Şimdi Ara

Sony Ericsson XPERIA X10 mini (137. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.989
Cevap
5
Favori
279.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 135136137138139
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Odysseus348

quote:

Orijinalden alıntı: ozzeen

dakika 1 gol bir kapandı...
    bunu nasıl halletceeem ben yaa..umarım halledebilirim...

hiç uğraşma garantiye ver, büyük olasılık yazılımsaldır ama belli olmaz donanım da çıkabilir. ya da bilgilerini yedekle, my phone explorer kur windowsa tel. rehberini mesajlarını falan yedek al, hafıza kartını da komple bilgisayara at, sonra telefonu fabrika ayarlarına dönder. gene düzelmiyorsa garanti yolu gözükür

dediğini yapayııım birde
    bakalım neler olcak yoksa garanti

• herkese iyi forumlar
    iki aylık mini pro klavyeli 1 ghz satılıktır eşimin telefonu androide alışmadığı için satıyoruz çok temizdir ilgilenenler pm atabilir
  • yeni bir donanım forum ve aynı zamanda x10 mini kullanıcısıyım. root olayını anlayabilmiş değilim. yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa sevinirim. programları sd karta yüklemek ve buradan kullanmak istiyorum. lütfen yardım!!!!. Anlayışlı arkadaşlara şimdiden teşekkürler ;)
  • Telefonu 01.01.2012'de Aldım Yani Yılbaşında .. 3 Ay Oldu Ve Telefon Garantide .. Şarj Takılan O Soket Bozulmuş
  • sanırım root işlemini gerçekleştirdim. süper user programı eklendi telefona. yalnız bu programları sd karta aktarma ve oradan çalıştırma işlemini yine yapabilmiş değilim. programları apk olarak sd ye aktariyorum ama çalıştıramıyorum. telefonda yeterli yer yok uyarısı alıyorum. ne yapmam gerek acaba?
  • 6-7 ay oldu telefonu alalı. Şu programları hafıza kartına atma olayını yapamadım. Aslında açıkcası bilmediğim işlemi tek başıma yapmak istemiyorum. Hiçbir teknik servisde bunu yapmıyor nedenini anlamadım. Bir de telefon ara ara kendi kendine kapanıyor. Bir program açıkken kilitleniyor vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DjarumBlack- -- 11 Mart 2012; 17:47:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pretty34

forumda birçok arkadaş uygulamaları hafıza kartına atma konusunda hala sıkıntı yaşıyor.daha önce birkaç kez daha paylaşmıştım.yine paylaşıyorum.çok kolay bir işlem

http://hotfile.com/dl/115511591/b0da1d6/uygulamalar_hafza_kartna_atma.rar.html

bu linkten gerekli uygulamaları bulabilir,root edip,hafıza kartından bölüm oluşturup uygulamaları link2sd ile hafıza kartına atabilirsin.2.2 nin zaten böyle bir yazılıma ihtiyacı yokmuş.2.2 ile uygulamaları hafıza kartına atabiliyormuşuz.

yaptıklarımı anlatmaya çalışayım.
    öncelikle linkteki uygulamaaır indirip root etme programı içindeki superoneclick.eve dosyasını çalıştırıp pc ye kurun.superuser.apk yı hafıza kartına atıp telefona kurun.superuser ii kurduktan sonra daha önce kurudğunuz root programını açıp telefonu usb ile bağlayıp root butonuna basın.telefonda superuser izni ile ilgili bazı şeyler göreceksiniz bu sırada.allow deyip devam edin.pc de root işlemi tamamlandıktan sonra telefonu kapatıp açın.sonra link2sd.apk yı hafıza kartına atıp tel.e kurun.şimdi sadece hafıza kartında bölüm oluşturmak kaldı.
    pwhe52 mini tool partition wizard ı pc ye kurun ve programı açın.size pc deki disk bölümlerini gösterecek.buradan hafıza kartınıza ait olanı bulun.bende fat32 dosya sistemi ile gönrünüyor.üzerine sağ tıklayıp move/resize yi seçin.bir ekran açılacak.oradan hafıza boyunutu gösteren bir çubuk çıkacak.sağ taraftan tutup sola doğru daraltın.ne kadar daraltırsanız o kadar bölüm açıyorsunuz hafıza kartında.ben 400 mb açtım.ok. deyip bir önceki ekrana gelin.allta unalocated diye bir disk bölümü açıldığını göreceksiniz.üzzerine sağ tıklayıp create yi seçin.burdan çıkan soruya yes deyin başka bir küçük ekran açılacak.ordan çıakcak ekranda create as kısmını primary,file system kısmını ext2 seçip ok deyip ana minitool partition programının ana ekranına dönün.hafıza kartına sırayla fat32 ve ext2 bölümlerini alt alta görecek,ikisini de primary disk olarak göreceksiniz.ekranın sol üst köşesinde apply yi seçip ekranı kapatın.
    telefonu usb den çıkarın ve link2sd programın ıaçın.program telefonu yeniden başlatmanızı isteyecek.başlatın.açıldığında yeniden programa girip menüye girerek filtreleme yapın ve kurulan yada indirilen uygulamaları secin.hafıza kartına atmak istediğiniiz uygulamalara tıklayarak açılan sayfayda sağ alttaki link ekleye basın ve her uygulama için aynı yolu izleyin.ilkj başta uygulamaların ikonları menuden kayboluyor.telefonu yeniden başlatın.düzelir.umarım yeterince açık ve birşey atlamadan anlatmışımdır.
    bende çok bilgili değilim kon uhakkında ama tek denememde yapabildim.
    tabi kedinlikle garantili bişey değil.başınıza geleceklerden dolayı sorumluluk kabul etmiyorum.

