Şimdi Ara

SONY:KİŞİSEL BİLGİLERİNİZ ÇALINDI!!!! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
256
Cevap
0
Favori
9.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hangisiyle psnde işlem yapıp yapmadığımı hatırlamadığımdan 4 kredi kartımı birden iptal ettirdim.
    sabah sabah atraksiyon oldu. büyük ihtimalle boşuna yaptırdım ama içimde şüphe kalmasından iyidir....
  • quote:

Orijinalden alıntı: :Sephiroth:

quote:

Orijinalden alıntı: blacktower35

Ee ne olacak peki psn yarın gelse yinemi yapıcaklar aynısını ömür boyu böyle dertmi olacaklar başa bi çaresi bulunmayacakmı bunun ???

Yarın aynısını live ada yapacaklar ozaman ne olcak bunlar boyle..

Bunlar ne olacak bunlara karşı yazılım geliştireceksin. Hatırlıyor musun ben bu iş başlarını büyük dert açacak bu şekilde bu adamları durdurumaz demiştim peki ne oldu

Hacker'lara karşı sistemini korursun ama bir taraftan hukuki süreci yürütürsün ama sadece hukuki süreçle işte bu hale düşersin ve kullanıcılarını böyle mağdur edersin. Bu olayın sonu Sony'ye çok kötü dönecek ne olurdu zamanında yazılımsal hamleler yapsaydı adamlar resmen göstere göstere gelip vurdular.

Sony ise tutup kaç gün sonra bilgiler gitti diyor. Yazık değil mi bu kadar kullanıcıya.

Son cumlenizde ki aciklamanin gec yapilmasi sonye gore sorunun ciddiyetinin uzun bir arastirma sonucu ogrenilmesi diye geciyor,.
    Yani ilk PSN kapandiginda ve sonrasinda ki testlerde bu tip bir tehlikeden kendileri de bi haberlermis. Ne zaman ki uzmanlar bu konuda kullanicilarinizi uyarin diyince onlarda ayni gun yani dun kullanicilarini uyarmislar.

Neyse.
    Arkadaslar simdi insanlarin birbirlerini uyarmalari ile buyuk sirketlerin birbirlerini uyarlamalari cok ama cok farklidir.
    Yani sirketler yasalara gore kisi ve kullanicilarini uyarirlar. Bazen sacma sapan uyarilara bile sahit olursunuz (kediyi Microdalgaya koymayin gibi)
    O yuzden bu uyarinin yapilmis olmasi demek HERSEY CALINDI HER AN HERSEY OLABILIR demek degil.
    YASAL ANLAMDA SU AN BU UYARI ILE FIRMA KENDINI GUVENE ALDI sadece.
    Yani boyle bir sey olursa ben demistim, ben demeden oncede bir sorun yoktu o halde ben varim demek icin. Anlatabildim umarim.
    Artiyorum MS disk yetersizliginden dolayi DL de ki 2 GB ye ayrilan guvenlik oranini diskten cihaza kaydirip diskte daha cok kullanim alani acmak icin testerlara gonderdigi dislerde ve softwarede CIHAZINIZ BRICK OLABILIR. O YUZDEN MS HIC BIR SORUMLULUK ALMAZ gibi bir ibare gorebilirsiniz.
    ANcak bakiyorsunuz ki bu gibi basit bir testde brick olma ihtimali cihazin nerdeyse sifir. ANcak FIRMA YINEDE YASALAR GEREGI BU UYARIYI YAPMAK ZORUNDA.
    Yani basit bir islemde bile uyari yapilirken bu gibi ciddi bir olayda uyarinin yapilmasi cok ama cok dogal bir sey (Koca sony nin hacklenmesi cok anormal orasi ayri bir konu)
    O yuzden uyarilar esittir hersey bitti anlami cikmamali ancak yineliyorum dedigim gibi bu isin sakasida olmadigi icin artik bir kere su bulandi. Sinek yemegin ustune bir kez kondu. Mide kalkti. Yapilacak tek sey kafalarda ki sorularla ugrasma yerine kartlari iptal edip yenilemek.

Herkese gecmisler olsun.
    Insallah sony de yeni bir donusle kendini affettirir. Affetirici hamlelerden kacinmaz.
    Her sey para degil. Bu saate kadar kullanicilari sayesinde dunya devi oldu.
    Eger maduriyet varsa da herkesin tek tek gonlunun alinmasi gerekiyor.
    Yok yapmaz normal bir sey olmus gibi davranirsa da bu milad sony den once ve sony den sonra olmak uzere sonynin bundan sonrasi icin aleyhine bir donum noktasi olmus olur.

