Şimdi Ara

Sony E200 monitörde çizik sorunu..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2. el bi 17" flat Sony E200 monitör aldım. Monitörün ekranında büyük miktarda çizik var. Biraz araştırma yaptım. Bunun nedeninin ekrandaki ışığın yansımasını engelleyen filtrenin çizilmesi olduğunu buldum. Hemen hepsinde varmış bu tür monitörlerin. Fakat çözümünü bulamadım.

Sanki ekranın üzeri sert bişeyle silinmiş, ekran çizilmiş gibi bi görüntü var. Acaba bunu gidermenin bi yolunu bilen var mı? Rahatsız eden bi durum..

• Benim monitörümde ve televizyonlarımda da aynı olay vardı 404 ün metal parlatıcısı ile sildim pırıl pırıl oldu.Daha öncesinde birçok solvent denemiştim ama olmamıştı.Ürünü yapı marketlerde bulabilirsiniz
  • Cevap için teşekkürler dalpinar.. En kısa zamanda deneyeceğim.

Anlaşılan monitörü çok doğru birinden almışım. Monitörü aldığım Melih Bey'e monitördeki çizikleri söyledikten sonra "arkadaşımın da başına gelmişti" dedi ve sizin bu soruma cevap yazmanızı sağladı. Tekrar çok teşekkürler..
  • Aklıma geldi parlatıcıyı pamukla uygularsanız daha iyi netice alırsınız
  • Keşke her şeyinizi melih beyden alabilseniz çok titiz ve çok dürüst bir arkadaştır
  • Monitörü metal parlatıcısıyla sildim fakat çizikler kaybolmadı. Herhangi bi değişiklik olmadı. Bunun üzerine merak ettim ve monitörün ön panelini söktüm. Tüpün üzerinde, tüpe yapışık olan bi filtre var. Asetat kağıdı gibi birşey. Sanırım bu ışık yansımasını engelleyen filtre. Ve sanırım sorun bu filtreden kaynaklanıyor. Acaba bu filtreyi söküp çıkarsam ekran düzelir mi. Bi de söktükten sonra başka bi sorun çıkar mı acaba diye düşünüyorum.

Bilgisi olan varsa yardım ederse sevinirim.

Bu arada Sony servisine sordum. Bu tür çizilmelerin olabileceğini, sorunu gidermek için tüpün değişmesi gerektiğini söylediler. Malum tüpün fiyatı da yeni bi monitör fiyatına gelir. O yüzden sorunu başka bi şekilde çözmem lazım.
    Acaba filtreyi çıkarsam mı??
  • Valla tüpün önünde bie folyo şeklinde madde varsa çıkarmanın bir mahsuru olacağını zannetmiyorum.Servisin verdiği cevap gayet normal onlar işe ticari açıdan baktıkları için tüpün değişimi onlar için rantabl.Bende sonradan farkına vardım o parlatıcı madde televizyonlarda etkili oldu fakat işyerimde kullandığım monitorde bir faydası olmamıştı.O konuda yalnış yönlendirmiş olabilirim.Bence folyoyu sök kaybedeceğin birşey olmaz.uç tarafından bir dene,sorun olmazsa tamamını sök derim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sony Oto Teyp LCD Sorunu
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Folyoyu sökmeyi deneyeceğim. Bir de folyo ile tüpün arka tarafındaki metal kısmı birbirine bağlayan 4 adet bakır tel var (4 köşede). Sanırım bu bakırlar da topraklama için falan kullanılmış. Folyoyu söküp bu telleri ekranın üzerine yine yapıştırırsam bir sorun çıkar mı acaba. Bu bakırlar yine görevini yerine getirebilir mi?

Bu arada şu anda en üstte olan folyo plastik gibi birşey. Bu bakırlar bu plastik üzerinde işe yarıyorlar mı acaba..
  • Arkadaşlar folyoyu sökme konusunda hala kararsızım. Acaba söksem mi? Bu konuda bilgisi olan varsa lütfen bişey söylesin. Folyoyu söküp de monitörü daha kötü duruma getirmeyeyim sonra..
  • Arkadaşım folyoyu sökmekle cihaza hiçbir zarar vermezsin.Cihaz SONY olduğu için ayrıntı çok fazla folyoyu sökmek sadece bir ayrıntıyı ortadan kaldırmak olacaktır.Dediğim gibi ucundan az birşey kaldırım durumu gör sorun yoksa devam et.Çalışmasına ve görüntü kalitesine hiçbir zarar gelmez.
    O topraklama dediğin bağlantılarıda aynen yerinde bırak.Kolay Gelsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.