Şimdi Ara

Sony Ericsson XPERIA X1i | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar | (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
588
Cevap
2
Favori
60.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    yani garantili gelmez
  • Arkadaslar telefonu yetkili servise goturdum ama yukleme yapmadilar. Sebebi ise yuklenecek firmwares in farkli versiyon olmasi.
    hece arkadasimin verdigi linkte , benim kullandigim SK Telecom Korea nin firmwares numarasi R3BA015 , digerleri ise R3AA ile baslayip devam ediyor.
    Diger firmwares lerden birini yukledigim zaman makinanin kitlenme ihtimali var dediler.
    Firmwaresi kendim evde yuklesem gercekten boyle bir olasilik varmi? Sonucta makina bozulmasin. Firmwares numarasi kafami karistirdi.Daha once hic denemedim.
    Yardimci olursaniz sevinirim
  • Konu hakkinda kimsenin fikri yok galiba. Rom uyuklemeden once telefona hard-spl yapilacak daha sonra rom yuklanecek degil mi? hece arkadasimiz verdigi linkten indirdigim dosyanin adi 'APP_SW_X1i_GENERIC_UK_CDF1215-1832_KOV_R2AA010_2.image. Bu ismin hepsini silip ''Kovsimg.nbh olarak degistirecegiz. Telefon ile gelen kart Fat32 olarak bicimlendirilmis ve icinde bazi oyun ve dosyalar var . Bunlari silmeden bu dosyayi oraya kopyalasam sorun olmaz herhalde.
    Pc den rom yuklemek iin alttaki resimdeki update service programini mi kullnamam gerekiyor. Galiba braz fazla soru sordum Yardimci olursaniz sevinirim.
  • http://blog.fastgsm.com/sonyericsson/r3a-software-for-sony-ericsson-xperia-x1/

bu adreste "XPERIA X1 Generic UK R3AA010 Software Update" şeklindeki linkte yer alan dosya mevcut en son official rom. senin bahsetmiş olduğu R2AA010 şeklinde sanırım bir önceki versiyornu indirmişsin. R3AA010 olması lazım.

kartı formatlamadan kurman zor gibi. ben başaramamıştım. elime 512'lik bir kartım var ve onu formatlayıp onunla rom yükleme işlemini yapıyorum. update servis programı ile ben rom yüklemeyi becerememiştim ama kart ile yüklediğimden PC'den çok da uğraşmamıştım doğrusu.

teknik servisin belirttiği uyumsuzluk, kilitlenme vb. problemleri yaşama ihtimalin çok zayıf bence. belki farklı ülkelere göre klavye tuş diziliminden gibi problemler olabilir.

quote:

Orijinalden alıntı: marduk

Konu hakkinda kimsenin fikri yok galiba. Rom uyuklemeden once telefona hard-spl yapilacak daha sonra rom yuklanecek degil mi? hece arkadasimiz verdigi linkten indirdigim dosyanin adi 'APP_SW_X1i_GENERIC_UK_CDF1215-1832_KOV_R2AA010_2.image. Bu ismin hepsini silip ''Kovsimg.nbh olarak degistirecegiz. Telefon ile gelen kart Fat32 olarak bicimlendirilmis ve icinde bazi oyun ve dosyalar var . Bunlari silmeden bu dosyayi oraya kopyalasam sorun olmaz herhalde.
    Pc den rom yuklemek iin alttaki resimdeki update service programini mi kullnamam gerekiyor. Galiba braz fazla soru sordum Yardimci olursaniz sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: hece

http://blog.fastgsm.com/sonyericsson/r3a-software-for-sony-ericsson-xperia-x1/

bu adreste "XPERIA X1 Generic UK R3AA010 Software Update" şeklindeki linkte yer alan dosya mevcut en son official rom. senin bahsetmiş olduğu R2AA010 şeklinde sanırım bir önceki versiyornu indirmişsin. R3AA010 olması lazım.

kartı formatlamadan kurman zor gibi. ben başaramamıştım. elime 512'lik bir kartım var ve onu formatlayıp onunla rom yükleme işlemini yapıyorum. update servis programı ile ben rom yüklemeyi becerememiştim ama kart ile yüklediğimden PC'den çok da uğraşmamıştım doğrusu.

teknik servisin belirttiği uyumsuzluk, kilitlenme vb. problemleri yaşama ihtimalin çok zayıf bence. belki farklı ülkelere göre klavye tuş diziliminden gibi problemler olabilir.

quote:

Konu hakkinda kimsenin fikri yok galiba. Rom uyuklemeden once telefona hard-spl yapilacak daha sonra rom yuklanecek degil mi? hece arkadasimiz verdigi linkten indirdigim dosyanin adi 'APP_SW_X1i_GENERIC_UK_CDF1215-1832_KOV_R2AA010_2.image. Bu ismin hepsini silip ''Kovsimg.nbh olarak degistirecegiz. Telefon ile gelen kart Fat32 olarak bicimlendirilmis ve icinde bazi oyun ve dosyalar var . Bunlari silmeden bu dosyayi oraya kopyalasam sorun olmaz herhalde.

