Şimdi Ara

Sony 55XE9005 Full Array LED (Sony Center CEPA AVM Nakit 5500 TL Taksitli 5600 TL) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
617
Cevap
7
Favori
45.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yazın lutfen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bytrojan29

arkadaşlar dün akşam bu modelin 55 inch olanunu inceledim.

local dimming banding ölü piksel full HD maç görüntüsünü açtım. gerçekten QLED tvden hiç bir farkı yok renkler herşey aynı.
    ama maç yayınlarında çok az bi bulutlanma gördüm. siyahı görüntüsü herşeyiyle muazzam.
    2017 yılına geldik bulutlanmadan bir kurtulamadık arkadaş ya..

Seni de yazalım mı

QLED çok kötü

QLED Q7F özellikleri

- 55KS8000 göre kontrast %40 düşük
    - parlaklık 1500cd/m2 yerine 800cd/m2 (aydınlatma sorunu var dağılımı çok kötü )
    - banding sorunu mevcut
    - siyah kalitesi iyi değil
    - Local Dimming çok kötü

banding sorunu
    https://www.youtube.com/watch?v=Iv0rL31Eawk
    https://www.youtube.com/watch?v=AOQNcURlet4

Local Dimming çok kötü
    https://www.youtube.com/watch?v=NHTUXH7I_Io

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 5 Temmuz 2017; 12:24:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yenerbalcı

quote:

Orijinalden alıntı: bytrojan29

arkadaşlar dün akşam bu modelin 55 inch olanunu inceledim.

local dimming banding ölü piksel full HD maç görüntüsünü açtım. gerçekten QLED tvden hiç bir farkı yok renkler herşey aynı.
    ama maç yayınlarında çok az bi bulutlanma gördüm. siyahı görüntüsü herşeyiyle muazzam.
    2017 yılına geldik bulutlanmadan bir kurtulamadık arkadaş ya..

Seni de yazalım mı

QLED çok kötü

QLED Q7F özellikleri

- 55KS8000 göre kontrast %40 düşük
    - parlaklık 1500cd/m2 yerine 800cd/m2 (aydınlatma sorunu var dağılımı çok kötü )
    - banding sorunu mevcut
    - siyah kalitesi iyi değil
    - Local Dimming çok kötü

banding sorunu
    https://www.youtube.com/watch?v=Iv0rL31Eawk
    https://www.youtube.com/watch?v=AOQNcURlet4

Local Dimming çok kötü
    https://www.youtube.com/watch?v=NHTUXH7I_Io

teşekkür ederim. ben evleneceğim zaman 55XE9005 alacağım zaten.
    evlendikten sonra alınacaklar listesine yazdım. ama ben PHILIPS in AMBILIGHT teknolojisinden hiç vazgeçemiyorum.
    karanlıkta ambilight ile film izleme göze öyle hoş geliyorki. ambilight kapatınca kaşlarım çatık bir şekilde TV izleyebiliyorum. ambilight açık gözlerim ile kaşlarım kendine geliyo. inanılmaz rahatlık var.
    AMBILIGHT özelliği her TV de mutlaka olmalı..
    SONY dede olsa tam bir şahane olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iPeople -- 5 Temmuz 2017; 12:57:58 >

• Geliyor demişsiniz bende almak istiyorum nereye geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: rambocuk

Geliyor demişsiniz bende almak istiyorum nereye geliyor

http://www.istanbulbilisim.com.tr/sony-kd-49xe9005-123-cm-49-4k-uhd-smart-tv-dvb-s2-led-tv-fiyati,235850.html

listeye ekledim
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: rambocuk

Geliyor demişsiniz bende almak istiyorum nereye geliyor

http://www.istanbulbilisim.com.tr/sony-kd-49xe9005-123-cm-49-4k-uhd-smart-tv-dvb-s2-led-tv-fiyati,235850.html

listeye ekledim

Yakında gelecek diyor ne kadar süreceği bellimi acaba

• quote:

bugün gelen mail

Sony 55XE9005 Full Array LED (Sony Center CEPA AVM Nakit 5500 TL Taksitli 5600 TL)

Yener bey bir cevap geldi mi?
  • hsyn9771 H kullanıcısına yanıt
    cevap gelmedi yarın yine mail atarım
  • beni de ekle listeye
  • dediğiniz gibi 4000-4500 bandında gelirse bende alabilirim. Ödünç tv bulduğum için biraz daha sürem var.
  • Işık sızmasını görene kadar ne kadar büyük bir sorun olduğunu bilmiyordum kullanılamaz hale getiriyor görüntüyü umarım bunda öyle sorunlar yoktur , yanlış anlamadıysam ips panellere özgü bi sorun ve bu ips değil ?

