Şimdi Ara

Sony Ericsson XPERIA X10 mini (130. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.989
Cevap
5
Favori
279.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 128129130131132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yakamoz40

Arkadaşlar bu x10 miniye yeni rom yükleme işini en başından itibaren ayrıntılı olarak anlatacak bi hayırsever arkadaş yok mu?
    en azından türkçe anlatan bi sitenin linkini versin o da yeter dua ederiz kendisine.
    xda forumda var bak öğren demek kolay ama xda da dolaşmak bile çok zor dil olmayınca da olmuyor,
    Ayrıntılı bi anlatım-kılavuz bekliyoruz.

http://www.googleandroid.gen.tr/Thread-minicm7-2-1-3-gingerbread-2-3-7-cm-7-1-15-10-2011 adresine bakabilirsiniz.
    Linkler güncel mi bilemiyorum, en güncel halinihttp://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1068553 adresinde bulabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: mrt_76

@focusone,

Cevap için çok teşekkürler. Uzun süreli kullanımda takılmalar olması düşündürücü. Android sürümünden kaynaklanıyordur belki ama tabii kullanmadığım için fikrim yok. Özellikle video kayıttaki görüntü ve ses kalitesi önemli benim için. Youtube'daki 480p kayıtlarda da ses çamur gibi. Yeni çıkan mini'ye bakmak lazım sanıyorum. Onda da video ve fotolarda ortada pembe leke sorunu biraz can sıkıcı. Her neyse, tekrar teşekkürler.

rica ederim , kisa surede gozume carpanlar bunlar. bu arada telefonu ikinci el aldim , aldiktan sonrada bilerek bilmeyerek cok sey yukledim sildim, ayarlariyla oynadim. buda etkilemis olabilir takilmalar konusunda, ilk sahibinin neler yaptiginida daha bilmiyoruz tabi. eger video ve resim olayi on plandaysa androidlede isim olmaz diyorsan cybershiot ( yanlis oldu biliyorum ama dogrusunu yazmak bu yazdiklarimi yazmaktan daha uzun sureceginden yazamiyorum simdilik) kamerali SE ler var ve fazlasiyla tatmin edebilir. bendeki k750 le cektigim resimleri gorenler inanmiyordu 2 mp olduguna ,ama oyleydi.. simdi daha gelismisleri oldugunu dusunursek epey kaliteli olmali resimler ve videolar.

• quote:

Orijinalden alıntı: focusone

ben yaptim oldu , hemde bir gecede. simdi yukledigim app ler sd karta yukleniyor. tabi bunu yaparken karti ikiye boldum, 4 gb olaan kartin simdi yarisini kullanabiliyorum.. benim merak ettigim kartin diger yarisi nereye gitti, telefondan o kisma kesinlikle ulasilamiyor, baska aletler karti tanimiyor.. yoksa bu islemden sonra kartin yarisi kayboluyor mu?
    ( yeni rom olayi degil sadece rootlayip app leri sd karta yuklemek)

bilgisi olan yokmu acaba? 4 gb lik sd kartin suan 1.77 gb li kismini kullanabiliyorum. geri kalan 2.23 gb nerede ve nasil ulasabilirim. bilgisayar ve diger telefonlar kesinlikle tanimiyor suanda sd yi.
  • quote:

quote:

ben yaptim oldu , hemde bir gecede. simdi yukledigim app ler sd karta yukleniyor. tabi bunu yaparken karti ikiye boldum, 4 gb olaan kartin simdi yarisini kullanabiliyorum.. benim merak ettigim kartin diger yarisi nereye gitti, telefondan o kisma kesinlikle ulasilamiyor, baska aletler karti tanimiyor.. yoksa bu islemden sonra kartin yarisi kayboluyor mu?
    ( yeni rom olayi degil sadece rootlayip app leri sd karta yuklemek)

bilgisi olan yokmu acaba? 4 gb lik sd kartin suan 1.77 gb li kismini kullanabiliyorum. geri kalan 2.23 gb nerede ve nasil ulasabilirim. bilgisayar ve diger telefonlar kesinlikle tanimiyor suanda sd yi.

app2sd yaptiysan ext2 diye bi bolum acmistir kartta. o bolume bilgisayarima sag tiklayip yonet e basarak ulasabilirsin. partition magic gibi programlarla silebilirsin