Cevabin icin tesekkurler. Indirdigim firmaware senin verdilin linkteki Generic UK R3A010 firmware. O sitede sadece G.Kore icin SK Telecom icin olan Firmware R3BA015 geciyor. Benim takildigim nokta burada. A yerine B. Yinede deneyecim. Tekrardan tesekkurler.
    Kart konrtrol ettim fat32 olarak bicimlendirilmis ama yine formatlayip oyle kulllanacagim.

• hece arkadasim , rom u yuklemeden onde dard-spl yapmaya calisiyorum ama son islem sirasinda yarida kesilip asagidaki resimdeki hatayi veriyor. Sanirim baglanti hatasi veriyor. Fakat yan tarafta da windows mobile device center den telefon bagli gozukuyor. Bir anlam veremedim.
    Hard-spl yapmadan microsd kartan rom yukleyemez miyim? Karti formatlayip icine linkteki romu attim. Cevap verirseniz sevinirim.

Sony Ericsson XPERIA X1i | İnceleme - Karşılaştırma - Yorumlar |

• hard spl işlemi yapılmadan rom yüklemek mümkün olmuyor. ancak hardspl sonrası garanti problemi yaşayabilirsin. bu durumda stockspl'e geri dönmen gerekebilir.http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=497511 adersinde bu konular hakkında detaylı bilgi var.

hardspl işlemini de normal rom kurar gibi karttan yapman gerekebilir.

karttan,http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=445662 adresinde açıklandığı şekilde kurabilirsin.

• türkiye ye gelmeyecek mi hiç bu güzel tel??
  • hece ilgi ve cevaplarin icin tesekkurler. Kartti FAT32 olarak formatladim ve icinde ingilizce rom Kovsimg.nbh olarak bulunuyor. Sitede yazilanlar ingilizce. Sana zahmet olmazsa 5. sayfada karttan rom kurmada oldugu gibi bunu da basitce anlatirsan sevinirim. Artik garantiyi dusunmuyorum ve bu islemi yapmaya niyetliyim, tabii ki yardimlarinizla. Yarim ingilizce ile bu isi berbat ermek istemiyorum.
  • xperia için hardspl olayını yapalı bayaa bi zaman geçtiğinden hangi işlemleri yaptığımı tam hatırlayamıyorum doğrusu ama aşağıdaki işlemleri yapman yeterli olacaktır diye umuyorum.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=446070 adresinde http://r a p i d s h a r e . c o m /files/168818488/X1_Tools.rar dosyasını indirip cihazın activesync ile bilgisayar bağlantısını yaptıktan sonra buradaki X1_HardSPL_v1 klasörü içerisinde X1_HardSPL.exe dosyasını çalıştırman lazım. sonrasında next next diyerek hard spl işlemini yapabilirsin. sanırım rom kurarken gelen ekran gibi bir ekran geliyor ve cihaz resetlenip tekrar açılıyordu. bu işlemlerden sonra cihaza rom kurabilirsin.

rom kurarken format attığın karta dosyayı kopyalamış ve isim değişikliğini yapmış olmalısın.
    sonra kartı cihaza takıp pili çıkarıp tekrar takmalısın
    ardından parmağını ses kısma tuşuna basılı tutarken cihazın power tuşuna basmalı ve rom yükleme ekranı olan üç renkli ekranın gelmesini beklemelisin. burada devam etmek istiyorsanız poer tuşuna basın diyordu yanlış hatırlamıoyrsam. eğer kartta ve rom dosyasında bir problem yoksa kurulum başlayacak ve 15-20 dakika gibi sürede işlem tamamlanacaktır.

umarım problem yaşamazsın. kolay gelsin.

quote:

hece ilgi ve cevaplarin icin tesekkurler. Kartti FAT32 olarak formatladim ve icinde ingilizce rom Kovsimg.nbh olarak bulunuyor. Sitede yazilanlar ingilizce. Sana zahmet olmazsa 5. sayfada karttan rom kurmada oldugu gibi bunu da basitce anlatirsan sevinirim. Artik garantiyi dusunmuyorum ve bu islemi yapmaya niyetliyim, tabii ki yardimlarinizla. Yarim ingilizce ile bu isi berbat ermek istemiyorum.

• hece , birkez daha tesekkurler.
    Activesync ile bilgisayar baglantisini yaptim. X1 Hardspl.exe programini calistirip next.. sonra ekranda 10 dakika bekleyin yazisi cikti ve telefon acilipkapandi ve beyaz bir ekran gedi. Telefonun ekrani beyaz ve loading yazisi vadi bu sirada program hata verip islemi bitirdi. Baglanti hatasi yaziyordu. Telefonu beyaz ekran ve loading yazisi varken 1 saatten fazla acik biraktim ama hicbir degisiklik olmadi. Bende telefonu kapatip actim.
    Sanirim yanlis yaptigim birseyler var ama daha cozemedim. Korece kullnamaya devam edecegim. Yapacak birseyim kalmadi.

