Şimdi Ara

Sony Ericsson XPERIA X10 mini (129. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.989
Cevap
5
Favori
279.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 127128129130131
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Odysseus348

mnkry mühendis misin merak ettim, birim çevirici var da uygulamalarda :)

:o) yok işletme benim olayım. Ama bu tarz ufak tefek programlar zaman gelince ciddi işe yarıyor. Pil olayında ben custom kernal 8 çekip reboot edince düzeldi gibi oldu. Dediklerinizi de yaparak olayı pekiştireyim ...
  • wipe battery stats tan sonra tam dolu diyene kadar şarj etmeyi unutmayın yoksa sonuçlar daha kötü olabilir :) yalnız dikkat %100 değil, tam dolu yazana kadar şarj olucak sonra bitene kadar şarja takılmıycak
  • quote:

wipe battery stats tan sonra tam dolu diyene kadar şarj etmeyi unutmayın yoksa sonuçlar daha kötü olabilir :) yalnız dikkat %100 değil, tam dolu yazana kadar şarj olucak sonra bitene kadar şarja takılmıycak

Bak bunu iyiki söyledin hiç aklıma gelmemişti. Taktım hemen şarja ;o)
  • "wipe battery stats" pil kullanımıyla ilgili bilgilerin silinmesi degil mi? şarj ömrünü nasıl uzatıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: multimode

"wipe battery stats" pil kullanımıyla ilgili bilgilerin silinmesi degil mi? şarj ömrünü nasıl uzatıyor?

rom yukleyince eski pil verileri hatali olabiliyor benim anladigim kadariyla. onu sifirlamak icin yapiliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyleymiş, sagolun, ben de baktım biraz, wipe battery stats öncesinde pil tam dolu olacak diyen de var, tam tersini söyleyen de.
    Ben tam doluyken wipe işlemi yaptım, pil tamamen bitene kadar da sarj etmeyecegim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: multimode
    "wipe battery stats" pil kullanımıyla ilgili bilgilerin silinmesi degil mi? şarj ömrünü nasıl uzatıyor?

rom yukleyince eski pil verileri hatali olabiliyor benim anladigim kadariyla. onu sifirlamak icin yapiliyor

Büyük ihtimalle şarj süresine tabi bir etkisi olmayabilir ama sonuçta pil ile ilgili verileri depoladığı için oransal olarak kullanım, ne kaldı etti, ortalama tüketim vs'yi buradan alıp o şekilde kalan pil, doldur boşlat'ı bize söylüyor olabilir. Doğru oran ve miktar için bunu yapmakda fayda var.

Ben 8'li olan custom kernal'ı yükleyince durum düzeldi demiştim, daha sonra wipe battery olayına girdim tam bitmesini bekliyorum yeni şarj için. Telefonu çok kullanmadım biraz müzik, 8-10 kısa süreli telefon filan. 1.5 gün oldu şu an %73 ..

• pil süresi biraz fazla uzamış değil mi sizce de? bu iyi bişey tabii benim de bir günü geçti %30 falan var ki internete falan da girdim ona rağmen. "undervolt" seçeneği de işaretli bende, bi alakası var mı bilemiyorum illa bi etkisi vardır diye tahmin ediyorum.

