Şimdi Ara

Sonunda Kabus22 oynadım oynamaz olaydım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
3.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bayadır alayım alayım diyordum bugüne nasipmiş oyun kabında ve yükleme esnasında harka gözüküyor ilk oyunu açtığımda oh be sonunda adam gibi Türkçe oyun oynacağım diyordum hiç ön yargım olmamasına rağmen oyunu açmamla kapatmam bir oldu

ilk kez bir oyunu yarım saat içinde oynayıp kapattım bu kadar mı iğrenç oyun yapılır arkadaş yurt dışında bundan daha iyi yapılan flash oyunlar gördüm bence beş para etmez bir oyun oynamayanalr hiç zahmet edipte oynamasın zira resimleriyle kendisi bir değil

• Neyse şimdi burda bişeyler söyleyip tartışma yaratmaya gerek yok.

Ama bunun Türkiye'de yapılan ilk oyunlardan olduğunu düşünürsen bence güzel bir oyun.

Yurt dışında yapılan ilk oyunları düşün.Doom mesela.O çokmu süperdi.Bence bu oyun grafik olarak ondan daha iyi.

Türkiye'de imkanlarında kısıtlı olduğunu biliyosun.Bak Yerli kardeşler yurt dışına çıktılar ve bomba gibi oyunlar yaptılar.Neden? Çünkü imkan sağlandı onlara orda.

Türkiye'de de bu iş yavaş yavaş oturacak.

Benim oyun hoşuma gitti açıkçası.Atmosfer falan baya iyiydi.Bazı yerlerde baya gerildiğimi bile söyleyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rietveld -- 3 Haziran 2008; 15:22:39 >
  • İlk kez yapılan oyunlardan bunlar satsın Türkler daha çok geliştirecekler
    Bende Türk olarak çok beğendim en azından çaba göstermişler dimi?
    Bence Kız kulesi bölümleri felan iyi tasarlanmış.
    Benim yorumum bu saygılar...
  • Valla oynayıp bir solukta bitirdim,oyunda grafik ve animasyonlar olarak eksikler olabilir ama benim için öncelik olan oynanabilirlik ve atmosver,oda gayet yeterliydi.
  • o kadar da kötü değildi bence, sanırım büyük beklentilerle oyuna başladınız ve bundan dolayı hayal kırıklığı oldu
  • doom zamnının grafiklerinden de üstün bir oyun siz doom ile kabus' u nasıl bir tutuyorsunuz?

doom 1993 te çıktı piyasaya
    kabus22: 2007

arada 14 yıl var ve doom' mu yoksa kabus mu derseniz doom derim tabii ki

hele yıkım günü diye bi mod yapmışlar akıllara zarar commodore 64 oynuyoruz sanki

sizin destek verilmedi dediğiniz oyuna vestel sponsor olmuş daha ne olsun bundan daha kaliteli tasarlanmış Türk' lerin yaptığı projeler gördüm ama bu projeyi oyun diye piyasaya çıkarmak tek kelimeyle "Türkler alsın gerisini boşver" hesabı olmuş
  • Bence de Doom ile kıyaslamak çok yanlış olmuş. Doom çok mu iyi demek bana çok abes geldi. Doom harika bir oyundur ve şu an bile zevkle oynarım. Herşey grafik değil.
  • Flash örneğini verdiğine göre grafik için oyun oynayanlardansın. O yüzden boşuna çamur atma atmosfer ve oynanabilirlik çok iyiydi.
  • Ben oynamadım ama oynayan arkadaşlarım kötü bir oyun olduğunu söylüyor ama yinede alalım böyle böyle gelişecek ilk oyun olarak güzel bir oyundur bence Rietveld'in dediği gibi ..
  • Arkadaşlar DOOM örneğini oynanış değil grafik açısından verdim.

Ayrıca aradaki zaman farkını belirtmedim.Benim orda anlattığım yurt dışında da çıkan ilk oyunların grafik açısından pek iyi olmadığı.Sonradan herşeyin geliştiği.

• fena değildi oyun yaw...bazen sıkıyodu ama yine de bir ilk ti.bence oynanabilir bi oyun.
  • Doom un grafiklerine kötü demek kadar yanlış bişey yok. Ve ayrıca onunla kabus 22 yi kıyaslamak kadar.. Neyse ben türk programcılarının yaptıkları işlerin iyi olduğunu düşünüyorum. Hakkattende Türkiye de pc software olayını çözmüş insanların var olduğuna ve isteseler bu işi çok iyi yapacakalrına inanıyorum ama nedendir bilmiyorum ama paket programlarda çalışan firma çok fakat oyun gibi yazılımlarla uğraşan adam gibi firmalar yok..
  • ya türkler bi işe başladı mı sonunu getirmiyor zaten üretim 0...
  • Çıktığı sıralar orijinal aldığım ve buna hiç pişman olmadığım bir oyundur.

Dağıtım için sonradan Vestel'le anlaşılmış olabilir, ama oyunun yapım ekibinin küçüklüğünü ve olanaklarını düşününce, bence gayet iyi bir iş çıkarmışlar. Seslendirmeler sırıtıyordu, o kadar. O da ses ayarının iyi yapılmamış olmasından kaynaklanıyordu, biraz da.

