Şimdi Ara

SONY - KDF-E50A11E 3LCD TV KULLANAN VAR MI? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
174
Cevap
0
Favori
20.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: ArcA

bu aletin daha büyük ve yeni modelleride gelmiş.. fiyat 2 katı ama özelliklerde 2 katı
    başka yerlerde varmı bilmiyorum ama morfare bunu getirmiş:http://www.morfare.com/asp/show_stock.asp?product=1%20KDS-55A2000

Özellikler

Sony KDS-55A2000 55'' / 140 ekran LCD Projeksiyon Bravia TV, en yüksek dinamik kontrast oranı (10.000:1), en hızlı tepki süresi (2,5 msn.)...
    Görüntü kalitesi :

HD 1920*1080 Full HD Sony SXRD Paneller
    HD Ready
    Sony SXRD teknolojisi (3 * panel) ile film gibi goruntu kalitesi
    Live Color Creation – canlı renk yaratma – en doğal renkler için
    Cinema Black Pro teknolojisi ile artırılmış üstün 10.000:1 dinamik kontrast oranı
    2.5 msn. Tepki süresi – net hareketli görüntüler için
    Bravia Engine Pro teknolojisi – artırılmış derinlik, netlik ve renk doygunluğu için

Ses Kalitesi :

Virtual Dolby Surround Pro Logic II ses – BBE dijital teknolojisi ile artırılmış
    Optik ses çıkışı
    Bağlanabilirlik :

2XHDMI (1080p uyumlu)
    PC Bağlantısı
    2 x Komponent
    3 x Skart girişi
    Entegre dijital karasal tuner (analog da alır)
    Çok ince tasarım
    Değiştirilebilir XL-5200 lambası
    Rahat izleme için yansıtma yapmayan ekran kaplaması

Gerçekten özellikler güzel.Full Hd olması büyük bir artı.Birde çok ince tasarım demiş acaba ne kadar ince??Ve asıl bomba tepki süresi 2.5 sn.

• Arkadaşlar kdf-50'' sahipleri parlaklık-contrast-iris-gürültü ayarlamalarını nasıl yapıyorsunuz?
    Her kanalın degerleri farklı oldugu için surekli oynuyorum ben.Sizin bir cözümünüz oldu mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: marduk

3- salonunun büyüklüğü ne kadar tam bilemiyorum ama benimö gibi üç metre uzaktan seyredebilirsen sok güzel. alışınca ufak bile geliyor

Korkutmayın bizi :) Acaba daha büyük modellerin ucuzlamasını mı beklesek nedir :P
  • quote:

Orjinalden alıntı: kazar

Arkadaşlar kdf-50'' sahipleri parlaklık-contrast-iris-gürültü ayarlamalarını nasıl yapıyorsunuz?
    Her kanalın degerleri farklı oldugu için surekli oynuyorum ben.Sizin bir cözümünüz oldu mu?

Digiturkte boyle bir sorun var mı?
  • roka34 arkadasim beklemenin bir sonu yok bence kafana yatan ve cebine uygun olani al bence. 50 inc yeterince buyuk inan bana
  • evet bende bir süre kanallar arası renk ayarıyla uğraştım sonra ortalama bir değer tutturdum ama next cihazında renk ayarları vardı onları tutturmak daha zor oldu güzel bir tv dvd izlemek gerçekten zevkli ihtiyaçlarınıza göre alınır bir tv bence(ki ben aldım )
  • plzma lcd sony ???

• Selam, ben de 1 yılı aşkın süredir bu televizyonu kullanıyorum ve çok memnunum. 1 hafta önce uzun zamandır istediğim PS3'ü aldım. Sony bayiisinden 43YTL'ye aldığım hdmi-hdmi kablo ile bağladım. 720p ya da 1080i görüntü alamıyorum! beyazlar morumsu bir renk alıyor ve görüntü çift oluyor. ancak 576p ile güzel bir görüntü alabiliyorum ama onun da çözünürlüğü düşük!

1- Bu televizyona PS3 (ya da başka konsola hdmi ile) bağlayan arkadaşlardan cevap bekliyorum, gerçekten en son desteklediği çöz. bu mu? yoksa kablo ya da PS3'te mi sorun var?

