Şimdi Ara

SONY ARTIK GARANTİ VERMİYOR YUH SONY BİDA ASLA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İHTİŞAMLI SONY BİZİ SATTI
    Evet arkadaşlar sinir oldum başka arkadaşlarda yanmasın , yurtdışından aldığım xperia z3 marka telefon arzalandı İmei kaydettirilmiş şekilde teleservice verdim değişim cihazı geldi ve cihazımı aldıkdan 1.5 ay sonra bu cihaz da arzalanınca teleservice nin yolunu tuttum , bana denilen ler ;

Beyfendi cihazınıza bakamayız cihazınız garantli değil denildi kaldı ki cihaz 2 - 2.5 ayLık aynı yerde telefonumu değiştirdiler ve değiştiren kız dahi aynı , sony ile anlaşmamız bitti denildi , sony arıyorm değerli xperia ailesini sony den bize gelen bilgiyi aktarıyorm yurtdışından gelen cihazlara garanti verilmiyor denildi ,

Madem böyle birşey var dı ben hiç almazdım garantili oldugunu düşünerek sony sonuçta gibisinden telefonumu aldım türkiye garantili olduktan sonra sony kazık attı devam eden garantimi iptal etti ne yapacağım bilemiyorm Çıldırcam !
    Para ile yaptırıla bilirsiniz diyor bide akıl veriyo çok bilmişler -
    bunuda geçtim telefon kapandı açılmıyor değiştirmeden önceki cihazımla aynı sorun üretim hatası bir telefon ! ! ! !
    Ucuza almışsın diyenler için ise öğrenci olarak gidildi masrafların haricinde arttıra bildigim kadar arttırp telefonu aldım , türkiye dede kullanırım mantığı ile ama nalet gelsin

SOny yede tele service de
    bir dhaa SONY Mi ASLA
    benden uzak olsunlar ne kadar nalet bir firma beğenmediğim tüm telefonlardan bile daha kötü oldu sony sen bida kürdan çıkarsan almam arkadaşş ! ! ! ! ! Çok moralim bozuldu

• sadece sony değil bütün markalarda bu böyle yurt dışından alınmış cihaza türkiye de garanti kapsamına girmez. Alırken araştırsaydınız keşke
  • Sony alma aldırma.. 6 ayda bir cihaz çıkaran şirketten hiç bir şey alınmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mu5tafa kullanıcısına yanıt
    Ne alakası var anlamadım. Sonynin şirket politikası bu.

Ayrıca bu sonynin değil, teleservisin ayıbı. Diğer yön, yurtdışı cihazlarına kimse bakmaz. Hem yurtdışından al, hem de teleservis bakmıyor de.

Yurtdışından alınan cihazın nasıl değiştiğini de anlamadım. Orası da saçma geldi.

• Cihazı hangi ülkeden aldıysanız oraya kargolayarak garanti kapsamında tamir veya yenileme hizmetini kargo bedeli hariç ücretsiz alabilirsiniz sizinkide büyük bahtsızlık geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sunstorms

Cihazı hangi ülkeden aldıysanız oraya kargolayarak garanti kapsamında tamir veya yenileme hizmetini kargo bedeli hariç ücretsiz alabilirsiniz sizinkide büyük bahtsızlık geçmiş olsun.

Teşekkürler , yapacak birşey yok gibi dava açsam işe yararmı bilmiyorm ,

Diğer arkadaslara da cevap verecek olursak ben telefonun sony ab ülkeleri ile garanti kapsamında olduğunu bilerek aldım .
    yukarda da yazıyor zaten telefon garantili aldım ve türkiyede arzalanan cihazı değiştridim , sorun teleservice de değil gibi çünki sony yurtdışına bakmayın demiş ama söylede bir durum var ben alırken garantili olduğu için aldım 1 sene sony türkiye garantili sayıldı telefonum imei işlettikten sonra garantiden yararlanırken ki kazanılmış bir hakkım var 2 ay sonra sony tarafından fes ediliyor , ilginç olan bu sony dünya markası dedik aldık hata ettik , onlarda kaçtılar resmen , tşekler herkese iyi forumlar bu arada telefon çöp galiba öylece duruyo muhattabımda yok ..

• quote:

Orijinalden alıntı: Sunstorms

Cihazı hangi ülkeden aldıysanız oraya kargolayarak garanti kapsamında tamir veya yenileme hizmetini kargo bedeli hariç ücretsiz alabilirsiniz sizinkide büyük bahtsızlık geçmiş olsun.