bu arada cpu seçeneklerinden hızı sabitledim artık. minimum da maksimum da 691 mhz de. biri 122 öteki 691 olunca 122 den 691 e çıkmaya karar verene kadar takılıyodu fıtık ediyodu beni. şimdi sabit ayarda PERFORMANCE governor da kullanıyorum. pil durumu da dediğim gibi. hatta şahsi fikrim 122 mhz de çalışınca işlemciye fazla yüklendiği ve pili daha çok yediği yönünde... neyse öyle ya da böyle şu an sabit hızda kullanımı daha güzel...
  • Evet banada pil süresi iyileştirilmiş gibi geldi. Bende "undervolt" işaretli değil. Pil ömrü için iyi gibi ama "instability" deyince zaten ellemendim hiç. Hız olarak gayet iyi geldiği için de CPU Frequency'ler ile hiç oynamadım, min: 122, max: 600mhz de duruyor. Governors da "ondemand" seçeneğinde. Hiç kurcalamadım orayı.
  • Merhaba arkadaşlar;
    Dün x10 mini aldım bir tane şık gayet ancak en büyük problemim menüdeki istediğim uygulamaları kaldıramıyorum
    Üzerine basılı tutuyorum, yerini değiştirebiliyorum ancak silmek namına ne bir çöp kutusu ne de bir çarpı işareti çıkıyor. Yol göstermek namına yardımcı olabilirseniz sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huaquero

Merhaba arkadaşlar;
    Dün x10 mini aldım bir tane şık gayet ancak en büyük problemim menüdeki istediğim uygulamaları kaldıramıyorum
    Üzerine basılı tutuyorum, yerini değiştirebiliyorum ancak silmek namına ne bir çöp kutusu ne de bir çarpı işareti çıkıyor. Yol göstermek namına yardımcı olabilirseniz sevinirim.

programları ekleyip kaldırmak için uygulamalar var marketten indirip kurdunuz mu acaba ?
  • quote:

Merhaba arkadaşlar;

root olmadan istediğiniz her uygulamayı kaldıramazsınız. root ediceksiniz sonra sistemdeki uygulamaları silebilirsiniz, yoksa mümkün değil
  • quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar;

root olmadan istediğiniz her uygulamayı kaldıramazsınız. root ediceksiniz sonra sistemdeki uygulamaları silebilirsiniz, yoksa mümkün değil

• Selamlar. Bir K790i kullanıcısı olarak ben bu cihazı almak istiyorum ancak aklıma takılan şeyler var. Sizlere sormak istedim:

1. 480p ve üzeri kalitede video kaydı mümkün mü?
    2. Eğer yukarıdaki(ler) mümkünse videoların ses kayıt kalitesi nasıl? Orijinal 3gp ses kalitesi çamur gibi. Stereo, tertemiz ses kaydı alınabiliyor mu videolarda? Ve eğer varsa bu şekilde alınmış bir kayıt izleme/dinleme imkanım var mı?
    3. Dual touch özelliği var mı?
    4. Eğer yukarıdakilerin hepsi varsa, tüm bu saydığım özelliklerin bulunduğu custom rom hangisidir?
    5. Custom rom dışında genel anlamda sormak istediğim birkaç şey kaldı. 2. el satın alırsam "özellikle şunlara mutlaka çok dikkat et" diyeceğiniz neler var?
    6. 2.55 inç ekran (cihazı uzun süredir kullananlara soruyorum) eksiklik hissi yaratıyor mu? Yani "keşke daha büyük bir ekranı olsaydı" dediğiniz oluyor mu?
    7. Oyunlar dışında, uygulamalarda performans sıkıntısı yaşıyor musunuz? Cihazda zorlanmalar, takılmalar meydana geliyor mu?
    8. Eğer varsa, telefonla ilgili en çok şikayet ettiğiniz şey nedir?

Biraz fazla soru sormuşum galiba :) Eğer bu sorular daha önce sorulduysa affola. Teker teker okuyamadım sayfaları:) Şimdiden çok teşekkür ederim. Cevaplarınız bu cihazı alıp almamamda çok yardımcı olacak. Özellikle 1 ve 2 no'lu sorular benim için çok önemli.