• desenize kredi karti bilgilerini verenler yandi :) adamlar bosuna psn card cikarmamislar zamaninda...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 355GTS

düşene bi tekme daha vurmak tarzım değil. kişisel bilgiler çalınmış olabilir, ama bu kart olayında tekrar söylüyorum karalama kampanyasıdır. psn hack leneli nerdeyse 1 hafta olacak, kredi kartı bilgilerini ele geçiren adam sony nin resmi açıklamasından sonra mı harekete geçecek? mantıklı ol biraz. ya da olma. şimdi baktım hacker lar benim karttan 2000 euro çekmiş tüh hacklenmişim ya. inandın mı? hadi gül

Kardeş, derdini bana degil, CNN e, sony ye, oraya buraya anlat...Haberi veren, yapan onlar...Dünya alem acaba diyerek risk almak istemiyor. Ben iptal ettirmiyorum bende alıyorum
    Ama kimseyede "kredi kartınıza birşey olmaz" demem, o vebali ben almam, sen alabiliyorsan bu kadar eminsen, buyur başlık açma dügmesi orada...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow Fox -- 27 Nisan 2011; 12:01:43 >

• Sony umarım SON[y]umuzu getirmez
  • aciz sony bi hesaplara sahip cıkamadı bundan sonra işi zor davalar davalar ustune gelecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xamaximax -- 27 Nisan 2011; 12:23:35 >
  • Kim isterdi bu oaylarin yasanmasini oncelikle nekadar uzgun oldugumu belirtmek istiyorum. Atari 2400 den bu yana 30 yili askin bir suredir oyun duyasinin icindeyim. PC haric konsollarda 2006 da PS3 ile girdigim online oyunculuk deneyimimle birlikte PSN Store un gelmesiylede Sony daha oncekiPS1 ve 2 deki efsane durusunu guvenilirligini her daim koruyordu. Fakat bu durum Sony Playstation 3 un hatta bir sonraki nesildeki Playstation 4 un bile guvenilirligine buyuk bir darbedir. Sadik iyi bir Playstation kullanicisi olarak bu durum Playstation un bir sonraki nesildede guvenini zedeleyecegini dusunmek zor degil. Su an icin en buyuk temennim KK dan para cekilen kisilerin bu paralara en yakin zamanda geri ulasabilmeleri yonundedir. Birde sormak istedigim birsey var eger bir PSN hesabi olan PS3 sahibinin KK parasi cekilmisse bu parayi bir sekilde Sony nin temin etmesi geri vermesi hukuki bir hukkumlulugu varmidir? Sony nin sorumlulugu cok buyuk bu yuzden KK magdurlarinin magduriyetlerinide gidermeleri gerekir.

• aynen cok guven kaybetti ps4 için cok kullanıcı kaybetti ben sahsen ps4 almam xbox720 alırım bundan sonrakı nesilde

bende gecen sene kredi kartı numarasını falan yazmıstım ama mastercardları kabul etmiyordu psn kart almıstım iyiki kabul etmemiş yırtmısım

+ o cekilen paraların tamamı sonynin kasasından cıkabilir daha gecen bir davada internet bankacılıgı kullanan birinn hesabı hacklenmiş ve mahkeme, sistemini guvenli yapamadıgı ıcın bankayı suclu bulmus para bankadan cıkmıstı lınk bulursam eklerım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xamaximax -- 27 Nisan 2011; 12:34:57 >
  • Arkadaşlar az önce bir arkadaşla telefonla konuştum. PSN'e kayıtlı 2 ayrı kredi kartından ayrı ayrı 700 ve 900 TL çekilmiş. Kaynak yurt dışı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yavuzdesign

hangisiyle psnde işlem yapıp yapmadığımı hatırlamadığımdan 4 kredi kartımı birden iptal ettirdim.
    sabah sabah atraksiyon oldu. büyük ihtimalle boşuna yaptırdım ama içimde şüphe kalmasından iyidir....

aksine doğru yapmışsın, Sony'nin yaptığı işe güven duymak hataymış, kk bilgileri silsek bile bir yerde yine tutuyorlardır.
    bende sabah yazılı talimat faksladım şubeye şimdi girip baktığımda kk bilgim olmadığını farkettim :D anında işlem olmuş yani
  • vay gerzekler.....kapattırdım bende kartı, yenisi yolluyacaklar....
  • sadece ps4 için değil tüm sony cihazlarında bu güven kaybı yaşanacaktır, gerçek bir kriz ortamına girdi sony bunu çok daha fazla ciddiye almalı artık..artık bir hack olayının çok ötesine geçti, kaybolan kredi kartı bilgileri değil sony'nin imajı kayboluyor gün geçtikçe
  • sonyi kör kütük savunan forumun agaları nerde goremedim bu konuda
  • birkere bi oyun almıştım annemin kartından, aralıkta falan, çalabilirler mi bunu?Ne yapıcaz kapatacak mıyız?böyle saçmalık mı olur :S
  • beyler hemen kapattırın elalemin gavuru sizin parayı karıyla kızla yiyecek.

bu arada hiç bişey olmaz sony bilgileri şifreler falan diyen psboylar nerde acaba.
  • arkadaşlar birtek internete kapattırdım ben, artık çalamaz herhalde?
  • PSN açıldığı zaman hesap şifremi değiştireyim bari.Allah'tan kredi kartı bilgilerimi girmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: phantom_coal

bu dünyanın gelmiş geçmiş en büyük siber saldırısı galiba.

Kesinlikle
  • quote:

Orijinalden alıntı: xamaximax

sonyi kör kütük savunan forumun agaları nerde goremedim bu konuda

Uzaktan izliyorlardır konuyu.
  • sony tarihinin en büyük skandalına imza atmış olsa gerek, başı çok büyük dertlere girecek
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.