Evet ama kargo ücreti ne kadar olur polonyadan aldım git gel gümrükte sıkıntı cıkarmı , telefon türkiye imei ile kayıtlı idi sonra değiştridim bu telefonun imei nerde nasıl bilmiyorum ordada teleservice oyunu var , ne yapsam bilmiyorm :(
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Başka ülke garantisi burda geçmez.Yurtdışı telefon almak tam bir macera.Bırakın yurdışı cihazı,paralel,grey vs. Gibi dandik garantili yasal cihazlar bile büyük risk.Nedir risk? Arıza durumunda yandınki ne yandın 2 ay telefonuna kavuşamazsın,rezil servis işçiliği,telfon temiz gider çizik içinde döner,satarken acayip değer kaybı ve çoğu insan almak istemiyor,telefoncularda haklı olarak fiyatı gebertiyor.Geçmiş olsun,eğer almadan sorsaydınız bulaşmayın derdim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mevcut AB ticaret işbirliği yasasına göre teleservis yada sony cihazınıza bakmak zorunda dır.

• Bilip bilmeden konuşmayın yasa var bu konuda Avrupa Birliği içinden satılan cihazın garantisi tr de 1 yıl garantili dir.

• saçma sapan yorumlar.elektronik şans işidir.paralel cihazları yaklaşık 300-400 lira daha ucuza alırsınız.sorun çıkmazsa gül gibi kullanırsınız.sorun çıkarsa ücreti karşılığında yetkili servisinde yaptırırsınız.parasını verdikten sonra kimse cihazınıza bakmıyorum diyemez.türkiye garantili cihaz alıp,garanti süresini dolduktan sonra bozulan cihazlar da var,onlar da paralı yapılıyor.hiç bir telefonun garantisi ömür boyu sürmez.baştan zaten 400 lira karınız var,sanki her telefon bozuk çıkıyor..
  • herkes arkadaşa yüklenmiş. nasrettin hoca fıkrasında ki gibi "yahu hırsızın hiç mi suçu yok"
  • Sony kullancıları ya da diğer elektronik cihaz kullanıcıları, tüketicileri, bu tip konularda birbirlerine destek vermek yerine kendi kendini yemeye devam ettiği sürece bu durumdan kurtulunamaz.

Avrupa Birliği Ticaret Müktesebatı'na göre (ticaret anlaşmalarına Türkiye Cumhuriyeti de üyedir.) 1 yıl süre ile söz konusu cihazın garantisi vardır. Gerçi ülkede hukuk yolları ile sonuç almaya kalkılırsa durum daha da karmaşıklaşıyor. Burada tüketici tek yumruk olmalı ve haklarını kullanabilmelidir bence.

Ama burası @alonekinq06 adlı üyeye destek olmak yerine köstek mesajları ile dolu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctrl-alt-delete -- 5 Mayıs 2015; 14:23:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: assault79

Mevcut AB ticaret işbirliği yasasına göre teleservis yada sony cihazınıza bakmak zorunda dır.

Garanti dışı bakılıyor buda ücrete tabi , üretim hatasıyada ayıplı ürün sayılanlardan olduğunu düşünüyorum , tekefonu değiştiremeyeceğim ,
    bunu yaptırmak durumundayım yada bu nu çöpe atıp sonra ekonomim ne elverirse ki almayı düşünmüyorum ama günümüzde cok gerekli hale geldi ,
    TüKetici hakları İlede görüşmeyi düşünüyorum dava yolundan nelerle karşılaşırım orası sıkıntılı bir iş uluslararası ticaret anlaşmasınamı giriyo ne yapıo artık ama , sonuç olarak mağdurum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alonekinq06 -- 5 Mayıs 2015; 16:11:25 >

• Zaten Sony en kötü TR teknik servisine sahip firma değil mi ki ? Başka markaları bilmem ama Sony telefon alırken en ucuz neresi ise oradan alın... Paralelmiş, Dist. miş hiç uğraşmayın... Sizin sorununuza gelirsek bakmak zorunda normalde ama işte kendi dist. ürünlerine dahi bakmaktan aciz bir firmadan bahsettiğimiz için mağdur oluyorsunuz...
  • Bilgisayara bağladığım zaman mavi ışık yanıyor bu ne anlama geliyor . bilen bi arkadaş varmı
  • Çok bilmişler doluşmuş,anlaşma varmış kanun varmış.hadi buyrun o zaman o kanun maddelerini gösterinde yaptırın bakalım yurtdışı cihazı burada.

• Sonynin.sucu yok aynisi htcde yada lg dede boyle sadece toshiba saniorum boyle degil laptoplarda,yani akbabalarin toplanip gaz vermesi onemli degil her markada genelde durum budur hele 70liraya soket yaptiran discoverycilerde bisey biliomus gibi yorum yapmislar ya sesli guldum

• Hocam sen hangi ülkeden aldın ürünü?

• bılgısızlıkten cevvallenmıssın ama dogrusunu yapmıs tum markalarda boyle global servıs bazı servıslerde ek ucret karsılıgı var,yanı dubaıden alayım turkıyede kullanayım bozuluncada almanyadakı servıse yaptırayım ucretsız,yok oyle bırsey yanı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.