pretty34 çok teşekkürler. bu yazıyı bulmak için baya uğraştım umarım halledebilirim. yöntemi denicem. yalnız bi sorum olacak (muhtemelen forumda bununda cevabı vardır ama henüz bulamadım.) telefonun hafızasında 53mb kadar boş yerim var. 24mb lık bir program yükleye kalkınca yer yok uyarısı alıyorum. daha önceden böyle bi sıkıntı yoktu. neden olabilir acep? :-/

• Arkadaslar xperia için kesinlikle online olmayan en iyi ing-tr/tr-ing sözlük programı hangisidir ve linkini verirseniz sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mnkry
    Şöyle bir tecrübe paylaşayım..
    Geçen telefonu müzik setine bağladım kulaklık çıkşından. Belli bir süre sonra ses kısılır gibi oldu. Neyse daha sonra telefon görüşmesinde farkettim. Teli kulağa yaklaştırıp konuşunca kulaklıkdan gelen seste bir patlama olmaya başladı. Sanki hoparlör yırtılması gibi bir cızırdama. Halen de devam etmekte. Bakalım duruma göre servise götürüp bir durumu hakkında bilgi almam gerekecek sanırım. Garantiden filan yaparlarsa çok iyi olur tabi..

Yukarıdaki durumla karşılaştıkdan sonra telefonda en son 2.1.6 CM7 yüklüydü. Belki ROM'dan sonra birşeyler değişir ümidiyle CM7 2.1.9'a geçeyim kernel'ı da custom 11 versionuna yükselteyim dedim. O arada XDA'da "CyanogenMod 9 - V02" gördüm bahaneyle bunu da deniyelim bakalım diye yükledim telefona.

ROM'da bahsedilen tüm özellikler çalışıyor. Çok akıcı olmasada değişik ve güzel olmuş. Ama bizim ekran zaten ufak olduğu için fontlar ve genel görünüm biraz sıkıntılı geldi bana. Baktım sesde bir düzelme olmadı. 2.1.9 ve kernel 11 olayına gireyim dedim. CyanogenMod 9 - V02'dan sonra 2.1.9 ve 11 kernel ile telefon baştan doğmuş gibi oldu .. Hız, akıcılık, ekranların değişimindeki animasyonlar ve fontlar bambaşka bir keyifli geldi.

Velhasıl benim telefonun hoparlörü gene düzelmedi. Cızırtı devam etmekte. Servise bir gidip göstereceğim bakalım hayırlısı. Ama ROM olarak CM7 2.1.9 ve custom kernal 11 ile telefon şu an için 10 numara vaziyette.. CM9'un baya bir ekmek yemesi lazım.. Kulaklıkdaki hoparlörü sorunlu çıkarsa ve para olarak yüksek bir miktar isterlerse parçayı kendim temin edip kendi işimi kendim göreceğim detaylarını da burada sizlerle paylaşırım.

Daha önce yukarıdaki bilgiyi paylaşmıştım. Geçen gün itibari ile Teleservice'den telefonu aldım. Biliyorsunuz telefon rootlu+2.1.9 CM7 ve kernel unlock full+full şekilde teslim ettim ..

