Şimdi Ara

SON KARAR ::DİZEL focus titanyum & bravo sport style & ceed motion hangisi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
0
Favori
6.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Detaylı değerlendirmen için çok teşekkürler. Test sürüşü değerlendirmesi böyle olmalı. Bravo hakkındaki kafam bir çok soru işareti cevap buldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: barisozyurt

@haluk 23
    Detaylı değerlendirmen için çok teşekkürler. Test sürüşü değerlendirmesi böyle olmalı. Bravo hakkındaki kafam bir çok soru işareti cevap buldu.

Rica ederim arkadaşım. Ben de çok keyif aldım yazarken zira bu aralar bir araç almayı planlıyorum ve de iki gündür aklımın bir köşesinde Bravo da geçmiyor desem yalan olur.

Haluk
  • @haluk23 hocam accord almayı düşünüyordun yanlış hatırlamıyorsam, vazgeçtiyseniz sebebi nedir?
    bende bravo, yeni focus ve 2. el accord arasında kaldım da o bakımdan :)
    bu arada accord tam otomatik di değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: birihtimal

@haluk23 hocam accord almayı düşünüyordun yanlış hatırlamıyorsam, vazgeçtiyseniz sebebi nedir?
    bende bravo, yeni focus ve 2. el accord arasında kaldım da o bakımdan :)
    bu arada accord tam otomatik di değil mi?

Arkadaşım merhaba,

Güzel sormuşsun valla :)

Anlatayım.

Accord forumunda da yazdığım gibi Kasım ayı başında 2006 model makyajlı kasa bir Accord almak için İstanbul'a gittim ve de aynı zamanda Honda yetkili satıcısı olan bu yerde bahsi geçen Accordu görüp incelemeden önce showroom da sergilenmekte olan yeni kasa Accordları inceleme şansım oldu 2 saat kadar. Aracın her yerine baktım, tüm koltuklarına oturdum, bagajını, motorunu, içini, dışını, iciğini ciciğini inceledim. Gerçekten çok güzeldi. Daha sonra benim taliplisi olduğum 2006 eski kasa Accordu gösterdiler ve de gerçekten araç "eski kasa" olduğunu belli ediyordu yeni kasayı inceledikten sonra. Gözüme pek o kadar da güzel görünmedi açıkçası ama yine de çok problem etmeyecektim. Ancak ikinci el araç sorumlusu nedense ekspertiz raporu vermek istemedi. Hatta Accordu lifte bile kaldırmadı ve de sadece servis kayıtlarıyla yetinmemi istedi. İçime sinmedi benim de ve de aracı almadan geri döndüm Ankaraya. Şimdi çok memnunum o aracı almadığım için zira artık 2008 model yeni kasa Accord niyetleniyorum. Tabii en ucuz yeni kasa Accord benim bütçemin bir hayli üstünde olduğundan şimdilik daha ucuz ve de az yakacak bir araca ihtiyacımız var.

Bu arada bizde (eşim ve ben) normal olarak 2 araç var ancak bir süredir tek araçla idare ediyoruz. 7 ay önce Nisan sonunda eşime aldığım ve de yılda maksimum 6.000 km kullanmayı planladığımız (işten eve, evden işe) 2008 Honda Jazz CVT benzinli aracımızı bu geçen 7 ayda bile 8.000 km kullandığımızı farkettik. Tekrar 2. bir araç, ama az yakan bir araç alacağım ve iki aracımızdan sadece birisi 2.0 lt hacimde (malum mtv) ve yine sadece birisi lpg li olabilir (havuz problemi gibi oldu haa!) zira bazen uzun yolda kapalı vapurlara binmemiz gerekiyor. 1.4 Honda Jazzımız bile Ankara şehiriçinde 260-270 kuruş yakar olduğu için artık acilen az yakacak 2. bir araç almamız gerekiyor. Bu düşünceyle dizel + otomatik + sunroof + cruise control özelliklerinde bir araç bakarken Bravo ve Ceed kaldı seçeneklerde.

Accord tam otomatiktir ve de iyidir. Sorunsuz binebilirsiniz. 40 bin TL civarı bir bütçeyle daha iyi ve de sorunsuz bir araç aklıma gelmiyor. Ben almadım ama gerçekten ucundan döndüm. Şimdi başka bir açıdan bakınca almadığıma pişman değilim. İnşallah fiyatlar biraz ucuzlayınca yeni kasa Accord alabilirim ya da belki (eşim çok istediği için) CR-V. Ancak bu iki araç ta 2.0 motorlu olduklarından (1400 TL yıllık vergi) ve de her ikisi de en ucuz 55.000 TL civarında olduklarından bunlardan sadece birisini almaya ve de kullanmaya gücüm yeter.

Umarım açıklayıcı olmuştur.

