Şimdi Ara

SONY Alpha a3000 (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
317
Cevap
5
Favori
14.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    A3000 ile ilgili herhangi bir kronik sorun duymadım şuana kadar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz önce video çekimlerini test ettim hayal kırıklığım daha da arttı. Sony HX50V ile yan yana, her iki makine de super auto modunda olacak şekilde yaptığımız testte hem video akıcılığı (50p vs 50i), hem de keskinlik olarak bariz biçimde geride kaldı. HX50'nin işlemcisi (BIONZ X) bariz biçimde bizim A3000'den daha iyi...

Ayrıca bu makineye hem dandik vizör hem de dandik LCD ekran koymalarını da esefle kınıyorum. Eğer illa tasarruf edeceksen vizörden vazgeçip (opsiyonel yap, aksesuar olarak sat mesela) adam gibi bir LCD ekran koy bari...

150-200 TL'lik kompaktların çoğunun ekranı A3000'in ekranına 5 çeker, hala daha maliyet düşürülmesi, vs diye zırvalamasınlar. Bal gibi daha pahalı olan modelleri baltalamasın diye özellikle dandik ekran koymuşlar, maliyet olayı filan hikaye.

Bu arada 18-55 kit lensin keskinliğini de beğenmedim. Yıllar önce kullandığım Schneider lensli Kodak Z650 makinenin keskinliği bundan çok daha iyiydi.

Bütün bunları gözönüne aldığımda ortada herhangi bir sıcak fırsat olduğunu düşünmüyorum. Bence bu makine kesinlikle daha fazla etmez. Daha iyi lens, vs gibi aksesuarlara yatırım yapmayı düşünen, fotoğrafçılığı seven birisi de bu vizör ve ekran kalitesini görünce koşarak uzaklaşır zaten.

Galiba ben de iade edeceğim 1-2 gün içinde.

• hunnkaar kullanıcısına yanıt
    Makro, manzara, portre vs ne kadar iyi olduğunu anlamak için bilgisayarı beklemek zorundayız dediğiniz gibi. Ama normal günlük fotolar çekerken LCD de gördüğüm gayet yeterli oluyor. Biryere geziye gittiğimde bana yeteri kadar keyif veriyor.
  • ben de almıştım iade mi etsem acaba.. şu odaklamayı tam görememe sinir etti açıkcası.. geri iade etsem bu fiyata ne alınır ?aldığım cihaza bu kadar uygun fiyata lensler bulabilir miyim? şu kadar daha eklesen şunu alabilirsin diyebileceğiniz ne var?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Super auto modunda çektiğim 6-7 tane fotoğraftan sonra cihaz kesinlikle beklentilerimin altında kaldı ve makineyi iade etmeye karar verdim.

Benim görüşüme göre bu makine pek az kişiyi mutlu edebilir. Giriş seviyesi DSLR arayanları vizör ve ekran kalitesizliği nedeniyle; SLR like arayanları da ekstra lens gerektirmesi ve otomatik modunun çok iyi olmaması nedeniyle üzecektir.

Sonuç olarak halihazırda kullanmakta olduğum kompakt makinelerle devam etmeye ve Panasonic FZ1000 gibi makinelerin yaygınlaşıp fiyatının düşmesini beklemeye karar verdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hunnkaar

boyun askiligini Nasil taktin resim paylaşabilir misin.

Resimle pek bişey anlamayabilirsiniz diye video çektim.

• d4hi kullanıcısına yanıt
    paylasimin için tesekkurler

• Biraz can sıkıntısına biraz makineyi deneme amaçlı P modunda ilk 3 foto iso auto da son 3 foto iso 100 de amatörce denemeler. Dışarıda hava baya bi kapalı yağmur yağacak gibi yeterli ışık olmayabilir.

İade etmeyi düşünen arkadaşları gördükçe memnun olmama rağmen benimde aklımda soru işaretleri var. Özellikle Nikon D3100 de autofocus kendisi odaklarken bizim makinede istediğim gibi olmuyor.
     SONY Alpha a3000 SONY Alpha a3000 SONY Alpha a3000 SONY Alpha a3000 SONY Alpha a3000 SONY Alpha a3000

• ocshooter O kullanıcısına yanıt
    başka paylasimlarini bekliyoruz eline Saglik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunnkaar -- 3 Eylül 2014; 17:25:40 >
  • kullananların tecrübesi ve yorumları olumsuzlugu.cihaz la alakali hayalkirikligi yaptı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunnkaar -- 3 Eylül 2014; 18:01:44 >
  • Bakın hala almadım makineyi. Memnun kalmadıysanız almayacağım bende o zaman
  • burada yazılanların çoğuna katılmıyorum. hoş eğer süper auto modda kullanacaksanız kompakt makine alın.