Donanımsal olarak sorun olduğu için bunu bilerek ve çözümünü de bilerek servise vermiştim (tabi benim bunları bildiğimi onlar bilmiyorlardı).

Sağolsunlar hiçbir ücret talep etmeden garanti kapsamında sorunsuz bir şekilde parçayı değiştirip telefona orjinal romu yükleyerek bu şekilde teslim ettiler. Bu arayüzü özlemişmiyim neyim farklı geldi gözüme, biraz bu şekilde kullanayım duruma göre diğer ROM olayına girerim artık.

• @Tauron Tauron Color Dict offline çalışan kelime haznesi geniş bi sözlüktür bana yardımcı olmuştu bi hayli.http://www.mobeedestek.com/showthread.php?t=238 tam bakmadım ama şurda var gibi.
  • sa xperia x10mini bir internet ayarlarını nasıl yapıcaz çok araştırdım ama yapamadım yardımcı olursanız iyi olur :D
  • arkadaşlar istediğim telefon küçük, ergonomik, cebimde, elimde rahat taşıyabileceğim bişey

bu telefon bu anlamda ideal gibi ama sanırım şarj süresi çok az, normal kullanımda şarzın ne kadar gittiği
    hususunu paylaşabilir misiniz ? Bu anlamda önerilir mi ?

Veya bu ebatlarda telefon önerileriniz var mı ?
  • xperia mini al bence, hem surumu daha yeni romla falan ugrasmazsin, hem daha hizli hem de ufak bit tel.

@coppermine
    arkadasim pm atamiyorum gsm onayim yok malesef, burdan cvp yazabiliyorum

kernel flaslayamiyorsan windowsun bolge ve dil ayarlarini amerika ya ve ingilizceye cevir, turkiye ayariyla kernel tff dosyasi gozukmez

telefonu sifirlamak icin sony ericssonun kendi guncelleme programini kullan, eski haline flashlar.

onun haricinde istanbulda yardimci olmak isterim ama ben de takir tukur tum islemleri yapamadim, yani pratigim yok, o yuzden bi hata yaparsam telefonu yine kullanilmaz hale getirmek istemem. root, cwm kurulumu ve boot unlock yaptiysan kernel flaslama ve rom yukleme basit, haftaya bi gun sen laptobunu getirebilirsen musait oldugum bi zaman bakabiliriz, sorun sirf kernel flaslamadaysa bolge ayarlarini amerika ve dili ingilizce yapinca halledeceksin buyuk olasilikla..yapamazsan pm den tel numarani yaz haberlesiriz
  • Arkadaşlar bugun x10 mini aldım servis ayarlarını yapamıyorum.

Yardım edebilir misiniz?
  • servis ayarini operatore sorun arkadaslar basit biseydi zaten burda ezbere bilecek adam yoktur varsa da cvp yazana kadar ohooo
  • telefon numaralarını
    053-012-34567 yerine
    0530-123-4567 şeklinde göstermek mümkün değil mi?
  • batarya için juice defender kullanıyorum ve ortalama 28-30 saat gidiyor. juicenin dışında önerebileceğiniz bi program varmı? pek bi işe yaramadı sanki. Birde bu menude klasör oluşturmaya yaratan bi program varmıdır? gereksin programları onun içine toplasak gözüme batmaya başladı iyice.
    .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çöllü

batarya için juice defender kullanıyorum ve ortalama 28-30 saat gidiyor. juicenin dışında önerebileceğiniz bi program varmı? pek bi işe yaramadı sanki. Birde bu menude klasör oluşturmaya yaratan bi program varmıdır? gereksin programları onun içine toplasak gözüme batmaya başladı iyice.
    .

launcherpro yu dene bi, markette bulabilirsin. ben de simdi xperia mini launcheri yukledim onu deniyorum
  • beyler ben telefonu rootladım sonra da rootexploreri yükledim ama program açılırken hata veriyor restart application hatasını alıyorum aaba telefondan herhangi bir programı nasıl restartlarım ? ya da bi çözümü var mıdır cwm kurmak istiyorum aslında
  • quote:

Orijinalden alıntı: urqun

beyler ben telefonu rootladım sonra da rootexploreri yükledim ama program açılırken hata veriyor restart application hatasını alıyorum aaba telefondan herhangi bir programı nasıl restartlarım ? ya da bi çözümü var mıdır cwm kurmak istiyorum aslında

root explorer yerine es file explorer kullan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 135136137138139
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.