Şimdi Ara

Sony Ericsson XPERIA X10 mini (128. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.989
Cevap
5
Favori
279.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 126127128129130
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar,burada önceki sayfaların birinde,say my name diye bir program okumuştum.telefon çaldığında kayıtlı haliyle,arayanın kim olduğunu söyleyen.ben araştırdım bulamadım.bulan,bilen,kullanan linkini buradan verebilirmi?
  • Odysseus348 öncelikle yorumun için teşekkürler.birde nasıl yaptığını hangi siteden bakarak yaptığını yazarsan sevinirim.dediğin gibi arada sırada kapanma yapıyor.bize tavsiye edebileceğin kaynak bir site varmı?
  • http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=726

herşeyin kaynağı bu adres

ingilizceniz varsa çözersiniz zaten. yalnız kurulumu bi kaç aşama, hatta 4-5 aşama ve bazen deli edebiliyor. ben şu an gerekli şeyleri yaptığım için sadece yeni versiyon çıktığında romu yüklüyorum yetiyor. yapılması gereken işlemler;

Busy box kurulumu, root işlemi, xrecovery yükleme, unlock bootloader işlemi, kernel flashlama, Clockworkmod (CWM) ile mod yükleme... cache silme ve fabrika ayarlarına sıfırlama...

sanırım tüm işlemler bunlar. eğer gözünüze çok görünmediyse başlayabilirsiniz yalnız telefonun çökme ihtimali de var, o durumda gerçi tekrar orijinal yazılımı yüklüyorsunuz ama canınız sıkılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Odysseus348 -- 20 Aralık 2011; 19:41:37 >

• bu iş galiba tek başıma göze alabileceğim bi iş değil.gerçi az çok anlarım belki biraz uğraşsam yaparım ama.çökme açılmama vs sorunları göze alamam gibi.dertsiz başıma dert olmasından korkuyorum.site de ingilizce zaten türkçe yazsa bile tedirgin olacakken :)
  • Bendeki MiniCM7-2.1.4 versionuydu daha önce muhabbeti geçti, 2.1.5'e geçmemiştim bekleyeyim biraz daha belki ICS hazır olur o ara diye. Biraz da üşengeçliğime geldi, yedekleri alacaksın programları yükleyeceksin vs. MiniCM7-2.1.6 çıkıncada neyse yükleyim bari artık dedim. Yeni çıkan " nAa-07 " kernal ve MiniCM7-2.1.6 versionu yükledim. Ufaklığın içine atom karıncamı girdi nooldu anormal bişiler oldu uçağa döndü alet. Neye tıklasam anında açılıyo. Patır patır çalışıyor. İmkanı olanın denemesini isterim.
  • o hiz bi sure sonra gidiyor, sanirim cache i arada sirada silmek lazim ama ilk yuklemede hakkaten bu ne hiz diyorsunuz :) yalniz ics de benim bildigim flash player yok, html5 destegi var o da henuz yaygin degil. bence bu seride kalmak daha iyi. zaten neredeyse mukemmel oldu, bi iki surum sonra final surum yaparlar.

bi de 2.1.6 da pil sorunu yasadiniz mi? benim pil cok cabuk bitmeye basladi gerci 729 mhz on demand da calistiriyorum bununla alakali olabilir :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar bunu nasıl yaptığını anlatacak bi üstat yokmu :) inanın imreniyorum size ama anlatan yok, zaten yazan sitelerde ingilizce hep. şöyle indireceğimiz programların linklerini de paylaşarak biri anlatsa minnettar kalırım :)
  • kizilelma ben de boyle baka baka yaptim ama bazen cok pis sinir ettigi de oldu mesela unlock bootloader i sitesinde yazdigi gibi yapiyorum yapiyorum olmuyor bi turlu. meger sorun bilgisayarin turkiyeye ayarli olmasindanmis. bi hafta ugrasmistim basit bisey icin.

once bi root yap, forumda da olmasi lazim root rehberi. oluyorsa bootloader da yardimci oluruz burdan :)

bu arada yavaslama sorunu hakkaten cache tenmis. aksam cache i sildim tel yeni gibi oldu :)

