Şimdi Ara

SONY Alpha a3000 (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
317
Cevap
5
Favori
14.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: matematiqci

quote:

Orijinalden alıntı: trailblazer

beyler cihazı iade etmek istiyorum sanırımmanuel odaklama iyi gibi gorunse de resimler çamur.. şans eseri çekersen birkaç tane iyi çekiyosun diğerleri yalan..
    cihazı iade etmek istiyorum ama çok mu geç kaldım süresi kaç gün?

Ben çok memnunum cihazdan niye memnun kalmadınız ki?

mesajımda bahsettim zaten.. 2 lcd de kalitesiz.. tamam cihaz harika fotoğraflar çekebiliyor ama elle manual focus yapsam bile 30 tane fotoğraftan 2 tanesi düzgün çıkıyor.. gözlerimde hiçbir problem yok.. çok sağlıklıyım .. ama lcd ler kötü.. doğru nedir çok şüpheye düşürdü.. dün Antalya sahilde çok fazla foto çektik ,gündüz vakti iso100 ve güneşin altında fazlasıyla yeterli ışığa sahip olmamıza ramen halen daha bu sorunu yaşadım eğer 10 da bir kadar resimde başarılı olabiliyorsak bu makinayı kullanmanın hiçbir anlamı yok... hoş tabi iade etsem yerine ne alıcam onu da bilmiyorum...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• trailblazer kullanıcısına yanıt
    Hocam ben biraz daha bekleyip 4K modellerden almayi planliyorum, az daha yayginlasip fiyatlari düşsün bakalim. Yurtdisinda 800-900 $ civarinda ama henüz çok fazla model ve yeterli rekabet olmadigi için fiyatlar yüksek. 500$ mertebesinde Panasonic FZ1000 eşdeğeri bir cihaz buldugum an atlarim hemen...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bugün mediamarkt Mağazası'nda inceledim ürünü. Vizör ve LCD kalitesi ilk bakışta bana o kadar kötü gelmedi fakat manuel ayar yapmaya kalktığımda vizördeki görüntü gözümü yordu. Özellikle seçenekler açıldıkça imaj kalitelerinin kötü yansıması ve titremesi ayar yaparken can sıkabilir. Ama ayar yaparkende anında ayarın resimdeki yansıması da görülüyor böyle bir avantajı da var.

Ben sanırım bu ürünü tercih edeceğim puaniyla çekiyle biraz daha uyguna geliyor ve yanında çantasıda var. Sizce nasıl bir seçim olur?

http://m.n11.com/nikon-d5100-18-55mm-vr-lens-fotograf-makinasi-canta-hediyeli-P15001482

• Bu makina için portre çekimlerinde güzel sonuçlar almak için kullanabileceğim lens tavsiyeleriniz nelerdir? nedeni ile birlikte yazabilecek birisi var mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bu makina için portre çekimlerinde güzel sonuçlar almak için kullanabileceğim lens tavsiyeleriniz nelerdir? nedeni ile birlikte yazabilecek birisi var mı?

Helios 44 falan bişey diyorlardı galiba. Nedeni ise hem keskin hemde çok ucuz olması

• quote:

Bu makina için portre çekimlerinde güzel sonuçlar almak için kullanabileceğim lens tavsiyeleriniz nelerdir? nedeni ile birlikte yazabilecek birisi var mı?

portre için 50mm f1.8 sony. düşük ışık performansı ile prime lens olarak ihtiyaç görür. sıfır fiyatı 660 tl 2. elde 450 liraya bulmak mümkün.uygun alternatifi sigma 60mm. sıfırı 490 tl ama 2. el bir sony 50mm almakta fayda var.
    sokak fotoğrafçılığı için 35 mm f1.8. harika düşük performansı var flickr'a bakın. fakat fiyatı tuzlu sıfırı 950 lira civarlarında. uygun alternatifi ise sigma 30mm f2,8. sıfır fiyatı 490 tl 2. elde 200 liraya satıldı ve alamadım. alanlar f/p olarak memnun.
    en geniş açı için samyang 8mm. pancake lenste açı olarak geniş fakat performans olarak çok iyi değil incelediğim kadarıyla.
    telefoto tarafında uygun alternatif 55-210 (ki ideal bence) pahalı alternatif 18-200 (18-55+55-210 gibi düşününüce çok pahalı değilse de ...).

