Şimdi Ara

(Son güncelleme 27 Ağustos) Sıfır Golf ile opetten aldığımız ilk yakıttan sonra yolda kaldık. (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
364
Cevap
3
Favori
45.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
130 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tekrar geçmiş olsun. Güzel bir şekilde sonuçlandığı için hoşnut oldum. Zira hiç vw sahibi olmadım. Ama bu konuları gördükçe de temkinli yaklaşıyorum. Satın alma potansiyeli olan biri olarak bu v.b paylaşımların yapılmasını güzel buluyor ve memnuniyetle karşılıyorum. Umuyorum ifade ettikleri gibi herhangi bir işlem yapılmadan araç teslim edilmiştir. Ve bu mağduriyetin sonucu ne olacak? Mesela Opet size bir taahhütte bulunuyor mu? Yani indirimli yakıt kampanya v.b ya da artık olabilecek ne var ise? Sonuçta ifade edilene göre onlardan kaynaklı deniyor. Koskoca Opete bir tüketiciye bu tarz bir yaklaşım uygulamak zarar ettirmeyeceği gibi kazandırır marka ve arkasındaki gruba da yakışan bir davranış olur diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RocheBobois -- 17 Ağustos 2021; 16:0:26 >
  • 20 tane pompası olan istasyonda günde binlerce litre satılan yakıtta sizin 40 litre bozuk çıkma şans kavramına dahil edilemez. O istasyonu öttürürler..

İnanmayın ama inanmış gibi yapıp keyfinize bakın.

• Milyonda bir ihtimal gerçekleşmiş
    Bence yalan.
    Maliyet düşük olsun diye suçu belkide anlaşarak opete atmışlar.
    Aksi halde değişim talebi, mahkemeler vs uğraşacaklardı belki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İçinize kurt düşürmek istemem ama motor kısmında sökülüp takılma var mı diye kontrol ettirirdim. Eğer müdahale var ise rapor tuttururdum. Danışıklı dövüşe benziyor..

• Araç pompaya kadar sorunsuz gitmiş. Boş depoya full yakıt çekmiş. Çalıştırmış. Araç bozulmuş. Yakıt değiştirilmiş. Araç çalışmış.

Ama hala daha vw şöyle vw böyle.

Vw ile alıp veremediğiniz bu kadar fazla ise golf 8 lerde yazılim kaynaklı bir sürü sorun çıkmış. Gidin ordan kötüleyin.

• Geçmiş olsun. Benzinli bir araca dizel yakıt konmadıktan sonra biraz kötü benzin ile stop edip yolda kalması çok zor hatta imkansız. Fotoğraftaki numuneye bakarsak da benzin kötü de değil tabi o benzin ise. Sürkülasyonun sürekli olduğu bir petrolde zaten kötü benzinin size dek gelme olasılığı da sıfıra yakın yani tanktaki son benzini size verecekler ki anca öyle dek gelmesi lazım.

Tabi benzinli araca dizel konursa ne olur, hiçbirşey olmaz bir süre sonra araç stop eder. Eğer bujilerde kararma varsa değiştirilir, depo temizlenir sonra araç yoluna devam. Benzinli araç yanlış yakıttan dolayı zarar görmesi imkansıza yakındır.

• Bazı yorumları hayretler içerisinde okudum.

Netice belli sorun yakıttan, ama neymiş efendim Volkswagen suçluymuş, rekabeti bitirdi, adeta tek model oldu. Bu mu suç ?

Golf gibi bir modeli üretmesi rakipleri için rekabeti bitirdi, kalite, işlevsellik, fonksiyonellik ve konfor gibi otomotivin olmazsa olmaz disiplinlerini farklı motor ve zengin donanım seviyeleriyle her bütçeye hitap ederek, en son teknolojileri güncel mühendisliğiyle en optimize sunan tek modeldir kendisi.

70’ler petrol krizini dünyada aşılmasını sağlayan, bir dönemi kapatan en önemli eşiktir kendileri. Bağımsız ve tarafsız otomtiv otoriteleri Golf’ü kısaca otomobil tarihinin “ büyük iskender” i diye tanımlıyorlar.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: daswagen

Bazı yorumları hayretler içerisinde okudum.

Netice belli sorun yakıttan, ama neymiş efendim Volkswagen suçluymuş, rekabeti bitirdi, adeta tek model oldu. Bu mu suç ?

Golf gibi bir modeli üretmesi rakipleri için rekabeti bitirdi, kalite, işlevsellik, fonksiyonellik ve konfor gibi otomotivin olmazsa olmaz disiplinlerini farklı motor ve zengin donanım seviyeleriyle her bütçeye hitap ederek, en son teknolojileri güncel mühendisliğiyle en optimize sunan tek modeldir kendisi.

