Şimdi Ara

Sony Ericsson XPERIA X10 mini (124. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.989
Cevap
5
Favori
279.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 122123124125126
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: urqun

quote:

Orijinalden alıntı: bonder

quote:

Orijinalden alıntı: urqun

quote:

cevap için teşekkürler telefonumda cm7 yüklü ona uyan versiyonu bulup indirdim. sıkıştırılmış dosya olarak geldi ziple açıp sd kartın içine attım ama klasöre girdiğimde install ile ilgili bir dokuman bulamadım umarım doğru yapmışımdır deniyorum.

teşekkürler

Edit: Olmadı beceremedim :( ?

oyle değil zip dosyasını direk sd ye at xrecovery ile telefonu başlat xrecovery den yükle

Okadar uzun zaman oldu ki xrecovery gibi programlarla sistemi yenileyeli. Uzun süredir sorunsuz kullandığım için hepsini unuttum inanın!... Zahmet olmazsa eğer detaylı anlatırsanız sevinirim acemiye anlatır gibi. Oysa ki cm7 bile yüklemiştim. Ama dediğim gibi uzun süredir sorunsuz kullanıyor ve telefonla ilgili hiçbirşey araştırmıyordum ve bildiklerimi de unutmuşum!....

Xrecovery vs tüm programlar görünüyor fakat açılmıyor. Çoğu programların üzernide "yeşil android simgesi" var yani sanırım programlar görünmüyor. SD kartta olan program kurulumlarına geldiğimdede program yüklenemedi diyor.

Cidden kafam çok karıştı... :D

Xrecovery Yuklemek icin yapmaniz gerekenler...

x10mini --->>http://www.mediafire.com/?lz6gwgohuakvbfo icin olan dosyayi indirin

1)indirdigimiz rar dosyasindan (busybox,chargemon,xrecovery) cikartiyoruz ve sd kartimizin icine atiyoruz
    2)sd kartimiza attiktan sonra bilgisayarla olan baglantimizi kesiyoruz ve root explorer ri aciyoruz sdcard/ olan
    busybox,chargemon,xrecovery dosyalarini menu tusuna basarak multiselect le 3 nude secip kopyaliyoruz (copy) sonra
    geri yapip /system/bin gidiyoruz Mount R/W basarak dosyalarimizi yapistiriyoruz (paste)
    3)Sonrada system/bin icine kopyaladigimiz 3 dosyadan chargemon ustune biraz bastigimizda acilan pencerede
    permissions gidiyoruz ve yukarida resimde gordugunuz gibi ayarliyoruz

alıntı

geriye kalan busybox,xrecovery.tar dosyalarina aynilarini yapiyoruz
    ve telefonu kapatip aciyoruz ve acilirke sony ericsson yazisi gozukmeden once bi cok kez
    geri tusuna basarak xrecovery i calistiriyoruz...

xrecovery yi yükledikten sonra minicm romunu ve gappsı atıyorsun tabi tel defterinin yedeğini falan alman lazım uçar yoksa sonra telefonu kapatıp açarken ok tuşuna basıp basıp çekiyorsun oradan direk xrec e atıyor tel seni sonra load moad biyerler vardı menüde heralde load from sd card olması lazım bunu seçiyorsun biraz bekliyorsun yeni rom atılmış oluyor aynısını gapps için de yapınca google uygulamaları geliyor

Cevap için teşekkürler. Peki anlattığım kadarıyla şuan telefonumda yaşadığm sorunla ilgili tüm bu işlemleri baştan yapmam mı gerekiyor? Yoksa başka bir çözüm yolu olabilir mi?

• quote:

cevap için teşekkürler telefonumda cm7 yüklü ona uyan versiyonu bulup indirdim. sıkıştırılmış dosya olarak geldi ziple açıp sd kartın içine attım ama klasöre girdiğimde install ile ilgili bir dokuman bulamadım umarım doğru yapmışımdır deniyorum.
    teşekkürler

Hafıza kartının root'una gapps.....zip dosyasını açmadan olduğu gibi atın. Sonrada telefon kapalı iken geri tuşuna basarken güç tuşuna basarak telefonu arkadaşların dediği xrecovery modunda açın. Oradan da install zip from SD olması lazım o seçeneği seçerek hafıza kartının rootundaki gapps....zip dosyasını gösterip yükleyebilirsiniz.
  • Türkiyede ötv vergisi olduktan sonra isterse 1 liradan girsin yine sana gelir 200 liraya :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mnkry

quote:

teşekkürler

Hafıza kartının root'una gapps.....zip dosyasını açmadan olduğu gibi atın. Sonrada telefon kapalı iken geri tuşuna basarken güç tuşuna basarak telefonu arkadaşların dediği xrecovery modunda açın. Oradan da install zip from SD olması lazım o seçeneği seçerek hafıza kartının rootundaki gapps....zip dosyasını gösterip yükleyebilirsiniz.