2- HDMI-DVI kablonun ucuna DVI-VGA çevirici bağlayıp TV'nin VGA'sından giriş yapsam nasıl olur acaba? Fikri olan?
  • quote:

Orjinalden alıntı: salanyali

Selam, ben de 1 yılı aşkın süredir bu televizyonu kullanıyorum ve çok memnunum. 1 hafta önce uzun zamandır istediğim PS3'ü aldım. Sony bayiisinden 43YTL'ye aldığım hdmi-hdmi kablo ile bağladım. 720p ya da 1080i görüntü alamıyorum! beyazlar morumsu bir renk alıyor ve görüntü çift oluyor. ancak 576p ile güzel bir görüntü alabiliyorum ama onun da çözünürlüğü düşük!

1- Bu televizyona PS3 (ya da başka konsola hdmi ile) bağlayan arkadaşlardan cevap bekliyorum, gerçekten en son desteklediği çöz. bu mu? yoksa kablo ya da PS3'te mi sorun var?

2- HDMI-DVI kablonun ucuna DVI-VGA çevirici bağlayıp TV'nin VGA'sından giriş yapsam nasıl olur acaba? Fikri olan?

Aynı problemi şu an bende yaşıyorum.. PS3 ve aynı Tv ve aynı problem,
    ikiyıl önce sorulmuş ama cevaplanmamış, fikri olan var mı acaba??

• Soruyu ben sormuştum, cevabını ben buldum :) 2 yıl oldu çözeli, umarım hatırlarım çözümünü.

Şimdi, sorunun adı Ghosting effect'miş. Hayalet gibi çift görüntü olayı. Çözümü Ne PS3'te ne kabloda. Direk televizyonla alakalı. Televizyonuzun servis menüsüne girmeniz gerekiyor. Burada çok dikkatli olmak gerekiyor çünkü teknik elemanların girmesi gereken bir menü burası, sadece yapılması gereken şeyi yapıp çıkmak lazım.

Tv uyku modundayken, kumandadan (i+),(5),(VolumeUp),(Analogue) tuşlarına sırasıyla basmak gerekiyor. (Yılmayıp olana kadar deneyiniz çünkü benimki 2-3 defada oldu, arkadaşımın daha da fazla sürdü). Tv açılınca servis menüsünü göreceksiniz. (Menu) tuşuna basınız. Aşağı inerek LCD Drivers menüsüne geliniz ve sağ tuşa basınız.

"S H Pos Reg R" 'ye ininiz. "10" değerini "11" yapınız. ( Sağ sol tuşları ile )
    "S H Pos Reg G" 'ye ininiz. "10" değerini "11" yapınız. ( Sağ sol tuşları ile )
    "S H Pos Reg B" 'ye ininiz. "10" değerini "11" yapınız. ( Sağ sol tuşları ile )

Menü tuşları ile en son menüye çıkınız ve Tv'yi kapatınız. Tekrar açtığınızda 1080i ile PS3'ünüzü tekrar ayarlayın ve sorununuzun çözülmüş olması lazım.

Uyarayım, bunlar garanti dışı işlemler olabilir. Bende ve bir arkadaşımda işe yaradı ama sizde ne olur bilemem. Eğer kendinize güvenmiyorsanız teknik elemanla bu işi yapınız.

Kolay gelsin... :)

• quote:

Orjinalden alıntı: salanyali

Soruyu ben sormuştum, cevabını ben buldum :) 2 yıl oldu çözeli, umarım hatırlarım çözümünü.

Şimdi, sorunun adı Ghosting effect'miş. Hayalet gibi çift görüntü olayı. Çözümü Ne PS3'te ne kabloda. Direk televizyonla alakalı. Televizyonuzun servis menüsüne girmeniz gerekiyor. Burada çok dikkatli olmak gerekiyor çünkü teknik elemanların girmesi gereken bir menü burası, sadece yapılması gereken şeyi yapıp çıkmak lazım.

