Şimdi Ara

SON KARAR ::DİZEL focus titanyum & bravo sport style & ceed motion hangisi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
0
Favori
6.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bravo Dynamic Plus + Safety plus kit al gitsin. Donanım olarak dopdolu bir araba oluyor. Herşeyi almaya gerek yok bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: şavşat

aynı donanım şartlarında bravo ceed den 2500-3000tl daha pahalı olduğunu tespit ettim. ayrıca ikisininde donanım ve opsiyon belirleme konularındaki esnekliklerini beğenmedim. örneğin ceed en üst donanımı olan consetp te düz vites seçeneği yok, yine bu en üst donanımda park, yağmur ve far sensörü, otamatik katlanır ayna,otm kararan iç dikiz aynası gibi konfor ekipmanları yok. bravonunda dinamik ve en üst sport style donanımında standart olarak alırsanız bir çok şey eksik kalıyor. hemen paket donanım almak zorunda kalıyorsun (spk+ak+skydome vs) tabiki fiyatlarıda çok artıyor hatta bir de özel renk için 800tl artı fiyat istiyorlar. işin başka boyutuda satış temsilcisi dahi hangi donanım ve pakette sonuçta araçta olacakları bilemiyor şaşırıyor. en sonunda kardeşim en üst donanım tüm paketleri vs bu araba kaç olur dersek fiyat 47-48 bin liraya ulaşıyor. bu parayı vereyim dediğimde aklıma tabiki daha marka ve kalite olarak önde olan seçenekler geliyor. yani göz boyama dediğimiz taktikler geliştirmişler gibi bir izlenim ediniyorum. tamam kardeşim iyi bir alternatif olarak bravo gibi bir aracı yapmışsında sonuçta henüz fiat marka olarak bir modelle diğerlerinin yıllarca oluşturduğu imajı ve kaliteyi bu fiyatlarla yeterince rekabet ve alternatif oluşturamaz kanaatindeyim. bence 35-40 aralığında oluşturmalıydı ki diğer firmaların eli eteği biraz tutuşsun. kia ceed kalitesi bravonun kalitesinden aşağı değil ancak en azından fiyat olarak daha cazip 35-40tl bandında. ayrıca diğer cerato venga carens sorento gibi farklı modelleride aynı kalite konseptinde oysa fiat diğer modelleri halen kalite yönünden alt seviyelerde. bu açıdan mantığım kia ceed olayına daha yakın. focus kasa değişimi olmasa bu ikisinde 2-3 bin fazla olsada tercih etmeyi ilk planda düşündüğüm dizel 1.6 seçeneğim halen test için bravo ve focusu bekliyorum. son kararımı ondan sonra vericem. focusun yeni kasasını beklesem bile 45-50 bin aralığından aşağı olmayacağı için beklemeyeceğim. bence bu üç aracın hangisini alırsam alayım pişman olmam durum sadece sürüş dinamikleri genel beğeni ve özellikle fiyat olarak zorlanmayacağım birini tercih edeceğim gibime geliyor.

Cam tavan eklenince fiyat çok artıyor diyosun da cam tavan biraz lüks ve ekstra bir donanım ve çoğu modelde hiç sunulmuyor bile (Focus, Golf, vs. vs.). Normal Focus Titanium seviyesinde bir Bravo 105hp'lik Dynamic Plus + Assist Pakettir ve onun fiyatı da 39 bin TL gibi bir rakam oluyor. Bravo'ya diğer araçlarda hiç sunulmayan cam tavan, otomatik katlanan aynalar, özel renkler gibi bir özellikleri ekleyip "fiyatı çok artıyor" demek mantıklı bir kıyaslama olmaz...

• arkadaşlar bravonun öğrendiğim kadarıyla yol tutuş ta arkadan keskin virajlarda kayma ve savrulma problemi asp sininde devreye geç girdiği bilgisini kullanıcıların kendi forum sitesinden öğrendim bu nedenle kia ceed motion veya bakarsınız otm. consept modelini almaya karar verdim. açtığım sayfada bilgilerini esirgemeyip ilgi gösteren arkadaşlara teşekkür ediyorum.
  • quote:

arkadaşlar bravonun öğrendiğim kadarıyla yol tutuş ta arkadan keskin virajlarda kayma ve savrulma problemi asp sininde devreye geç girdiği bilgisini kullanıcıların kendi forum sitesinden öğrendim bu nedenle kia ceed motion veya bakarsınız otm. consept modelini almaya karar verdim. açtığım sayfada bilgilerini esirgemeyip ilgi gösteren arkadaşlara teşekkür ediyorum.

