Şimdi Ara

SONY KULLANICILARINA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Sony 40S2530 kullanıyorum.Monster altın uçlu scart aldım.Receiver üzerinde RGB'yi seçtim.Şu anda çok güzel görüntü alıyorum.Hatta öyleki bazı kanallarda mağazalardaki dvd görüntülerinden daha kaliteli görüntü alıyorum.Ama kafama takılan birşey var: Receiver üzerinden RGB'yi seçtim ama tv ayarlarında bağlantı şekliyle ilgili hiçbir ayar bulamadım.Yani şu anda ben receiver ayarlarından RGB'yi seçmekle işi bitirmiş mi oluyorum,tv bunu kendisi otomatik mi algılıyor? Gerçi smartlink olan scarta taktım.Ama sanki biryerlerde bir ayarı var da ben bulamıyorum gibi.
    Bu arada tv gerçekten güzel.Alacaklar yeni serisi olan S3000 'i aklında bulundursunlar derim.
    bugün yaşadığım bir olayı da aktarmadan geçemeyeceğim.Mağazalarda medet umduğumuz ve cevap bulmayı umduğumuz görevlilerle ilgili:
    En ünlü elektronik mağazalarımızdan birine gittim,Sony D serisini merakımdan.Görevliye "Sony D serisinden bir ürün var mı?" dedim.Görevli biraz bocalamadan sonra etiketleri okumaya başladı sonra da : "D serisi yok ama bakın bu KDL serisi" dedi.Anlayın artık,kimlerden yardım bekliyoruz.

• Sony kullanıcıcısı yok mu bu forumda.Eğer varsa şu bağlantı şekli seçme ayarı var mı yok mu arkadaşlar?
  • TV tarafında rgb seçme olayı otomatik. gerçi sony lcd kullanmıyorum ama tüm lcd vs.. crt lerde bile öyle.
    Test etmek için şöyle bir deneme yapabilirsin: Kabloyu taktıktan sonra Uydu tarafından bir rgb seç bak birde cvbs seç bak aradaki kalite farkını farketmen gerekiyor.
    Fark olmuyorsa ya scart kablon full 21pin bağlantılı değildir yada tv nin scart girişi rgb yi desteklemiyordur kolay gelsin
    slm...
  • Sn. Mastor,
    İlgine teşekkürler.Ben de öyle düşünmüştüm.Ama forumda tv tarafında ayarının da düzgün olması gerekir deniyordu.Onun için sordum. Sony S2530 serisinin iki scart girişi var ve her ikisinin de RGB destekli olduğu yazıyor kitapçıkta.Yalnız birisinde smartlink ibaresi var.Smartlink demekle neyi kastediyor onu pek anlayamadım.
  • Bir açıklama buldum:

kısaca tv ile buna bağlanan vcr gibi cihazlar arasında otomotik hafıza değişiminin kısa adıdır, başlanğıçta tvnin kanal hafızası vcr tarafından taratılarak hafızaya alınır ve böylece daha sonra herhangi bir kanalı kaydetmek için vcr de tek tuşa basarak kayıda başlayabilirsin, ayrıca bu bağlantı iki cihaz arasındaki görüntü farklılıklarınıda sabitler, ancak bu bağlantı sadece smartlink yada A/V link bağlantı özelliği bulunan tv ve vcr lerde kullanılabilir..

(picklock: turkey forum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 12 Kasım 2007; 11:25:37 >
  • Herşey için teşekkürler Mastor1.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.