1- vizör ve lcd kötü mü evet , yeterli mi bu para için yeter.

2- fotoğraf kalitesi: buradaki bir çok arkadaşın ilk değiştirilebilir lensli makinesi. makineyi kurcalayın her ayarını öğrenin içinde boş beleş bir şey yok. safi imaj kalitesi olarak sensör boyutu olarak kompakt makinelerin 3-4 katı. bu imaj kalitesine detaya çok etkisi olan bir şey. yabancı kaynaklı sitelerin incelemerinde imaj kalitesi olarak gayette methediliyor. zira flickr da bulunan örnekler kötü fotoğrafın sorumlusunun makine olmadığını gösteriyor.

3- odaklama hızı ve kalitesi. bir dslr kadar değilse de yüzde85-90 doğru ve zamanında odaklıyor. kalan zamanlar için mf ve fokus peaking var. 699-799 lira aldığınız makine için kabul edilebilirin üzerinde.

4- arkadaşlar açık açık söylüyorum süper auto da kullanacaksınız kompakt makine alın. başta a ve sc modları çok çok verimli. çünkü bu makineler ortama göre tüm senaryoyu ayarlamak konusunda ( hele ki 700-800 tllik bir makine için) başarımı bu kadar. ama siz makineye değişkenlerden birini verirseniz kalan değişkenleri doğru hesaplayıp gayet verimli bir sonuç ortaya çıkartıyor.

velhasıl flickr da sonuçlar ortada bende çektiğim bi kaç fotoyu ekleyeyim.

• Makineyi iadeye hazir hale getirdim, daha fazla denemeye gerek yok bence. A3000 aynen ucuz etin yahnisi hesabi ozellikle yavanlastirilarak piyasaya sürülmüş bir model. Sensörü dişinda herşeyi kötü ki, bence bunda kullanilan sensorler de üst modellerin kalite standartlarini yakalayamayan, fazla olu pikselli, hassasiyeti düşük, vb üretim hatalarina sahip sensorlerdir. Bunları çöpe atmaktansa bu şekilde değerlendirme yoluna gitmiş olabilirler. Cihazin plastik kalitesi bile 200 liralik sx150'den çok daha kötü, ötesi var mi? Ellerindeki artik malzemeyi değerlendirmek için cikarttiklari uyduruk bir model olduğu her halinden belli oluyor.

• Ben makineyi beğendim..Üzerinde biraz vakit harcamak lazım..Sonuçta DSLR makinelerde bas-çek mantığı yok..

[simage]
     SONY Alpha a3000
    [/simage]
     SONY Alpha a3000

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi divxcimcime -- 3 Eylül 2014; 20:56:35 >

• Hocam işte sorun da burada zaten, hep "bu paraya göre idare eder, yeter" deniliyor. Eğer öyle deniliyorsa kullanıcısını memnun edemiyor demektir, değil mi?

Açıkçası ben bu makineyi alırken de tereddütlerim vardı; mesela vizörün ve ekranın kötü olduğunu bilerek aldım. Fakat bu kadar kötü olabileceğini düşünememiştim. Özellikle de manuel makineye yeni başlayacak tecrübesiz birisine hiç yardımcı olmuyor. Her ayar değişikliğinden sonra sonucu görmek için fotoğrafa bilgisayarda bakmak pek pratik bir çözüm olmasa gerek.

Sensör kalitesinden övgüyle bahsediliyor. Belki de tecrübeli fotoğrafçılar kötü ekran ve vizöre rağmen tecrübelerini konuşturarak makineyi hizlica ayarlayıp güzel sonuçlar alıyorlardır, takdir ederim. Fakat hiç fotoğraf tecrübesi olmayan benim gibi kişiler de resmen eziyet çekiyor.

Odaklama hızını çok problem etmiyorum, fakat odaklama doğruluğu konusunda benim şüphelerim var. Lensin kalitesizliğinden midir, nedendir bilmiyorum ama şöyle keskin, içime sinen bir fotoğraf çekemedim maalesef.

Netice olarak da bu makinenin verilen parayı haketmediği sonucuna vardım. Hani cihazın bazı olumsuz yanlarını görmezden gelmemi sağlayacak güzel bir özelliğini keşfedebilsem amenna, ama yok işte. Hep söylenilen şey "parasına göre iyi". 700 TL'ye birçok açıdan içime sinmeyen bir makine alacağıma ya biraz daha koyup içime sinen bir ürün alırım ya da eldekilerle bir süre daha idare edip 4K ürünlerin yaygınlaşmasını beklerim. Sanırım ben ikinci seçeneği tercih edeceğim...