Dediğinizi yaptım install olayını hallettim, fakat aksilik işyerindeki wirelesi tanımadığı için olup olmadığını kontrol etme imkanım olmadı. Akşam eve gittiğimde deneyeceğim. Yine bir sorun olursa paylaşırım.

İlginenen tüm arkadaşlara içten teşekkürlerimle...

• arkadaşlar maalesef sonuç hüsran apps olayını instal ettim fakat evdende nete bağlanmama rağmen indirme yapamadım android marketten!...
  • günaydın arkadaşlar,dün akşam itibarıyla artık bende YENİ MİNİ sahibiyim.bildiğiniz gibi uzun bir süredir bekliyordum.dün vatan'a gelmiş,bende aldım.WORLD karta 699.00 tl.ye,3 ay ertelemeli 10 ay taksitle.içinde 2 GB lık kart var,ben 8GB lık bir kart daha aldım.henüz tanıma aşamasındayım,çünkü ilk defa android bir telefon kullanıyorum.bu arada satıcı içindeki şarj bittikten sonra şarja takın ve bir gece sabaha kadar takılı kalsın dedi,henüz içindeki şarj daha bitmedi.pili 1200 mah.lik.3 aydır,burayı okumakla beraber henüz neler yapacağımı bilemiyorum,fikirlerinize ihtiyacım var.mesela ek olarak neler yüklemeliyim.
    NOT:android marketten yüklemem gerektiğini biliyorum.ben bunu teli pc.ye bağlayarak yapmak istiyorum,markete girdim,programı seçtim,indir dememle o program telime inecek mi? yada yapmam gereken ek bir şey var mı?teli pc.ye bağlamamdan itibaren tane tane LÜTFEN.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi borakarakaş -- 23 Kasım 2011; 8:36:32 >
  • quote:

günaydın arkadaşlar,dün akşam itibarıyla artık bende YENİ MİNİ sahibiyim.bildiğiniz gibi uzun bir süredir bekliyordum.dün vatan'a gelmiş,bende aldım.WORLD karta 699.00 tl.ye,3 ay ertelemeli 10 ay taksitle.içinde 2 GB lık kart var,ben 8GB lık bir kart daha aldım.henüz tanıma aşamasındayım,çünkü ilk defa android bir telefon kullanıyorum.bu arada satıcı içindeki şarj bittikten sonra şarja takın ve bir gece sabaha kadar takılı kalsın dedi,henüz içindeki şarj daha bitmedi.pili 1200 mah.lik.3 aydır,burayı okumakla beraber henüz neler yapacağımı bilemiyorum,fikirlerinize ihtiyacım var.mesela ek olarak neler yüklemeliyim.
    NOT:android marketten yüklemem gerektiğini biliyorum.ben bunu teli pc.ye bağlayarak yapmak istiyorum,markete girdim,programı seçtim,indir dememle o program telime inecek mi? yada yapmam gereken ek bir şey var mı?teli pc.ye bağlamamdan itibaren tane tane LÜTFEN.

Pc kullanmadan program indirmek çok daha kolay.

Öncelikle wi-fi vs. bir bağlantı ile telefonunuzda internete bağlanın, sonra telefonunuzdaki market programını çalıştıracaksınız. Burada istediğiniz programı yüklemeniz mümkün.

Telefonunuzda öncelikle market ikonunu bulmaniz gerek. Google hesabınızın olması gerekiyor.

• cevap için teşekkürler.peki usb ile evdeki pc.me bağlandığımda ne yapmam gerekiyor?
  • Aura navigasyon tam sürümü de yüklenmesi gerektiğini burada okumuştum.. GPS(internetsiz) kullanarak yol tarifi yapıyormuş.
    bir de,ilk yapılması gerekenin,evdeki pc.ye SE nin pc companion'u mu kurmam gerekiyor?
    fikirleri ile katkıda bulunan herkese şimdiden TEŞEKKÜRLER.
  • PC-telefon bağlantısı için SE PC Companion'ı bilgisayarınıza kurmanız gerek. (Ayrıca “my phone explorer”ı da kurabilirsiniz/http://www.fjsoft.at/en/highlight.php )