• Panelde şu 8 bit 10 bit mevzusu nedir tam olarak? Ben bit leri daha çok ekran kartlarından biliyorum
    Panel 10 bit olduğunda her kaynaktan gelen görüntüde fark yaratıyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gümüş_süvari

Panelde şu 8 bit 10 bit mevzusu nedir tam olarak? Ben bit leri daha çok ekran kartlarından biliyorum
    Panel 10 bit olduğunda her kaynaktan gelen görüntüde fark yaratıyor mu?

2010 - 2012 albani diye acemi çaylak üye vardı adam anlamıyordu

Sony 55XE9005 Full Array LED (Sony Center CEPA AVM Nakit 5500 TL Taksitli 5600 TL)

• gümüş_süvari kullanıcısına yanıt
    izlediğiniz kaynak 10bit değilse 10 bitin bir anlamı yok kaynaktan gelen veride o renk yoksa tv o rengi vermez
  • quote:

Orijinalden alıntı: RNNN

izlediğiniz kaynak 10bit değilse 10 bitin bir anlamı yok kaynaktan gelen veride o renk yoksa tv o rengi vermez

o zaman kaynak aynı olmasına rağmen10 bit panelde renkler neden daha güzel

kaynak aynı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 5 Temmuz 2017; 20:4:45 >

• yenerbalcı kullanıcısına yanıt
    10bit video yazıyor hocam artı bu gönderdiğiniz fotoğraflardaki alttakiler kadar fark olma ihtimali %1 bile değil :) sizin dediğiniz şuna çıkıyor tv normalde olmayan bi rengi kafasına göre üretip ekrana yansıtıyor doğrumu anladım sizi? fark ancak şöyle ortaya çıkar biri düz 8 bit diğeri düz 10bit tv olur açarsınız 10bit dizi yada film o zaman fark olur o farkıda bu fotoğraflardaki gibi bariz olarak görme şansınız yok.

video örneği vermek isterdim ama youtube 8 bit oynatabiliyor en fazla birde izleyeceğimiz panel 10bit değilse aradaki farkı tam olarak anlayamayız ama bolca bluray izlenmeyecekse bi dizi bölümü 10gb olarak 10bit indirilmeyecekse tv yayınlarıda 10bit olmadığına göre benim için 8bit + frc gayet yeterli 10bit biraz gereksiz bi ayrıntı olarak kalıyor yenileme hızı panel türü aydınlatma türü yanında benim için önemli olanlar bunlar.
  • yenerbalcı kullanıcısına yanıt
    hocam böyle farklı model tvlerle farklı ayarlarla farklı açılarla anlayamazsınız aradaki farkı olaya çok basit bakıyorsunuz ve kesinlikle o düşündüğünüz kadar uçuk bir fark yok arada birde bu fark genelde gökyüzüne benzer sahnelerde ortaya daha çok çıkıyor.
  • belki hala anlatamamışmdır diye son örnek

iki aynı model tv var ikiside 4k çözünürlükte paneli birisine 1080p uydu bağlıyoruz trt hd açıyoruz diğerine 4k uydu bağlıyoruz trt 4k kanalını açıyoruz bu iki tv dede netlik aynı olabilirmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: RNNN

belki hala anlatamamışmdır diye son örnek

iki aynı model tv var ikiside 4k çözünürlükte paneli birisine 1080p uydu bağlıyoruz trt hd açıyoruz diğerine 4k uydu bağlıyoruz trt 4k kanalını açıyoruz bu iki tv dede netlik aynı olabilirmi?

sen olayı anlamamışsın

1 - renkleri birbirinden ayıran çizgi oluşmaması
    2 - farklı ve doğru renk olayı

neyse konuyu dağıtmayak tv aldığımda 10 biti gösteririm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 5 Temmuz 2017; 21:38:50 >

• Bazı arkadaşlara 8bit 50hz yetiyorsa gitsin alsın. Her geçen senede tv,video,fotoğraf teknolojisi gelişiyor biraz ilerisi için 49xe9005 insanlar tercih ediyor.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.