Şimdi Ara

Son günlerdeki hız düşme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben Ankara-demetevler superonline fiber kullanıcısıyım. Normalde akk dolduktan sonra bile torentlerde 1 megabyte çok rahat alıyordum veya multiplayer oyunlar da (dota 2 ve cs:go:) da pingim çok az oluyordu her hangi bir sorun yaratmıyordu. Ama özellikle son 2 günde gözle görülür bir şekilde hızım da ve performansımda bir kayıp var. Oyunlarda ping artışım var. En önemli nokta ise torentlerde artık maximum 300-500 arası alabiliyorum.

Biraz internet de araştırdım. herkes bu durumdan yakınmış. Ama kimse mantıklı bir açıklama yazmamış. Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

• Speedtest'ten hız testi yaptınız mı? Acaba AKK'ya takılmış olabilir misiniz? Aslında bu durumda ping düşmemesi gerekli ama bir bakın genede. Eğer AKK'da bir sıkıntı yok ise arayıp arıza kaydı bırakın.
  • Wanker kullanıcısına yanıt
    AKK yanlış hatırlamıyorsam ayın on beşinde dolmuştu. Ama şimdiye kadar akk dolsa bile çok rahat 1 mb torentte dowland alabiliyordum. Hiç bir sıkıntım olmuyordu. Ama son 2 gündür torentte 300-500 anca çekebiliyorum. Daha önceleri akk dolsa bile torent yaparken oyun da ping sorunu yaşamıyordum. Ama son iki gündür çok rahat hissedebiliyorum iki işi beraber yapmaya kalktığımda gecikmeyi. Ayrıca sadece ben de değilim. Ankara demette oturan bir başka arkadaşım ve tekirdağ da yaşayan bir başka arkadaşımda da bu sorun varmış.

Benim takıldığım nokta da bu. Ülke genelinde bir gece de tüm superonline altyapısına ne oldu da böyle bir durum oluştu?
  • Fiber 3lü tarifemi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 55gun 16 mb kullanım 27 aralıkta akk asmadim 4 5 9 12 13 mb hız verdiler.67 müşteri temsilcisi 6 takimlideri 8 outbound görevlisi 2900 dk konuşma süresi eksittim.sonuç dün bir eleman eve geliyor Modem adaptörü bozuk demiş gitmiş.bu gün aradım ttnet ı iptal edin dedim 3 saat sonra sinyali kestiler.210 tl hic yere para oduyecegim.Devletin yaptirimindan korkmayan firma Allahtan dami korkmaz.

• Durum bende de ayni 2 yıldır akk yokken şimdi taş devrine geri döndük

• Çevrede aynı hizmeti alan kullanıcılarla bilgi alışverişinde bulunun. Onlarda da durum aynı ise pek yapacak birşey yok. Ama sorunu sadece siz de yaşıyor olabilirsiniz.

• Fibernet ve tv var. Kampanya adını şu an hatırlayamadım.
  • 2eu5 kullanıcısına yanıt
    Yani çevremdeki insanlarla sohbetim yok. Zaten sabah çıkıyorum akşam geliyorum. Ama gene demette oturduğunu söyleyen bir kullanıcı ve tekirdağ da oturan bir arkadaşımda da aynı sorun varmış. Bildiğin videolar zor açıyor dediler. Bu yüzden sorun benden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum.
  • Anormal bi durum yok akk geri geldi 2016 Ocak itibari ile

• ben de demetevlerde oturuyorum.Bende de benzer sıkıntılar var.
  • Eğer dediğiniz gibiyse şu ama kadar herşey anormalmiş ve artık düzelmiş. Çünkü bahsettiğiniz hızlar akkdan dolayı hızınız düştükten sonra görmeniz gereken hızlar. Şu ana kadar neden hızınız düşmüyordu bilmiyorum ama normalde olması gereken değerleri alıyorsunuz.

Ayrıca düşük bant genişliklerinde hattı meşgul etmeniz halinde ping değerlerinin yükselmesi normaldir. Ping değerlerini bir de hızınız düşmeden test edin. O zaman olması gerekenden yüksekse arıza kaydı bırakırsınız.