• beyler telefona rom atayım dedim normal xrecovery den update.zipi sectim yükledi sonra da gapps ı seçtim yükledi sonra da reboot ettim telefon açılmadı sony ericssaon yazısının olduğu yerde telefon dondu kaldı heralde brick mi oldu ne şimdi bana seus lazım ama netten bulamadım ne yapmam lazım

bu arada xrecovery ye gireyim dedim giremedim oradan sd yi mount etmeyi düşünüyordum
  • quote:

Orijinalden alıntı: urqun

sony ericssaon yazısının olduğu yerde telefon dondu kaldı

Rom kullanırken SE logosunun cikmamasi lazim.
    Herşeyi baştan denemeniz gerek. Umarım cabucak halledersiniz. Kolay gelsin.
  • quote:

beyler telefona rom atayım dedim normal xrecovery den update.zipi sectim yükledi sonra da gapps ı seçtim yükledi sonra da reboot ettim telefon açılmadı sony ericssaon yazısının olduğu yerde telefon dondu kaldı heralde brick mi oldu ne şimdi bana seus lazım ama netten bulamadım ne yapmam lazım

bu arada xrecovery ye gireyim dedim giremedim oradan sd yi mount etmeyi düşünüyordum

minicm için xrecovery çalışmaz!!! CWM kullanmalısın aksi taktirde başına bu gelir. sony ericsson un normal update programını dene bi. ben bi kere öyle eski haline getirmiştim baya da kolaydı
  • seus ile stock roma geçtim de android 4.0 romu var çoğu şey çalışıyor onu denemem lazım buyrun link;

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1362515

Requirements
    Unlocked bootloader
    nAa kerneL
    Rooted phone
    Latest firmware and baseband

What's Working:
    Touchscreen
    Display(slade87)
    GSM/Data
    Charging(slade87)
    Hard buttons
    Gps
    Mount SD Card(slade87)
    Accelerometer
    G-Sensor
    Proximity Sensor
    Led lights
    Torch
    Vibration
    Bootanimation
    Overclock (Use SetCPU to configure it)
    Dualtouch Gesture
    Mddi
    Root/Superuser
    Installing aplications from sd card/market
    Sony Ericsson Keyboard

Semi-Working:
    Audio(slade87)
    Gallery

What's Not Working:
    Wifi
    Blouetooth
    Camera
    Headphone Detection
    Usb Mount (you can use cwm recovery to transfer files)
    Built in Screenshot function
    3D HW Acceleration

First thinks to be fixed:
    Wifi
    Audio
    Camera
    Bluetooth

Installation Instructions:
    Unlock Bootloader
    Flash nAa kernel
    Place rom on your sd card
    Go to recovery
    Wipe data
    Wipe cache
    Flash rom
    Done!
    burada bootloader ı nasıl unlock edicem kerneli nasıl flashlicam ve recovery için illaki cwm mi kullanmam lazım ?
    resimlerde burada beyler

Sony Ericsson XPERIA X10 mini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urqun -- 6 Ocak 2012; 18:30:29 >

• android 4.0 da adobe flash destegi yok diye biliyorum, onun yerine html 5 varmis dogru mu bu bilgi?

cunku eger flash yoksa benim icin hic bir anlami yok, telefon bu haliyle mini cm 2.1.6 zaten herseyini neredeyse sonuna kadar kullaniyor daha fazlasini zaten bu telefon kaldirmaz kapasitesi de bi yere kadar. mini cm in final surumune az kaldi gibi. kamera video cekimi biraz takilmali bir de bazen acilista takilabiliyor. ikisi de kesinlikle ufak sorunlar. ama bunlar da bitti mi olay tamamlanmistir benim icin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Odysseus348

android 4.0 da adobe flash destegi yok diye biliyorum, onun yerine html 5 varmis dogru mu bu bilgi?

cunku eger flash yoksa benim icin hic bir anlami yok, telefon bu haliyle mini cm 2.1.6 zaten herseyini neredeyse sonuna kadar kullaniyor daha fazlasini zaten bu telefon kaldirmaz kapasitesi de bi yere kadar. mini cm in final surumune az kaldi gibi. kamera video cekimi biraz takilmali bir de bazen acilista takilabiliyor. ikisi de kesinlikle ufak sorunlar. ama bunlar da bitti mi olay tamamlanmistir benim icin

http://shiftdelete.net/flash-player-11.1-android-4.0e-geldi-33706.html var

• teşekkürler urgun bilmiyordum geri adım attıklarını.