• ben parasına göre yeter iyi derken asli satış fiyatının altında olmasına binaen konuşmuştum. cihaz 1000 tl gibi bir fiyatı hakediyor şu piyasada.

ben de fotoğrafa yeni başladım. bugün arkadaşın 1100d siyle çekim yaptım. şlak şlak çekiyosun vizorde görüyosun aynen. akşam fotoları attı bilgisayara , hüsran. olduğum yerde net yavaş. vizör ve lcd konularında gayet haklısınız fakat çekim kalitesi ve kullanışlılık açısından yeni başlayan birisi için gayet ideal bence. vizör çin not elektronik olduğu için uyguladığınız her değişikliği göreceksiniz sanatsal filtreleri ve diğerlerini.

canon nikon giriş seviyesi dslr piyasasına bakınca a3000 almanın şöyle bir mantığı var. d3100-3200 yada 1100d-1200d gibi 1300 lira civarı ürünler (vr-is lensli olanlar kit olarak) ile arasındaki fiyat farkı neredeyse 55-210 alacak kadar (ya da 50mm sigma 30 ne tercih ederseniz) . fakat 2000 2500 tl bütçeniz vardır farklı setler düşünmek (sony a57 1400 tl 650d 1700 1800 tl artı ihtiyaca lense) tabii ki daha mantıklı. yani parasına göre derken size hazırda sunduğu kadar diğer ekipmana ulaşma kolaylığı açısından da bir anlam ifade ediyor.

bir de kesinlikle e mount lenslerin uyumluluğu çok kısıtlı set alırken lens alırken bunu düşünün. eğer ilerde başka mountlar kullanan gövdeler düşünüyorsanız hesabınızı ona göre yapın. çünkü a to e dönüştürücü bile 200 dolar civarı.

malzeme kalitesi olarak sadece şunu söyleyeceğim katılmıyorum 1100d alsanız elinize anlarsınız. sınıfı için ideal bir yapıya sahip. ayrıca aynasız olduğu için ağırlık açısından da düşünülmüş.

velhasıl makineyi beğenmediyseniz gayette iade etmeniz en doğrusu olacaktır çünkü siz artık bu makineyle mutlu olamayacaksınız gibi , fakat cihaz sınıfının içerisinde ihtiyaçlara binaen tercih edilebilecek kullanılabilecek bir cihaz. ben aslında a58-a57 beğenmiştim fakat onu alınca lens alamayacağım diye düşündüm( hoş babam aldığını kullan dedi gene alamıyorum :D ) ve bu cihaz da beni epey memnun etti.

son olarak bence ucuz etin yahnisi için suçlanacak son marka sony olmalı ortada 1100d gibi böylesine satmış model veya d3xxx serisi varken. en azından bunu alıp başlangıç olarak ilerde sony aynasızlar ile yola devam etmek isteyen ya da kit lensle başlayıp kendini denemek isteyenler için az zararlı bir yöntem.

internetim çok yavaş bende bir kaç fotoğraf paylaşabilsem ne demek istediğimi anlayacaksınız.

iyi kareler , mutlu günler dilerim.

not: eleştirirken de överken insaflı olmakta fayda var zira insanlar burada yazanlara göre karar veriyorlar , sx150 benzetmeniz bence ağır kaçmış.

• Şu anda sadece P modunu kullandım, S ve A yı öğrenip kullanmayı düşünüyorum.Özellikle A modunu merak ediyorum, ışık ve şelale çekimleri için.Oldukça memnenum, LCD abartıldığı gibi kötü değil bence.

http://500px.com/thelta
  • quote:

Orijinalden alıntı: niyetsizadam

not: eleştirirken de överken insaflı olmakta fayda var zira insanlar burada yazanlara göre karar veriyorlar , sx150 benzetmeniz bence ağır kaçmış.

Hocam bütün söylediklerinizde haklılık payı olduğunu düşünüyorum ama plastik kalitesi konusunda bu cihaz maalesef SX150'nin bile eline su dökemez, o kadar kötü yani.. İlk elime aldığımda şok olmuştum, hele de SD kartın ve şarj soketinin bulunduğu kapağı açınca şaşkınlığım daha da arttı.