70’ler petrol krizini dünyada aşılmasını sağlayan, bir dönemi kapatan en önemli eşiktir kendileri. Bağımsız ve tarafsız otomtiv otoriteleri Golf’ü kısaca otomobil tarihinin “ büyük iskender” i diye tanımlıyorlar.

Golf büyük İskender ise Corolla ne Timur mu 😅

• Anlamadığım, yakıttan olup olmadığı henüz sonuçlanmamışken, Doğuş'un aracı "tamam hallettik, kesin yakıttan, aha bakın" diye numuneyi vermesi ilginç.

Aslında yakıt sonucu çıkana kadar beklemek iyi olurdu ama insan tabi aracı yeni almış etmiş, dayanamıyor.

Şimdi Opet "bizden değilmiş" derse ne yapacaksınız? Hem Doğuş'un çıkardığı faturayı ödemek, hem de araçta gerçekten bir kusur mu var diye soru işareti ile dolaşmaya başlamak gibi bir durum doğacak.

1-2 arkadaş yazmış, araçta onarım, değişim vesaire bir şey yapılmış mı, buna bakmak lazım. Servis kaydı falan bulunabilir mi acaba, araçta ne işlem yapılmış diye. Yalnızca yakıt boşaltılıp yeni yakıt mı konulmuş yani?

Bana çok sağlıklı süreçler gibi gelmedi, çok suistimale açık. Aracınızı sorunsuz teslim almışsınız ancak ileride bir sıkıntı olmaz inşallah. Güle güle kullanın.

• @konu sahibi Aracın tüketim değerleri nasıl acaba?
    E-tsi de hibrit etkisi nasıl?
    Ben geleceği elektriklilerden daha çok hibrit versiyonda görüyorum.
    Şehir içi, şehir dışı değerlerinizi ve yorumlarınızı bekliyoruz.

• Ormanci kullanıcısına yanıt
    Konuya nazarlar, cinler, öcüler perspektifinden bakan bir güruhtan çok bilimsel şeyler bekliyorsunuz...

🤦🏻‍♂️

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Febr

Konuya nazarlar, cinler, öcüler perspektifinden bakan bir güruhtan çok bilimsel şeyler bekliyorsunuz...

🤦🏻‍♂️

Tabi, VW bu, kıskananı çok fazla, DSG falan da ondan patlıyor  

• Doğuş yine kıvrak bir hareketle sıyrılmış işin içinden...

• quote:

Orijinalden alıntı: Ormanci

Tabi, VW bu, kıskananı çok fazla, DSG falan da ondan patlıyor  

Alıntıları Göster
    Şüphesiz en çok nazara gelenleriniz, en çok Golf'e binenlerinizdir...

👍🏻

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nazar değmiş. Ayrıca böyle değişik renk araç alan kişileri de tebrik ediyorum cesaretlerinden dolayı. Trafikte farklı renk araç görünce mutlu olur hale geldim. Aracın rengi çok hoş. Kazasız belasız sürüşler dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: pikalos

Oto sanayini bir gezin.Mışıl mışıl yatan vosvosları görürsünüz.Ben pek yatan japon arabası görmedim.Ford da kullandım ,vw de kullandım.Şirket aracımda vw.Tamirciye illa uğruyoruz. 8 yıl Honda kullandım sadece rutin bakıma gitti başka da tık demedi.Apaçilerin kullandığı hondalara bir şey diyemem.Her yerini kurcalıyorlar.

Honda 20 sene önce sorunsuzdu ama son kasa CR-V ve Civic sorunlu arabalar.

Göçük sorunu, yağ yakıt karıştırma sorunu vs. derken Honda yalan oldu.

Oto sanayiye sizden fazla gidiyorumdur, VW kullanıcılarının çoğu ahmak ve ustalar hırsız olduğu için kendilerine iş çıkarıyorlar.

2017 sonrası Polo/Golf DSG'ler ve TSi'ler taş gibi, ne sorun çıkardılar ne sanayiye düştüler.

Golf 7 vs. al-satçı ve dolandırıcıların elinde gezdiği için alınmaz. Büyük kumar olur, Passat'ta aynı şekilde.

• Yeni Polo'larda hiç sorun yok, hatta manuel şanzımanda değiştirip DSG'de baskı değişmeden daha fazla giden varmış. 

• İlk mesajı güncelledim.

• ESER14 kullanıcısına yanıt

Şu anda bir tık agresif kullanıyorum aracı. Bazı durumlarda S moduna alıp sürüyorum. Tamamen aracın ilk hazzı nedeniyle gaz pedalına daha çok basıyorum diyebilirim.

Şu anda 100 km'de 8 - 8.5 ortalamalarda. Daha yumuşak bir sürüşle 5.5 - 6.5 aralığına inebilir diye düşünüyorum.

• Üstüne birde başta yakıt vermemiş pompa başka bı kart okutmuslar yakıt i öyle vermiş , belliki sıkıntı orada ..

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.