sigma lenslerde oss yani titreşim engelleyici yok ve diyafram daha fazla . bu iki etmen düşük ışıkta performansı etkiler. son olarak nexler için alınması gereken lensler yazısını paylaşayım.
    http://www.alphaturk.com/2013/12/sony-nex-icin-ilk-almaniz-gereken-lensler/

fakat a3000 konusunda genellikle fotoğrafa yeni başlayan arkadaşlar var ve pek kimse araştırmıyor gibi. mesela şu 2. bilezik meselesi gibi. hem kullanma klavuzunu hem de makinenin içerisindeki yardımcı klavuzu ( ki çok çpk faydalı) okuyun arkadaşlar. interneti daha aktif kullanın. mesela makineyi ya da lensi merak ettiniz girin flickr'a aratın lensi makineyi görün çekilmiş örnekleri. bende birkaç foto yükleyeyim istiyorum ama foruma yüklenmiyor nedense. bu konuda da beni aydınlatırsanız sevinirim. saygılarımla.

unutmadan helios 44m2 veya daha üst modelleri zenit makineler için üretilmiş lenslerdir. harika bokeh verirler çekilmiş portre örnekleri çok hoştur. lens 60 lira civarına alınır hatta lens değil bir zenit e falan bile alsanız olur. fakat m42 to nex dönüştürücü almanız lazım. forumda 40 tl'ye veren arkadaşlar vard.

• Dış çekim denemesi+RAW modunda bir kaç oynama ...
     SONY Alpha a3000
  • quote:

Orijinalden alıntı: ocshooter

Dış çekim denemesi+RAW modunda bir kaç oynama ...
     SONY Alpha a3000

hangi program kullandınız ? picasa resmi bir garip açıyor da .
  • quote:

Orijinalden alıntı: niyetsizadam

quote:

Orijinalden alıntı: ocshooter

Dış çekim denemesi+RAW modunda bir kaç oynama ...
     SONY Alpha a3000

hangi program kullandınız ? picasa resmi bir garip açıyor da .

Photoshop CC + Photoshop Camera Raw eklentisi. Sadece renkleri biraz doygunlastirdim bu arada.

• 444 7669 Sony müşteri hizmetlerinden Türkçe Kitapçık isteğinde bulundum. Bakalım ne kadar sürede dönecekler ...
  • hangi ayarlarda cektiniz triport kullandinizmi başka çekimlerinin Varmi.

• Bende ürünü alalı 14 gün oldu mh. aradım iade alabileceklerini söylediler gönderi kodu verdiler. Ben de iade etmeyi düşünüyorum yarın ürünü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: matematiqci

Bende ürünü alalı 14 gün oldu mh. aradım iade alabileceklerini söylediler gönderi kodu verdiler. Ben de iade etmeyi düşünüyorum yarın ürünü.

Bu fiyata bu kalitede başka makine bulamazsınız

• Ekran ve vizördeki kalitesizlik çekimleri olumsuz etkiliyor. Çekimlerimi ekranda göremedikçe nasıl düzenleme yapıcaksınız_?
  • Makine belirtilen olumsuzluklara rağmen tam bir fiyat performans ürünü. Öyle ki emsallerini ve 1000 tl üzerindeki makineleri dinamik aralığı ve renk derinliğiyle eziyor...
     SONY Alpha a3000 SONY Alpha a3000

• Karşılaştırdıgın makineler benzer sınıflar değil eos m boyur olarak nex tarzı bi makine. Fiyat olarakta öyle 1000tl üstü değil.700-750 civarı bi fiyatı var.
  • Her ikisi de aynasız makineler. Eos m 750 tl civarı( emsal derken onu kastediyorum) Olympus omd 5 de aynasız bir makine ve 1000 tl hatta tr garantili 2000 tl üstü fiyata satılıyor. Pardon ama dslr like makinelerle mi kıyaslayalım...

• Arkadaşlar uzun uğraşlar sonucu elde ettiğim Sony A3000 fotoğraf makinesinin Türkçe kullanım klavuzunu sizle için paylaşıyorum. Buyrun linki ;

https://mega.co.nz/#!1p5BVIQQ!buXKl2h4Xhf7U1yVK-6MiHlvufOaahvhPKOX29XvXAE
  • Arkadaşlar kılavuz elime ulaştı, isteyen denizhoca @ gmail.com adresinden istekte bulunabilir.

Bu arada kılavuz için MATIR arkadaşa teşekkür ederim.
  • çanta ve hafıza kartı önerisi alabilirmiyim
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.