Telefona program kurmayi nasil yapiyoruz . Ornegin onceki sayfalarda olan modaco nodata programini indirdim.Bu benzeri programlarin nasil kurulcagini anlatirsan sevinirim.

• Arkadaşlara fikir olması açısından söyleyeyim. Şu anda hem Xperia X1 hem de HTC Touch Pro 2 kullanıyorum. Hangisini tercih edersin diye sorsalar kesinlikle birçok yönden Xperia derim. Saygılar.
  • Arkadaşlar herkese selamlar
    bende xperia sahıbı oldum fakat igo yu bırturlu yukleyemedım ve sıldım bana igo yu yukleyebılecegım bır lınk ıletebılır ve nasıl yukleyebılecegımı anlatabılırmısınız yukleyebılıcek herturlu progamada acıgım :)
  • X1 alma arifdesinde bişi sormak istiyorum, program çeşitliliği nedir?

Mesela m600 kullanıyorum fazla ilgilenmiyorum ama fazla program yok olanlardada signed lisans dema vs olaylar var, WM deki olay ne?

Ücretsiz navigasyon ve gps info programları varmı?

Winamp varmı?

vs vs?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgboy

Arkadaşlara fikir olması açısından söyleyeyim. Şu anda hem Xperia X1 hem de HTC Touch Pro 2 kullanıyorum. Hangisini tercih edersin diye sorsalar kesinlikle birçok yönden Xperia derim. Saygılar.

tam htc touch pro 2 almaya karar vermişken bu dediğiniz kafam oldukça karıştırdı. her ikisinin de özelliklerini tek tek inceledim ve htc touch pro 2 gözüme daha üstün gözükmüştü.

hangi yönlerden xperia'nın daha iyi oldugunu düşünüyorsunuz, söyleyebilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: halitkin

quote:

Orijinalden alıntı: ozgboy

Arkadaşlara fikir olması açısından söyleyeyim. Şu anda hem Xperia X1 hem de HTC Touch Pro 2 kullanıyorum. Hangisini tercih edersin diye sorsalar kesinlikle birçok yönden Xperia derim. Saygılar.

tam htc touch pro 2 almaya karar vermişken bu dediğiniz kafam oldukça karıştırdı. her ikisinin de özelliklerini tek tek inceledim ve htc touch pro 2 gözüme daha üstün gözükmüştü.

hangi yönlerden xperia'nın daha iyi oldugunu düşünüyorsunuz, söyleyebilir misiniz?

Her ne kadar bazı Xperia larda çatlaklar oluştuğu falan söylense de ben 2 tane Xperia kullandım ikisinde de bu problemle karşılaşmadım. Hem de birisini epey hor kullanmama rağmen. Malzeme kalitesi kesinlikle Pro 2 den daha iyi. QWERTY klavye mekanizması su götürmez şekilde Xperia da iyi. Pro 2 nin ekranı ve kasası yıpranmaya çizilmeye çok müsait. Benim gözlemlediğim kamera kalitesi Xperia da daha iyi. Ama Xperia da foto çekmek zor. Yandaki düğmesine basmak işkence. Batarya süresi olarak Xperia kesinlikle birkaç adım önde. Pro 2 nin de önde olduğu taraflar var tabiki. Klavyesi daha kullanışlı. G-Sensor olayı güzel ve kullanışlı. Stylus una bile sensor koymuşlar. Stylusu çıkarınca telefon otomatik bekleme modundan çıkıyor. Ekranı daha geniş. Touch Flo 2 olayı artistik olarak güzel. Bunlar tabiki benim fikirlerim. Ama bu karar varırken en büyük etken benim için fiyatları. 600 liraya temiz Xperia bulabiliyorken ve aynı işleri yapabiliyorken niye 1200 liraya Pro 2 alayım.

• Nihayet makinaya hard-spl attim. Daha sonra hece arkadasin verdigi linkten enson R3AA010 rom u indirip karttan kurdum. Makina islemi basiri ile bitirip ekranda yazi ile belirtti.Sonra telefonu acip kapattim ve normal olarak acilis ekrani basladi . Sonra altta resimlerdeki gibi oldu. Son resimdeki Align Screen yazisinda takiliyor. Nedenini bir turlu cozemedim .
    Yardimci olursaniz sevinirim.Cunki hard-spl ve karttan rom kurmada sorun yok ve basali oldu. Cozemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marduk -- 5 Ekim 2009; 18:06:32 >

• 2. resim bir yardim

• hocam stylus yani kalem ile o noktalara dokunup ekranı kalibre edeceksin.forumnavigation sitesine bakabilirsin gps yazılımı için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 06fthtky

hocam stylus yani kalem ile o noktalara dokunup ekranı kalibre edeceksin.forumnavigation sitesine bakabilirsin gps yazılımı için.

ekrana donkunayim ama ben nevigasyoon icin degil rom yukledikten sonra bu sekilde oldu.Orjinal kore ce romu da yukledim ayni sekilde .Deli olacagimBilgisayar ile telefonu birbirine baglayip telefonun icindeki dosyalari goruyorum ama acilmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marduk -- 5 Ekim 2009; 18:52:52 >
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.