Siz ne bekliyordunuz oyundan, önce bunu konuşalım. Neye göre kötülüyorsunuz bu oyunu?
    Şu hâliyle bir anlam ifade etmiyor, konunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 3 Haziran 2008; 20:14:31 >
  • Arkadaşım daha iyisini sen yap oynayalım. Sonuçta bu sektöre çok uzak bir ülkeyiz, her ülke böyle başlıyor, bu oyunlar olmazsa daha iyileri de olmaz. Senin gibi insanlar yüzünden de olmayacak gibi!...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arsenic -- 3 Haziran 2008; 20:15:17 >
  • oynamasını bilmiyorsan çene yapmıycan ben oynadım gayet güzeldi
  • Benim oynadığım ilk Türk yapımı oyun pusuydu. Muhakkak bir çok eksiği vardı ama yine de İstanbul ortamını yaşattığı ve tamamen Türkçe olduğu için beğendim. Kendinizce beğenmeseniz bile bu şekilde yerden yere de vurmamak lazım...
  • ben daha iyisini yapsam yaptığım işe kimse çamur atamaz çünkü milleti yaptığım promosyonla kandırmam ss' lerine bakın kabus' un bu ss' ler sitesinde de yayınlanmış oyunun yüzde kaçı bu tip görüntülerle geçiyor?

mod' unu da oynadım normal halini de oynadım reklamlarını verdikleri gibi hiç abartılacak bir oyun yok puzzlu oynmakatan farksız yaratık gelsin yaratığı öldür yerde parıldayan ne bulursan al bitti

bundan 8 sene önce "in cold blood" adında bir oyun vardı burda yorum yapanların çoğu bilmez yaşlarından dolayı o oyunun demosunu bulup bir oynayın "aa bu bizim kabus" diyeceksiniz adamlar 8 sene önceden kabus22 den daha üstün bir oynanabilirlik ve daha üstün grafiklerle bu oyunu yapmışlar

hala doom hakkında konuşuyorsunuz doom çıkalı 14 yıl olmuş diyorum adamlar bana ama grafikleri ne kadar kötüymüş diyorlar 14 yıl önce piyasadaki en kral ekran kartı 2mb. tı şimdi gb. lerden bahsediyoruz bu nasıl bir mantıktır? ikiside aynı yılda çıksa tamam diyeceğim half life 1 ile half life 2 denk mi? hayır değil hl 97' de çıktığında döneminin en üsütn grafiklerini kullanıyordu opengl' i bırakın 3dfx desteği veren sistem bulmak bile çok zordu şimdi bu suç grafikleri hl2 kadar kaliteli değil diye half life 1' in mi oluyor?

alın size 8 sene önce çıkmış in cold blood oyununun ekran görüntüleri bakın bakalım 8 sene önce çıkanla bizim 0 kilometre oyunumuz bir mi?

son olarak oynamasını bilmiyorsun, senin gibi insanlar yüzünden iyi oyunumuz olmayacak diyenler ttnet' in 256kb kotalı paketine harika diyan insan tipleridir daha fazlasını istemedikçe ömür boyu böyle dandik oyunlarla idare edecekler benim bu oyuna mükemmel deme hangi mantıkla Türk oyun piyasasını güzelleştirecek? adamlar yaptıkları işi düzgün sanıp daha kötülerini çıkaracaklarına olmamış akrdeşim bu diyoruz işte

siz kaçtane oyun gördünüz şimdiye kadar "ya bu bizim ilk oyunumuz biraz kötü ama oynayın ilerde daha güzellerini yaparız" diyen?

Türkiye 8-9 senedir oyun piyasasında bişeyler yapmaya çalışıyor ilk meyvelerini 5 sene önce vermeye başladı ama o günden beri atılabilmiş bir adım yok

3 tane meşhur türk oyunu var buda oyun siteleri sayesinde reklam yaptığı için biliniyor

pusu var adamlar duvarların içinden geçiyor her yer bug dolu
    istanbul kıyamet vakti var adamın kapalı çarşıdan dakikalı görev almasıyla kapıdan çıkarken sürenin bitmesi bir oluyor ayrıca silhların insanların elinden önce gitmesini söylemiyorum bile
    bide en son bu kabus çıktı ki ne olduğunu konuşmaya bile gerek yok oyun tek tip amaç tek tip yapacak her şey tek tip alternatif yok robot gibi oyna

biraz at gözlüklerini çıakrıp etrafına bakmayı öğrenirse bizim insanlarımız dünyanın ne akdar gerisinde kaldığımızı ve bunu yıllardır kenidimizi övmekle yaptığımızı anlayacaklardır ben beni bildim bileli tek bi laf duyuyorum "ilk oyun ne bekliyorsun, ilk oyun ne bekliyorsun" yıllardır bitemedi şu ilk oyunlar nasıl bitecekse artık

• bence güzel bir oyun kabus 22. daha iyisi yapılabilir tabiki ama bunun için ya unreal 3 vs. gibi hazır grafik motoru kullanmak gerekiyor ya da sıfırdan aşmış bir grafik motoru yapmak gerekiyor ki Türkiye de bunu yapabilecek bütçesi olan bir stüdyo yok. Çok paran varsa kabus 22 yi yapan adamlara verirsin bütçe yaparlar sana unreal 3 motoruyla güzel bir oyun. Ha korsancı arkadaşlar sayesinde maliyetiniz karınızdan az olur net kar eksi çıkar ağlarsın sonra o ayrı...
  • bende almayı düşünüyordum demekki verilen paraya yazık
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.