Tv uyku modundayken, kumandadan (i+),(5),(VolumeUp),(Analogue) tuşlarına sırasıyla basmak gerekiyor. (Yılmayıp olana kadar deneyiniz çünkü benimki 2-3 defada oldu, arkadaşımın daha da fazla sürdü). Tv açılınca servis menüsünü göreceksiniz. (Menu) tuşuna basınız. Aşağı inerek LCD Drivers menüsüne geliniz ve sağ tuşa basınız.

"S H Pos Reg R" 'ye ininiz. "10" değerini "11" yapınız. ( Sağ sol tuşları ile )
    "S H Pos Reg G" 'ye ininiz. "10" değerini "11" yapınız. ( Sağ sol tuşları ile )
    "S H Pos Reg B" 'ye ininiz. "10" değerini "11" yapınız. ( Sağ sol tuşları ile )

Menü tuşları ile en son menüye çıkınız ve Tv'yi kapatınız. Tekrar açtığınızda 1080i ile PS3'ünüzü tekrar ayarlayın ve sorununuzun çözülmüş olması lazım.

Uyarayım, bunlar garanti dışı işlemler olabilir. Bende ve bir arkadaşımda işe yaradı ama sizde ne olur bilemem. Eğer kendinize güvenmiyorsanız teknik elemanla bu işi yapınız.

Kolay gelsin... :)

salanyali dediklerini yaptım ve gercekten halloldu problem :) tesekkur ederim yardımın icin.. bu televizyon icin baska yapılacak bi ayar var mı bildigin?
    hani elimiz deymişken hepsini hallediym bi anda

• quote:

Orijinalden alıntı: aeroops

bu siteyi 2 aydir takip ediyorum... oncelikle butun kullanicilara televizyonlarla ilgili verdikleri bilgiler ve deneyimler icin tesekkur etmek istiyorum. foruma donme nedenim hem tesekkurlerimi iletmek, hemde deneyimlerimi paylasmak. bu forumlardan cikardigim sonuc; sony 3lcd ve samsung dlp televizyonlarinin cok iyi oldugu idi. buna dayanarak pek kiyaslama yapmadan ve dogdugumdan beri kazik fakat dayanikliligi ile un salmis olan sony'ye yoneldim. pijamalarla oturus arkadaslarla sabah keyfi yaparken, boburlene boburlene burada edindigim bilgileri aktarmaktaydim ki ani bir gaz sonucu kendimi bir anda iki pijamali arkadasin nezaretinde armada sony magzasinda buldum. pimpirik yapim itibari ile isiklar kapatildi, dvd takildi, tum ozellikler incelendi, ve alindi.

42" sony 3lcd ile ilgili paylasmak istediklerim:

-cihazin 3 yillik garantisi ve mukemmel bir servisi var... bunu evinize getirdiklerinde hissetiriyorlar.
    -goruntu kalitesi ve parlaklik mukemmel.
    -ben kablo kullaniyorum... dijital yayin ne kadar fark eder bilmem ama kablo yeterince tatmin edici. (ntv ve bbc kanallari cok kaliteli)
    -HD olayina hic girmeyecegim... cunku inanmak icin gormeniz lazim :) (armada sony'de sahit olmaniz mumkun)
    -izleme acisi mukemmel (saniyorum 140 derece diyordu fakat cok daha fazlasini kapsadigi kesin)
    -salonumuz feci gun isigi almasina ragmen yansima neredeyse 0.
    -ps2 icin bicilmis kaftan. "olay budur!" dedirtiyor :)
    -kullanimi kolay (ingilazca: user-friendly)
    -dvd ve divx(compression rate'e bagli olarak) filmlerde goruntu sahane.
    -salonumuzda sadece bir sehpa, 4 koltuk, bir kanepe, bir kahve masasi ve bir adet sony 3lcd var. evimizi ev yapan televizyon oldu. eve yeni gelen arkadaslara gelir gelmez kanepeye yapistiklari icin evin diger odalarini gosteremiyoruz. rutin gelen arkadaslari siz dusunun... kumandayi bile ellerinden alamiyoruz.
    -fanla ilgili endiselerim vardi fakat yetkili servis ile konustum ve daha boyle bir problemle karsilasmadiklarini soylediler. olsada servis gelip temizliyormus.
    -son olarak; kagit uzerinde duran numerik derinligine aldanmayin... goren herkes lcd zannedip "niye duvara asmiyorsun?" gibi sorular yoneltiyor... bu da ne kadar zarif ve ince durdugunun kaniti.