Haluk

• Bu arada bugün tekrar Kia Ceed test sürüşü yaptım. Bravo test sürüşü yazımda eksik kalan kısımları buraya ekleyeyim :)

--- Motor + şanzuman + yalıtım
    Kia Ceed dizel 4 ileri tam otomatik vitesli ve de 4. viteste 2.000 devirde tam olarak 100 km sürat yapıyor. Motor sesi kulağa hoş geliyor ve de motor sesi yalıtımı fena değil. Ancak araç yol sesi alıyor maalesef içeri. En azından benim beklentilerimi karşılamadı. 2008 Honda Jazz aracımdan birazcık daha iyi yalıtımlı ama o kadar. Bravo ise kesinlikle daha sessiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Arkadaşım merhaba,

Güzel sormuşsun valla :)

Anlatayım.

Accord forumunda da ...

Accord konusunda ben tam tersiyle başladım, yeni kasa hoşuma gidiyordu, eski kasayı çok beğenmiyordum. Sonra inceleyip baktıkça eski kasada hoşuma gitmeye başladı. Özellikle mügen body kit, güzel bi jantla çok güzel duruyor eski kasası. Yeni kasa hala güzel, ona hiç bir işlem yapmaya gerekte yok :) ama aradaki fiyat farkı yüksek param yetmiyor yenisine :)

Bir de 50 55 lira para verip de çok yakan bi araç almaktansa 35 40 lira verip alınması daha mantıklı geliyor bana, çok yaksa bile en azından alırken uygun alınmış oluyor. Çok yakma sorunuda lpg ile makul hale geliyor ama şu son günlerdeki lpg li yanan otomobil haberleri biraz düşündürmüyor değil açıkcası :http://www.hurriyet.com.tr/gundem/16362661.asp?gid=373
    Bu tip durumlar için istatistiki bir rapor filan da yayınlamıyor malesef emniyet, şu kadar araç hızdan, alkolden, yanlış yola girmeden vs kaza yapmıştır. Lpg, benzin vs yangına sebep olmuştur kaza sonrası gibi.
    Ben de bu yüzden emin olamıyorum eski kasa accorddan yoksa araba çok güzel.

Detaylı cevabınız için teşekkür ederim.

• Arkadaşlar merhaba,

Bugün Bravo Dinamik + duologic için kapora yatırdım.

Bir anda oldu.

Allah sonumu(zu) hayır etsin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haluk 23 -- 25 Kasım 2010; 16:37:19 >
  • Mitsubishi Lancer Invite - Kesinlikle araştır. Test sürüşü yap. Ondan sonra karar ver.
  • quote:

Orijinalden alıntı: esnafim35

Mitsubishi Lancer Invite - Kesinlikle araştır. Test sürüşü yap. Ondan sonra karar ver.

Mitsu güzel ama dizel değil...
    Konuyu açan arkadaş dizel olarak belirtmişti.
  • quote:

Arkadaşlar merhaba,

Bir anda oldu.

merhaba Haluk bey;
    Önce hayırlı olsun yeni arabanız.....

Bende kia ceed-bravo arasında kararsız kalanlardanım. Test sürüşü yapsamda sizinki gibi detayları dikkat edemiyeceğim için sizin test sürüş deneyimleriniz dikkatlice okudum. Yeni arabaya kullanmaya başladığımdan sadece bakabileciğim rahat kullanıp kullanmıyacağıma bakmak olur test sürüşünde.

bende bütçe olarak esasında 40.000 geçmek istemiyorum.
    Beğendiğim araç kia concept sw (sr) olan belki ilk arabam için biraz büyük ama görünüş olarak çok hoşuma gitmişti. (sunroof + arabanın içi donanımı güvenliği çok hoşuma gitti) bana söylenen fiyat 46.050 den 45.000'e indiler.
    bravo ise 120 hp dualogic+asist kit+safety kit ve skydomme verilen fiyat 44500.. tahminimce siz de aynı araba ve özelliklerde istiyordunuz.. siz kaça anlaştınız öğrenmemiz mümkünmü ? şimdiden teşekkür ederim ve hayırlı olsunn tekrar ...

• herkes kendi kullandığı arabayı övüyor kullanmamış kia ceed kia yı kötüleyip duruyor bir yerde okumuştum audi a3 den başarılı çıkmış testlerde kia pro ceed forumda biri almıştı sanırım şimdi sen hiç kullanma teknik bir bilgi veri olmaksızın bravo ya da focus de, ceedi bilmeden görmeden, ikinci eli de yokmuş sanki alıp sattında, ceed bu arabaların içinde en kralıdır arkadaş aldanma git gör hepsini deneme sürüşü yap sonra karar ver 3 ü de güzel bence en güzel ceed bu arada arabam 2005 elantra
  • huntere arkadaşım özel mesaj attım.

Haluk
  • hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın, doğru seçim.
  • ARkadaşlar tekrardan merhaba,

Pazartesi günü otomatik vites Bravo ile test sürüşü yapmıştım. Dün de önce düz vites 105 lik Bravo ve hemen peşinden de Kia Ceed Sporty Wagonu (tekrardan) test ettim.

Bravo ile testime eklemeleri de buraya yapayım.

