arkadaşlar, sony kdl 40 ex 500 marka ve modelde bir lcd tv almayı düşünüyorum.
kafama takılan soruları yanıtlarsanız sevinirim.
1-wi fi ready özelliği ile ''Kablosuz adaptörü veya USB dongle ekleyerek kablo karmaşası olmadan kablosuz ev ağınıza kolayca bağlanın'' deniyor. bu özelliği kullanan var mı? memnun mu, dongle ( nedir ki ) ya da adaptörü nasıl temin etti?
2- wi fi ready özelliği ni kullanmadan da internete girebilr miyim? (internetten kastım you tube ve daily moition) tv yi kablo ile internete nasıl bağlıyorum?
3- internet bağlantısı olarak kablolu tvnin uydunet ini almak istiyorum. bildiğiniz gibi uydunet için kullanılan modem tv modem. bu modem ile (kablosuzu) alacağım tv nin wi fi özelliğini kullanabilr miyim, yoksa illa tt net gibi telefon modem mi gerekir?
teşekkürler...
Ben sony 40ex 501 modelini kablolu tv ile kullaniyorum.
1 ve 2 - Kablosuz ag adaptoru, PClerde kullandigimiz ,USB portuna takilan, bildigimiz ag adaptoru (Orn. AirTies WUS-300). TVyi internete baglamak icin bu adaptoru veya bir network kablosunu kullanabilirsiniz. Network kablosu eternet kartlarina takilan standart bir kablo olabilir. Ya da bu kabloyu bir USB donusturucuyle kullanabilirsiniz. Ozetle, bir bilgisayari bir networke (veya modeme) baglamak icin kullandigimiz yontemlerden birine ihtiyaciniz var.
3 - Kablolu tvnin uydunet'ini kullanabilirsiniz. Internet baglantinizin turu onemli degil. Benim deneyimime gore internet baglantinizin hizi onemli. HD videolari izlemek icin hizli bir baglantiya ihtiyac var.
Not: Kablolu tvnin dijital yayinlari icin teledunya aboneligini de satin almaniz gerekecegini hatirlatayim. Bunun icin de bir conax modulune ihtiyaciniz olacak (fiyati 120tl civarinda). Conax modulunun alternatifi olarak teledunya paketiyle birlikte satilan kutulardan da alabilirsiniz.