onerilerim:

-burada da elli kere belirtildigi gibi kesinlikle izleyiciden 3mt yada daha yakin bir mesafeye konumlandirilacaksa 42" alin. aralarinda 400 YTL lik bir fiyat farki olmasi tesvik edici olsada, saglikli olmadigi kesin. (tv yi satan eleman bu tavsiyede bulunuyorsa bir bildigi vardir ;) )
    -ben sony yetkili bayisinden aldim ve pesin fiyatina 12 aya kadar boluyorlar.
    -televizyonu konumlandiracaginiz kose yada duvarin bos ve isiktan arinmis olmasina dikkat edin. sahsen konsantre bozukluguna neden oldugu kanisindayim.
    -cihazi kullanimdan sonra kesinlikle hareket ettirmeyin! ki bu zaten kullanim kilavuzunda belirtiliyor.
    -bir ses sistemi alin yada mevcut sterio'nuza aux ile giris yapin... bu tur bir televizyonun goruntusune ve cussesine yakismayan bir ses cikisi var.

sonuc:

-kesinlikle alin derim! uzun vadeli birsey dusunuyorsaniz tabii...

miki'ye sormak istediklerim:

-hd pc-to-tv kablo nerede bulabilirim?
    -televizyonu kapattiginda ekranin orta kisminda dikey bir serit olusuyor mu?
    -hdmi cikisli dvd player larda goruntu kalitesi ne kadar fark ediyor? sonucta kaynak olan dv kalitesi sabit degil mi?

not: ben hayatimda sevgilime bile bu uzunlukta bir mektup yada yazi yazmadim... ehehe! yakinda haberlerde "3lcd si ile evlenen adam" diye bir mansetle karsilasirsaniz sasirmayin :)

hepinize sevgiler saygilar...

ve yıl 2012... Tam tamına 6 yıl olmuş!

Televizyonum 4 ev değiştirdi ve 1 hafta öncesine kadar bir kere olsun teklemedi. Sonunda ampül ömrü bitti ve yenisini sipariş ettim. Hayatımda teknolojik anlamda yaptığım en iyi yatırım bu televizyon olmuştur. Sizlerle paylaşmak istedim...

Sevgiler

• Arkadaşlar televizyonun ampül ömrü bitti, aşırı derecede karanlık koyu bir görüntü var. Ampülü mü değiştirmemiz lazım yoksa ampülü temizleyip, bakımını yaptırsak olur mu? ayrıca nerede ve ne kadara mal olur?
  • merhaba,
    kdf-e50a11e sahibiyim ve bir üyenin söylediği gibi 6 yıl oldu ve çok memnunum.
    şimdilerdeyse ara ara kendileğinden kapanıp,lambası yanıp yanıp sönüyor.Ekran parlaklığında hiç bir sorun yok.Bir süre sonra tekrar açılıyor.Lamba ömrünü bitirdiğimi zannetmiyorum çünkü nerdeyse hiç kullanılmadı.bazen izlerken kırmızı yazı ile 'KILMKLMNQ' yazısı çıkıyor,yaklşık 1 dakika sonra kayboluyor.ara ara tekrarlanıyor.
    lambayı çıkarttım taktım ama bu konuda service menüsünden ayarlara kadar birçok çözümün konuşulşduğunu gördüğüm için sizden destek almak istedim,zira bu sorunu hiç bir forumda okumadım.
    Lamb Time a baktığımda 6.46 gibi bir rakam gördüm.Bu kalan süre mi toplam kullanılan süre mi anlayamadım.
    Ne yazık ki ışığında kaçkere yanıp söndüğünü sayamadım.
    Bu konuda beni yönlendirebilirseniz,sanırım bir 6 yıl daha kullanabilirim.
    teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.