doğru yol
    az paraya kalite ferah mekan ve yeterl donanımı üstelik 5 yıl garantili alıyorsunuz
    TEBRİKLER..
  • quote:

arkadaşlar bravonun öğrendiğim kadarıyla yol tutuş ta arkadan keskin virajlarda kayma ve savrulma problemi asp sininde devreye geç girdiği bilgisini kullanıcıların kendi forum sitesinden öğrendim bu nedenle kia ceed motion veya bakarsınız otm. consept modelini almaya karar verdim. açtığım sayfada bilgilerini esirgemeyip ilgi gösteren arkadaşlara teşekkür ediyorum.

bende şu araalar ceed sw bakıyourm ve bravodaki düşüncelirinz fiyatın yavaş yavaş artma durumunu bende görmüştüm :=) ceed gerçekten çok hoş gözüküyorr hem arabayı aldıktan sonra iç-dış performan bilgileri verirseniz ..ve hangi modeli aldığınızı vs yazarsanız çok sevinirm... teşekkür ederim

hayırlı olsun şimdiden

:)

• quote:

Orijinalden alıntı: huntere

quote:

bende şu araalar ceed sw bakıyourm ve bravodaki düşüncelirinz fiyatın yavaş yavaş artma durumunu bende görmüştüm :=) ceed gerçekten çok hoş gözüküyorr hem arabayı aldıktan sonra iç-dış performan bilgileri verirseniz ..ve hangi modeli aldığınızı vs yazarsanız çok sevinirm... teşekkür ederim

hayırlı olsun şimdiden

:)

ceed gerçekten parasına göre çok iyi benim bayide bi arkadaşım var onunla test ettimm arabayı çok güzel bi performansa sahip kesinlikle test etmen lazım aracı donanım olarak ta standart cool paketi bile çoğu arabaya göre dolu istersen senin için fiyat araştırması yapabilirim...konyadaki bayiiden hangi paketini düşünüyorsun?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ___Murat___

focus ve bravo'da pişman olmazsınız. Ceed için pişman olma ihtimaliniz yüksek. Ben bravo alırdım.

tasarım açısından bravo daha göze hoş geliyor , motorda çok iyi , yakıt tüketimi açısından herhalde pek fark yoktur. donanım olarakta focus tan fazlaları var. fakat iç hacim ve bagaj hacminde ford önde , sanırım dayanıklılık marka imajı konusunda da ve yol tutuşta ford daha iyi deniyor. aslında her iki aracı test etmek ve ona göre karar vermem gerekiyor

ceed performans donanım ve parasına göre hepsini alt eder hiç pişman olmayacağınız bir araba kullanmadan araştırmadan yorum yapmayalım...

• ceed performans donanım ve parasına göre hepsini alt eder hiç pişman olmayacağınız bir araba kullanmadan araştırmadan yorum yapmayalım...

+ 1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi borabd -- 6 Kasım 2010; 13:49:42 >
  • Hayırlı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ___Murat___ -- 6 Kasım 2010; 14:04:44 >
  • şu an fiyat ve test aşamasında arkadaşımız
    ceed ile ..
  • İnanılmaz tesadüf ki bende tam şavşat la aynı durumdayım. Bayramdan sonra alacağım araç bravo mu olsun ceed mi olsun diye düşünüp araştırıyorum.
    Ama burada bahsedilmeyen bir şey var. Yetkili servis sayısı ,Fiatın yetkili servis sayısı Kia nınki nden oldukça fazla, ve gerçektende sahibinden.com sitesinden ikinci el piyasasını incelediğimde fiatın kia ya göre daha az değer kaybettiğini gördüm. Gerçekçi rakamlar için galeriden seçeneğini seçip son iki ayın ilanlarına bakmalısınız.
    Kia yı seçen arkadaşa hayırlı olsun. 5 yıl garanti veriyorlar güzel bir şey .Fiat ise 486 ek ücrete garantiyi 4 yıla çıkarıyor.
  • 2 aracıda çok iyi biliyorum
    ceed ile bravo yu karşılaştırmak
    (bana göre)ceed e haksızlık olur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: banabunno

2 aracıda çok iyi biliyorum
    ceed ile bravo yu karşılaştırmak
    (bana göre)ceed e haksızlık olur...

ikisinide test ettim bence bravo bariz daha atak ve malzeme kalitesi daha sağlam tabi benim görüşüm böyle test ettiğim ceed coll 1.6 115 dizeldi içindeki donanım iyi hoş evet ama ne biliyim insana böyle sanki çok kurcalama bak bozulurum der gibiydi..sağlam gelmedi açıkcası kaportasına bişey demiyorum ama ne biliyim içinde kalite göremedim

tabiki fiyatı itibariyle ceed önde ama bravo gerçekten başarılı bir araç

not: içindeki ses sistemindede bravo daha başarılı
  • bravoyla ceed müsademe-i efkar yapılamaz..

bravonun motoru şekli donanımı ve en önemlisi fiyatı ortada ee servis ağıda var 2.eli de var daha ne olsun...

