Şimdi Ara

Sony a6000 mi olympus ep5 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar daha önce nex 5r kullandım ve sattım şimdi yeni bir makine arayisindayim. Nex 5r nin begenmedigim yonleri kit lensle dusuk isikta yetersiz kaliyodu bide videoda elde cekimde titresim oluyodu bu nedenlede amatorce cekimler oluyodu bide af sinden cok memnun degildim. A6000 istememin nedeni hizli afsi apsc algilayici ve cok iyi iso basarimi. Ep5 istememin nedeni ise 5 eksenli titresim engelleme olmasi ve sonye gore daha zevkli kullanimi. Sizce hangisini almaliyim kullananlar fikir verirse memnun olurum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Her ikisi de başarılı gövdelerdir fakat teknik olarak bir çok yönden Sony A6000 öne çıkmakta.
    Nex5R de hangi lensi kullanıyordunuz? Zira Sony'nin e mount bir çok lensinde OSS mevcut.
  • Ep5 af ve iso basarimi yonunden a6000 den geri kalirmi sizce? Nex de kit 16-50 yi kullandim sadece. 16 mm de cekince baya akici videolar cikiyodu ama 50 mm de odak uzadigi icin tat vermiyodu oss yetersiz kaliyodu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zor seçim ama sanki a6000 önde mi ? Ben de karar veremezdim açıkcası.
    Kağıt üzerinde P5'in ISO başarımı a6000'e göre biraz geride kalır. Fakat gövdede IS olmayan ve hele 5 eksenli IS olmayan ile çoğu durumda aynı ISO'larda çekim yapmak gibi bir durumunuz olmaz P5'te. 5 eksenli IS'i olmayanlardaki kadar ISO'yu yükseltmeniz gerekmeyeceğinden de bu farkı günlük kullanımda çoğu durumda kapatırsınız P5 ile.

Bir de ne kadar işinize yarar bilemem ama 1/8000 hızlında perde E-P5'te var. Ben bunun faydasını prime lensleri yaz günlerinde açık havada kullanırken yaşıyorum.

Öte yandan a6000'in vizörü olması, videoda daha iyi olması gibi öne çıktığı yönleri de var P5'e göre. Olympus P5 videolarını youtube'dan izlemenizi öneririm. Bu 5 eksenli IS'in video kayıt sırasında ne denli etkisi olduğunu en iyi bu şekilde öğrenirsiniz. Bildiğim kadarı ile M5 Mark II, M1 ve M1 Mark II modellerinde videoda 5 eksenli IS bariz etkin biçimde işleyebilir oldu. P5 gibi eski bir modelde bu kadar başarılı olduğunu anımsamıyorum.

• 2 side gözü kapalı alınabilecek makineler vizörden bakarak çekim senin için önemli ise ki ben mesela vizörsüz çekemiyorum kimide tam tersi
    bence uygun fiyatlı kampanya yanındakileri göz önüne alarak seçim yapılabilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.