• Odysseus348 ,rica etsem,CACHE silmeyi tarif edebilirmisiniz?nasıl yapılıyor.?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Odysseus348

o hiz bi sure sonra gidiyor, sanirim cache i arada sirada silmek lazim ama ilk yuklemede hakkaten bu ne hiz diyorsunuz :) yalniz ics de benim bildigim flash player yok, html5 destegi var o da henuz yaygin degil. bence bu seride kalmak daha iyi. zaten neredeyse mukemmel oldu, bi iki surum sonra final surum yaparlar.

bi de 2.1.6 da pil sorunu yasadiniz mi? benim pil cok cabuk bitmeye basladi gerci 729 mhz on demand da calistiriyorum bununla alakali olabilir :)

Şu anda dediğin gibi bu seride kalmakda fayda var. Hem stable hem hızlı. Yanlız ben bi süre Galaxy nexus kullandım ICS'i çok beğendim. Bu sefer yapmış adamlar. Hem sade hem çok hızlı, hemde çok şık. Sürekli kıyaslandıkları için örnek vereyim IOS'un bu sefer işi hakkaten zor. Sense veya touchviz veya başka arayüze gerek bıraktırmayacak kadar hoşuma gitti. Benki sensation kullanıyordum ve sense favorimdi. Galaxy note da kullandım bi süre touchviz de değişik gelmişti, çok yadırgamamıştım.

Velhasıl bizim ufaklıklarda kesin denememiz lazım :o) , bu arada pil olayı benim de dikkatimi çekti, çekmeyecek gibi de değil zaten pili yemiyo resmen içiyor :o))) .. Yakın zamanda yeni sürümü çıkar büyük ihtimal..

• Yukarıdaki notla karışmasın diye ayrı yazdım. nAa-08 kernal çıkmış, incelemedim ama belki pil performansınada etki edebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: borakarakaş

Odysseus348 ,rica etsem,CACHE silmeyi tarif edebilirmisiniz?nasıl yapılıyor.?

sanırım sadece uygulamalara girip programları seçerek önbelleği temizle ye basmak yeterli. ama benim yaptığımla aynı şey mi emin değilim

ikinci seçenek marketten cache cleaner programlarından birini indirmek, bunlar ilk yazdığım şeyi otomatik yapıyor tüm programlar için

üçüncü ve benim yaptığım seçenekte ise ClockworkMod (CWM diye de geçer) yükleyip giriş ekranından Wipe Cache seçeneğini kullanmak.
    ilk iki seçenek işlev olarak aynı ama benim yaptığım 3. seçenek aynı mı bilmiyorum. yalnız cache i sildikten sonra hiç bir bilgi kaybolmadı. gönül rahatlığıyla silebilirsiniz.

CWM yüklemeyi sorarsanız malesef ben de bilmiyorum, benim yüklediğim romların içinde gömülü geldi. xda forumlarında yüklenişi var ama ben becerememiştim yüklemeyi

• quote:

Orijinalden alıntı: mnkry

Yukarıdaki notla karışmasın diye ayrı yazdım. nAa-08 kernal çıkmış, incelemedim ama belki pil performansınada etki edebilir.

aynı anda bakıyoruz heralde ben de şimdi gördüm tab larda açtım bu mesajdan sonra bakıcam

edit:

nAa-08

Significantly faster booting time (~25 secs from power button to lockscreen)
    Less crasses regarding reboot
    Jhash improvements
    Two way call recording
    Modular dual touch based on dx's DT (replaces existing DT if insmoded)

androidin yük karası görüşme kaydetmenin olmaması giderilmiş. süper bi gelişme. yükleyelim bakalım, minicm de bi güncelleme yok sanırsam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Odysseus348 -- 24 Aralık 2011; 16:01:56 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mnkry
    Yukarıdaki notla karışmasın diye ayrı yazdım. nAa-08 kernal çıkmış, incelemedim ama belki pil performansınada etki edebilir.

aynı anda bakıyoruz heralde ben de şimdi gördüm tab larda açtım bu mesajdan sonra bakıcam
    edit:
    nAa-08
    Significantly faster booting time (~25 secs from power button to lockscreen)
    Less crasses regarding reboot
    Jhash improvements
    Two way call recording
    Modular dual touch based on dx's DT (replaces existing DT if insmoded)
    androidin yük karası görüşme kaydetmenin olmaması giderilmiş. süper bi gelişme. yükleyelim bakalım, minicm de bi güncelleme yok sanırsam

Süper .. ahanda yükledim bakalım görelim ..