edit: Haa bide 300 nm tork var daha noolsun... ahhh param olsa direk multijet 120lik bir fiat bravo alırım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi platonn -- 7 Kasım 2010; 0:47:04 >
  • Bende aynı durumda sayılırım.2.el lpgli getz alıp 2-3 sene idare mi etsem diyorum yoksa Bravo ya da ceed sıfır mı alsam diyorum.Bravo'nun tasarımı(özellikle sport versiyonu) ve 300nm torklu dizel motoru inanılmaz.Derken şimdi de 206+ çıktı başımıza 23.500'e 1.4 HDI motoru alınabiliyor.Bu gidişle araba falan alamayacağım galiba.
  • birşeyi merak ettim... 120hp lik 300nm torklu (ki bende beğendim yalan yok sezarın hakkı sezara) bravo 'nun fiyatı nedir ? Ben en son 42bin tl civarında fiyat alabilmiştim.

Ceed 36bin TL.. Motion M/T , 115hp dizel.
  • dizel focus ,dizel bravo ve dizel ceed i test ettim.ben seçsem kia ceed seçerdim.öncelikle iç mekan kalitesi ve genişliği diğer iki araçtan da iyi.bravo daki gibi arka süspansiyonlar yarı bağımsız değil tam bağımsız.focus un ise içi bence kalitesiz izlenimi bırakıyor.mesela tavan döşemesine bakın birde ceed in tavan döşemesine bakın anlarsınız.ceed gerçekten pek bilinmediği için hak ettiği değeri bulamıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpertelek

İnanılmaz tesadüf ki bende tam şavşat la aynı durumdayım. Bayramdan sonra alacağım araç bravo mu olsun ceed mi olsun diye düşünüp araştırıyorum.
    Ama burada bahsedilmeyen bir şey var. Yetkili servis sayısı ,Fiatın yetkili servis sayısı Kia nınki nden oldukça fazla, ve gerçektende sahibinden.com sitesinden ikinci el piyasasını incelediğimde fiatın kia ya göre daha az değer kaybettiğini gördüm. Gerçekçi rakamlar için galeriden seçeneğini seçip son iki ayın ilanlarına bakmalısınız.
    Kia yı seçen arkadaşa hayırlı olsun. 5 yıl garanti veriyorlar güzel bir şey .Fiat ise 486 ek ücrete garantiyi 4 yıla çıkarıyor.

İkinci elleri 0'ından pahalıya satmaya çalışan insanlar var orada, Cee'd'in değer kaybettiğini pek göremedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: alpertelek

İnanılmaz tesadüf ki bende tam şavşat la aynı durumdayım. Bayramdan sonra alacağım araç bravo mu olsun ceed mi olsun diye düşünüp araştırıyorum.

hyundai i30 ikinci eli nasıl ise kia ceed ikinci eli en az onun kadar hatta daha fazla iyi olacaktır. bunu sadece kesinlikle ceed almayı düşündüğüm için söylemiyorum. mantığım şöyle efsane kasa coralla veya civic 96-2001 aralığında alanlar içinde alman arabaları varken bunlar alınırmı denilmiştir. 3-5 yıl geçtikten sonra bu araçların temizi ikinci elde artış göstermiş ve halende inanılmaz fiyatlara satılabilmektedir. önemli olan araç sıfır çıktığında değerini ve kalitesini ve gelecekle ilgili planlarını gerçekçi biçimde tespit edebilmektir. yani yeni bir fabrika kuruldu borsaya açıldı diyelim sende işi yakından tanıyorsun kağıdına yatırım yapıp kazanırsın gibi bir öngörü. borsadan farkı tabi üretileni canlı görüyorsun başkalarının gel şuna oynayalım demesi gibi bir kumar değil elbette. Servis olayına gelirsek söylediğin doğru tabiki ancak bir çok parçası hyundai ile benzer ve hyundai grubunun içinde olduğundan yeni consept içinde dahada yaygınlaşacağını düşünüyorum. ayrıca servisleri az ama yetersiz de diyemeyiz ki bunun için fiat bravoya 3-5 bin fazla verecek değilim. zaten ist. için hiç sorun yok sıfır alınacağı içinde çok büyük bir şansızlık olmazsa yağını suyunu koyup yoluna devam edeceksin. bunları ifade etmem diğer markaları kötülemek küçümsemek anlamında değil sadece uygun kaliteli sorunsuz iyi bir alternatif olduğunu belirtmek istediğimdendir.

• quote:

Orijinalden alıntı: platonn

bravoyla ceed müsademe-i efkar yapılamaz..

bravonun motoru şekli donanımı ve en önemlisi fiyatı ortada ee servis ağıda var 2.eli de var daha ne olsun...

edit: Haa bide 300 nm tork var daha noolsun... ahhh param olsa direk multijet 120lik bir fiat bravo alırım...

evet fiat ın fiyatı ortada keşke biraz daha kalitesiyle orantılı olarak aşağıda olsa
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.