android 4.0 hakkında şahsi fikrim eğer cache konusunda bir gelişme yoksa benim için yeni ikonlardan ve temasından başka bir farkı yok. ama şu cache in dolmasıyla yavaşlama sorununu çözmüşse ve ilerde stabil versiyonu çıkarsa o zaman denenebilir.

cache konusunu xda forumlarında sordum, toptan kaldırmak mümkün değilmiş. ama belki sürekli otomatik silen birşey olabilir, mesela her açılışta silse güzel olurdu. bunun için programlar var ama zaten az olan ram e bir de onun yükü biniyor, cache den gelen hızı törpülüyor. o yüzden ben haftada bir wipe cache yapıyorum olup bitiyor...
  • @urqun
    BOOTLOADER NASIL UNLOCK EDİLİR
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1254225

FLASHTOOL KULLANARAK CUSTOM KERNAL YÜKLEME
    http://androxyde.github.com/Flashtool/

MİNİ CM7 2.1.6, bu da ROM. Bu romun sayfasına girdiğiniz zaman zaten yukarıda verdiğim 2 linke de buradan ulaşabilirsiniz. Tarifi burada da var..
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1068553

ICS romunu epeydir takip ediyorum ama bu aşamada pek kurulmaz gibi görünmekte. Çalışmayan hizmetler de zaten olmazsa olmazlar. Şu aşamada wifi, camera, bluetooth gibi başlıbaşına olması gerekenler çalışmıyor. Biraz daha beklemek lazım.

• XDA'da yeni bir ICS rom'u çıkmış "[DEV][ROM] AOSP ICS 4.0.3 - RC0 [X10 Mini]" . Bu romda da çalışmayan bazı şeyler var ama bu diğerinden daha hararetli ilerleyecek gibi görünüyor. Bu şekliyle yükleyenler çok beğenmişler. Gayet hızlı ve smooth çalışıyor diyorlar.
  • 4 ün ne gibi bir farkı var? ne bilim bana fonksiyon olarak yetiyor 2.3.7. bi tek akıllı arama yok minicm de. gingerdx te o vardı ama o da minicm gibi stabil bi rom değil beğenmedim onu. bunun dışında daha ne olabilir bilemiyorum :) hele daha fazla ram yiyorsa 4.0 hiç çekilmez...
  • Ben de şu an minicm'den çok memnunum değiştirmek gibi niyetim yok açıkcası. ICS 4.0'ı Galaxy nexusda kullandım bir süre. Gayet pratik hızlı ve görsel olarak hoş olmuş. Gayet sade bir hale gelmiş herhalde Iphonecuları düşündüler bu sefer :) .. Browser filan son derece hızlıydı. Bakalım stabil bir hale gelirse belki yükleyip bi deneriz bunda nasıl diye..
  • valla merak etsem de bu telefonu daha fazla didiklemek istemiyorum :) bundan sonrasında artık telefona ram falan eklemeleri lazım daha iyi olması için :)

bu arada marketten hiç ücretli birşey yüklediniz mi? ben poweramp i satın almayı düşünüyorum, yalnız güncelleme falan yüklediğimde ya da sıfırdan rom yüklediğimde aynı unlocker çalışacak mı?
  • Evet bu cihaz dediğin gibi son haddine geldi bu donanımla en perfomanslı hali bu. Bende şu an elimdeki bütün cihazları çıkardım. xperia ray ve bu cihazla takılıyorum şu an. Xperia S ve ION'u merak ediyorum bakalım onları bir görelim nasıl olacak.

Marketden ücretli uygulama indirmedim ama büyük ihtimal senin account ile ilişkilendirilmiş bir yükleme olacağı için sorun olacağını sanmıyorum. Senin satın aldığını vs o şekilde anlat diye tahmin ediyorum. Ama dediğim gibi ücretli uygulama denemedim.
  • xpreia mini aldım yeni.burda yazılı olan ınternet ayarlarını yapmama ragmen vodofone musterı hızmetlerını aramama ragmen hala telefonumdan ınternete gıremıyorum
  • http://www.googleandroid.gen.tr/Thread-minicm7-2-1-4-8-11-11-gingerbread-2-3-7-cm7-1 burada anlatılmış ama kalınla işaretli yerleri nasıl yapacam bilemiyorum çünkü bulamadım flashtool un hangi sürümünü bulmam lazım bende var birisi ama onda da unlock klasörünü bulamadım birde msm7227_semc.cmd dosyasını bulamadım nereden edinebilirim ?