Bu arada arkadaşlar yükleme ile ilgili ufakdan birşeyler hazırlamaya çalışalım da "Odysseus348"inde dediği gibi benzer başlıklar mevcut, sonyeric telefonları başlığı altında "Xperia X8,x10,x10 mini root ve xrecovery yükleme x8 için GingerDX v009" başlığı altında da türkçe olarak root ve xrecovery işlemleri anlatılmış buradan ufakdan başlarsanız biz elimizden geldiği kadar bilgimiz dahilinde yardım etmeye çalışırız.

Bizim yüklediğimiz CM7 ROM'u ile ilgili benim tele ait birkaç ekran görüntüsü de yükleyeyim buraya, belki sizi gaza getirebilir biraz cesaret kazandırır bu ekranlar . Normalde orjinal rom ile kullanıldığında ekranlar küçük olduğu için x10 minilerde ikonları ekrana birden fazla yerleştirmek, oynamak veya ekranları optimal olarak kullanmak pek imkan dahilinde olmuyordu, ama bu romlarla aşağıdaki sonuçları alabilirsiniz.

Sony Ericsson XPERIA X10 mini

• mnkry mühendis misin merak ettim, birim çevirici var da uygulamalarda :)
  • kardeş ben zaten root etmiştim cihazı. içindeki işe yaramaz uygulamaları silip cihazda yer açmak için. cihazım rootlu ama işte bu yaptığınız işlemleri derli toplu bi şekilde anlatan bi site bulamadım. daha doğrusu türkçe anlatan bi site bulamadım. şöyle en güzel romu yükleyip kullanmak isterim :)
  • 2.1.6 daha cok pil tüketiyor. Bu nedenle, ADW ayarlarını ve Cyg. ayarlarını bir defa daha kurcaladım. Görüntü efektleri ile otomatik güncelleme vb uygulamalarını kapattım. Az konuşunca 2.5 gün gidiyor.
  • quote:

kizilelma ben de boyle baka baka yaptim ama bazen cok pis sinir ettigi de oldu mesela unlock bootloader i sitesinde yazdigi gibi yapiyorum yapiyorum olmuyor bi turlu. meger sorun bilgisayarin turkiyeye ayarli olmasindanmis. bi hafta ugrasmistim basit bisey icin.

once bi root yap, forumda da olmasi lazim root rehberi. oluyorsa bootloader da yardimci oluruz burdan :)

bu arada yavaslama sorunu hakkaten cache tenmis. aksam cache i sildim tel yeni gibi oldu :)

Ben de bir gün uğraştım aynı sorunla. Sonra xda mini forumunda buldum çözümü. Bir türk yazmıştı. Belki sizdiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multimode -- 26 Aralık 2011; 10:01:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: multimode

2.1.6 daha cok pil tüketiyor. Bu nedenle, ADW ayarlarını ve Cyg. ayarlarını bir defa daha kurcaladım. Görüntü efektleri ile otomatik güncelleme vb uygulamalarını kapattım. Az konuşunca 2.5 gün gidiyor.

wipe battery stats yaptınız mı? ben yapınca düzeldi pil durumu.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: multimode

2.1.6 daha cok pil tüketiyor. Bu nedenle, ADW ayarlarını ve Cyg. ayarlarını bir defa daha kurcaladım. Görüntü efektleri ile otomatik güncelleme vb uygulamalarını kapattım. Az konuşunca 2.5 gün gidiyor.

wipe battery stats yaptınız mı? ben yapınca düzeldi pil durumu.

Az önce yaptım. Yaklaşık yarım saatir pil seviyesi düşmedi. Teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 126127128129130
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.