Sonrasında, marketten indireceginiz appsaver adindaki programi kullanarak, PC Companion veya my phone explorer ile sdcard'a kopyaladiginiz programlari telefonunuza yükleyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multimode -- 24 Kasım 2011; 10:10:02 >
  • yardımınız için teşekkürler multimode .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi borakarakaş -- 23 Kasım 2011; 16:49:57 >
  • 2 gündür uğraşıyorum telefonu tanımaya.eee bu yaştan sonra dokunmatiği öğrenmeye çalışırsan böyle olur.ne işin var,kullan anam babam tuşlunu allaha şükret.elektroniğe meraklı olduğum halde,hala fransızım bakalım.
  • arkadaşlar,evdeki pc.me,http://www.applopedi.com dan bazı uygulamaları indirdim.bu APP dosyalarını,tel deki hafıza kartının içine direk mi atmalıyım yoksa bir dosya oluşturup da mı ,o dosyanın içine atmalıyım?
  • 4 gündür kimse uğramıyor buralara.
  • quote:

Orijinalden alıntı: spawn1990

Türkiyede ötv vergisi olduktan sonra isterse 1 liradan girsin yine sana gelir 200 liraya :)

Bknz:benzin
  • quote:

Orijinalden alıntı: borakarakaş
    arkadaşlar,evdeki pc.me,http://www.applopedi.com dan bazı uygulamaları indirdim.bu APP dosyalarını,tel deki hafıza kartının içine direk mi atmalıyım yoksa bir dosya oluşturup da mı ,o dosyanın içine atmalıyım?

indirdiğiniz dosyalar muhtemelen APK uzantılı dosyalardır. Hafıza kartından yükleyeceğiniz uygulamaların yerini bilip tele müdahele edildiğinde tekrardan kolayca kurmak isterseniz. Hafıza kartınızda " programlar ", "oyunlar" vs. diye bir klasörler açıp indirmiş olduğunuz uygulamaları/oyunları onun içerisine kopyalabilirsiniz. Daha sonra Astro file manager benzeri bir programla o klasördeki uygulamaları seçerek telefona yükleyebilirsiniz.

Diğer türlü hafıza kartınada direk atarak da yükleme yapabilirsiniz. Bu şekilde dosya sayısı arttıkça hangi program neydi diye birçok dosya arasında programı aramanız gerekebilir.

• ilginiz için teşekkürler.
    baksanıza APK yerine APP demişim,bu kadar anlıyorum yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: borakarakaş
    ilginiz için teşekkürler.
    baksanıza APK yerine APP demişim,bu kadar anlıyorum yani.

Hiç mühim değil, çabanızı ve merakınızı takdir ediyorum. Kolay gelsin..
  • arkadaşlar nAa kernel 6 ile minicm 2.1.5 dehşet ül vahşet olmuş, 2.1.4 bile baya iyiydi hatta yüklerken tereddüt ettim bu nasıl olsa iyiydi diye ama telefon resmen vites yükseltti :)
  • Konu cevapsız kalmış galiba , ben cevap vereyim arkadaşlar , benimde bir x10 mini var , MiniCm7 nin 2.0.7 sürümünde çalışıyor , şimdi :

-------------Ihtiyaclar Listemiz-----------------
    sonu 15 basebandlı telefon.
    2.1 Original Firmware
    --------------------------------------

1. Root , Xrecovry için FlashTool For X10 mini diye indirin , kurun . Root edip , Xrecovery kurduktan sonra..
    2. ClockworkMod Recovery yi indirin , zipli dosyayı sd ye atın , xrecoveryden install custom zip > cwm.zip seçin.
    3. Yüklendikten sonra Reboot Phone.
    4. SD ye MiniCm7 yi atın.
    5. Recovery ye dönün. ( ClockWorkMod Yaptık 2-3 sırasında.)
    6. Recovery > Wipe data / Factory Reset.
    7. Yes.
    8. Menü ye geldik , şimdi install custom zip > minicm7.zip diyoruz.
    9. Reboot Phone.
    10. Evet , telefonumuzu kurduk , şimdi yeniden başlayacak. Boot Loop Yapar diye korkmayın . 2-5 dk sürer ilk açılması.
    11. CyanogenMod işareti geldiyse olayımız bitmiştir . Bu telefon ancak böyle kullanılır .
    ------
    ONEMLI : 1. Sıra dan sonra BACKUP yaparsanız brick oldugunda aglamazsınız.
    ---------------MiniCM7 Sistem Özellikleri------------------

2.3.5 Android Versiyon
    Klasörler
    Daha Fazla Sayfa
    Theme Chooser
    vs
    vs..
    ------------------------------------

UYARI : EĞER TELEFONUNUZ BRICK OLURSA BENIM HATAM DEĞILDIR ! YUKARIDAKI YONERGELERE UYMADIGINIZ TAKTIRDE BRICK OLMA IHTIMALI YUKSEKTIR.

• 
Sayfa: önceki 122123124125126
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.