Bu arada karşılaştırdığınız makinelerin Türkiye fiyatlarını yazmışsınız, ki TR fiyatları ile gerçek bir fiyat performans kıyaslaması yapılamaz. Mesela bahsettiğiniz D3200'ü set olarak Hollanda MediaMarkt'ın kampanyasında 324 Euro'ya görüp de almamıştım 2 sene önce. Tax free iadesiyle birlikte şimdiki kurla aşağı yukarı 800-850 TL'ye geliyor (O zamanlar 500-600 TL'ye geliyordu). Gerek iş, gerekse tatil amaçlı olarak sürekli yurt dışına gidip geldiğim için TR fiyatlarına göre karşılaştırma yapmıyorum.

Bir diğer konu da manuel ayarlar konusu. Fotoğraf sanatçısı ya da fotoğrafçı olmak gibi bir düşüncem yok. 3-5 kare anı fotoğrafı çekmek için de yarım saat ayar yapacak zamanım ve sabrım yok... (Bunu yapan arkadaşlarım var, sabırlarını takdir ediyorum, demek ki gerçekten zevk alıyorlar...) Ayrıca bu kadar uğraştıktan sonra, tecrübeli bir fotoğrafçı, manuel ayar imkanı tanıyan herhangi bir makineyle de çok güzel fotoğraflar çekebilir. Benim gibiler için ise otomatik modda en iyi sonucu veren makine tercih sebebidir. Daha önce de Canon 650D'yi otomatik modda kullanıp beğenmemiştim. A3000'inin otomatik modunun iyi olduğunu ve sensör boyutundan dolayı da kompakt makinelerden çok daha iyi fotoğraf çekeceğini düşünerek almıştım. Artık bu tecrübeden sonra bir daha bu tip makinelere bakmam bile...

Bir mühendis olarak benim anlamadığım şey şu: Bu makineleri yapan ar-ge merkezleri, sensör üreticileri, optikçiler, vs bu işi benden çok daha iyi biliyorlar, değil mi? O halde kendi ürettikleri cihazların hangi koşullarda, hangi ayarlarla en iyi sonucu verdiğini/vereceğini de benden çok daha iyi biliyorlar. O halde nasıl oluyor da bu cihazlar otomatik modda amatör bir fotoğrafçıdan daha kötü fotoğraflar çekebiliyor??? Şayet ortada bir kasıt yoksa bu başarısızlığın nasıl bir mantıklı açıklaması var çok merak ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dallamos

Bir mühendis olarak benim anlamadığım şey şu: Bu makineleri yapan ar-ge merkezleri, sensör üreticileri, optikçiler, vs bu işi benden çok daha iyi biliyorlar, değil mi? O halde kendi ürettikleri cihazların hangi koşullarda, hangi ayarlarla en iyi sonucu verdiğini/vereceğini de benden çok daha iyi biliyorlar. O halde nasıl oluyor da bu cihazlar otomatik modda amatör bir fotoğrafçıdan daha kötü fotoğraflar çekebiliyor??? Şayet ortada bir kasıt yoksa bu başarısızlığın nasıl bir mantıklı açıklaması var çok merak ediyorum.

Makinayla ilgili yorum yapmayacağım ama üstteki yorum çok gereksiz olmuş.Otomatik mod dediğin makine aldığın poza göre en yakın fotoğraf çeşidine göre ayarlar ve bu ayarlar hep aynıdır.Olabilecek her türlü poz için makinanın ayar yapmasını beklemek büyük bir hayal olur.Senin istediğin şey, bilgisayarın kendi kendine program yazması gibi bir şey.
    Bilgisayar mühendisi olarak şöyle bir karşılaştırma yapabilirim.Otomatik mod COBOL, P/A/S modları Java, M modu ise C++'a benzer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi examhunter -- 4 Eylül 2014; 0:50:55 >

• examhunter E kullanıcısına yanıt
    Hocam polemik yaratmak istemiyorum ama bir bilgisayar mühendisinin bu şekilde düşünmesine üzüldüm.

Belki de asıl sebep bu makinelerin yazılımlarını konularında uzman fizikçilerin değil de, gerçekte işin uzmanı olmayan yazılımcıların yapmasıdır...

Bilgisayarın kendi kendine program yazması gibi bir benzetme de çok abes olmuş, yoruma bile gerek yok...

Burada makinanın yazılımının yapacağı şey ortamdaki ışık durumuna ve odaklandığı nesnenin mesafesine göre perde hızını, ISO'yu, diyaframı, vs optimize etmekten başka birşey değil. Kaldıki bunu yapmak çok zor olsaydı ucuz kompakt makinelerde bu kadar başarılı otomatik çekim örneklerini göremezdik. SLR tipi makinelerin onca donanımsal avantajına rağmen otomatik modda kompakt makinelerin bile gerisinde kalmasını çok mantıksız buluyorum. Hiç olmazsa iyi bir kompakt kadar başarı göstersin ona da razıyım...
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.