Şimdi Ara

sony a6000 mi canon 60d mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • a6000 var halihazırda elimde, memnunum ancak bildiğiniz gibi pili su gibi içiyor ve lensleri pahalı. manuel lenslerle idare ediyorum ama görüntü sabitleyici olmadığı için bazı fotoğraflar titrek çıkıyor. bu yüzden a6000'i satıp canon 60d veya nikon d5300 almayı düşünüyorum ikinci el. sizce mantıklı bir seçim midir a6000 i satıp bu modellere yönelmek? teşekkürler şimdiden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• A6000 yerine bir makina alacaksan canon tarafında tam bilmiyorum ama nikon tarafında en azından D5500-5600 gibi modellere bakmanı öneririm imaj kalitesi olarak bu makinaların D7200 seviyesinde olduğu söyleniyor, Tabi canon cephesinde lens çeşitliliği daha fazla sanırım, Bende a6000 kullanıyorum makina iyi ama iki tane iyi lensin olmadığı sürece pek memnun etmez gibi çoğu kişiyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Glorfindel1907

A6000 yerine bir makina alacaksan canon tarafında tam bilmiyorum ama nikon tarafında en azından D5500-5600 gibi modellere bakmanı öneririm imaj kalitesi olarak bu makinaların D7200 seviyesinde olduğu söyleniyor, Tabi canon cephesinde lens çeşitliliği daha fazla sanırım, Bende a6000 kullanıyorum makina iyi ama iki tane iyi lensin olmadığı sürece pek memnun etmez gibi çoğu kişiyi.
    d5500 fiyatları çok uçmuş, gönlümde yatan bir cihaz olmasına rağmen ikinci eline bile bütçem elvermiyor şuan. cihazdan memnunum, gayet pratik ama a6000le devam etsem onun da tavsiye edilen lensleri baya uçmuş. kit lensle bir yere kadar. manuel lenslerle hareketli nesne yakalamak işkence resmen. öte yandan kendimi geliştirmek istiyorum. napsam bilemedim. tavsiyelere açığım.

• Ne tarz çekimler yapıyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Glorfindel1907

Ne tarz çekimler yapıyorsun?
    makro çekimler, çiçek, kedi, kuş, portre vs.

• Bütçeye bağlı olarak seçim yapmak lazım, 70-200 F4 pahalı mesela ama bu saydıklarının hepsini yapar, O kadar bütçem yok dersen Sigma 60mm F2.8 baya iyi bir lens ama kuş fotoğrafı derken uzak mesafemi yoksa vapurda filanmı çekersin bilmiyorum, uzak çekime yetmez elbet 55-210 var uygun fiyatlı olarak.
  • teşekkür ederim. manuel lensler hakkında ne önerebişirsiniz?

• Manuel lensler hakkında fazla bilgim yok ama forumda vardı bi aralar kullananlar araaştırmak lazım.
  • sony a6000 mi canon 60d mi?
    Hot peppers three different color by Ciddi iyi1i, on Flickr

sony a6000 mi canon 60d mi?
    Bubbles by Dani Gonzalez, on Flickr

Vivitar 55mm f2.8 makro lens bulursanız kaçırmayın. Portre, macro, sokak fotosu vs. her işi yapar müthiş de keskindir. Güncel 2-3 bin liralık makro lens ne ise onu yapacak kapasitededir.

Şuradan da örnek fotoğraflara bakabilirsiniz Vivitar 55mm. F2.8 ile çekişmiş

https://www.flickr.com/groups/vivitar55mmf28macro/

• teşekkür ederim hocam bu lens güzelmiş. başka önereceğiniz uygun fiyatlı lens veya manuel lensler (hem makro hem tak gez tarzında) varsa yazarsanız sevinirim

• Sonynin lensleri pahalı evet ama diğer markaların da ucuz değil.

Fotoğrafların titrek çıkmasının tek sorumlusu titreşim önleyici olmaması değil. Tripod kullanmak, enstanteneyi arttırmak, isoyu arttırmak, F değeri düşük lens kullanmak gibi diğer etkenler önemli asıl.

Özetle çok makul fiyatlara bir tripod ve bir adet helios 58mm 2.0 lens ve sony dönüştürücü almanızı tavsiye ederim. Ve de bunları kullanarak çok alıştırma yapmanızı.

Eğer biraz paranız varsa 35mm 1.8 oss alın ikinci el sony bir süre sadece onu kullanın. Hem çok işinize yarar ve hem de çok şey öğrenirsiniz

Yoksa 20000 liralık canon, nikon da alsanız fotoğraflarınız bulanık çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multimatom -- 6 Ekim 2018; 17:12:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: multimatom

Sonynin lensleri pahalı evet ama diğer markaların da ucuz değil.

Fotoğrafların titrek çıkmasının tek sorumlusu titreşim önleyici olmaması değil. Tripod kullanmak, enstanteneyi arttırmak, isoyu arttırmak, F değeri düşük lens kullanmak gibi diğer etkenler önemli asıl.

Özetle çok makul fiyatlara bir tripod ve bir adet helios 58mm 2.0 lens ve sony dönüştürücü almanızı tavsiye ederim. Ve de bunları kullanarak çok alıştırma yapmanızı.

Eğer biraz paranız varsa 35mm 1.8 oss alın ikinci el sony bir süre sadece onu kullanın. Hem çok işinize yarar ve hem de çok şey öğrenirsiniz

Yoksa 20000 liralık canon, nikon da alsanız fotoğraflarınız bulanık çıkar.
    teşekkürler tavsiyeniz için. helios'u çok öneriyorlar, 58mm 2.0 düşünüyordum zaten. bi de helios 44-4 veya 44-2 gibi lensleri var, bu da aynı açıda bir lens midir? teşekkürler. bi de 35mm 1.8 sony lens alsam para biriktirip, işimi görür mü acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: cndncrr

teşekkürler tavsiyeniz için. helios'u çok öneriyorlar, 58mm 2.0 düşünüyordum zaten. bi de helios 44-4 veya 44-2 gibi lensleri var, bu da aynı açıda bir lens midir? teşekkürler. bi de 35mm 1.8 sony lens alsam para biriktirip, işimi görür mü acaba?

Alıntıları Göster
    Helios'un o kadar abartılacak bir yanı yok yahu. Burlarda ve yıllardır "fotoğraf : bokeh" hastalığına batmışların dediklerini çok da önemsemeyin. Helios çok ucuz olmasından ve de bokehli diye çok konuşulur ama keskinlik falan yok.

Şuradan güzel bir prime bakabilirsiniz,

www.pentaxforums.com
    Pentax M42 Screwmount Normal Primes - Lens Reviews and Specifications - SLR and Interchangeable Lenses - Pentax Lens Reviews & Lens Database
    https://www.pentaxforums.com/lensreviews/Pentax-Takumar-M42-Screwmount-Normal-Primes-c23.html

Olympus OM 50mm. F1.8, Helios M44-6 f2.0 var bende Helios 44-6 çok az daha iyi ama genel anlamda "iyi" deyip de kullandığım bir lens değildir. Zaten ilk fırsatta elden çıkartacağım lenslerdir.

• 44-2 filan lens kodu aynı lens zaten

35mm 1.8 oss en kullanışlı lens bence sony de

• teşekkürler cehaletimi aydınlatıyorsunuz son olarak 35mm 1.8 ve yanına tak gez olarak fiyat performans açısından uygun bir lens önerebilir misiniz?

• Sel 55-210 olabilir güzel lens.
  • est 35mm 1.8 + kit lens iyi bence.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.