada Egea 9,5-10 litrede geziyordu. Aynı kullanım ile uzun yolda astra 6 litre bandında gezerken egea 7,5 un altına düşmüyordu.

• crssover C kullanıcısına yanıt

Bu dediğin oranlar LPG de mi yoksa benzinde mi

• crssover C kullanıcısına yanıt

Renault şehir içi 7,4 litre diyor ben reno tce motordan çok yakıyor demiştim. Zaten yol bilgiaayari 60 bin km sonra doğru tüketim vermez hiçbir araçta. Pompada ölçün bakın en az 1 litre sapma olur tüm arabaalrda durum boyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9F9095222 -- 23 Kasım 2022; 22:12:3 >
  • Efsanelerölmezunutmayın E kullanıcısına yanıt

Ha bide şu var benzinde kac yakiyorsa LPG de 1-1.5 litre fazlasını yakar yaz kış hava sıcaklığına göre efsaneler arkadaş doğru binkonuya parmak basti

• Son yillarin fabrikasyon lpgli en güzel motoru bence Duster 1.0 Turbo ECO-G.

• Turbo motorda asla LPG ye bulaşmayın. O fındık duster 1.0 motoruna birde satış pazarlaması olarak LPG takmışlar 100 binden sonra bagajda yağ bidonuyla gezersiniz benden söylemesi

• flyer kullanıcısına yanıt

2020den bu yana kullanılıyor, kimsede yağ bidonu falan gormedik  

• Carsever kullanıcısına yanıt

pompada ölçtunuzmu ne kadar yakıyor şiçi ve dışı

• Ankara şehiriçi kışın tam 10 lt

Ankara şehiriçi yazın tam 9 lt

Sabit hızda (100-115) uzun yol 7 lt

Degisken hızlarda (100-135) uzun yol 8.5 lt

• Bu işin çıkış noktası doğal olarak TSİ’dır. Downsizing akımınıda her yenilikte olduğu gibi otomotiv endüstrisi Volkswagen’e borçludur.

Tüpe en uyumlusu ise üzerinden en çok çalışılan, piyasada en çok tutulan motor ünitesi olan TSI’dır tabii ki.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 1.5 lpg’li civiclerde ne gibi sorunlar var?
    Bilmediğimden soruyorum yanlış anlaşılmasın.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.