• Peki bu konuda bize neden bir bilgilendirilme yapmadılar? ayrıca daha önceki aylarda(ocaktan önce) akkniz bitti diye mesaj atıyorlardı. Hızım düşüyordu ama 3 mb torent hızından dan 1 mb a dusuyordu. Şimdi ise direk 300-500 ile indirebiliyorum. Sence daha öncesindeki hız düşmesinin sebebi neydi eğer o zaman akk yok ise?

Ayrıca bu konu ile ilgili bir link atarsan sevinirim. Ben de okumak isterim.
  • 2eu5 kullanıcısına yanıt
    Sayyn forumda?ym, ben yukaryda hyzym hiç dü?müyordu yazmadym zaten. Akk den önce 3mb dowland yapabilirken akk den sonra 1 mb yapyyordum. Son 3-4 gündür max 300-500 yapabiliyorum. Ben sadece eski kalitemi istiyorum. Ayryca bu durum sadece bana özgü de de?il. Forumdan mesaj atan arkada?lar da var. Ayryca benim ?ahsen tanyyyp da benden farkly ?ehirde ya?ayan arkada?lar da ayny durumda(superonline musterysy olan). Hani anormallik normale döndü diyorsun da ben buradaki anormalli?in ne oldu?unu tam anlayamadym.

Ping aslynda bu hyz sorunu içindeki en küçük sorun. Eskiden oyunlarda 20-30 alyrken ?imdi 50 alyyorum. Ha bu durum sykynty de?il benim için. Biraz can sykycy ama olsun. Katlanylyr buna da.
  • 1,5 yıldır fiber 3lü tarife kullanıyordum. Daha önceden ise direkt 50mbit.
    50 de kota 100gb dolduğunda modem res yiyo saniyesinde 3mbit
    25 de int-tv-telefon olan tarifede akn 75gb heray 250 300gb görüyordum hız bir kere bile düşmedi.
    Şimdi bu esnekliği kaldırdılar. 2016 Ocak itibari ile akn uygulanmayan fiber abonesi kalmadı. 25 kullanırken 3 e düşünce haliyle ne oluyoruz lan dedi herkes. Senin sorunun da belki fark etmedin ama bununla alakalı olabilir

• bende superonline fiber kullanıyorum her ay kotayı aşıyorum ilk defa bu ay hızım dustu.
  • Evet arkadaşlar burdan çıkaracağımız sonuç şudur AKK kesin şekilde herkese uygulanmaya başladı, başka açıklaması yok.Bende Ankara/Demetevlerde oturuyorum ve şimdiye kadar her ay 300-400 gb download yapmama rağmen 30 40 mbit leri bulan hızımdan hiçbir düşme olmazken 1 haftadır 300 kb yi geçmiyor Kotayı kontrol ettiğimde de dolduğu görünüyor.Yani ttnet e küfredip superonline a dua ederken roller her an değişebilir, zira dün Türk Telekom ceo su fiberde AKK nın yükseltileceğine yada kaldırılacağına dair sinyaller verdi.

Yeni 75 gb AKK lı hatlarınız hayırlı olsun, şimdiye kadar alıştırıp 30-40 mbit hızlarla 300-400 gb ve üstü donload yaptırıp şimdi gelin üst pakete geçin gibi bi domaltmayı dayatan superonline a da .............. diyorum siz noktaları doldurun
    ;-)
  • Ayni durum bende de var Internet surunuyo yerlerde.Sikayet kaydi birakalim nasil olsa ariyorlar o zaman ver odunu
  • Ne değişicek ki, bu kağıt üstünde normal bi durum, anca kendi sinirimizi bozarız, gerçi şuanda da sinir harbi yaşıyorum o ayrı da, resmmen 56k zamanlarındaki gibiyim
  • Arkadaşlar bu durumdan muzdarip bir arkadaşın evine teknik servis gelmiş. Sistem güncellenmiş ve herkese akk hız uygulaması gelmiş. Sizinki bug da kalmış tarzı bir açıklama yapmışlar. Büyük ihtimal bundan sonra hayatımız böyle olacak. Welcome to 500 kb
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.