Düz vites dizel Bravonun gaz pedalına tepkisi kesinlikle daha iyi. Araba 1500 devirden itibaren kendini daha rahat topluyor. Ancak hız sabitlemeyi düşük süratlerde kullanmak isterseniz, hızınızdaki değişiklerden dolayı vitesle de oynamanız gerekeceğinden sol eliniz cruise control için, sağ eliniz de vites için sık sık direksiyondan kalkmak durumunda zira Fiat Bravodaki Cruise Controlun kullanımı, Honda ve Ford gibi direksiyon üzerinde olup başparmaklarınızla kontrol ettiğiniz modellerden çok daha zor. Direksiyonun sol tarafında sinyal kolunun altına eklenmiş daha kısa ve sabit bir kolun ucundaki bir on/off düğmesi ve de ucuna doğru yerleştirilmiş ve sol elinizin tek bir parmağıyla kontrol edemeyeceğiniz, dolayısıyla tüm elinizi direksiyondan kaldırıp iki parmağınızla çevirmeniz gereken bir hız sabitleme sistemi kumandası kullanmışlar. Çok kullanışsız. Toyotalarda da direksiyonun sağ altında bir kolla hızı sabitleyebiliyorsunuz ama bu kolu aşağı yukarı iterek ve de kendinize çekerek kullanmak hiç de zor değil. Aklıma gelmişken Kia Ceed de de direksiyon üzerinden kontrol ediyorsunuz hız sabitlemeye. (Hız sabitlemeyle ilgili yazdığım bu bilgi Bravoyla ilgili genel bir eleştiri olup manuel ya da otomatik viteslerde aynı şekilde kullanılmaktadır. Bilginize)

Otomatik vitesle daha efendi ve de daha az tüketerek gitmek daha kolay.

Bunun dışında skydome opsiyonu olan araçların arka koltuklarındaki baş mesafesi normal tavanlı versiyonlardan 5-6 santim kadar daha az.

Ayrıca Ceed testi sırasında bir Bravo bizi solladı ve de "İşte mesaj geldi" diye geçirdim içimden.

Başka aklıma gelen detay olursa tekrardan yazarım.

Haluk

edit: cümle düşüklüğü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haluk 23 -- 26 Kasım 2010; 11:48:20 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ozbak

hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın, doğru seçim.

Teşekkür ederim. Teslimat haftaya.

Allah daha iyilerini sizlere nasip etsin.
  • quote:

Arkadaşlar merhaba,

Bir anda oldu.

Hayırlı olsun, kazasız belasız kullanırsınız inşallah.
    Ben de gidip bir inceleyeceğim alıcı gözle bravoyu. Arka koltuk mesafesi nasıldı?
    Arkada 2 kişi rahat edebilir mi?
  • hayırlı olsun güle güle binersiniz inşaallah izlenimlerinizle resimlerini de eklermisiniz...
  • İşim nedeni ile Bravo Multijet 1.6 105 bana birkaç günlüğüne test amaçlı bırakılmıştı. Otoban, virajlı düşük kalite asfalt dağ yolları gibi çok farklı tecrübelerim oldu. Motor, ses, süspansiyon, performans, dizayn.. Her yönden çok güzel bir araç, benim kullandığımda 225-17 lastik vardı, yol tutuşuna inanamadım. U virajın birinde kapıya yapışıp, hadi be diye bağırdığımı hatırlıyorum, izinden çıkmadan döndü çünkü.

Hiç mi kusur yok. Ergonomi. Bahsettiğiniz CC kumandası, bir de o boyuta rağmen arka koltuk diz mesafesi. Büyük A sütunu, görüş engellemesi aklıma gelenler.
  • sizin gibi otomobil bilgisi yüksek biri bu bravo.yu alıyorsa demek ki bu bravo gerçekten diğerlerinden üstün gibime geldi.
    Allah kaza bela vermesin,güle güle kullanın...
  • Merhabalar,

Bende Bravo-Cee'd arasında kalanlardanım. Ancak ben en ucuz versiyonlara para yetirebileceğim ve çok da fazla kilometre yapmayacağımdan Fiat Bravo 1,4 ActivePlus ve Kia Cee'd 1,4 Cool dan birini tercih edeceğim. Motorları neredeyse aynı görünüyor (kağıt üzerinde). Fiat 6 ileri Kia 5 ileri sanırsam. Donanım olarak da Fiat daha zengin geldi gözüme ama detay bilen arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.

Genel olarak çok pimpirikli biri olduğum için ikinci el fazla düşünmüyorum ama gerçekten az kullanılmış araçlar olursa ikinci elde düşünebilirim. Bir de şu aşağıdaki ilanı gördüm ama güvenip alınabilir mi bilemedim. Fiyat cazip geldi bana.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-kia-cee-d-2010-kia-cee-d-1-4-cool-orjinal-emsalsiz-lpg-35259306/detay

Son olarak sormak istediğim pazarlıkla Bu araçları ne kadarlık bir indirimle arabiliriz?

Teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.