• quote:

Orijinalden alıntı: mrt_76

Selamlar. Bir K790i kullanıcısı olarak ben bu cihazı almak istiyorum ancak aklıma takılan şeyler var. Sizlere sormak istedim:

1. 480p ve üzeri kalitede video kaydı mümkün mü?
    2. Eğer yukarıdaki(ler) mümkünse videoların ses kayıt kalitesi nasıl? Orijinal 3gp ses kalitesi çamur gibi. Stereo, tertemiz ses kaydı alınabiliyor mu videolarda? Ve eğer varsa bu şekilde alınmış bir kayıt izleme/dinleme imkanım var mı?
    3. Dual touch özelliği var mı?
    4. Eğer yukarıdakilerin hepsi varsa, tüm bu saydığım özelliklerin bulunduğu custom rom hangisidir?
    5. Custom rom dışında genel anlamda sormak istediğim birkaç şey kaldı. 2. el satın alırsam "özellikle şunlara mutlaka çok dikkat et" diyeceğiniz neler var?
    6. 2.55 inç ekran (cihazı uzun süredir kullananlara soruyorum) eksiklik hissi yaratıyor mu? Yani "keşke daha büyük bir ekranı olsaydı" dediğiniz oluyor mu?
    7. Oyunlar dışında, uygulamalarda performans sıkıntısı yaşıyor musunuz? Cihazda zorlanmalar, takılmalar meydana geliyor mu?
    8. Eğer varsa, telefonla ilgili en çok şikayet ettiğiniz şey nedir?

Biraz fazla soru sormuşum galiba :) Eğer bu sorular daha önce sorulduysa affola. Teker teker okuyamadım sayfaları:) Şimdiden çok teşekkür ederim. Cevaplarınız bu cihazı alıp almamamda çok yardımcı olacak. Özellikle 1 ve 2 no'lu sorular benim için çok önemli.

tekinigini fazla bilmmem , anlamam ama yeni kullanici olarak soyle yorum yapabilirim telefon hakkinda ( x10 mini and 2.1.6).
    SE kucuk bir cihaza bircok seyi sigdirmak istemis , yapmista. ama bunu yaparken bazi seylerden kismis gibi. mesela fotosu 5 mp olmasina ragmen ben k750 2 mplik kaliteyi bulamiyorum vede ozellikleri ama aydinlik cekimleri iyi. fazla bir ozellik yok ayarlar kisminda. bazi anlar hizi super otesi , biraz isinip fazla ugrastinizmi ansizin takiliyor, yavasliyor, bekletiyor. bazen bir video yada yayin oynatilamaz diyor br kac deneme sonra ansizin videoyu oynatiyor. ekran goruntusu agbisi x10 dan daha net ama ben kucucklugune veriyorum ekranin , yani golgelenmeler yok yani demek istedigim plazma tv lerdeki gibi renkler birbirine girmiyor. kullanimi hem zor hem basit, ben hala cok basit uygulamalrda bile zorlaniyorum ( kayit girmek, arama yapmak , aramayi sonlandirmak, ),tabi bunlara zamanla alismak gerekiyor. sarjida ilk zamanlar gunde uc kere doldurdugum olmustur( tabi elimden dusurdugum olmadi o zamanlar. ama simdi normal kullanimda birazda bazi seyleri kisip,azaltarak 2 gun rahat gidiyor.. birde yuzde 5 in altina indikten sonra bile neredeyse yarim gun gidiyor :)
    bunlarin yaninda cok yakkisikli ve kaliteli malzemeden kullanilmis oldugu belli. kendine ozgu bir sadelik ve sIkligi var, samsung veya nokia gibi duz durmuyor.
    tek diyecegim fazla bir beklentiniz varsa pek tavsiye etmiyorum. ama bu fiyat ve boyutlara gore iyi bir tel ve tavsiye ediyorum...
    en buyuk sikayetim usb girisiydi, kopardim attim.

ha birde su var sadece bu degil ama butun dikunmatikler arac kullanirken kullanmasi cok zor.. zaten yasak o ayri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi focusone -- 3 Ocak 2012; 7:41:03 >