Driver için X 10 Mini PC Companion yükleyin

*Telefonu Şarj konumunda bağlayın ve driver yüklensin daha sonra uygulamayı otomatik olarak çalışmasını önleyin yada kaldırın.

MiniCM7 2.1.4 Rom u indiriniz.
    Google Uygulamaları indiriniz.
    *Telefonun şarjının dolu olmasına dikkat ediniz.
    *Bilgisayarınızın denetim masasından Bölge ve Dil ayarlarına giriniz
    *Biçim --İngilizce Birleşik Krallık--
    *Bölge --ABD-- yapınız.
    *indirmiş olduğunuz dosyaları zipten çıkartın
    *Rom u ve gapps Dosyaları telefonunuzun SD kartına atınız.
    *Unlock işlemi için telefonu bilgisayarınıza USB kablosu ile bağlayınız sadece şarj kısmında olacak.
    *Telefonunuzun ayarlarından Uygulamalar/Bilinmeyen kaynaklar AKTİF olacak.
    *Telefonunuzun ayarlarından Uygulamalar/Geliştirme/USB hata ayaklaması AKTİF olacak.
    *Aktif ettikten sonra unlock klasöründe olan
    msm7227_semc.cmd calisitirin klavyeden herhangi bir tuşa basın ve bekleyin işlem bittikten sonra telefon kapanıp açılır işlem yaklaşık 2 dk. sürer.
    *Telefonu tamamen kapatınız. USB Kabloyu çıkartınız.
    *Flashtool klasörü içersindeki x10flashtool.exe çalıştırın
    *Flash butonuna basın Ve Kernel'i seçin OK tuşuna basınız
    *Telefonuzun Geri Tuşuna basılı tutarak telefonu bağlayınız ve kernelin yüklenmesini bekleyiniz.
    *işlem bittikten sonra USB kabloyu çıkartınız ve telefonu açınız.
    *Telefon açılırken Kernel Resmini gördüğünüz anda telefonunuzdan sürekli Geri tuşuna sık sık basınız Recovery Menüsü Gelene kadar.
    *'wipe data/factory reset' reset sekmesine tıklıyoruz ve YES diyoruz
    *install custom zip ile romu ve gapp yükleyin....
    *Yükleme bittikten sonra Reboot System Now tıklayın
    *Telefon yeniden Başlatılacak açılma işlemi 2-3 dk sürer.

• quote:

http://www.googleandroid.gen.tr/Thread-minicm7-2-1-4-8-11-11-gingerbread-2-3-7-cm7-1 burada anlatılmış ama kalınla işaretli yerleri nasıl yapacam bilemiyorum çünkü bulamadım flashtool un hangi sürümünü bulmam lazım bende var birisi ama onda da unlock klasörünü bulamadım birde msm7227_semc.cmd dosyasını bulamadım nereden edinebilirim ?
    *Aktif ettikten sonra unlock klasöründe olan
    msm7227_semc.cmd calisitirin klavyeden herhangi bir tuşa basın ve bekleyin işlem bittikten sonra telefon kapanıp açılır işlem yaklaşık 2 dk. sürer.

Verdiğim linkdeki Flashtool 0.6.6 Full Windows Edition veya Linux Ed." işletim sisteminize göre ikisinden birini kullanabilirsiniz sorun olmaz.
    ulaşamadığınız "msm7227_....." dosyası da yine size yukarıda verdiğim linklerdeki "BOOTLOADER NASIL UNLOCK EDİLİR" kısmındaki.. bu adrese girin oradaki "1. Download the files needed for the unlock. (Credits go to the_laser for this tool.)" diye başlayan kısım var onun altında yer alan
    Bu
    Direct download of tools:http://db.tt/0zUMR5S4
    ve bu
    Direct download link:http://db.tt/OrOQO33
    linkler..

• 
Sayfa: önceki 128129130131132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.