• Arkadaşlar bu x10 miniye yeni rom yükleme işini en başından itibaren ayrıntılı olarak anlatacak bi hayırsever arkadaş yok mu?
    en azından türkçe anlatan bi sitenin linkini versin o da yeter dua ederiz kendisine.
    xda forumda var bak öğren demek kolay ama xda da dolaşmak bile çok zor dil olmayınca da olmuyor,
    Ayrıntılı bi anlatım-kılavuz bekliyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakamoz40

Arkadaşlar bu x10 miniye yeni rom yükleme işini en başından itibaren ayrıntılı olarak anlatacak bi hayırsever arkadaş yok mu?
    en azından türkçe anlatan bi sitenin linkini versin o da yeter dua ederiz kendisine.
    xda forumda var bak öğren demek kolay ama xda da dolaşmak bile çok zor dil olmayınca da olmuyor,
    Ayrıntılı bi anlatım-kılavuz bekliyoruz.

dostum yardımcı oluruz ama hakkaten uzun iş, bir de her aşamanın kendine has detayları var, şimdi anlatmaya kalksak bi yeri atların telefon elinde kalır o zaman dua yerine neler söylersin işte orası beni endişelendiriyor çünkü ana dili ingilizce olup da gene de birçok sorun yaşayanlar var, xda forumlarında bir sürü sorun bildiren var. bi detayı atlıyor yapan kişi, sonra bi yerden patlak veriyor, wifi çalışmıyor mesela, telefon kapanıp duruyor vs. vs.

size tavsiyem öncelikle root ve unlock bootloader işlemlerini yapın, bunların türkçeleri olması lazım. ClockworkMod recovery yükledikten sonra gerisi kolay. önemli olan bunlar. sonrasında her yeni versiyon çıktığında sadece Kernel ve Rom dosyasını yükleyeceksiniz olup bitecek. benim bu işlere aşina olmam neredeyse 2 ay sürdü acele etmeyin

• ben yaptim oldu , hemde bir gecede. simdi yukledigim app ler sd karta yukleniyor. tabi bunu yaparken karti ikiye boldum, 4 gb olaan kartin simdi yarisini kullanabiliyorum.. benim merak ettigim kartin diger yarisi nereye gitti, telefondan o kisma kesinlikle ulasilamiyor, baska aletler karti tanimiyor.. yoksa bu islemden sonra kartin yarisi kayboluyor mu?
    ( yeni rom olayi degil sadece rootlayip app leri sd karta yuklemek)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi focusone -- 4 Ocak 2012; 9:21:42 >
  • @focusone,

Cevap için çok teşekkürler. Uzun süreli kullanımda takılmalar olması düşündürücü. Android sürümünden kaynaklanıyordur belki ama tabii kullanmadığım için fikrim yok. Özellikle video kayıttaki görüntü ve ses kalitesi önemli benim için. Youtube'daki 480p kayıtlarda da ses çamur gibi. Yeni çıkan mini'ye bakmak lazım sanıyorum. Onda da video ve fotolarda ortada pembe leke sorunu biraz can sıkıcı. Her neyse, tekrar teşekkürler.
  • çok kullanımdaki takılmalar cache in dolmasından. bu cache heralde bizim telefonda işlevini yerine getirmiyor. normalde çok kullanılan şeyleri hafızaya atarak hızlı erişim sağlaması lazım ancak bizim minide ram az olduğundan alette ram namına bişey bırakmıyor ve hızı tam tersine düşürüyor. tabii bu benim ürettiğim bi teori cache i haftada bir temizleyince gene uçuyor alet merak etmeyin. ayrıca hangi pembe lekeden bahsediyoruz, benim telefonda yok öyle bişey. video kayıdı bence orijinal romda gayet iyi. custom romlarda biraz sıkıntı yaşanıyor, takılma olabiliyor ben pek kullanmadığımdan hiç sorun olmadı. yalnız ses kalitesi custom 2.3.7 romlarda daha iyi. sanırım daha güncel bi ses sürücüsü var bu romlarda.
  • 
Sayfa: önceki 127128129130131
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.